- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
zunicum
tag
Sziasztok!
A hálóba tervezek venni egy PHILIPS 22 PFH 4000 vagy PHILIPS 24 PHH 4000 tv-t.
Még nem volt Philips tv-m, így nem tudom, hogy mi lehet a nyűgük? Naponta 1-2 órát lenne használva + hétvégén több órára.
Érdemes ezekben a készülékekben gondolkodni, vagy nem?Köszönöm a válaszokat!
Üdv: zunicum
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy Philips 42PFL7456H. Egy ideje produkál olyat, hogy HDMI bemeneten keresztül használva bekapcsolásonként egyszer elsötétül/elnémul olyan 1-2 másodpercre, de minden egyes alkalommal. Már kicseréltem a fél HTPC-t miatta, mert nem is gyanakodtam a TV-re, de ma derült ki, hogy másik forrással is ugyanezt csinálja.
Gyanús, hogy van összefüggés a HTPC régi tápjának elhalálozásával is. Többször előfordult, hogy ki is kapcsolt a HTPC, nem lehetett beindítani, majd az a táp végképp megdöglött. Létezik, hogy valami kóbor áramot lök ki a HDMI-n?Üdv
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Luck Dragon #13046 üzenetére
Engem azért zavar, mert nyakamat rá hogy vmi beállítás kédése, mert a sokéves Samsungom ezerszer szebb képet adott PC módban mint a Philips és kizárt hogy ez így normális, mert minden más téren a Philips képe a szebb.
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Luck Dragon #13044 üzenetére
Nézegettem, e nVidia control panelen nincs semmi amivel az élességet tudnám állítani.
Felbontás, képfrissítés, színmélység, kontraszt, fényerő, színerősség és ennyi.Még egy dolgot nem próbáltam viszont, az 50Hz-et, 60Hz-en megy, lehet hogy ez okozhat gondot - bár a korábbi Samsung TV-mnél pont a 60Hz nézett ki jól és az 50 homályosabb lett/kicsszott a képből PC módban.
-
Agyzuzo
Maga a konzolon vagy a pc-n nincs valamilyen beállítási lehetőség erre a célra, és nem a tv beállításokon belül keresni ezt?
utgyuru
Fent a keresőben ha beírod hogy 6550- mint kereső szó, akkor a hozzá tartozó hsz-et beadja és minden hozzá tartozó tapasztalatokat is megfogod tudni, és a DLNA ebbe a készülékben nincs.
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Egy PFH6550 vásárlását tervezem, ezzel kapcsolatban érdekelnének vélemények úgy általában, illetve egy konkrét dolog, ami szemet szúrt. Egyik leírásban sem találom a DLNA-t, létezik, hogy nincsen rajta?
-
Agyzuzo
addikt
Aki monitorként (is) használja a Philips TV-jét - nektek Computer módban nem iszonyatosan éles a kép? Olyan mintha fel lenne húzva maximumra a Sharpness, minden betű olyan mintha bele lenne karcolva a képbe. Game módban nem olyan, de jó lenne tudni, lehet-e tenni valamit hogy PC módban is normálisan nézzen ki a kép. Sajnos a Sharpness nem jelenik meg az opciók között PC módban.
-
itaroli
tag
válasz
Gaben1987 #13005 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen tv-m van és tökéletesen megy a 2160p 60Hz-en GTX960 - ja megoldódott
Illetve nincs Chroma 4:4:4 amit nem értek mondjuk mert nvidianál be lehet állítani, a tv EDID alapján tutja, úgyhogy ez nemtom miért van, de annyira nem gáz.
Esetleg valaki tudja hogy ez miért van?
Üdv: Ita
-
válasz
Deejayz #13039 üzenetére
Volt az aplle tv boxán szoftver frissítés ? Ha igen akkor tessék nézni egy jel erősséget , ez szokott gond lenni, hiába van, ha az új készülékek jobban érzékenyek az ilyesmikre, és képes a kép darabolódni ,kockásodni. Ez sima tv boxnál megtekinthető jelenség.
Ha Netflix-t használod ott általánosságban bufferelési probléma szokott elő jönni, azt is tessék manuálisan rá frissíteni. Jelenleg ez jut eszembe. Nem sok gond szokott ezekkel lenni.,
-
Deejayz
újonc
Sziasztok, adott egy 55pfk7509-es tv.
Vettem egy Apple tv-t pár hete.
Sajnos a média lejátszás problémás rajta. 5 perc után hihetelen darabos lesz a kép.
Aztán rendbe jön de újabb kb 5 percre csak es így tovább.
Dühítő, vissza is vittem az Apple tv-t. Persze garanciában cserélték ujra.
Sajnos az is pont ugyanígy akad.
Ekkor próbáltam egy régebbi Philips tv-n amin viszont jo!
Kábel hozzá hdmi 2.0 tehát kizárva, h az a gond.
A fura meg, h egy régi wd tv live-al viszont nincs probléma.
Valaki tapasztalt hasonlót ? Esetleg más 7509-es tulaj benne lenne egy tesztben?
Budapesti vagyok.
Szervizt kerulnem, csak végső esetben. -
dualcore
őstag
Igen az vagyok,
nekem bevált eddig. Már 3 volt, és egyiknek sem volt baja. (jó az ár érték arányuk)
Ezeken már átdolgozták a HDMI panelt, kapott aktív hűtést, és pass throughban akár ki is lehet húzni a hálózatból, mert fesz nélkül is átadja a beérkező jelt a kimenetre.
Ó basszus jó sok Off van már, a topikgazda t@kön fog rúgni!
-
-
dualcore
őstag
válasz
Luck Dragon #13031 üzenetére
Nincs semmi gond, oda is tettem a vigyorjelet.
(de mire számítottál ha lehet kérdezni?)
TIT
Igen így van, elvileg jövő héten lesz meg a 2.0-ás HDMI-vel szerelt Onkyo. Meglátom lesz e változás.
-
Agyzuzo
addikt
No, pár napja nyúzom a 55PFK7509/12 típust és egyelőre nagyon bejövős. Egészen szép képe van, az előző is fullhd volt és ez is, de valahogy itt sokkal részletgazdagabb a kép. Bármit is csinál, jól csinálja a Philips.
Az Ambi is szuper.
Egy dologgal nem jutottam sokra - hogy érdemes PC-vel összekötni? A korábbi Samsungomon volt egy dedikált HDMI erre a célre (DVI-HDMI csati) és ott nagyon pöpec volt a kép. Itt hiába rakom Game vagy PC módra, mindkettő ocsmány. A PC mód túl éles, iszonyatosan a színek és kb. semmit nem tudok állítani. A Game mód egy fokkal jobb, de az sem az igazi, a színek ott is baromira rosszak, hiába tweak-elgetem jobbra-balra... Van a Philips-nél esetleg erre vmi policy, hogy a 4 HDMI-ből melyik javasolt PC-hez?
-
-
dualcore
őstag
válasz
Luck Dragon #13029 üzenetére
A kérdés az, hogy ez irónia vagy elismerés?
-
-
dualcore
őstag
válasz
access_denied #13025 üzenetére
Nincs semmi gond.
Én is 4K tv-vel nyomom, erősítőről konvertálok fel, de én is csak 30Hz-ben. Most fogok erősítőt cserélni, ami már tud 60Hz-t.
Sajnos tartalom még kevés van rá. -
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #13015 üzenetére
Kissé túllihegtük. A cikk, amit linkeltem, ahogy kiderült, már idejétmúlt és azóta tényleg készülhettek HDMI 2.0 kábelek. Nem támadólag, csak érdekességképp linkeltem a cikket. Inakustik kábelt használok magam is, és bár 4K tv-m van, 60 Hz-et nem tudok kiküldeni rá, nincs mivel, és talán még tartalom sincs...
Úgyhogy egy kis félreértésen vagyunk túl
-
dualcore
őstag
Vén ember vagyok hozzátok képest.
De bölcs!
-
1987-ben én még nem is éltem.
-
Gaben1987
tag
válasz
dualcore #13016 üzenetére
Én is
Egyébként klasszikus értelemben vett 4K-ra (4096x2160p 21:9) valóban nincs olyan kábel ami tud 60 Hz-et, maximum 24 Hz-et tud a mostani is. A félreértés abból akad, hogy az UHD-t (3840x2160p) is mindenki 4K-nak hívja.Egy a lényeg: A tegnap esti hajnali 6 óra szívás, fórumozás után végre megy a tv UHD felbontásban 60Hz-en
élmény a videóvágás és a GTA V(még így vén fejjel is)
-
dualcore
őstag
válasz
access_denied #13012 üzenetére
Akkor tisztázzuk.
Ez, még "csak" HDMI 1.4. Ha majd ha az adott HDMI kábel a 4K felbontást fogja kezelni 60Hz-es képfrissítéssel, akkor lesz HDMI 2.0 szabványnak megfelelő.
Gondolom te ezen mondat miatt írod amit. Akkor már maradjunk a "te" cikkednél.
A HDMI 2.0 ezt a 4K felbontást (3840x2160px) tudja kezelni 60Hz-es képfrissítés mellett. A 4096x2160px képarány frissítési frekvenciája is javul, de azt még nem lehet tudni, hogy milyen mértékben, valószínűleg itt is 60fps lesz a nyerő.
Ez a mondat közvetlen utána van.
Én a hozzászólásomban nem állítottam, hogy 2.0, bár a cikkben valóban azt írják róla. Én csak annyit jeleztem hogy itt kezdődik a normális minőség. Szerintem ezzel kifejeztem, hogy a kolléga által linkelt HAMA kábel a fasorban sincs, de még az én linkemben szereplő Inakustic kábel sem alkalmas 4k 60 Hz jelátvitelre,csak jeleztem egy minimum irányvonalat.
A lényeg: létezik 2.0 HDMI szabvány.
Ne érts félre nem akarok semmi rosszat, és lehetne itt különböző cikkeket linkelgetni, de semmi értelme nem lenne.
-
Gaben1987
tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az utánajárást és a segítséget
Egy kábelcsere megoldotta a problémát.
Az előzőt a MM-ban vettem. Ma visszavittem, hogy levásároljam. Ugyanott találtam egy szintén HAMA kábelt, papíron azonos specifikációkkal, DE ez már működik szépen
A pontos típus: [link] 7500.-Ft volt, gondoltam egy próbát megér, mielőtt netről rendelek, amit nem tudok olyan egyszerűen visszavinni, ha nem jó. -
access_denied
senior tag
válasz
access_denied #13012 üzenetére
Bár.. azóta lehet, hogy mégis történt fejlődés, mert pl az Inakustik oldaláról:
The HDMI Forum, to which 88 companies from the multimedia branch belong, announced the specifications for the new HDMI standard – Version 2.0 – on 4 September 2013. The most important new feature of HDMI 2.0 is the support of 4K content with a frame refresh rate that is twice as high as the previous one. Depending of the cable length, most High Speed HDMI Cables with Ethernet from in-akustik already support HDMI 2.0 now and are therefore optimally suitable for the future requirements of the improved audio-visual interface. For the „Star“ HDMI cables this applies up to 3.0m length, „Premium“ HDMI cables meet the HDMI 2.0 standard up to 5.0m length, „Excellence“ up to 7.5 m length and our HDMI cables of „Reference“ series even up to 10m length.
-
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #13011 üzenetére
Igen
És el is érkeztünk ahhoz a fájdalmas kérdéshez, hogy jelenleg (2015.05.19.) hogyan vernek át bennünket azzal, hogy a kínált kábel már HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. A profi HDMI 1.4 kábelek valóban tudják a 60Hz-es képfrissítést, csak nem 4K felbontáson, hanem Full HD-n. Ennek ellenére, HDMI 2.0-ként árulja néhány webshop.
Ez, még "csak" HDMI 1.4. Ha majd ha az adott HDMI kábel a 4K felbontást fogja kezelni 60Hz-es képfrissítéssel, akkor lesz HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. -
dualcore
őstag
válasz
access_denied #13010 üzenetére
Te elolvastad az általad linkelt cikket?
Egész hosszan taglalja a 2.0 HDMI szabványt.
Azt is hozzá teszi hogy egyenlőre kevés készülék képes kezelni.
Nincs semmi gond, sokan bekavarodnak a témával kapcsolatban. -
dualcore
őstag
válasz
access_denied #13007 üzenetére
Én ezekkel tisztában vagyok, miért nekem küldted?
Én annyit írtam, hogy itt kezdődik, de jóval feljebb fejeződik be. Technika és pénztárca függő. A döntés pedig ott van. -
válasz
Gaben1987 #13005 üzenetére
Nos a készüléked képes kell lennie. utána néztem és a számítógépes felbontások:
Kijelző bemeneti felbontása
Videoformátumok
Felbontás — frissítési gyakoriság
• 480i – 60 Hz
• 480p – 60 Hz
• 576i – 50 Hz
• 576p – 50 Hz
• 720p – 50 Hz, 60 Hz
• 1080i – 50 Hz, 60 Hz
• 1080p – 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz
• 2160p - 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz, *50 Hz, *60 Hz (*Csak
HDMI 1)Számítógépes formátumok
Felbontások (többek között)
• 640 x 480p – 60 Hz
• 800 x 600p – 60 Hz
• 1024 x 768p – 60 Hz
• 1280 x 768p – 60 Hz
• 1360 x 768p – 60 Hz
• 1280 x 1024p – 60 Hz
• 1600 x 1200p – 60 Hz
• 1920 x 1080p – 60 Hz
• 3840 x 2160p - 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz, 50 Hz, 60 HzÍgy szerintem is ahogy az előttem lévők is írták egy jobb minőségű HDMi tessék venni ami képes a megfelelő adatátvitelre.
A HDMi-hez egy kis információ- melyik mivel van felvértezve.
• HDMI 1 bemenet – HDCP 2.2
• HDMI 2 bemenet – ARC
• HDMI 3 bemenet – ARC
• HDMI 4 bemenet – MHL – ARC -
Gaben1987
tag
Sziasztok!
Segítségetekre van szükségem.
Nemrég vettem egy philips uhd 6400/88 tv-t. Mivel szeretném monitornak használni, vettem a gépembe egy GTX 970-et ami rendelkezik HDMI 2.0-val. Hozzá való kábelt [link] ami elvileg tudja a 18 Gbps-ot.
Összekötve a TV-vel (HDMI 1-es port) mutatja is a natív felbontást 3840x2160. Alapból 30Hz-re állította magát.
Mikor átállítanám 60Hz-re (ez lenne a lényeg), akkor elsötétül a kép és annyit ír nincs jelUgyanezt csinálja 1440p-be is. Egyedül 1080p-be megy 60 Hz-en, de az meg nem alternatíva
Mi lehet a gond? Rossz a kábel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest