- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Fele ennyiből ssd-t veszel, ami lehet tovább bírja az írást. Vagy 30k-ból akár 1 TB-os ssd-t. Külső házzal az ssd méretre nagyobb mint egy pendrive, de kinek mi a preferenciája. A sebességek tényleg jók.
A kép alapján nekem egy szokásos fekete műanyag izének néz ki, nem cink (fém) ötvözetnek. -
Pioneer
őstag
válasz Digitalpimp #2196 üzenetére
Sziasztok!
Ma érkezett meg az új pendrive-om: Corsair Voyager GTX USB 3.1 256GB [link]
Brutálisan gyors 465 MB/s olvasás és 438 MB6s írás! (Alapértelmezett fájlrendszere NTFS)
Érdekessége az UASP (Serial ATA) interface Sés ATA3 (600) transfer mode.
S.M.R.T., NCQ, TRIM.
Technikai jellemzők:
-High-speed 3D NAND memory unlocks read speeds up to 440MB/second and write speeds up to 440MB/second, letting you copy even large files in seconds.-Premium rugged zinc-alloy housing with aluminum accents protects your data in style.
-Optimized for USB 3.1 Gen 1, USB 3.0 and USB 2.0 for future-proof and backwards compatibility.
A Windows To Go programmal feltelepítettem rá egy Windows 10 Enterprise 64-bit-es op. rendszert, tökéletesen fut rajta, villámgyorsan be is bootol róla minden alkalommal.
Szerintem best buy vétel, nagyon megéri az árát. kb. 30k. Ft
Prémium termék, tömör cink ötvözet házban, nem melegszik, teszt alatt is csak 33 C fokos volt.
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zzolika #2192 üzenetére
Oprendszer, alaplap, proci, memória, csatlakozó, driverek, ezek mind befolyásolják, plusz a gyártási szórás. Van olyan 16 GB-os 3.1-es pendrive-om aminek az írása bezuhan 8-9MB-ra! Pedig eredeti Sandisk, csak a sza..bbik fajtából.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
zzolika
aktív tag
válasz Multibit #2193 üzenetére
Köszönöm. Lehet az én régi lapom ennyit tud. Az is lehet egy régebbi/újabb driverrel javíthatóak lennének az eredmények, de nagy változás szerintem nem lenne, ezért nem érdemes 10 verziót végig próbálnom.
Majd letesztelem másik gépben is ha hozzájutok, bár amihez hozzáférek azok sem sokkal modernebbek, nagy eltérés nem hiszem hogy lesz. -
zzolika
aktív tag
válasz Multibit #2191 üzenetére
Ez igaz, más verzió mást hozhat ki, én csak letöltöttem a legújabbat, azzal néztem. De a 6.02-es sem hoz jobbat.
#2129: mérése szerint 138/38
Valami drivert kéne felraknom, vagy nem felraknom? Az alaplapi usb driver fent van, lehet ez kavar be? -
Lidl
senior tag
Húú, bocsánat srácok, nem néztem vissza egy ideje.
Innen sikerült beszerezni: [link]
És még mindig jó áron van. (9000 + posta)Amúgy a Lidl bitorolja az én nevemet, de még nem indítottam pert ellenük
Lidl
-
kefe13
tag
válasz Digitalpimp #2187 üzenetére
huje
-
Digitalpimp
senior tag
válasz headhunter #2186 üzenetére
Ott van a kép alatt: Köszi Lidl.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Corsair Flash Voyager GTX pendrive. Normális , hogy max kb. 60 megával írja magára a fájlokat?? A leírás szerint is "kicsit" többnek kellene?!
szerk.: Megnéztem, 3.1-be van dugva. Minden úgy is van bekötve, ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Gearbest-ről EAGET S30 USB3.0 Interface All Metal U Disk - Silver 64G USB 3-as pendrive ( 7 dollár volt akciósan, most 9 dollár, 2.5 hónap alatt ért ide ), USB2-n NTFS-en mértem, exFat-on tizedekkel tért csak el az érték.
H2testw szerint valós 64 Gbyte: írás 14 Mbyte/s, olvasás 30.6 Mbyte/s (usb 2-n!)
-
dargelot
senior tag
PATRIOT Supersonic RAGE ELITE(USB 3.0 porton tesztelve, exFAT fájlrendszer) [link]
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Tesztgép: ASRock J5005-ITX 8GB RAM.
Tesztalanyok: USB2 és USB3 pendrive-ok.Maxell USBPD-16 USB2.0 16GB (a napokban vásároltam, nagyon olcsó):
Kingston DataTraveler SE9 G2 16GB:
Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64GB:
Corsair Flash Voyager GT 3.0 128GB:
Corsair Flash Voyager GT USB2.0 4GB (SLC):
Ez utóbbi pent évekkel ezelőtt vettem (mikor az iPON üzlete még a rakparton volt). Csak azért tettem ide, hogy lássuk a fejlődést
-
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz Dagaddt #2172 üzenetére
A valami használja és azért nem engedi formázni a FAT32 Format, az nem meglepő, olyat tapasztaltam én is. De kis várakozás után már engedte és utána nem lett írásvédett a pendrive, meg normál esetben nyilván nem is szabadna annak lennie.
Ha FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra 4 GB-nál nagyobb méretű fájlt másolsz, akkor nem meglepő, ha nem engedi a fájlrendszer korlátja miatt. Viszont akkor eleve más a hibaüzenet. Ha írásvédett a pendrive, akkor vannak az alábbi hibaüzenetek másolásnál és formázásnál egyaránt. Ha netán az előbbivel keverted, akkor viszont sztornó az egész eddigi okfejtés. Meg ez esetben a FAT32 helyett nyilván pl. az exFAT / NTFS fájlrendszer használata a kézenfekvő megoldás, ahol ha az előbbit nem is feltétlen, de az utóbbit általában kezelni szokták a mai okostévék.Egyébként legközelebb inkább a pendrive probléma topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket, nem itt, mivel ez a topik a pendrive-ok adatátviteli sebességével, az ahhoz kapcsolódó tesztekkel foglalkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Dagaddt
aktív tag
De vagyok! Közben azthiszem rájöttem, hogy nagy file-t akartam a FAT32-es Pendrive-ra másolni és ez lehetett a gond. Lehet, hogy akkor is írásvédettségre hivatkozik?
D°°ci
-
Dagaddt
aktív tag
válasz King Unique #2170 üzenetére
No akkor most leírnám mit tapasztaltam:
És, hogy teljes legyen a kép ha minden igaz USB 2-es csatlakozóba dugtam az új USB 3.1es Samsung Flash Drive BARPlus-omat. És, hogy használhassam a TV-mel is ami nem ismeri az exFAT-et gondoltam leformázom a korábban említett ill. belinkelt guiformat programmal hogy FAT32 legyen de nagy. Az alábbi történt:-Először nem engedte formázni mondván valami használja. (NEm tudom számít e de az allocation unit-ot 65536-ra állítottam először 32768-ról ez egyébként mi?) Eztán becsuktam a chrome-ot is és talán egy windowsos böngészőablakot még ha nem is a céldrive volt megnyitva.
-Újra próbáltam ekkor már hagytam az alap 32768-on és gyorsformázással le is formázta. (Új kötet cimkét adtam, de ez nem hiszem hogy lényeges volna)
-Az első másoláskor azonban azt mondta a winfos, hogy szüntessem meg az írásvédettséget! Puff!
-Majd leellenőriztem javaslatra a win diskpart parancssorával: miszerint minden ki volt kapcsolva nem volt írásvédettség beállítva. ÍGy állítanom sem kellet mit de a win mégsem engedte. (Ezen a ponton kezdtem fosni kicsit, hogy annyi az Új drive-nak)
gondoltam egyet és megpróbáltam simán újra formatálni simán jobb click win formázás (ha már akkor az alapértelmezésekkel) és leformázta és működik. Hümm... de most megint exFAT.Mit csinálhattam rosszul (King Unique)? Esetleg más hozzáértő tanácsát is szívesen olvasnám. Előre is Köszi! (én azt gondoltam először, hogy gyorsan formatálom és csók)
[ Szerkesztve ]
D°°ci
-
Dagaddt
aktív tag
válasz King Unique #2170 üzenetére
Köszi!
És bocs a Pü miatt csak gondoltam így előbb érzékeled Tényleg Bocs!D°°ci
-
King Unique
titán
válasz Dagaddt #2168 üzenetére
Akkor ott lehet a pendrive-val lesz gond, mivel normál esetben nyilván nem kellene attól írásvédetté válnia, ha ezzel a programmal megformázzák. Tartósan írásvédett pedig akkor szokott lenni, ha tönkremegy, letiltja a vezérlője az írást, nyilván nem egy ilyen kis formázóprogram fogja ilyen (firmware) szinten read-only módba kapcsolni. Az ilyen max. olyan szinten lenne képes, mint pl. a DiskPart.
Első körben meg lehet próbálni leválasztani - újracsatlakoztatni a pendrive-ot, valamint pl. a fájlkezelőben újraformázni. Ha nem megy, továbbra is írásvédett, akkor a téma topikjában említett módszereket. Ha az utóbbi sem oldja meg, azaz tartósan írásvédetté vált a pendrive, akkor meg marad a garanciális csere, vagy annak híján kb. kuka...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz A Patkány #2167 üzenetére
Vannak gyorsabb pendrive-ok is, de ha igazán komoly sebességű cucc kell, akkor eleve a standard külső SSD-k a nyerők. Egy ilyen meg pláne, ami fizikai méretben is hasonló egy pendrive-hoz.
A Windows 7-nél az UASP támogatásának hiánya az, ami USB 3.0-n a sebességet visszafoghatja. De azért 2xx MB/s BOT általában módban is összehozható, vagyis esetedben inkább maga a pendrive lehet ilyen lassú, főleg írásnál. Bár az igaz, hogy más UASP-t natívan támogató Windows 10 jobb értékeket kapott, meg a gyári specifikációban is 200/150 MB/s olvasási/írási sebesség van megadva.
[ Szerkesztve ]
-
Dagaddt
aktív tag
válasz King Unique #2117 üzenetére
Üdv!
Gondoltam kipróbálom az általad linkelt fat32format dolgot és leformáztam vele a pendriveomat de utána írásvédetté vált! MOst ezzel mit csináljak hogy használható legyen és egyáltalán mi történt szegénnyel? Bocs ha hülye vagyok!
D°°ci
-
A Patkány
friss újonc
válasz King Unique #2166 üzenetére
Igen-igen, közben lapozgattam, nézegettem, úgyhogy pendrive helyett inkább megpróbálok egy Axagon ee25-xa6 + SSD megoldást - utóbbiból úgyis van egy, amit nem nagyon használtam mostanság.
Persze az is lehet a gond, hogy win7 alól próbáltam, ott pedig, ha jól hámoztam ki a hozzászólásokból, nincs meg az a támogatás/driver, ami szükséges lenne ahhoz, hogy az elszálósabb sebességeket is hozza a pendrive. -
King Unique
titán
válasz A Patkány #2159 üzenetére
A hipergyors inkább az Extreme Pro sorozat, ha mégnézed mások tesztjeit: [link], [link]. Ez az új Extreme Go sorozat viszont azért annyira nem, meg eleve lassabb az előbbinél (pláne írásnál), amit mások tesztjei a 64 GB-os modellnél ugyancsak szemléltetnek: [link], [link]. Szóval nem egyedi eset, nemcsak nálad ilyen lassú írásnál, bár előfordult kivétel is. A másik meg az, hogy hardver- és szoftverkörnyezettől, az utóbbin belül a teszteléshez használt programtól és annak beállításaitól + verziójától is függhet, hogy kinél éppen milyen értékek jönnek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Digitalpimp #2162 üzenetére
Én sose néztem egyik tv használatiát sem. Nem is gondoltam erre, hogy nem kezelné valamelyik az ilyen nagy méretű tárolókat.
Pedig nincsenek hú de nagyon jó tévéink, 3 különböző márka, a sima HD-s 40e (LG), a full HD 100e (Samu), a 4K-s 160e (Pana).
És mindegyiken működik, még az exfat fájlrendszerrel is...(#2163) hotkar
Gondolom akkor munkához kellett. Mert ezekre mindig is kíváncsi voltam, hogy amúgy minek több féle virtuális gépet futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
válasz Digitalpimp #2160 üzenetére
Virtuális gépeket futtatok róla (3 db Win7 és egy Win NT 4, persze nem egyszerre, mert a gépem nem bírná RAM-mal). Jellemzően olvasás folyik, csak hibernáláskor menti el az állapotot, akkor van írás.
Kifogástalan a sebessége.
Ha egyébként nemcsak az olvasási sebesség érdekes, akkor célszerű 128 v. 256 GB-osat nézni, mert ott számottevően megugrik az írási sebessége. Más gyártónál is van erre példa.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Albigator #2161 üzenetére
Akkor arra, amire én. Csak nagyon nagyot nem mertem venni, mert a TV használatiban azt írták, csak 32GB-ig kezel. Viszont simán látja a 64-est is. Na majd legközelebb.
-
Albigator
őstag
válasz Digitalpimp #2160 üzenetére
Filmek, sorozatok, esetleg vmi sport videó... Tv-ről így valamikor egyszerűbb, kényelmesebb (és energiatakarékosabb) tartalmat fogyasztani, mint gépről vagy laptopról átküldeni a képet (+ hangot) képernyőkiterjesztéssel.
Van/volt egy MAXELL USB 2.0 PENDRIVE VENTURE 128GB pendriveom, ami dög lassú és néha kevés is volt a hely egyébként. Most pedig odaadtam valakinek kölcsön és gondoltam beszerzek egy másik, gyorsabb 128 gigás pendriveot, a másik topikban érdeklődtem is ez ügyben csak nem jött rá válasz. De amit kinéztem, azt vettem csak inkább a 256 gigásat, mert az jobban megérte...[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
És Albigator: Ezekről a nagy kapacitású pendrivekről mit nyomtok? Vagy csak a nagyobb sebesség miatt veszitek? Amúgy igen szép eredmények.
-
A Patkány
friss újonc
Szevasztok USB-port polírozók!
Nemrég vettem egy egekig ajnározott, hipergyorsnak kikiáltott SanDisk Extreme Go 64GB USB 3.1-t, gondoltam, móka lesz majd vele a száguldás - de nem lett belőle más, mint kínos vánszorgás. Íme, egy kis sebességteszt:
Az olvasási sebesség tűrhető, azzal nincs bajom, de az írási.... Őszintén: rendkívül hitvány és szánnivaló.
Két, pontosabban három géppel is kipróbáltam, ez volt a legjobb eredmény mind közül. NTFS-re formázva még lassabb, mi több: még akadozik is...
Küldjem vissza, kihasználva a garancia nyújtotta lehetőségeket, vagy ez a típus tényleg ennyire hitvány? -
Albigator
őstag
Patriot Supersonic Rage 2 256GB (PEF256GSR2USB)
gyártói oldal linkMind2 fájlrendszerben csináltam tesztet kíváncsiságból:
Config az adatlapomon, gépház előlapján lévő csatit használva ami USB 3.1 Gen1-re van dugva.I. exfat (alapértelmezett)
2.
A) CrystalDiskMark (1 GB)
B) CrystalDiskMark (4 GB)
3. Másolás vinyóról (27 GB adat: A: 10 db 2.3-3.1 gigás mkv fájl; B: 68 db 0.35-0.65 gigás mkv)
A) 4p
(általában 100-120 megával másolt)B) 4p 16 mp
(itt is kb 100-120 megával viszont gyakrabban beesett ilyen 70-80 körülire így végül kicsit lassabban sikerült azt a szintén 27 gigát átmásolni)II. NTFS
2.
A) CrystalDiskMark (1 GB)
B) CrystalDiskMark (4 GB)
3. Másolás vinyóról (27 GB adat: A: 10 db 2.3-3.1 gigás mkv fájl; B: 68 db 0.35-0.65 gigás mkv)
A) 3p 59mp
(sebesség kb ugyanaz mint az exfatnál és időben is igazából, itt talán gyorsabban állítottam meg a stoppert )B) 4p 23mp
(itt a kisebb fájloknál 7 mp hátrány keletkezett exfathoz képest, nem érzem olyan jelentősnek)4. H2testw
(exfatnál ez a teszt kimaradt sajna)Összefoglalva:
Sose használtam exfat-ot és eddig nem is tudtam, hogy gyorsabb mint az NTFS, főleg bench programokban (eddigi, gagyi pendriveaimat nem teszteltem sose). 3 különböző márkájú tévével is próbáltam és működött, tudták róla olvasni a videófájlokat. De én úgy érzem maradok a régóta bevált és megszokott NTFS-nél, mert úgy látom a gyakorlatban (az én felhasználási szokásaim szerint) nincs sok különbség.És szerinem nem rossz ez a 256 gigás pendrive ennyi pénzért (14-15e + szállítás).
[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
válasz Digitalpimp #2156 üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
Újabb pendrive az Aliról, most egy ilyen 64-es Samsung: [link] Nagyon jól néz ki élőben, szép súlyos darab. Ezeket mértem:
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Ma érkezett egy ilyen Lexar 64 GB-os pendrive az Aliról: [link] A kapacitása valós, a sebessége elég jó, szép masszív darab. Kuponozva olyan 12 USD körül volt a vége. Rendes követhető trackingel jött.
-
McCsaplak
tag
válasz King Unique #2144 üzenetére
Köszi a tanácsot, már majdnem hátsó fali szívinfarktust kaptam.
Adata S102Pro 32Gb
Első csatlakoztatás:
Eltávolítás+restart után:Tanulság: Első csatlakoztatáskor ne mérjünk egyből, valamiért jobb, ha restartot nyomunk. Mondjuk a gép frissen volt indítva az első csatlakoztatáskor is, én inkább valami driver dologra gondolok.
-
Ghost0510
csendes tag
sandisk ultra dual 64gb (hivatalosan nincsen megadva az írási sebessége, kamu adat)
Szerintem van benne kb 2 GB gyorsítótár, mert ha rá írtam akkor az elejét 60 MB/s -el, majd pedig ~21MB/s-al (20-30 között ugrál másodpercenkét) folytatta.
majd amikor belassult:
Illetve a tesztek:
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz headhunter #2147 üzenetére
Szvsz az a hossz okozhat problémákat. Nem praktikus.
-
Hunner
senior tag
válasz headhunter #2147 üzenetére
Ötletem sincs, ennek a technológiája előtt is értetlenül állok. Nem tudom mi van a sandiskben belül.
Mindenesetre ez egy nagyobb méretű, de pendrive formájú eszköz, azok meg bár nem egy hatalmas méret fizikailag egy usb-s m.2 ssd meg a háza, azért nem olyan kényelmes szerintem a napi zsebben való hurcolászáshoz.Egyébként 43usd-ért vettem ott ahol mindenki veszi a megbízható kínait, az ssd+ház egy kicsit drágább talán, de amúgy passz
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Hunner
senior tag
128GB SANDISK Extreme Pro USB 3.1
(Ezeket hogy hívják egyébként? Van már nevük? SSPD? )[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Immy
őstag
Sziasztok, a társ topicból jöttem.
Keresek pendrive-ot, amit NAS-ra szeretnék rákötni USB 3.0-t és naplófájlok tárolására használnék. Tehát alapvetően kis fájloknak az írására.
Synology DS118 nas-ra akarom rádugni amin 2 usb csatlakozó van egymás mellett, ezért fontos lenne, hogy méretben ne takarja ki a másik usb portot: [link]
Mit javasoltok?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
King Unique
titán
válasz Joker88 #2143 üzenetére
Akkor ez megmagyarázza, hogy miért csak USB 2.0-s értékeket produkál. Első körben másik USB 3.0 portban, Windows újraindítása után stb. kellene újrapróbálni, jó esetben ez is megoldja. Ha nem, akkor az eszközkezelőben a lemezmeghajtóknál a pendrive eltávolítását (+ restart), majd újracsatlakoztatását lehetne megpróbálni. Vagy az USB-vezérlőknél az USB 3.0 controller / gyökérhub letiltását / újraengedélyezését, esetleg eltávolítását + Windows restart. De ha másik USB 3.0-s pendrive megfelelően és USB 3.0-s sebességgel működik ugyanabban a portban, akkor elvileg akkora gond nem lehet, hogy az utóbbi módszer kelljen.
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz King Unique #2142 üzenetére
akkor baj van..
de mivel van egy USB3-as Sony HDD-m,ott viszont az "S" betű virít..
szerk1.:
megnéztem a másik gépünkön :
ott meg megvan az S betű..
érthetetlen..
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
King Unique
titán
válasz Joker88 #2139 üzenetére
Azért ennek tényleg többet kellene tudnia USB 3.0-n, lásd mások tesztjeit. De majdnem mindegy is, mert csak az olvasási sebessége érdemleges, az írási már elég gyatra, USB 2.0-s szint így is, úgy is...
Ha előlapi USB 3.0 porton próbáltad, akkor célszerű lenne hátlapihoz (alaplapi) csatlakoztatva is, mivel egyes asztali PC-knél az előlapi portok gyatrábbak lehetnek sebesség szempontjából (is). Valamint az USB Device Tree Viewer programmal meg lehet nézni, hogy milyen módban csatlakozik és működik az eszköz. Vagyis, hogy H = Hi-Speed (USB 2.0) van előtte a listában, vagy S = SuperSpeed (USB 3.0)A Windows 10-ben amúgy natív USB 3.0 támogatás van, tehát annál rendszerint nem kell ahhoz külön driver, Szóval nem véletlenül nem találtál az alaplap gyártójának weboldalán, illetve ott már Windows 8/8.1 rendszerhez sincs, mivel azoknál is natív támogatás van.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Joker88 #2139 üzenetére
Ez mitől USB3-as pendrive?!
Ezt még egy USB2-es pendrive is tudhatja, ha kellően új. Vagy ezt USB2-es portban tesztelted? Mert akkor érthetőek ezek a sebességek, ellenkező esetben nem látom be, hogy ez miért USB3-as pendrive, hiszen ha ez 3-ason csak ennyit tud, akkor lényegében ez egy USB2-es pen.
-
Joker88
őstag
ebayes Adata UV 128 USB pendrive 3.1 /32 GB-os verzió /
PC : Windows 10 64bit, Gigabyte GA-880GA-UD3H .
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #2137 üzenetére
Nos a szimptóma az, hogy minden gyors USB porton ugyan azt a sebességet produkálja. De írás közben hullámformát produkál (felmegy-leesik a sebesség periodikusan), Total Commander alatt pedig meg-megakad a másolási folyamat vagy 4-5x, és ezt állandóan produkálja, nem véletlenszerűen...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
cocka
veterán
válasz Tsebacsi #2135 üzenetére
Nekem inkább az a furcsa, hogy élettartam garanciát vállalnak, de már az első 10 perc tesztelés után drasztikusan visszaesett (főleg) az írási sebesség és azóta se állt helyre. Bár halkan hozzáteszem, hogy ez egy 2.0-ás PCIexpresses USB3-as kártyával lett tesztelve, ami kicsit alatta marad papíron sebességben az 5 gigabit/secnek. Kb. 500 megabájt/sec vs. 640 megabájt/sec.
Másrészt viszont sokszor kicsit úgy viselkedik, mintha befagyna az írási/olvasási folyamat, aztán amikor már lemondanál róla, hogy na.. ez is "órákba fog telni", akkor hirtelen azonnal sikeresen befejezi a folyamatot. Szóval a chipje elég hullámzó teljesítményt mutat. Ez talán egyfajta magyarázat lehet az olcsóságra.
És egyébként a 128 gigás verzió csoomagolására is ugyanez a 360/180 sebesség van felírva?
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Adott egy SanDisk USB 32GB 32G Ultra Fit USB3.0. Irásra nagyon meg vagyok lepve ,de inkább bosszant,hogy a kezdeti ~80MB értékről szépen lassan leeseik, 1-2MB ugrással 10-11MB-ra.
1db 9Gigás file-t írva.
Miért viselkedik így? Friss formázás után, Win7 (már újra kéne telepíteni) alatt. -
cocka
veterán
A már belakott cuccnak kicsit lejjebb ment a sebessége nem tudom miért, pedig ugyanúgy FAT32 és 32k-s klaszter.
De a kis fájlok írása, olvasása még így sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Na, ilyen úgy se volt még:
Fájlrendszer a gyárilag beállított: FAT32, klaszterméret: 32 kilobájt
Ja és olcsóbb, mint a Sandisk Extreme Pro 256 GB, no meg kisebb is.
-
nagyúr
Hozzám került egy 32 GB-os Sandisk Ultra Flair és egy 32 GB-os Sandisk Ultra Fit. Mindekettő USB 3.0-s
ezeket mértem velük egy T470s-es thinkpad-ban.
Ultra Flair:
Ultra Fit:
érdekességképpen: a 2012-es Ivy Bridge-es asztali gépem (B75-ös Asrock lappal) hátlapi USB 3-as portjában, Win 7-en ezek a sebességek sokkal lassabbak.
Olvasásra ilyen 100-110 MB, írásra 14-15 MB/s jött csak ki. Nem tudom, hogy ez a Win 7 miatt van, vagy az az alaplap egyszerűen ennyit tud.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Raijin
tag
Sziasztok,
Aki azon gondolkodik, hogy vajon egy SanDisk Extreme GO USB3.1 128GB mit tud, annak álljon itt a kép.
[ Szerkesztve ]
Live long and prosper.
-
King Unique
titán
Ez mondjuk eddig is ismert volt, illetve volt róla szó nem olyan régen egy másik topikban is. A jelenlegi pendrive-okat olyan szinten érinti, hogy azoknál is trükköznek a gyártók az elnevezésekkel, de valójában az USB 3.1-esként feltüntetett típusok is többnyire csak Gen 1-esek, azaz USB 3.0-sak. Valószínűleg az USB 3.2-nél is hasonló lesz a helyzet, hacsak addig nem sikerült érdemi fejlesztést felmutatni ilyen téren, ami ugye eddig elmaradt...
Köszönjük!
-
senior tag
Linus csinált egy nagyon jó videót az USB 3.0 verziózásról és elnevezésről:
The DUMBEST Thing About USBTehát, az egy sorban lévő elnevezések ugyan azok, ugyan olyan maximális sebességre képesek:
3.0 = 3.1 Gen 1 = 3.2 Gen 1 (5 Gbit/s)
3.1 Gen 2 = 3.2 Gen 2 (10 Gbit/s)
3.2 Gen 2 x 2 (20 Gbit/s) -
Fuvaros
senior tag
Sandisk Ultra Flair 64 GB - USB 3.0 - 4.590.- Ft
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.2.1 x64 (UWP) (C) 2007-2017 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 114.213 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 45.948 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 8.136 MB/s [ 1986.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 0.747 MB/s [ 182.4 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 123.521 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 26.630 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 7.908 MB/s [ 1930.7 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.744 MB/s [ 181.6 IOPS]Test : 1024 MiB [] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2019/04/10 18:34:14
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Két kérdésben is szeretnék segítséget kérni. 1: Win 10 minél gyorsabb telepítéséhez,USB 3 -as pendrive-nál,melyik adatot kell nézni a crystal disk mark eredménynél?Gondolom az olvasást,de ott melyik érték a mérvadó ennél a célnál?A SEQ Q32T1, 4kib Q818, 4Kib Q32Ti,vagy 4Kib Q1T1? Ugyan ez lenne a kérdésem ha pendrivéról szeretnék win 10 et futtatni,ott melyik érték számít?
-
King Unique
titán
Úgy, hogy az előbbi esetben írás, míg az utóbbinál olvasás történik a pendrive-ról. Mivel az írási sebessége pl. a korábbi teszted alapján is elég gyatra, ezért nem meglepő, ha lassabban lehet rámásolni a filmeket és tovább tart. Meg arról már a korábbi tesztre adott válaszban is szó volt, hogy eleve nem egy sebességbajnok ez a pendrive, meg az írási értékeket nem véletlenül nem tünteti fel a gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Az,hogy lehet adott egy Kingston DT106/16GB pendrájv és ha rá másolok pl filmet vagy bármi nagyobb fájlt lassan másolja fel,de mikor a pendrájvról másolom át a nagyobb fájlt hdd ra az meg pillanatok alatt átmásolódik?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
ASdS
csendes tag
válasz King Unique #2087 üzenetére
Igazad is lehetne, de én azt tapasztaltam, hogy úgy ahogy van hibás lehet az egész Extreme Go széria. Illetvve hát marketing bullshit ami rá van írva. Gondolom a WD hatása. Régebbi termékek hozták, amit ígértek.
Volt 2 nekem, nem hozták az értékeket, ahogy a képen látod.Azonos két környezetben leteszteltem különböző más meghajtókkal és mindig messze elmaradtak az ígérttől. Ezek után felvettem a kapcsolatot velük. Korrektek voltak, kicserélték mindkettőt, de nem értem miért, mivel amit küldtek helyettük, azok ugyan ilyen lassúak. Épp most teszteltem le őket.
-
King Unique
titán
válasz Fuvaros #2119 üzenetére
Az nem derült ki, hogy mennyire alacsony a sebessége a CDM szerint, meg ha felvétel, akkor az írási. Amit ráadásul a tv is limitál, ha csak USB 2.0 portok vannak rajta. De azért rendszerint a 2.0 sávszélessége is elég szokott lenni ahhoz, hogy akár ilyen-olyan HD filmeket lehessen felvenni, lejátszani. Aztán az sem ismert, hogy nincs-e esetleg csatlakozási (érintkezési) probléma, vagy magánál a pendrive-nál gondok. Vagyis pl. egy H2testw, vagy CheckFlash általi (írás)teszt mit mutat. De az utóbbi mondjuk már inkább a pendrive probléma topik témája.
[ Szerkesztve ]
-
Fuvaros
senior tag
XE8505 tvhez vettem pendrive-ot csak (felvenni vele)
Eddig Sandisk Extreme 64 GB volt , amire jól vett fel a tv
Új Maxell Speedboat 3.1 64GB vettem, de 10-15 mp-enként kép és hanghiba a felvételben (NTFS és exFat is)
Az új pendrive 3eFt volt, a régi 2 éve kb 9e volt.
Nem bírja a szükséges sebességet az új Maxell pendrive? Igaz a Crystal diskben az adatátvitel is jó alacsony....
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
senior tag
válasz King Unique #2117 üzenetére
Wow, köszönöm szépen a mindent kimerítő választ!
Az az NVMe PCIe-s külső ház zseniális ötlet. "Építs magadnak pendrive-ot"
-
King Unique
titán
A gyárilag megadott referenciaértékektől a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete függvényében (is) előfordulhat -/+ irányú eltérés. Sok esetben az előbbi (-) jellemző, de nálad pont az utóbbi (+), ami nyilván jó hír.
Ez a pendrive igen, csak USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 típus nemcsak papíron, hanem gyakorlatilag is. Sőt, jelenleg kb. az összes ehhez hasonló pendrive ilyen, hiába reklámozzák őket EZT kihasználva USB 3.1-esként a gyártók. Vagyis ezekhez elég a gépen az USB 3.0 port is, nem létszükséglet az USB 3.1 (Gen 2).
Az olyan flash tárolóknál, mint a pendrive-ok és a memóriakártyák, elsődleges a nem naplózó fájlrendszerek használata javasolt. Ilyen pl. a FAT32 és az exFAT, gyárilag is rendszerint ezek valamelyikére vannak formázva. A Windows a formázásnál azért csak az exFAT és NTFS fájlrendszereket ajánlja fel, mert FAT32-re max. 32 GB-ig enged formázni. Viszont külső programmal (pl. FAT32 Format) lehet az annál nagyobb méretű partíciókat, meghajtókat is.
Azok a ~0,01 4K írási értékek mondhatni normálisak, másnál is hasonló. A SanDisk Extreme Pro valamivel jobb, de igazából az sem nagy szám. A pendrive-ok ilyen téren általában eleve gyengék és inkább csak a szekvenciális értékeknél villognak, már amelyik... Ellenben a külső SSD-k mindkettőnél jobban teljesítenek, amit a Corsair Flash Voyager GTX-ről készült teszt is jól szemléltet. Valamint azoknál az USB 3.1 Gen 2 is reális, sőt teljesen ki is tudják használni a szabvány maximumát, ami egy másik tesztnél szintén jól látszik.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
HyperX Savage 64GB sebességteszt:
A gyártó által megadott adatok:
350MB/s read, 180MB/s write (64GB)A 128GB-os és nagyobb változatok gyorsabbak elvileg:
350MB/s read, 250MB/s write (128GB–512GB)Zsír új, ez a teszt volt az első műveletem vele. Az alaplap hátlapi USB 3.1 Gen 2-es portjába dugtam. Papíron ez a pendrive elvileg "csak" 3.1 Gen 1.
Gyárilag FAT32-re van formázva. Formázásnál csak NTFS-t és exFAT-ot ajánl fel, utóbbi az alapértelmezett.Legközelebb majd mire érdemes formázni inkább?
Azokat a ~0,01 írási értékeket nem teljesen értem. Ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz King Unique #2113 üzenetére
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
King Unique
titán
Ha összeveted a CDM 5.2.1 és a 6.0.2 verziójával készült méréseket, akkor látható, hogy nem teljesen ugyanaz a kettő, mármint itt-ott a mérési módszer. Meg egy másik screenshoton is látszik, hogy történt némi változás a 6.X verzióknál.
A lényeg másrészről pedig továbbra is az, hogy ennek a pendrive-nak kb. olyan értékeket kellene tudnia USB 3.0-n, mint ami a korábbi példában is van.
-
Winne
nagyúr
válasz King Unique #2111 üzenetére
Igazad van, nem vettem észre, ma letesztelem rajta újra. Sejtettem, hogy valami hiba van, csak nem tűt fel.
NTFS-re van formázva, mert a nagy fájlok miatt erre van szükség, de gondolom olyan nagy sebességkülönbség emiatt nem lehet.
Az 5.2.1-es verzió miben volt jobb, vagy más? Csak az összehasonlítás miatt mondod?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Az első CDM screenshoton a Windows rendszerpartíciója (C) lett tesztelve, meg vsz NVMe SSD van alatta, azért a magas értékek. Egy mezei pendrive nyilván nem tud ennyit. Max. esetleg RAM cache használatával, de ott pont az utóbbi a lényeg, nem a pendrive tényleges sebessége.
Az adatátviteli sebességnél USB 3.0-n számít maga a hardver, azon belül pl. az alaplapi vezérlő, CPU, fájlmásolásnál a forrásmeghajtó sebessége, valamint a szoftverkörnyezet is. Az utóbbin belül a teszteléshez használt program, annak verziója, beállításai sem teljesen mindegy. Esetleg az 5.2.1-es CDM is kipróbálható, meg akár a 0 Fill mérés is, plusz az ATTO, ami az előzőleg linkelt tesztben is volt. Aztán a fájlrendszer is számíthat, de a szokásos FAT32, exFAT, NTFS hármasnál Windowson azért olyan nagy értérések nem szoktak lenni egy ilyen pendrive-nál, legalábbis normál esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz King Unique #2109 üzenetére
Kipróbáltam ma másik gépekkel is és azt láttam, hogy nagyban befolyásoló, hogy milyen usb vezérlő van a gépben. Ezeket hozta:
TUF Gaming notebookon: (többször teszteltem, érdekes számok)
Filmet másolni az Asus-on és a Huawei-en 350 megabájt-al húzta stabilan, a Dell 150-et tudott ebben.
Ez meg a másik pendrive érdekességképpen:
-
King Unique
titán
Ennek a pendrive-nak USB 3.0-n azért többet kellene tudnia, ami egy másik fórumtag korábbi tesztjénél is látszik. De ez függhet az adott hardver- és szoftverkörnyezettől is, asztali PC-knél előlapi / hátlapi USB 3.0 port sem feltétlen mindegy stb. Az alaplapi USB 3.0 vezérlőknél meg pl. a VIA szokott valamivel gyengébb értékeket produkálni, mint mondjuk az Intel. De ha van rá lehetőség, akkor célszerű másik gépen, másik operációs rendszerrel is kipróbálni a pendrive-ot, aztán kiderül, hogy hol van a szűk keresztmetszet.
-
Winne
nagyúr
-
veterán
válasz King Unique #2106 üzenetére
Felreertesz nem adast akarunk rogziteni. A pcmrol akarok feltenni jo par filmet amit a tv.en akar a rokon visszanezni
3njoy the Lif3
-
King Unique
titán
Hát akkor formázd NTFS-re, ha azt biztosan kezeli (?) a tévé. Meg lehetőleg MBR partíciós séma legyen rajta, mert az ilyen vackok nemhogy némelyik ismertebb fájlrendszert, de még a GPT-t sem feltétlen szokták kezelni.
Egyébként a lejátszás még oké, de a felvételnél ugye írás történik és azt hosszabb távon kevésbé bírják olyan mértékben a pendrive-ok, mint a belső és külső HDD-k, vagy akár SSD-k. Persze azért pár-néhány műsorrögzítéstől még nem fog tönkremenni normál esetben egy pendrive sem, de ha folyamatos és intenzív felvétel a cél, akkor érdemesebb egy strapabíróbb eszközt beszerezni.
-
veterán
válasz King Unique #2104 üzenetére
Mint mondjak a puding próbája az evés, amivel nincs is gondom. A helyzet az nem enyém a TV, nagybátyámnak vennék fel filmeket és az Ő tv-je a sony...
LEformatalom inkább NTFS-re az gondolom jo kell legyen.[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
válasz King Unique #2102 üzenetére
Koszi az infot. Ilyen Tv ben lenne hasznalva: SONY KDL50W808C
Persze nem talalok leirast hogy vajon ez kezeli-e...3njoy the Lif3
-
King Unique
titán
Az exFAT is kezeli a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat, vagyis csak azért felesleges NTFS-re formázni. Akkor indokolt az utóbbi, ha pl. olyan eszközön és OS-en (pl. egyes tv-k, médialejátszók stb.) is használva lesz a pendrive, ami az exFAT-ot nem kezeli, ellenben az NTFS-t igen. De ha csak PC-s, Maces környezetben, akkor megint nem indokolt, mivel a(z) (újabb) Windows, Linux, macOS rendszerek egyaránt kezelik az exFAT-ot. Meg az ilyen flash tárolókon elsődlegesen amúgy is inkább nem naplózó fájlrendszereket szokás használni, azért is vannak rendszerint gyárilag FAT32 / exFAT fájlrendszerre formázva.
Aztán amúgy olyanra formázod, amilyenre akarod. De egyébként érdekes ez az NTFS-mánia a pendrive-oknál...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
MA megjott egy samu 256 Gb-os prndriveom. Szamitogepre dugva azt latom exFat a kiterjesztese. Filmekre szeretnem hasznalni es az erdekelne erdemsebb lenne NTF-esre leformatalnom vagy maradhat igy is ?
3njoy the Lif3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest