- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Nem jött be tehát ez a hosszabb ideig (24h) kikapcsolással szülői zárból való kijövés. Valakinek esetleg ötlet a megszüntetésére?
-
koliz1
tag
Sziasztok
Szolgálati közleményAkinek 65xx vagy 6550 -tv je van ne rakja fel a legújabb frissítést mert nem fog működni a távirányító, ha felraktad a Philips ügyfélszolgálat ha felhívod őket küld egy infrásat, amíg meg nem oldják.
üdv:koliz
-
dualcore
őstag
válasz
access_denied #13693 üzenetére
Biztos, hogy 4K volt az a letöltött anyag???
Innen szedd le és ezzel nézd meg.
-
törölt tag
válasz
access_denied #13687 üzenetére
Tudom, hogy meg lehet, neked a fotózáshoz még ok is, de tv adásra nem annyira nyerő.
-
törölt tag
válasz
elektrotank #13684 üzenetére
Szerintem arra célzott, hogy ajánlott pár 100 hsz elolvasása, és máris képben leszel. Van elég sok gond most ezekkel a tévékkel(lefagyások, 3D, böngészés, lassú működés, stb, de a márkaszervizre is sok panasz volt(sokáig ülnek a tévéken, hibásan teljesítenek, aztán újabb 4-5 hét kiesés, stb.
Nem olyanok, mint a régi Philipsek voltak, és minden a kínaiak miatt van.
Arról nem is beszélve, hogy olyan tévét akarsz venni, ami csak 50 Hz-es. Ami az arra érzékenyeknek nem megfelelő mozgásmegjelenítést tud. UHD, amit kb. 90 cm-ről kellene nézni, hogy értelme legyen a FHD-nál magasabb felbontásnak. Hacsak nem fotózáshoz használnád. -
ftc
nagyúr
válasz
elektrotank #13682 üzenetére
FElejtsd el nem a Te barátod
UHD nincs az UHD TV-ben
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok! Örülök, hogy van ez a topic!
Egy Phillips tévét néztem ki magunknak, pontosabban egy Philips 49PUS7150/12-t. Mi a véleményetek róla? Egy hagyományos képcsőves tévét váltana le, valószínűleg ahhoz képest óriási előrelépés.
Amit még talán tudni érdemes, nem feltétlen csatornák bámulására lesz véve, hanem filmekre, játékra, egyéb online közvetítések (twitch) nézésére és az se rossz dolog, ha pl. ki tudom a terjeszteni a telefonom képernyőjét a tévére.
A 49"-55" méreteken gondolkozom, Ambilight nem baj, ha nincs, ha az egy jobb tévé eredménye. 4k kellene. A keret kb. ennyi, mint a fent említett tévé ára, de ha úgy adódik, talán feljebb lehet tornászni.
Tudnátok valamit javasolni? Ha esetleg nem ezt, valami mást?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lacka89
aktív tag
Hali. Most lattam az eur...cs weboldalan 5000ert pta529 szemuveget. Bele lehet rakni a kosarb ugyh valszeg van nekik.
-
mexel
veterán
Hopp, most találtam meg a Philips tv-s topikot, itt is megkérdezem az időhiány illetve a sürgősség miatt:
A Philips 32PFH4100 (ez a full HD-s verzió) tv-ről mit kell tudni? Láttam boltban és nagyon szépek voltak a színei, természtesebbnek tűntek mint az LG és a Samu. Persze ez semmit sem jelent hogy a boltban milyen. Ezekről van tapasztalat? Itt sem nagyon láttam semmit róla. -
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #13678 üzenetére
Majd írd meg a tapasztalataidat
-
Stanley-B.
őstag
én most rendeltem egy Philips 55PFK7509/12-t, akinek megvan már egy ideje milyen véleménnyel vagytok róla?
A Hue izzóim/LED szalagjaim száma tetemes (14db), már várom, hogy mit sikerül majd kihozni belőle -
Bzzz
Sajnos csak ezek vannak, ha csak nem válogatsz a nem androidos készülékek között 5XXX szériában vagy a tavalyiak közül. -
apollo12
veterán
heló erről a tvről mit érdemes tudni [link]
leginkább monitornak használnám
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan ambilight-os TV-t ami 150 ezerbe kerül max és nincsenek mindenféle kínjai , mint a 40PFH6550-nek. A 40PFH6510 típust nztem ,de ott azt olvastam, hogy az Android rendszer alatt a felbontás fixen 720p ?
-
törölt tag
válasz
Laszlooo77 #13669 üzenetére
Nem hiszek neked, hiába győzködsz, szvsz.
Meg aztán lehet plazmám, LCD-m, OLED-em is, mit tudhatsz te erről? Nem akarok most tévét venni, hiába próbálsz téríteni a te típusod irányába. Szóval hagyjuk is ennyiben.
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Most rendeltem Philips 40PFH4100/88 televíziót. Anyunak, 60 éves gondolom jó lesz, mert csak TV adást fog nézni.
Csak érdekességképp ez a modell melyik évben jött ki? Neten jókat írtak róla. -
TIT
veterán
válasz
Laszlooo77 #13670 üzenetére
Igen azt tudom,csak nincs mindenkinek 2 tv-je,hogy összevesse+ismija akinek van 3d tv-je.
-
Laszlooo77
csendes tag
Bocs, lehet hogy rossz szót használtam, nem homályos, hanem inkább szellemképes...
Igen, homályos részek vannak egyes 3d filmekben, de ha az adott rész csak azon a tv-n homályos/szellemképes, egy másikon pedig tökéletes, az már gyanús
Én is olvastam erről, rosszul teszik fel a polarizáló réteget a panelre, ahol nem tökéletes a szűrő pozíciója a szemhez képest, onnan nem úgy jön érkezik a fény a szembe, mint azt szerették volna, és homályos lesz..
Akkor is ugyanez történik ha 3d film nézés közben felállsz a tv előtt, és rossz szögből nézed a képet, el fog csúszni a két kép, és homályos/szellemképes lesz... -
Laszlooo77
csendes tag
válasz
#94529552 #13668 üzenetére
Szerintem az egész csak annyi, hogy addig amíg nincsen egy kimagaslóan jó képminőségű tv-d, mondjuk a 8008-at mondhatjuk annak, addig nem is veszed észre, hogy amit nézel az nem is olyan jó(vagy hogy lehetne jobb is
).
Az, hogy a boltban nézed 10percig a "milliós" tv-ket, az úgysem elég tapasztalat, ahogy írtad is.
Nekem a 8008 előtt volt egy 6400 Samsung, nagyon szép képe volt, de a 8008-on látszott, hogy van még feljebb bőven. Pedig a Samsunggal is nagyon elégedett voltam.
Az egyetlen ok amiért lecseréltem, az ambilight
Aztán megszokod a jót, és jön egy 652 LG, akkor már rossz lesz a képe, hidd el.
Amúgy az 5500-ös Samsung is saját volt, tehát van tapasztalatom benne, és ezek alapján mondom, hogy a legrosszabb képe(főleg a színekre gondolok) az LG-nek volt mindegyik közül. Viszont a legjobb oprendszer és távirányító kétségtelen az lg-nek volt. Indiános filmeket is ezen volt a legjobb nézniAmúgy meg, ez tényleg nem vitatéma, nem egyforma az ízlésünk....mindenki azt vesz amit akar
-
törölt tag
válasz
Laszlooo77 #13665 üzenetére
Ezeket, és az előzőt is majd 2 éves tapasztalat birtokában sajnos nem tudom elhinni, továbbá akinek írtad az ajánlást, úgy olvastam, hogy elégedett a tévéjével ő is, mert ezt írta: Jelenleg 1 50LB671 es LG-t nyüstölünk, Ennek a képével teljesen meg vagyok elégedve. Vicces, hogy az 5-ös Samsungot jobbnak láttad a boltban, de lehetséges. Én elfogadom ezt is, mert mindenki másképpen láthatja. Halálsápadt arcról a tesztekben sem olvasni
, sőt... Talán régi indiános filmekben előfordulhattak olyan arcok.
-
TIT
veterán
válasz
Laszlooo77 #13664 üzenetére
Van pár 3d-s film ahol homályosabb a háttér,de az a film hibája.
-
gyugyo79
addikt
Sziasztok, lecseréltem a monitorom egy Philips 22PFT4000 -re , hogy amikor a TV-t használom monitornak is tudjon menni a háttérben a műholdvevőről bármi (a sima monitorok a 24Hz -re váltásban film, sorozat lejátszásnál elhasalnak ezért lett monitor tv.) . Nálam switchel minden el van osztva ez és egy 42" LG TV közt és attól függően mit csinálok vannak a bemenetek kapcsolva.
A problémám, hogy ez (Philips) bármilyen bemeneten vagyok és kikapcsolom a HDMI-n rákötött eszközt vissza vált a TV csatornára de abból is az 1 -re. A CEC használatát nem akarom kikapcsolni ! De erre vonatkozólag amúgy is kb. 2 beállítást találtam az egyik a be és kikapcsolását a funkciónak a másik, hogy a távirányítóját használja e a másik eszközöknek parancs küldésre ....
Az itthon levő Samsung és LG TV-n is tudom azt állítani, hogy a CEC -en jövő ki/ be kapcsoló parancsot figyelembe vegye e. Ezen ilyet nem találok. Csak én nem találom ? ( De ez ki van kacsolva már a műholdvevőn is szóval ez nem küld erre vonatkozólag semmit)
Ha már az első csatornára vált vissza akkor azt átállítanám valami olyanra ami nem üvölt amikor rá vált de egyszerűen erre sem találom a megoldást. A kedvenceket tudom rendezni DE nem azokból vált az elsőre az amire vált a kedvencekben sincs ...
Tényleg nem lehet a csatornákat rendezni vagy csak én nem találom ?Olyat láttam, hogy ki lehet menteni USB -re a csatorna listát van esetleg szerkesztő amivel lehet abban ezt szerkeszteni ? (Ha van linket is kérek ne kelljen a google találatok közül végig próbálni melyik nem vírus mert egy gyors keresés után a találatok eleje nem volt túl bizalomgerjesztő.)
-
-
Laszlooo77
csendes tag
Igazad van, a 6-os LG nem egy kategória a 7. és 8. Philipssel, ez látszik a képén is. Ami még nagy hátránya, alig van fényereje, ezt minden este láttam, mert a 8008 a másik szoba falán van, így nyitott ajtónál egyszerre látható a kettő, a Philips ragyogó és színes, az lg pislákoló és fakó volt. Ha több színt adtam neki, elkezdett zajosodni a kép. Valóban olcsóbb, de nem véletlenül...
A saját tapasztalataim alapján képminőségben az LG volt a legrosszabb, még az 5ös Samsungnak is sokkal jobbak a színei...
A 3d-vel kapcsolatban, szerintem a 7509 hasonló az lg 3d-hez, mindkettőn jó és éles a kép. Volt 6309-em is, ott is tökéletes volt a 3d. Viszont ilyen fóliaelcsúszást én is tapasztaltam egy másik 7509-nél(csomagolássérült volt, és vissza kellett vinni...)a kép függőleges jobb harmadában bizonyos mélységeknél mindig homályos maradt a kép, eközben középen tűéles volt, tényleg baromi zavaró... Sajnos ugyanezt tapasztaltam a 7150-nél is, de annak pluszban úgy összességében volt rossz a 3d-je(és sajnos mindene.....android...)
-
törölt tag
A másik, hogy valakinek el van csúszva 7-es szériás Philipsnél a 3D réteg, és nem csinálják meg neki.
Laszlooo77 Volt előtte is LG-je, ezért ismerheti szerintem. Meg aztán egyik mai tévét se nehéz beállítani, nemtom neked hogy nem sikerül.
kzoli073 Valamelyik eszközzel akkor gond van, próbáld meg kinyomozni melyikkel. Normál esetben nem okozhat ilyet egy vinyó. -
TIT
veterán
válasz
Laszlooo77 #13659 üzenetére
Mind2 philips felsőkategória(a 7-es is a közép teteje)Lg meg eléggé középmezőny és ettól féltem,hogy a képe nem lenne egyenrangú,de árban is az lg olcsóbb.
Viszont annak az lg-nek jobb a 3d-je.
Eleve lg-nél több beállítási lehetőség van 3d-nél. -
kzoli073
csendes tag
Sziasztok!
32PFH5500/88 LED Smart tv-m van. Az a problémám, hogy mióta az USB 3.0 csatira külső vinyót csatlakoztattam, azóta időnként egy-egy pillanatra megszakad a hang a tv-műsor nézésekor. Időnként a kép is le-lefagy, de az ritkább. Ha a külső vinyóról nézek egy felvett műsort, akkor ez néha van, de azért előfordul. Találkozott valaki ilyen problémával? -
Laszlooo77
csendes tag
válasz
Biga123 #13589 üzenetére
Szia!
Kb. 1 hónapja vásároltam egy 55pfk7509 tv-t, egy LG 50LF652V-t cseréltem le. Nagyon megérte a csere, a képminőség összehasonlithatatlan, de hogy a kérdésedre is válaszoljak, a felhősödés szinte észrevehetetlen azLG-hez képest, a backlight is minimálisan látszik, szerintem teljesen rendben van.
Nyugodt szivvel ajánlom megvételre
Igen, ebben is LG ips panel van, tehát a 3d ugyanolyan jó mint az LG passzivja, de a fent emlitett képhibák a 7509-nél nem jellemzőek. Ha érdekel, szivesen feltöltök képeket is.
Sőt, ami ennél sokkal tutibb, nincs többet halálsápadt arc effekt, az LG-nél mindenféle beállitgatást követően is a legtöbb ember (főleg egy bemondó a hiradóban, vagy műsorvezetők akármilyen műsorokban) halál sápadt volt, iszonytos, természetellenes bőrszinnel társulva. Az LG előtt is Philipsem volt (46pfl8008) és tudom hogy annak is tökéletes képe volt. A 7509 is nagyon profi, hozzá a mélynyomó is pöpec, főleg ha alattad van, mikor nézed a tvt
A menü teljesen más mint a webos, de ez megszokás kérdése. Sajnos lassúbb mint az LG, de a minőség sokkal fontosabb. Szerintem igazi házimozi tv, addig vedd meg, amig kapható. -
ptamas88
tag
sziasztok, windows 10es laptop képernyőjét akarom kiterjeszteni tv-re wifin! keresztül, viszont mikor rányomok a csatlakozásra a windows beépített eszközénél, akkor feljön a tv-n a töltőképernyő, majd kiírja, hogy a kapcsolat megszűnt, a gépen meg, hogy csatlakozás sikertelen.
mit rontok el, miylen programot használjak, hogyan kell ezt megoldani, másnak megy-e?
laptop: dell 7520 (ez azért lehet érdekes, mert az intel wifi direct programját nem tudtam kipróbálni, mivel a 3. generációs i5 procikon már nem támogatott win10-el a program)
tv: 40PUH6400illetve tudtok-e arról bármit, hogy mikor és melyik tv-kre jön a 6os android?
-
Szatura
aktív tag
válasz
Ruffian #13653 üzenetére
Köszönöm.
Próbáltam a napokban mindenfélét, bújtam a tv menüjét, olyan, hogy miracast nincs (vagy nem találom, de ez már nem lehet) , vagy ez is másképp van nevezve?
Samsung tab/telefonok vannak a családban,screen mirroring opcióval próbálkoztam, mint írtam a szomszéd samsung tévéjét látja -
Ruffian
tag
válasz
Szatura #13652 üzenetére
Fentebb volt róla szó, de leírom.
Wi-Fit bekapcsolod mindkét készüléken, a TV-n bekapcsolod a Miracast opciót, majd a telefonon megkeresed a "Wi-Fi kijelző beállítása" opciót(készülékenként változhat a megnevezése, a Xiaomi-m így írja), majd azon belül párosítod a TV-vel. Rányomsz a készülék nevére majd megadod a TV-n megjelenő kódot és kész!
Remélem segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest