- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
#92700160 #2449 üzenetére
iceboot - pbr és mbr-t nézd át
win8-nál valszeg gpt-s lett a pendrive vagy vmi partició került rá amivel nem tud a win beépitett formázója mit kezdeni.
Szóval nézd meg az alábbiakat:
Physical Disk -> Process PBR -> Current Type: ?
Physical Disk -> Process MBR -> Current Type:?
Physical Disk -> Parts management -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy fura problémám. A gépben van egy Gigabyte p35-ds3 lap. USB boothoz be van állítva minden (legacy support, megfeleő sorrend) meg csomoszor tettem fel oprendszert penről. megformáztam feltettem ár az isot (egy linux mintet).
elsőre látta a bios, de nem bootolt rola.
gondoltam kipróbálom win 8.1 isoval, azzal bootol
vissza linux, semmi
aztán bios már nem is érzékeli az usb
másik penre rá linux -- semmi
rá w8.1 mostmár ezt sem érzekli a bios
clean format is volt, mindent végigszenvedtem már, idegállapotba kerültem
-
sonar
addikt
válasz
Firstline14 #2447 üzenetére
Hmm akkor H2wtest-tel ellenőrizd le a kártyát, lehet, hogy fake és ezért szivatod magadat.
-
Firstline14
csendes tag
exFat fájlrendszeren volt alapból, mikor megjött, és egy 18 gb-s fájlra írta azt, hogy a fájl mérete nagyobb mint amit a fájlrendszer támogat. Ezért formázgattam, különben hagytam volna
Nem oldja meg a teljes formázás, gyanakszom hogy a windowsos patíció wizard a fos, megpróbálom egy értelmesebb programmal majd...
Ha találok egy olyan formátumot, amire tudok nagy fájlokat másolni és a telefonom is felismeri, akkor egyértelmű hogy kábelezni fogok
-
sonar
addikt
válasz
Firstline14 #2445 üzenetére
-
Firstline14
csendes tag
sziasztok! olyan problémám van, hogy rendeltem egy 64GB-s MicroSDHC kártyát, és hozzá kaptam egy USB-s kártyaolvasót. az volt a tervem, hogy a telefonomban (Sony Xperia M2) és pendriveként is tudjam használni...viszont az a bökkenő, hogy exFat és Fat32 4 gb-nél nagyobb fájlokat nem enged a telefonra másolni(én pedig elég sűrűn dobálózok ilyenekkel), ezért a beépített windows-os partíció kezelővel átformáztam NTFS-re, persze az kiment a fejemből, hogy a telefon nem támogatja az NTFS-t. Formázás után az a jelenség került elő, hogy miután rámásolok akármit is, az normálisan működik, olvasható, viszont ha egyszer kiveszem, újracsatlakoztatás után akár a gépben, amiben előtte volt, akár másikban, azt írja minden egyes fájlra, hogy "A fájl/könyvtár sérült, vagy nem elérhető." Mi lehet ennek az oka?
És még egy kérdésem lenne, megoldható esetleg valahogy ez a telefon-usb kártyaolvasós pendrive dolog házilag?
köszönöm előre is a segítséget.
-
sonar
addikt
válasz
Puszunty #2442 üzenetére
Google-ben ezt találtam:
This is just a guess... as the driver only shows sda, I suspect it could be unpartitioned storage. This is where the whole device (/dev/sda) is used instead of a partition (/dev/sda1). This is sometimes known a "floppy" mode, as floppy disks didn't have partitions.
Nos ha valóban igy van akkor ha a BOOTIce nem tudja megoldani akkor a 'linux-os' Gparteddel tennék egy próbát -
sonar
addikt
Értem, csak mondtam, hogy nálam akkor volt hasonló jelenség mikor az első szabad hely-re volt a hálózati meghajtó és a gyagya win oda akarta felpattintani a pen-t
más: esetleg bootice-szal megnézhetnéd azt a két pendrive-ot hátha van vmi különbség
pbr és mbr részeket hasonlítsd össze.
Ha nincs különbség akkor Windows nyűg -
meroly
veterán
Kettő hálózati meghajtó van fenn.
És mondom érdekes az hogy pl 5 pendrive-om van, abból 3-at felismer zok szó nélkül, csak ezzel a kettővel szívat.Amit linkeltél az a betűjelkiosztásról és annak megoldásáról szól nem? De betűjel van, meg is kapja a G-t vagy D-t vagy mindegy, szóval azt kap.
Ja és admin jog kellene, ami ugye nincs, de ha egy konkrét megoldás van rá és kell hozzá, akkor szólok az IT-snak hogy jöjjön lépjen be két percre míg megcsinálom.
-
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Én is már a második 8GB-os pendrive-al szívom meg.
A következők a tünetek:
- bedugom, felismeri, kap meghajtó jelet is
- rákatty, nincs formázva, ok formázzuk
- a Windows nem tudta befejezni a formázástViszont minden más gépben tökéletesen működik és ebben a gépben is, ha bekapcsolás óta benne van.
Ja és ebben a gépben más pendrive-ok is mennek csak ez a kettő nem.Mit lehet tenni?
-
talpas
aktív tag
válasz
Puszunty #2433 üzenetére
Nem ismertem, most olvastam, kerestem. És úgy tettél ahogy leírták?. Én ezt látom letölteni Venture USB Partition Download ha gond van. De itt van máshol, régi problémára 1 mai ajánlat cristipetrache től. Itt az utalása
-
Puszunty
csendes tag
Sziasztok!
Már másodjára jártam így...
Maxell 8 Gb pendrive se win8 se win7 nem ismeri fel. 2268 PRAM USB Device.
Letöltöttem a Maxell honlapjáról a venture usb mode convertert, de read errorral nem csinál semmit.
Egyszer sem volt még használva a pendrive, csak bedugtam, és ennyi...
Tud valaki jó megoldást? Köszönöm! -
talpas
aktív tag
válasz
Csongeee10 #2431 üzenetére
2414, 2416, vagy keresőben.
-
talpas
aktív tag
válasz
Csongeee10 #2429 üzenetére
Igaz ez fordítva is. A kódolás ott van a lejátszókban, ha nem tetszik neki még beolvasni sem, persze pen-re gyanakszunk. Nem lehet így kiszűrni, vezérlője, akármi okozhatja ezt. Natur Format. volt PC-n vagy célprogival tetted? Teljes Format, Rufus, v. particionáló progi, BootIce, Ha nem segítenek, akkor passz.
-
talpas
aktív tag
válasz
Csongeee10 #2427 üzenetére
Mivel nálad a lejátszó, javaslom valami kompat.-i okosságot keress, típusa szerint. Aztán az a sok krix-krax a file nevekben sem tetszik a mindenevő lejátszóknak. Ellenőrizd PC-n, format, rá 1 zene, próba.
-
Csongeee10
tag
Sziasztok.
Furcsa problémára bukkantam ma,amit igazán nem értek.
Van két 4 gb pendrive-om.Egyik kingston a másik meg adata.
Mindkét pendrive fat32 van formázva,mp3 zene számokat raktam fel.
Van egy LG cd lejátszó,aminek van usb lejátszója is.
Adatat szépen beolvassa és lejátsza,viszont a kingsont meg nem.
Számítógép és az autós fm modulátor is simán beolvassa mindkettőt és le is játsza.
Mi lehet a probléma? -
Bacusuz
őstag
Végül egy formázás megoldotta,lehet hogy csak én voltam a béna
kösz még 1x -
eames
tag
Rövid idő alatt a második pendrive-om megy tönkre. Az első, kingston dt se9 mindig azt írta, hogy írásvédett, majd egyszer formázást kért, amit nem tudott befejezni. Azóta raw fájlrendszerből nem tudom visszahozni, formázni nem lehet. A második, sandisk cruzer slice, formázni akartam, nem tudta befejezni, innentől ugyanaz a történet. Tudtok valami megoldást? A netbookomban lehet a hiba?
-
tonnni1
tag
Sziasztok!
Valami gond lett a pendrive-val, mintha nem ismerné fel a gép, viszont a Total Commanderben látja de ha rákattintok azt írja nincs ilyen meghajtó? Életre lehet valahogy kelteni?
-
talpas
aktív tag
válasz
Bacusuz #2413 üzenetére
Ha már végeztél a telepítéssel és nem kell a tartalom, akkor Format. De nem biztos, hogy visszakapjuk az eredeti állapotot. Ezért kell az ezekre a drivokra írt progi, ill. A képen AOMEI progi MBR visszaállítást is felkínál (kérdés, átírta-e valami és megvan-e az eredeti, tartalékba.) Mivel bótolhatóvá tetted, nem csak a látható tartalmat kell letörölnöd. Akár Lin alapura is tehetted, ezt nem tudom.
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
Kingston DT111 16GB pendrivon csináltam egy win7 telepítőt.
Majd letöröltem.
Azóta bármit másolok rá gondok vannak a tartalommal.
PL rámásolom és nem látjami lehet?
-
talpas
aktív tag
-
zsoficica
újonc
Maxell pendrivom van..egyik napról a másik napra eltűnt róla minden. Viszont ha bedugom a gépbe, és az ikont mutatja, akkor ott mutatja hogy mennyi fájl van rajta ill. mennyi mehet még rá! Ha azonban megnyitom az eszközt nem mutat semmit.
Fontos lenne még egyszer megnyitnom, mert számomra fontos hivatalos dokumentumok vannak rajta.
Mit tudok ilyenkor tenni ?
Valaki tud ebben segíteni ? -
hBR
tag
Sziasztok, nemrégiben vettem egy Sony autórádiót a kocsiba.
Egészen pontosan őt: [link]Majd használtam egy sima régi 4gigás usb2-es pendrive-val problémamentesen, de egyik nap úgy döntöttem veszek egy 16gigás és kisebb méretű pendriveot. Őt: [link] Azonban ahogy beraktam a kocsiba mintha folyamatosan tekernék a zenébe úgy játsza le a dalokat. Találkozott már ezzel valaki? Van erre megoldás? FAT32-re van formázva mint az előző,
Válaszokat előre is köszönöm.
-
l.daniel91
csendes tag
Hali!
Az a helyzet, hogy adott egy teljesen új pendrive (8gb-os kingston usb 3.0). Gépbe bedugtam felismerte, formáztam, másoltam is rá.
Ismerősenk odaadtam, fel sem ismerte a gép. Visszaadta megpróbálom bedugni a gépbe és semmi. Lemezkezelőben sem látja. Mi lehet a gond?
Ezt megcsinálta már egy sony pendrive is, igaz használt, meg egy ugyan ilyen kingston ami használt volt.Hozzáteszem, hogy másik pendrive amit eddig csak itthoni gépen használtam, működőképes mindegyik foglalatban.
Haver nem tudott már csinálni vele semmit, mivel ahogy bedugja a gépbe, már nem csinál semmit, nem hogy bele tudna piszkálni a lelkébe.
-
dethroner
veterán
Boot közben ugye adott a lehetőség, ha azt akarom hogy a program töltődjön be, akkor kell enter-t nyomni, ha meg inkább mégis a telepített oprendszert indítanám akkor nyomjak N-t. És nem hajlandó betölteni a programot, bármit csinálok. Csak és kizárólag az N amire reagál, és betölti a windows-t.
-
sonar
addikt
válasz
dethroner #2404 üzenetére
Vmi user error lesz. (CSM mode?, boot seq? minden ok)
Ha jól tudom a legutolsó ubuntu live-ba is benne van esetleg próbáld meg azzal.Azt az N betüs témát nem értem.
Hát vagy felfogadsz egy profit vagy próbálkozol.
Ha próbálkozol akkor előtte próbáld meg leimagelni az usb-t (már ha engedi vmi. pl.: linux dd, vagy win alatt talán a win32 disk imager, talán még a bootice is tud ilyent. bár nem használok nagyon wint)
aztán tolsz rá egy quick formatot - az csak a particiós táblát érinti a fileokat nem. Utána meg a Recuva-val próbálkozz -
dethroner
veterán
Nincs valakinek ötlete, miért nem megy a gparted live?
-
bzoley
veterán
Napot!
A hétvégén megnyekkent a pendrive-om, legalább is úgy nézett ki. Autó rádió nem játszotta le a zenét, hibát nem találtam rajta semmivel. Már majdnem visszavittem gariba, de előbb itt szétnéztem. Többször írtatok a Bootice nevű programról. Elég volt egyszer elindítani, meglett a hiba úgy, hogy semmit nem kellett csinálni a programmal. Rufus-sal újraformáztattam GPT helyett MBR stílusban, egyből jó lett.
A szomorú csak annyi, hogy előtte lemezkezelővel, meg ami a kezembe akadt, formáztam, partíciót töröltem, létrehoztam, de sehol semmi egy halvány utalást sem tett ilyesmire, sehol nincs feltüntetve. Ha látom, valószínűleg ugyanúgy eszembe jut, hogy a GPT problémás lehet.Üdv,
bzoley -
oliver7777
tag
Sziasztok!
Van egy pendrive-om amit munkában használok, amikor egyik gépről lehúztam még működött, de a másikban már a formázását kérte (természetesen nem formáztam). Próbáltam a GetDataBack programot (FAT és NTFS egyaránt, mert nem tudtam milyen fájlrendszer volt rajta), de nem tudom vele lementeni az adatokat, nem látnak semmit. Tudnátok valami programot ajánlani, mert fontos lenne, hogy ne vesszenek el a dokumentumaim.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest