Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Valószínűleg teljesítményre van beállítva az eszköz win7 alatt, és biztonságos eltávolításra XP alatt. A kettő között nagy vonalakban az írási gyorsítótárazás a különbség. Ez okozza azt, hogy a win7 egy 1G-s file felmásolásakor az első 50-100megabyte-al végez 1mp alatt, de ez nem a valódi írás, csak az írási cache. Amíg befejezi, az nem lesz gyorsabb.
De, hogy én is rakjak tesztet ide:
PQI 8GB, USB2:
Az írás lehetne gyorsabb, de az olvasás a maximum, amit eddig USB2-n láttam. -
zazenke
őstag
van egy transcend 32 GB usb 3.0 ás pendrive-m azt szeretném megkérdezni miért van az hogy gyorsan másol de 99 % nál megáll és gondolkodik és amit időt nyert azt itt elveszti.Ez van win7-en , de win xp-n nem tapasztalható ez a jelenség
-
izohipsza
csendes tag
Valaki tudna feltenni sebességmérési adatokat Kingston DataTraveler 101 G2 16GB-os vagy 32GB-os pendrive-ról?
-
attiLANte
tag
-
Transcend JetFlash v10 16GB, huseges tarsam since 2008
.
-
teleguru
csendes tag
Én is most készülök ilyet venni.
Nekem UBUNTU telepítésre kéne EXT3 vagy EXT4 file rendszerrel. Azt tudom h az NTFS az szétvágja az MBR-t úgy fél év alatt de van valakinek tapasztalata Linux rendszernél mi a helyzet??? FONTOS lenne, mert SSD-t nem szeretnék emiatt egy HP N40L es microserverbe venni elég lenne egy pendrive is UBUNTU-nak & XBMC-nek. Fő a zajtalanság! Köszi a választ. Esetleg ha lenne egy R/W teszt is ext-ben BIG thx! -
attiLANte
tag
Kingston DT108 - DataTraveler 108 8GB:
Átviteli sebesség nagy fájlok (>1GB) esetén: írás 3,5-4MB/s, olvasás 16-17MB/s (Total Commander, FAT32). Csak azoknak ajánlom, akiknek fontos a viszonylag kis méret, és nem számít a sebesség.
-
djculture
félisten
Elnem tudom képzelni ezek az írási értékek gyakorlatilag miért ilyen szrok az összes pendrive-nál. Vezérlő van agyonbutítva gondolom. Nekem csak egy sima kingston dt 100 g2 van több darab, de ennél is 25 el olvas vagy 8 al meg ír szekvenciálisan. Az xfast usb progi mondjuk segít rajta valamit mert úgy 28 és 12 modusulnak az értékek.
-
royalka
őstag
...Dupla....
-
royalka
őstag
Betolok én is egy tesztet. Egy Corsair Flash Voyager GT 16GB
Mért adatok Fat32-n -
djculture
félisten
Látom az irás ezeknél katasztrófális usb 3 ide vagy oda.
-
shteer
titán
Silicon Power Marvel M01 USB3.0 + Asrock Z68 Extreme3 Gen 3 - Asmedia ASM1042 USB3 Controller
1.10-es Asmedia driverrel
1.14-es Asmedia driverrel
-
sti10p
senior tag
Hi!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy Kingston DT G2 pendrive-om, és amikor pl. noti-ról másolok vele akkor teljesen gyors, amikor meg az asztali gépemen akkor kb fele akkora a sebessége, ez mitől lehet? Az előlapi panelba szoktam dugni, ettől lenne? Van valami mód, hogy rendes sebességgel működjön?
Ja és az alaplap Asus P5QSE2, szóval nem egy gagyi az sem.
-
Melorin
addikt
Nemrég vettem egy 8GB pendrivot, azt hiszem Silicon Powert.
700MB filmet másolva FAT32-re formázva 6megával megy fel rá a cucc stabilan.
Tegnap leformáztam NTFS-re, és másolás elején 50megával!! megy a cucc egészen addig amíg el nem éri a másolás 50%-át, aztán leesik 6megára, majd 99%-nál megáll a másolási csík, és agyal valamin kb fél percig, aztán lesz csak kész a másolás.
Ez miért van így? -
flash-
veterán
olyan pendrive-ot szeretnék ami irásban 15-20MB/s körül van
mi van ezzel a corsairrel?valakinél gyors,valakinél tetű lassú.
vagy maradjak a corsairnél ha gyors írást akarok?
ne féljek?
4 max 8gb os pendrive kellene -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Hirtelen nem találtam jobb topicot, lehet ide is jó lesz. Az lenne a kérdés, hogy Sony 16GB-os pendrive-okból melyik lehet vajon a leggyorsabb?
[link]
Adott típusok: Ultra Black (USM16GN/TR) - Click (USM16GL/CR) - sima MicroVault (USM16GM/WCR)
Szóba jött még a Kingmax 16GB-osa is ami U-Drive névre hallgat. Ő lenne...
-
Multibit
nagyúr
Kingston DataTraveler R500 (FAT32)
-
vitya81
tag
hali! adott egy Kingston 8Gb-os pendrive. a gond az, hogy elkezdek másolni rá (nagyobb dolgokat 1-2 Gb), és kb . 25-50% között teljesen leesik a másolási sebesség, majd megáll, és azt írja ki a Total Commander hogy: hiba!nem olvasható. Ezt most kezdte el csinálni. nemrég telepítettem windowst és azóta, előtte minden fasza volt.
Már minden lehetséges USB csatlakozóba bedugtam a gépemen (még USB 3-ba is), mindenhol ezt csinálja. az az érdekes, hogy kisebb dolgokat tudok rá másolni, de pár száz megabyte már gond. már megformáztam NTFS-re, Fat32-re is, de semmi. az ideg megöl! mi lehet a gond? tanács? hasonló eset? ja és próbáltam már más programokkal is másolni rá, Valaki segítsen, mert széttaposom....THX
Win7 64bitViktor
-
aneda
senior tag
Üdv Urak!
Milyen gyors pendrive-ot ajánlanátok 16-32GB méretben?
Fontos lenne hogy kicsi (10-100kB) fájlok írása esetén legyen minnél gyorsabb.
Nem akarok DVD-t cipelni rajta, ellenben a tervező program amiben dolgozom, ilyen kicsi fájlokat írkál nagy mennyiségben.THX!
-
sb
veterán
Vettem egy Rally2 8GB-ot, de csak 5-6MB/s-el ír. Több gépen is. Mi lehet a gond?
-
inkubator
aktív tag
A régi darab Kingston Data Traveller 4gb Lila:
Az új Silicon Power luxmini920 8gb:A luxmini920 netes képeken sokszor jobban néz ki, életben gagyi a karbon matrica, viszont szép kék leg villog rajta. A sebesség terén a doboza 20/30-at mond, a teszt 14/30 írás/olvasás-t eredményezett. Szép karcsú kialakítás, a kupakja nem tart olyan jól mint a Kingston-é.
Remélem jól döntöttem, eredetileg Flash Voyager lett volna vagy Rally 2 Dual Chanel.
-
!attis!
tag
Elfelejtettem írni h olvasni 8 Mb/sec képes .
-
!attis!
tag
Hali!
Kis segítséget szeretnék kérni. napokba vettem itt ph-n az egyik kollegánál egy Kingston DT Mini Lite 8GB Pendrive-ot. Meglepődve tapaszaltam , h írni csak 2,5 M/B hajlandó.. Nagyon lassú!!! ez normális egy 8 Gb Kingstonnál?:S Nagyot csalódtam.
Várom a válaszokat. -
inkubator
aktív tag
ADATA Pendrive 8GB S102 USB 3.0 Erről nincs valakinek teszt hogy USB 2.0-án hogy teljesít?
-
Findzs
addikt
megválaszolom magamat mert sikerült szereznem egyet:
a 16 gb -os változat vissza van fogva sebesség terén ahogy ez látható is az a-data oldalán
[link]írás olvasás usb 2 alatt 25/30 mb/sec
usb 3 alatt még nem próbáltam majd este tesztelgetem az otthoni gépemenígy is jobb vétem mint egy hasonló értékeket produkáló usb 2 -es mert kb. egy árban vannak
és nem kell neki plussz usb kábel az usb 2 alá mint ahogy a
Kingston Data Traveler Ultimate -nekgyárilag ntfs -re van formázva tehát ezeknek az új modelleknek már nem okoz élettartam csökkenést
-
Findzs
addikt
a-data n005 usb 3 -as pendrive sebessége érdekelne usb 2 és 3 alatt
illetve kell -e hozzá usb 2 -höz plusz kábel mint a kingston usb3 asához ?köszi
-
Z-77
tag
Nem olvastam vissza, lehet hogy linkelték már, de itt van a Kingston pendrive-ok gyártó által megadott írási/olvasási sebessége táblázatba szedve, vásárlás előtt érdemes azért itt is körülnézni:
-
garferi
csendes tag
Sziasztok!
A nagy sebesség tuning mellett ezt is vegyétek figyelembe:
Miért nem ajánlott az USB-memóriák NTFS használatával történő formázása?
Mivel a flash-memóriák élettartama, pontosabban az írási műveletek száma korlátozott, az NTFS pedig naplózó (journaling) fájlrendszer, a kettő nem a legszerencsésebb párosítás. NTFS fájlrendszer használatakor minden egyes írási műveletről napló készül a tartalomjegyzékbe (MFT), ráadásul az NTFS-fájlok több olyan információt is hordoznak, amik FAT fájlrendszeren nem léteznek, például hozzáférési engedély-listák (ACL), vagy az utolsó hozzáférés dátuma. Ezen adatok rögzítése szintén plusz írásokat jelent, így NTFS használatával kvázi megrövidítjük a memóriaegység élettartamát.
Hasonló elgondolásból nem ajánlott ezen háttértárolók töredezettségmentesítése sem. Figyelembe véve, hogy a flash-memóriák véletlenszerű olvasási sebessége sokkal gyorsabb, mint a merevlemezeké (a töredezettség lényegében nem válik a teljesítmény kárára), a töredezettségmentesítésnek ezesetben még csak előnyét sem látnánk.
Forrás: http://winportal.net/?id=809
Üdv!
-
Avaron
csendes tag
Sziasztok rakok fel pár tesztet:
ez egy kb5-6 éves Rundisk1éves Kingston Datatraveler G2:
és végül de nem utolsó sorban,ma jutottam hozzá ezekhez, az egyik teljesítette a hozzá fűzött elvárásokat hát a másik kicsit alul szerepelt:S sajnos:S
(cigam: "Helyette inkább kukkold meg a DataTravel 410-et.")
ez tényleg gyorsabbKöszönöm az ajánlást
Amiben nagyot csalódtam az a Kingston datatraveler G3-mas volt, ennyit tudna csak?
igaz a gépem nem mai darab de a többi is ezen volt tesztelve,hmmKérdés a tesztelés eredménye függ a tesztelő programtól?
-
dobko
csendes tag
Kicsit utánaolvastam ennek az exFAT nak, és valahol kimondottan ajálják flash meghajtókra, pl pendrive-ra NTFS helyett.
A maximális fájlméret : 16 exabytes, szóval ez elég szerintem
Vista SP1 óta van, de ha letöltesz updateket, akkor megy XP-n is.Ha van kedved kísérletezni, szerintem ez egy próbát megér.
-
dobko
csendes tag
válasz
szakalistvan #445 üzenetére
Ez egy elég jó indok
Így van, FAT 32 max 4GB os filet bír el, egy partíicót pedig csak max 32 GB-ra lehet formázni.
Sajnos a linuxos fájlrendszereket nemigazán látja a windows, pedig ott lenne ezeknél sokkal jobb rendszer. -
szakalistvan
senior tag
Köszi a kimerítő választ
Azért kaptam más eredményt mert más gépen néztem,otthon megnézve kb ugyaneeket kaptam.
NTFS-re azért kellett formáznom mert médialejátszóban használom DVD ill mkv formátumokra és általában az nagyobb mint 4GB.Azzal tisztában voltam hogy gyorsabban romlik az állapota de valamit valamiért... -
Avaron
csendes tag
Sziasztok! a Crystal Disk Mark (képét) tesztelését hogyan teszitek fel ide,
képernyő nyomtatással?mert próbáltam simán másolni de akkor csak a szöveget másolta róla:S a választ előre is köszönöm -
dobko
csendes tag
Szerintem fölösleges, ha gyorsabb lenne akkor a gyártó is olyanra formázná.
Az "exFAT", ami Vista óta van, az gyorsabb, de az XP updatelés nélkül nem kezeli le, meg azt se ajánlanám, maradj annál ami rajta van szerintem.Még exFAT os pendivot nemláttam, meg szerintem nemis lesz. -
Avaron
csendes tag
Sziasztok! A FAT nál a FAT32 gyorsabb? Gyorsába teszi pl a pen-drive-ot ha fat ról fat32-re formázom?
-
dobko
csendes tag
válasz
szakalistvan #439 üzenetére
Hát pendrievot NTFS -re nem ajánlott formázni egyáltalán.
A FAT és az NTFS közöt az a különbség nagyvonalakban, hogy az NTFS egy biztonságosabb rendszer, pl. ha áthelyezel fájlt NTFS alatt, akkor csak akkor törli le véglegesen a fájlt, ha már átmásoltad az egészet, mert ha pl. áramszünet van akkor csak egy sérült fájlod marad. NTFS alatt többfajta sérülési veszély ellen védve van a rendszer.
PL a régi win 98 ak is a FAT miatt mentek könnyen tönkre, meg más miatt is, de az mind1.
NTFS- nek a jogosultságokhoz is van köze, amit pl FAT nál nem lehet.
Mind1 van pár dolog amiben az NTFS jobb, viszont ennek a sebesség a hátránya.
Egy FAT rendszer adott esetben sokkal gyorsabb, de kevésbé biztonságos, az NTFS nél ez fordítva.Amiért nem éri meg pendriveot NTFS re formázni még, az, hogy a flash alapú tárhelyek szektorai minden írás után fáradnak, egy idő után úgymond "elhasználódnak", ami egyenes út a hibás szektorhoz. FAT alatt ez a fáradási idő sokkal későbbre tolható.
Megmerem kockáztatni, hogy egy NTFS fájlrendszerű pendrive fele annyit se bír ki, mint egy FAT fájrendszerű.Elvileg ahogy haladunk a korral ez egyre jobban kezd kiküszöbölődni, de még nem az igazi.
Ha példának veszünk egy olcsóbb SSD meghajtót, annál is ugyan ez a helyzet, hogy fárad. Elvileg a jobbak azok már nem, de ezt nemtudom pontosan, mivel nincs tapasztalatom ezzel.
Szóval ha gyors pendrievot akarsz, akkor hagyd a gyári formázást.
Nekem van egy Kingston datatravel 2 GB, amit egyszer leformáztam ugyan arra a típusú FAT ra, és már akkor se volt ugyan olyan gyorsa utána, de ez megint csak típus függő. -
szakalistvan
senior tag
válasz
szakalistvan #437 üzenetére
-
Multibit
nagyúr
Az hogy a kisebb egyben gyorsabb is, arra nincs garancia, és nem is feltétlenül igaz. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem.
Egyszerűen megoldották ezt a Kingston-nál! Nem adnak sebesség specifikációt a kisebb kapacitású G2 modellekre, ráadásul még a megjegyzésben is kibúvót keresnek:
"Speed may vary due to host hardware software and usage".
Azaz kb. Mosom kezeimet az általam gyártott pendrive gyors, csak hát a körülmények... -
somé
őstag
válasz
Multibit #434 üzenetére
Természetesen láttam én is, de ezek az értékek csak a 16 és 32 Gb-os verziókra vonatkoznak. Pontos olvasási, írási sebességet (elméleti maximum) sehol nem találtam az enyémre vonatkoztatva, gondoltam egy ilyen kisebb tárkapacítású csak gyorsabb kell legyen, de úgy látszi nem így van.
-
somé
őstag
Kingston DataTraveler G2 4 Gb-os drive csak ennyit tudna ?
Win7 alatt használom, az írás valami eszméletlen lassú. Érdekes, az írás elején a sebesség pár másodpercig felugrik 96 MB/s-ra, aztán szép lassan lemegy és beáll 2-4-re, főleg ha nagyobb a fájl, pl. 1-1,5 Gb.
Total Commander, intéző, teljesen mindegy. -
Multibit
nagyúr
"ezek szerint csak az ugyanazon a gepen vegzett tesztek hasznalhatoak osszehasonlitasi alapnak..."
Ebben van valami.
Egyébként nálam is az a helyzet, hogy az asztali konfigomban sokkal jobban teljesítenek az USB-s eszközök (pendrive, külső vinyó), mint a laptopomhoz kapcsolva. -
dobko
csendes tag
Azt még hozzátenném, hogy a laptopomon 34 MB/s olvasási sebesség helyett csak 16 körül megy ugyanezzel a programmal.
Páran feljebb azt írták, hogy többet vártak a pendrievuktól, de szerintem az se mind1, milyen gépen teszteled, tehát nem erőműre gondolok, csak az USB csatlakozó driverei és egyéb dolgok is befolyásolhatják. -
dobko
csendes tag
PATRIOT Xporter XT Boost, 8GB, FAT 32
-
Multibit
nagyúr
Egy 4 éves Kingston DataTraveler II Plus (1GB, FAT32):
Corsair Flash Voyager GT (SLC, 4GB, FAT32):
-
Bandeee
tag
HAli, hozzám került egy ilyen lenyitós Kingston DT 101 4Gb FAT32!!!
-
vegyszer
addikt
had kérdezzem meg, azt hogyan lehet elérni, hogy a tórléssel felszabadított területen a renszer ne csak a "sírköveket" helyezze el, hanem akár külön progival is, de felszabaduljanak alkalomszerúen.
köszi -
-
medium84
aktív tag
Hi!
Valaki tudja ennek a pendrive-nak a sebességeit?
-
Sas madár
őstag
válasz
FireKeeper #418 üzenetére
Hát igen 30MB/s jól néz ki a csomagoláson. De az messze nem garantált seb.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
The Bachelor #417 üzenetére
szerintem cserélni biztos nem fogják, mert a legtöbb gyártó csak azt írja rá a dobozra, hogy pl: "up to 30MB/s", vagyis "akár 30MB/s" ami nem garantál semmit, csak annyit mond, hogy annyi is lehet, de az is lehet hogy baromi lassú lesz.
-
The Bachelor
tag
Most teszteltem le a vadonat új Sandisk Cruzer U3 8GB-os pendriveomat, de jóval lassabb, mint amire számitottam:
Nem találtam meg sehol, hogy pontosan mennyinek kéne lennie az irási, illetve az olvasási sebességnek... tudnátok ebben segiteni? Ha a gyári adatoknál megadott értéknél alacsonyabb a sebessége visszavihetem cserére? -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy miután kibontottam, szűzen az új corsair flasvoyager gt-m meg 26/18-cal, és miután újraformáztam, már csak 26/11-et tud, és bármilyen fájlrendszerrel, vagy clustermérettel próbálom, nem meg vissza. valaki ötlet?
-
Márton
nagyúr
16-os Sandisk Cruzer Blade-ről valakinek teszt, tapasztalat?
Amd chipsethet viszonyulás? -
Sas madár
őstag
Alapvetően nem ide vág de hátha.
Olyan bánatom van egy 120as samsung vinyó egyik partíciójáról a másikra alig 950kbyt/mp sebességgel másol.
Mi lehet a gond, esetleg hol lehet ezt jobbá tenni? -
-
kem
addikt
válasz
Sas madár #404 üzenetére
4nap alatt nem tudtad megnézni szótárban,h mi a split és a total commandert se jutott eszedbe átállítani angolra?!
Grantulálok!File menü->Fájldarabolás
De nem fog működni, ugyanis a FAT32 fizikailag nem képes 4Gb vagy annál nagyobb fájl kezelésére. Ezt nem tudod kicselezni.wikipedia:
he maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte (232−1 bytes). Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS.(#402) Ribi:
Ha tanácsot adsz fogalmazhatnál egyértelműen
Szóval ha jól sejtem azt ajánlod, hogy darabolja fel az utaztatni kívánt fájlokat 4Gb-nál kisebbre aztán ha odaért ahova vinné akkor egyesítse őket az eredeti állapotba...
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Xbox Ultimate előfizetések
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest