- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Dell notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Odiepapa
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3612 üzenetére
En is ezt a beszelgetest kerestem, de nem lapoztam vissza eleget. Itt emlitettem, hogy kicsit tesztelem a rendszered biztonsagat
Szoval ugy nez ki megvilagosodtam en is. Akkor nem parazok a feltores miatt, mert ha valaki megszerzi az adatbazist, akkor az mar regen rossz, hiszen minden adatot ott tarolunk. Viszont egy double hashelest bevetek en is. A jelszoemlekeztetohoz meg kicsit maskeppen/ masmezoben tarolom a dolgokat, hogy vissza tudjam fejteni, de ne legyen annyira egyertelmu masnak
Legalabb mukodni fog a jelszoemlekezteto is.
Ujabb biztonsagi kerdes: formbol gondolom keyloggerrel lehet a legegyszerubben kiszedni adatokat (fuu, lehet hogy tulparazom?
)
cucka megemlitett viszont egy erdekes dolgot, ami felkeltette az erdeklodesemet:
De mondjuk ez biztonsági szempontból kicsit kevés ellenőrzésnek, nem? De más gépről hogyhogy működhet ugyanaz a Session ID?
Szerintem fogj egy komolyabb könyvet és olvasd el, hogy hogyan működik a php session kezelése.
Úgy működhet ugyanaz a session_id, hogy senki sem ellenőrzi, hogy a kliens gépnének nem-e változott az ip címe vagy a user_agent-je. Ha biztonságos rendszert szeretnél, akkor ezt a kettőt ellenőrizni kell.Cucka, megtenned, hogy gyorsan felvazolod ennek a megoldasat?
Halas koszonet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest