Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel #20501 üzenetére
DesktopServer-t használok a tesztek és a fejlesztés időszakára.
Azt vettem észre, hogy talán onnantól ment félre a dolog, hogy beletúrok egy-egy link forrásfájljába, hogy kiszedjek pár infót belőle.
$all_lines = file($feed_item_link);
foreach ($all_lines as $line_num => $line) {
$keywords = '"keywords" content="';
if (!empty(strpos($line, $keywords))) {
$keywords_strstr = strstr($line, $keywords);
$keywords_strstr_substr = substr($keywords_strstr, 20); //ennek a hossza: "keywords" content="
$keywords_closing_stripos = stripos($keywords_strstr_substr, '"');
$keywords_result = substr($keywords_strstr_substr, 0, $keywords_closing_stripos);
$return_keywords_link = $keywords_result;
$return_keywords_link = str_replace(", ", ",", $return_keywords_link);
}
}
Ha ékezet nélküli adatot szedek ki (pl. linket), akkor nincs gond, ez a fenti kód tökéletesen működik. (nem pont ugyanez a kód, de a lényege ugyanez, csak más string-re keres, és nincs a végén replace)
Viszont azt vettem észre, ha van benne ékezet, akkor az egész kuka, a logtól az adatbázisig minden.Fura ami itt történik, mert pár bejegyzésre a PHP error.log-ja ezt dobja:
PHP Warning: file(https://index.hu/techtud/2021/03/27/allatok-oroszorszag-leopard-nagymacska/): failed to open stream: HTTP request failed!
A link srting-ként van átadva, szóval ez a valóságban file("link")-ként néz ki, de így logolja valamiért. Egyik csatornán működik mindre, másik csatornán mindig csak az első 21-re. Már a hajam tépem, nem értem.
------------
Szóval igazából ez 2 probléma:
1) Ha ékezetes tartalmat szedek ki, az hazavágja a logot és az adatbázis ezen részét is. De ez sem mindig, mert láttam már ékezetes tartalommal a logot és az adatbázist is. De valamiért valahol néha hibázik, csúnyán.2) Az
$all_lines = file($feed_item_link);
nem mindig ad vissza eredményt. Lehívom 60 linkre, abból 21 jó lesz, a többi nem. Lehívom a rosszul sikerült 49-re, abból 21 megint jó lesz.
De ugyanez egy másik csatornával (Index.hu helyett Origo.hu) meg csont nélkül viszi az összeset elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ford topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 Apple M1 Pro 2021 16GB RAM 512GB SSD 3K Retina kijelző 246 ciklus
- Hynix 4GB (2 x 2) 1066 MHz DDR3
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 4 i5-1345U 16GB DDR5 512GB SSD FHD+ Garancia 2027.11.10-ig
- iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD FHD+ Érintőkijelző 159.990 Ft
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest