Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bzozoo
tag
Arra jöttem rá, hogy session esetén az történik, hogyha megnyitok egy PHP oldalt (természetesen session_start()-os oldalt), akkor a frontenden tárolt session cookie alapján a PHP kiolvassa a szerveren letárolt az ID-hez társított session fájlból az értékeket, legalább is azokat, amiket igénylek a $_SESSION[key]-el.
Amire pedig a te hozzászólásod alapján jöttem rá, illetve értettem meg, hogy ez a kiolvasási folyamat nem feltétlenül a frontenden a domainhez kapcsolódó cookie alapján történhet, hanem egy $_POST metódusban be tudok neki "POST-olni" egy adott session_id-t és akkor abból fog dolgozni, a session_start után.
Ezeket az session_id-ket sima mezei cookie-ben is le tudom tárolni a frontenden, így a sessionhoz sem kell nyúlni mindig, illetve a PHP-t sem kell zaklatni minden egyes lekérésnél, ezzel a szerver terhelése csökken, valamilyen szinten a biztonság is, ezt gondolom. Sőt a frontenden létezik sessionStorage is. Ide is le tudom tárolni a PHP session_id-t.
Tehát ha a felhasználó validálása alatt azt értjük, hogy a felhasználó által bármilyen módon visszaküldött session_id alapján kiolvassuk a szerveren tárolt és a session_id-hez társított session fájlt, akkor igen. Nagyjából körvonalazódott hogy mi is történik a háttérben
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia T1200 4GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest