- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubaaa
aktív tag
Gyártói spec: olvasási max. (MB/s): 350
irás max. (MB/s): 180 -
válasz
King Unique #1996 üzenetére
Kozben neten megtalaltam azert huztam at, de koszi
-
King Unique
titán
Normál esetben FAT32 alapon a fájldaraboláson kívül kb. semmit, mivel maga a fájlrendszer nem támogatja a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat. Utóbbiakhoz pl. Windows esetében eleve exFAT, vagy NTFS kellene.
Egyébként van Pendrive probléma topik is, legközelebb inkább ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket!
-
Hi,Tudna valaki segiteni mit tudok tenni hogy tudjak 4,5 GB-os filet mozgatni egy 128as FAT32-es pendrivera ? -
King Unique
titán
válasz
beneboy #1993 üzenetére
Ezért érdemes mindig több gépen, illetve több OS alatt is letesztelni, mert nem biztos, hogy a pendrive-val van gond. Vagyis ezek szerint az OK és a másik gépen lévő 7-esnél nem stimmelt valami...
A honnan / kitől / milyen pendrive-ot témának viszont külön topikja. Egyébként az egyik ajánlott valóban ő.
-
beneboy
tag
válasz
King Unique #1992 üzenetére
Driverek elvileg legfrisebbek (alaplap gyártó oldaláról telepítve)
Másik gépen (közben hazaért feledégem,elvileg szintén legfrisebb driver) a következőt produkálja.
mondjuk olvasásban ez sem 150MB/s, de legalább elfogadható az írási sebesség.
Ki az ajánlott ebay eladó?
sinceritytradingsinceritytrading? -
King Unique
titán
válasz
beneboy #1991 üzenetére
A CDM tesztek alapján ezek kb. USB 2.0-s értékek. Ellenben itt a topikban lévő egyéb tesztek és a gyártó oldalán megadott max. 150 MB/s olvasási sebesség alapján nyilván többet kellene tudnia USB 3.0-n.
Ha W7 a teszteléshez használt OS, akkor annál a megfelelő USB 3.0 driver telepítve van? Másik gépen, másik OS esetében is csak ennyit tud USB 3.0-n? Ha igen, akkor lehet kifogtál valami gyengébben sikerült szemetet...
-
beneboy
tag
Helló!
Sagitséget szeretnék kérni. Rendeltem agy SANDISK ULTRA FLAIR 32GB-t Aliexpress-ről mivel volt kint crystal-os mérés jó eredményekkel.
A verify.sandisk.cn oldal szerint eredeti, de több méréssel se jók az eredményeim.
Első mérések gyári Fat32 formázással készültek, majd win7 alatt formáztam NTFS-re. több usb 3 portot is próbáltam.
Mi lehet a baj?(pontos típus ha minden igaz SANDISK ULTRA FLAIR 32 SDCZ73-032G-Z46)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
King Unique #1989 üzenetére
Ennek az elődje megvan, szintén 128GB-os. Már az is nagyon jó.
-
King Unique
titán
válasz
-=RelakS=- #1988 üzenetére
A méltó utód egyértelműen az Extreme Pro sorozat, ami az alábbi teszt szerint is jóval komolyabb értékeket tud.
Arról pedig nemrég ebben, de más topikokban is volt szó, hogy ezeknek a pendrive-oknak valójában kb. semmi köze nincsen a valódi USB 3.1-hez (Gen 2). Csak EZT használják ki a gyártók és ténylegesen mindegyik csak Gen 1-es... Illetve az sem véletlen, hogy az adatátviteli sebességnél egyik sem tud az USB 3.0 450 MB/s körüli gyakorlati maximuma fölé menni.
-
King Unique
titán
válasz
Emperor_ #1984 üzenetére
Plusz befolyásolhatja akár a teszteléshez használt szoftver is. A CDM-nek is már 6.0.0-s stabil verziója van, illetve lehet tesztelni az ATTO-val is stb.
32 GB-os a korábbi Extreme sorozatnál van, de annál írják is az adatlapon, hogy max. 245 MB/s olvasást és 100 MB/s írást tud. Illetve itt a topikban is vannak róla tesztek. De, ha nagyon akarsz, akkor készíthetsz arról is egy mérést. Illetve legjobb lenne / lett volna 1 hsz-be tenni a kettőt, vagy akár mindhármat, hogy szemléletesebb legyen a különbség. Köszönjük!
Egyébként mindegyik lényegében csak USB 3.0-s, ami az előző válaszban már említve volt. A tényleges USB 3.1 a Gen 2 lenne, viszont olyan pendrive egyelőre nem létezik... Max. pl. egy ilyen, vagy ehhez hasonló M.2-es külső házzal lehet egy pendrive-szerű megoldást kreálni, ami már Gen 2-es.
-
Emperor_
addikt
válasz
King Unique #1983 üzenetére
Nagyjából én is elégedett vagyok, de van egy régebbi SanDisk Extreme-m, az jobban teljesít. Persze, a mérési körülmények befolyásolják a mérést. Amit fentebb beszúrtam az ugyan azon a notin, ugyanazon progival készült, csak közben az oprendszer lett korosabb, de maradt win 8.0(1?)
Igen, közben jártam ott is és elolvastam az eszmecserét. Ott valami nem stimmel az írással
. Én úgy vélem, hogy belül valamit megváltoztattak. Ebbe a topicba tegyek be összehasonlító mérést? Van rá igény? Van egy 32GB-os USB 3.0 és egy 64 GB-os USB 3.1 is nekem.
(Egyébként az volt fejemben, hogy az USB 3.1 kell hozzá, hogy kifussa magát, ezért is mértem meg a notiban. De ez tévút ezek szerint.)
-
King Unique
titán
válasz
Emperor_ #1982 üzenetére
Pont nemrég volt szó erről a típusról a másik topikban. A gyártó által megadott referenciaértékek egyrészt nyilván csak a szekvenciális maximumokra vonatkoznak. Másrészt a gyakorlatban a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetétől függően is előfordulhat ettől eltérés +/- irányban egyaránt. Ezek alapján a kapott szekvenciális értékek tehát egyáltalán nem rosszak, ellenben a másik topikban is említett példában már annál inkább. Aztán arról szintén volt szó, hogy az USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0, vagyis jelen esetben ilyen téren ugyanolyan mindkét modell.
-
Emperor_
addikt
Sandisk Extreme GO USB 3.1 64 GB
Gyárilag 200/150 kéne, hogy legyen.
Ugyanebben a notiban mérve egy régebbi Sandisk Extreme még USB 3.0-as, ez nem az enyém:
-
-
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Kínából rendeltem egy SanDisk CZ73 USB 3.0 (pontozva 8.41 dollár volt) 32 GB-os pendrive-ot.
Jók ezek az értékek? -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A pendrive amit használok minden más PC, leptop-ba helyezve 17 MB/s az
írás sebessége.
Csak nálam poroszkál 2 MB/s - 4 MB/s sebességgel az írás.
WD Blue 1TB 3.5"/64MB/7200/SATA3
Kingston HyperX Fury 120GB 2.5"/SATA3
Intel Dual Core G4400
ASRock 1151 H110M-HDS
Be Quiet SFX Power 2 300W +80 Bronze
Kingston DDR4 2133
Win. 10 Pro.
Tudnátok segíteni? -
Ciccuka
veterán
-
nemo27
csendes tag
"akkor vagy nálam van gond az usb3-al, vagy a fat32 ennyivel gyorsabban olvas? "
Nincs ekkora különbség a kettő között.
Mondjuk én nem a "kedvenc távolkeleti árusunktól" rendeltem, hanem itthonról.ADATA UV128 32GB USB 3.0 Pendrive kék NTFS usb 3 előlapi csatlakozóval tesztelve
ADATA UV128 32GB USB 3.0 Pendrive kék NTFS usb 3 alaplapi csatlakozóval tesztelve
-
nemo27
csendes tag
ADATA UV128 32GB USB 3.0 Pendrive kék FAT32 usb 3 előlapi csatlakozóval tesztelve
-
King Unique
titán
A korábbi hsz-ed alapján erről a pendrive-ról van szó. De hasonló néven van ilyen is, ezért lett volna jobb a pontos modellszám. A gyártó oldalán csak az olvasási sebességet adják meg mindkét típusnál, ami a 16 GB-os modellnél max. 130 MB/s. Az írás nyilván (jóval) lassabb, azért sem villognak vele. A topikban vannak tesztek, azokkal össze lehet vetni a mért értékeket.
Szóval az olvasás az mindenképpen elmarad a gyári értéktől. Viszont, hogy esetleg egy lassabbat fogtál ki, vagy csak ezen gépen és OS alatt produkálja ezt, azt nyilván egy másik hardver- és szoftverkörnyezetben történő kipróbálással lehetne kideríteni. Vagyis egy másik gépen, illetve másik OS alatt. Sőt, pl. egy Live Linux alatti próbával kiderülne, hogy azon a gépen csak W10 alatt ilyen, vagy alapból annyit tud.
-
makoss
veterán
Üdv!
Szerintetek ezen az értékeken lehet változtatni? Mennyire rosszak az értékek?
Sandisk 3.0-ás 16GB pendriveról lenne szó: -
htc07
addikt
Sziasztok,
Jött két adata a kedvenc távolkeleti árusunktól:
adata uv128 16gb ntfs
adata uv128 32gb ntfs
meg kallódik még itt egy transcend 790 16gb ntfs:
-
King Unique
titán
válasz
partxxx #1965 üzenetére
A gyártó oldalán mondjuk 200/150 MB/s értékeket írnak, amihez képest a mért értékek valóban gyengék, főleg az írás. Igaz, pl. ennél és ennél a tesztnél sem pont a gyári értékek jöttek ki, de azért jobbak, mint amit mértél.
(#1966) enonlui:
Az egy dolog, hogy pl. a fájlkezelőben, vagy TC-vel mennyivel lehet rá másolni. Amit egyébként befolyásolhat több dolog is, pláne ha a forrásmeghajtó egy lassú HDD. Viszont ilyenkor szokás csinálni pl. egy szintetikus tesztet a CDM programmal, hogy látszódon mit tud a pendrive. Na meg a pontos típust sem ártana megadni, hogy tudjuk milyen pendrive-ról van szó. -
enonlui
tag
Sziasztok
Vettem egy pendrive-ot ami 3.0 es írási sebesség 180Mb viszont olyan 58-60Mb sebesség lehet ra írni. Az erdekes azaz hogy első hasznalatkor hozta ezt a sebességet majdnem.....
Valaki valamit tud segíteni? -
partxxx
tag
SanDisk Extreme Go 64GB USB 3.0 (2 gépen is mérve)
csalódott vagyok, 100MB/s írást elvártam
-
makoss
veterán
Üdv!
Tegnap vettem egy Sandisk USB 3.0-ás pendriveot, de messze nem hozza a sebességet: Ez mitől van?
Állítani kéne valamit rajta? -
FerNandor
őstag
Sziasztok. megjött sinceritiytradingtől az ADATA S102 PRO 32GB. Gyönyörűen ír. Stabil 29MB/s (28 és 30 között).
kb 2 hét alatt ért ide.
A pendrive első benyomásra nagyon jó minőségű, hideg fém. és szép is.
üdv -
Don.Corleone
aktív tag
ADATA UV131 3.0 32gb, exFat-ra formázva.(29 gigát mutat a rendszer) courtesytrading-től érkezett, 9 munkanap alatt. Írási sebességével nem vagyok kibékülve, de egyébként jó kis darab.
-
cseze
csendes tag
-
cseze
csendes tag
-
sinci01
aktív tag
válasz
King Unique #1956 üzenetére
Próbáltam a Diskparot, de azt is kifagyasztotta. Nem listázott ki semmit. Ha lehúztam, akkor listázottcsak.
-
King Unique
titán
válasz
sinci01 #1954 üzenetére
A modellszám alapján erről a típusról van szó, ahol a gyártó csak a 100 MB/s olvasási sebességet adja meg referenciaként. Igaz, attól lehet akár +/- irányban is eltérés pl. egy otthoni tesztelésnél. Aztán amelyiknél nincsen feltüntetve az írási sebesség, annál rendszerint nem túl acélos, illetve (jóval) lassabb, mint az olvasás. Ha ugyanarról a modellről van szó, akkor egy korábbi teszt szemlélteti, hogy mennyit kellene tudnia üresen. Illetve olykor egy újraformázás / újraparticionálás sem árt, valamint az NTFS helyett másik fájlrendszerrel (pl. FAT32 / exFAT) is ki lehetne próbálni a másolást.
Az eszközkezelőben a házirend beállításait nyilván nem a teszt közben kellett volna megpiszkálni... Viszont ettől még nem feltétlen kellene tönkremennie a pendrive-nak. Nem tudod újraparticionálni az ITT említett módszerek (pl. diskpart) valamelyikével? Ha minden helyzetben kifagy tőle a Windows, akkor esetleg egy Live Linux alatt, vagy másik gépen lehetne megpróbálni.
-
sinci01
aktív tag
Azt hiszem meg is oldottam a pendrive gondját. Ment a AS SSD Benchmark program már vagy 30 perce, és én elfelejtettem, mert a tálcán volt, és menet közben átállítottam a tulajdonságokban a gyorsítótárazást. Na pár perc múlva kifagyott úgy, hogy csak restart javított a gépen, de már nem ismeri fel a pendrivet, ha rákkattintok akkor megfagy a WIN 10. Azt hiszem kuka lett a vége!
Esetleg van rá gyógymód? -
sinci01
aktív tag
válasz
King Unique #1953 üzenetére
Hupssssz, valóban, kicsit kevés volt az info!
Szóval egy SanDisk Cruzer Ultra 32GB USB 3.0 (SDCZ48-032G)-ról van szó
NTFS a fájlrendszer, és 3-5 GB-os fájlokat másolok. Nem a másolás közben lassul be, hanem új korához képest. Amikor megvettem akkor ment gyorsan, mára már csak 18-20 MB-el.
Csináltam egy elemzést is: -
King Unique
titán
válasz
sinci01 #1952 üzenetére
A pendrive pontos típusát azért megadhattad volna, hogy meg lehessen nézni, milyen értékeket kellene tudnia gyárilag. Aztán arról egyébként pont nemrég volt szó, hogy a fájlmásolásnál átmenetileg megdobhatja a sebességet a gyorsítótár is. Majd annak betelítődése után visszaáll a sebesség a reális értékre. Illetve a másolás sebessége nyilván a fájlmérettől, a forrás- és célmeghajtók sebességétől, valamint az azokon lévő szabad hely méretétől, a fájlrendszer esetleges töredezettségétől stb. is függhet. A külső HDD pedig nyilván egy másik háttértár, amely jelen esetben lehet gyorsabb írásnál, mint a pendrive. De ugye, mivel nem adtad meg az utóbbi pontos típusát, ezért az sem ismert, hogy képes-e egyáltalán ilyen tempóval írni.
Amúgy CDM és / vagy ATTO programokkal egy szintetikus tesztet is lehetne készíteni. Ugyanis a fájlmásolásnál lehetnek bizonyos zavaró (lassító) tényezők, ellenben egy szintetikus teszt rendszerint jobban megmutatja, hogy mit tudna ideális esetben a háttértár.
Az meg a másik, hogy ez a 20-50 MB/s amúgy sem olyan túl acélos érték...Ha már valakinek annyira fontos a másolás sebessége, illetve a minél gyorsabb írás, akkor tessék kellően gyors pendrive-ot venni (példa)! Igaz a komolyabb típusokat meg kell fizetni, de hát valamit valamiért.
-
sinci01
aktív tag
Sziasztok!
Adorr egy SunDisk 32 GB 3.0 pendrive. Írásakor a sebesség kezdetben 50 Mb/sec volt, később visszaesett 28-30-ra, ma már csak max 20-al másolok rá. Ez mitől van, mivel lehetne felgyorsítani a másolást? Ha ugyanarra az UB portra dugok egy 3.0-ás külső HDD-t, arra 100-al másol. -
Eagle16
addikt
SanDisk Ultra Fit 32Gb / courtesytrading / 16 nap telt el a rendelés óta
-
törölt tag
válasz
FerNandor #1935 üzenetére
Kb 1GB-s fájlméretig tartja a sebességet, utána visszaesik 40 környékére.
Windows 500MB videó:
Linux alatt dd-vel mérve ennyit hoz:$ sudo dd if=/dev/zero of=/media/usb/.largefile bs=1M count=3072
3072+0 records in
3072+0 records out
3221225472 bytes (3.2 GB, 3.0 GiB) copied, 77.4286 s, 41.6 MB/sszerk: sandisk ultra flair 64 GB
-
-szabi-
addikt
válasz
FerNandor #1944 üzenetére
Itt a fórumon ezt a kettő boltot ajánlják.
Arról is van mindenféle tapasztalat aztán legyen okos a vásárló.eltérő vélemény.üdv
-
FerNandor
őstag
válasz
-szabi- #1941 üzenetére
Köszi, de az Adata S102-nél nagyobb fájl volt, amit másoltál, nem (amiről a print screen is készült és ott elég jó a sebesség)? Nem próbáltad azóta, hogy milyen ilyen viszonylatban?
Igaziból az ultra fair tetszik, mert kicsi és olcsó volt a 32GB-os modell és 20MB/s körüli sebességet tud másoláskor nagy fájl méret esetén is. Ezek tudatában, ha egy Transcend JF 790/810 vagy Adata S102 esetleg más pendrive tudna nagyobb sebességet tartani és ezeknél a 32GB-os verzióknál nem olyan nagy a felár az ultra fairhez képest, akkor azok egyikét venném.
szerk.: látom közben te is szerkesztetted, hogy megméred. Köszönöm szépen
-
-
FerNandor
őstag
válasz
-szabi- #1936 üzenetére
Igen, azt láttam csak nem releváns a 100MB miatt. Én 32GB-ost rendeltem sincerity-től és stabilan 18 és 21 között másol, ahová a kezdeti 70-ről visszaesik. Viszont látom, amit küldtél, ott 1gigánál 40 valamennyi MB/s volt az írás... Érdekes.
Ezért kérdeztem, hogy a 64-esnél létezik-e hogy az annyival jobb.
Ilyenkor akkor mi a helyzet? Tetszik az ultra fair, mert pici és vékony, a Thinkpad T430 hülye USB portjába pont jó.
Szerk.: közben látom írták az általad linkelt.tesztnél, hogy nagyobb méretű fájlnál (pl 6GB).ezt a sebességet tudja. A 64-es vajon jobb lehet vagy egyformák teljesen.
-
törölt tag
Sandisk Ultra Flair 64GB-s pendrive jött egyenesen kínából az ajánlott ebay-es eladótól. Első benyomásra tetszetős a félig fém burkolat, ami jól vezeti a hőt terhelés közben, ami a kellemes meleg kategóriába sorolható, a másik felén viszont, a műanyag tartósságára leszek kíváncsi, számomra elég törékenynek, merevnek tűnik, az idő és a szerencsés balesetek majd eldöntik ezt.
Bár már van pár kép a topicban róla, egy atto-s képet még hozzátennék.
ATTO
Crystal Disk Mark -
FerNandor
őstag
válasz
King Unique #1931 üzenetére
De átnéztem. Kipróbáltam a Thinkpad T61-en, win 7 ultimate, és a philips 2.0 pendrive 30MB/s körül kezd másolni, viszont a másolás végére lecsökken 4MB/s körülre (1,5GB adatot másoltam). Ez a pendrive egyébként lassú típus. 64GB.
Az említett sandisk, amit vettem, az a T61-en 2-3MB/a körül másolt, ott nincs grafikon, de az átlag kb 2,5MB/s olyan nagy ingadozások, le 0-ra, nem láthatók. szerk.: közben úgy tűnik, hogy a T61-en felment a másolás stabil 5-6MB/s körüli sebességre. szerk. 2.: 3-4MB/s körül másol.
A T430-ason (win 10 pro) a 64GB-os philips gyötrelem, pár száz kB/s-mal kezd és marad is azon kb. és folyamatosan ingadozik, de felmegy néha 2-3MB-ra. Ali-s sandisk ugyanez.
Tehát, ami a lényeg: a T430-on korábban teljesen jól másolt egy másik sandisk pendrive-ra, amit nem merek rádugni a gépre. 8MB/s körül ment stabilan végig, ingadozás nélkül.
Rádugtam az aliexpresses sandisket, onnantól kezdve elkezdett gyötrelem lenni és ingadozik a sebesség más pendrive-val is.
olyan, mintha valamit elcseszett volna a T430-on.
Az aliexpresses sandisket exFat-ra formáztam legutoljára, azon is van még.
A philips NTFS-en van.
-
King Unique
titán
válasz
FerNandor #1930 üzenetére
Ahogyan nézem a másik topikban adott választ nem teljesen nézted át. Ezek között ott volt a javaslat, hogy egy másik OS alatt is célszerű lenne letesztelni a pendrive sebességét. Ezzel ki lehetne zárni a W10 alatti esetleges hibát. A Live Linux használatához pedig itt van egy leírás.
Egyébként milyen fájlrendszer van rajta? Az olyan flash-alapú tárolókra, mint a pendrive-ok, általánosan FAT32 / exFAT fájlrendszerek javasoltak. Illetve Linux alatt is FAT32-vel lenne célszerű tesztelni, vagy esetleg átformázás után pl. Ext4 fájlrendszerrel.
-
FerNandor
őstag
Kipróbáltam egy másik pendrive-ot. Valami nem stimmel. Azon is rettentő gyatra a másolás, pár száz kB/s-mal kezd el másolni, ami max 2-3MB-ra kúszik fel, de folyamat visszaesik, ingadozik. Mi a franc lehet ez? Amivel most próbálta, az egy phlips USB 2.0. 2.0 és 3.0 porton is próbáltam, a helyzet ugyanaz.
-
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
[link]
32GB
ennyit tud és sajnos a sebességet sem tudja tartani, folyamatosan ingadozik, leesik 0-ra is.
hibás lehet? -
Tibko8
senior tag
-
cooi11
senior tag
Sziasztok 2Mbit a másolási sebesség az otthoni PC-n miért?
[link] -
cuko
aktív tag
válasz
-szabi- #1919 üzenetére
Ez a szitu nálam is.
"Gyakorlatban elkezdem másolni a nagyméretű ISO-t rá... Indul 70 MB/s-ről majd leesik 21MB/s-re és konstans ott marad."
Úgy láttam Google keresések alapján, hogy ez a gyorsítótár betelítődése miatt van és tényleg, kb 1 gigáig jó még, utána visszaesik a sebesség.
Az itt leírt megoldást kipróbáltam, de nem lett jobb - hátha valakinek beválik."You might need to set the write cache mode. Open Windows Explorer and find the flash drive in the left pane. Right-click on it, then choose "Properties". Then click the "Hardware" tab, and click the "Properties" button there.
At the bottom of this screen, click the "Change Settings" button. Click the "Policies" tab. Now click the "Better Performance" radio button and click "OK".
This enables write caching on the thumb drive, but you MUST use Windows "Safely Remove Hardware" option (click the icon on the taskbar) whenever you take the thumb drive out or else you might lose data."Így néz ki amúgy a másolás nálam:
-
cuko
aktív tag
Igen, a buffer telítődés után jelentősen visszaesik a sebesség, ezt vettem észre használat közben nagyobb film (~10GB) másolásakor is, de ez pendrive-független.
Ha hazaértem, megnézhetem úgy is (de a másik két Kingstont is ilyen beállítással néztem és jócskán gyengébbek azok pl). -
cuko
aktív tag
válasz
-szabi- #1914 üzenetére
3.000 Ft volt, filmnézős tartaléknak vettem, de ez lesz a fő pendriveom így.
Anyaghasználatra egy kicsit gyengének tűnik amúgy, táskába dobálni, vagy kulcstartóra nem ezt venném azért.
-
ace05
senior tag
Mindenki kedvenc ebay eladója gyors kört futott most, 9 nap kiszállítási idő.
-
cuko
aktív tag
SanDisk Ultra Flair 32GB
-
-szabi-
addikt
Megjöttek a pendrive-ok, 7 nap alatt.
SANDISK 64GB Ultra
SANDISK 64GB Ultra Dual
Érdekes a régebbi ultra dual, gyorsabb mint az új amit júliusban vettem.
Egyébként mindkettő rendben van.üdv
szabi -
Shinjike87
aktív tag
Nemrég vásároltam egy eredeti Kingston DTGE9-et és egy kínai hamisítványt. Eredmények:
Kingston DataTraveler Gold Edition 9 8 GB - eredeti -
Valódi írási sebessége átlagosan: 4 MB/s
Kingston DataTraveler Gold Edition 9 16 GB - kínai, ebay-es változat -
Valódi írási sebessége: átlagosan 6,1 MB/s
Azért ez elég szégyen egy eredetire nézve.
-
King Unique
titán
válasz
Glaz-dozfhut #1902 üzenetére
Az olvasási sebesség valóban OK és tényleg megfelel a gyártói adatoknak. Viszont az írás elég gyenge...De mondjuk a mintafájl méretét sem érdemes túl kicsire venni, mert akkor nyilván nem fogja hozni a tesztnél a szekvenciális maximumokat! Azonban pl. az 50 MB még nem olyan apró és normál esetben azzal is többet kellene tudnia. A sima fájlkezelős / Double Commander másolással mi a helyzet, ott is ilyen lassú az írás egy nagyobb méretű fájl esetén?
Egyébként az az érdekes, hogy a korábbi mérésed alapján Windows alatt majd 100 MB/s volt az írási sebesség. A mai Linuxok ugyan már natívan támogatják az NTFS, vagy akár az exFAT fájlrendszert is, de pl. az írás nem feltétlen lesz minden esetben olyan gyors, mint Windows alatt (példa). Ellenben a túl nagy lassulás sem normális. Viszont, ha pl. FAT32 / Ext4 fájlrendszerre lenne formázva a pendrive, akkor úgy már a fájlrendszer sem lehet gond.
Amúgy vannak WinPE-alapú, szintén pendrive-ról bootolható megoldások is (pl.). Ezek ugyan nem hivatalos kiadások és ennek megfelelően kezelendők stb., de pl. diagnosztikai és tesztelési célra alkalmasak lehetnek.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
King Unique #1901 üzenetére
Hello!
Megtettem. Azaz sikerült Linux Mint alatt mérnem. Az olvasás működött rendesen, a gyártói specifikáció szerint, viszont az írás nem lett túl acélos. Később mértem windows alatt egy külső merevlemezt, a rend kedvéért. Az USB 2 fölött teljesített. Talán elküldöm az eszközt máshoz is tesztelni.
Képek galéria -
King Unique
titán
válasz
Glaz-dozfhut #1900 üzenetére
A fájlmásolás már valóban hozza az USB 3.0-tól elvárható sebességet. Ha végig ennyivel másolt és átmenetileg nem a gyorsítótár (cache) növelte meg, akkor mondhatni OK. Viszont az már nem, hogy a szintetikus teszteknél csak USB 2.0-s értékeket mutatnak a programok...Normál esetben nyilván mindkettőnél ugyanazt, vagy legalábbis hasonló értékeket kellene kapni.
Egyébként a Live Linux használata, beleértve a sebesség tesztelését is, szerintem elég világosan és szájbarágósan le van írva abban a cikkben. Sőt, még screenshotokkal is illusztrálva van! Továbbá nyilván azért lettek Linux Mint alatt szemléltetve a dolgok, hogy mondjuk pl. azzal próbálja ki a felhasználó. De amúgy a Parted Magic is Linux-alapú, ezért annál is megoldhatók bizonyos dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest