Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bzozoo
üzenetére
Ha jól értem, a session kezelése az, ami nem tiszta. Az egyik probléma tipikusan az szokott lenni kezdőkkel, hogy csak annyit látnak "php", és nem azt, hogy ott egy apache szerver, annak van konfigja (port, virtual szerver, defaul root file), aztán a php az apache alá van telepítve, annak is van egy konfigja (csomó beállítás session-re), és az egy nagy csomó mechanizmus, ami mind végig zajlik, még mielőtt az index.php scripted elindulna.
Vélhetőleg nem a megfelelő blogokat olvasod a kérdésben, linkelek olvasnivalót én:
https://www.php.net/manual/en/session.configuration.phpAzon az oldalon nagy halom php.ini változót találsz a default értékeikkel, aztán egyesével a hatásaik leírásai. Végig kellene olvasni. Mókás kérdésekre találhatod ott meg a választ.
"Ez az amire nem jöttem rá még hogy kell."
session_id("most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id");
session_start();Ha azt beírod, fixen mindig az "most_éppen_itt_repül_a_kismadár_a_session_id" session fog futni. Ha csak ennyit írsz be:
session_start();
Akkor a függvény leírásánál leírt események fognak történni: https://www.php.net/manual/en/function.session-start.php
Ha bármi mást olvastál, lehetségesen nem a legjobb minőségű blogokat találtad. A php.net-et kellene olvasgatni a hozzászólásokkal együtt. Temérdek sok példát is találsz ott a függvények használatára.
"De jobb lenne tényleg csak egy sessionID-t átadni frontendre, a többit az elindított sessionból visszahozni, ez megy is abban az esetben, ha egy domainen van a front és a backend."
A session_id() függvény pont arra van, hogy bármilyen domain-ról rá tudj indítani a kérdéses session-re. A kliens oldali xhr például nem küld session cookie-t. Küldhet viszont session id-t post vagy get üzenet formájában (én a post-ot szeretem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lexar NM620 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 3500-3000 MBs - Eladó!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest