Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dzsee326
üzenetére
Az utolsó kérdésre:
A felhasználástól függ.Ha csak windowson használod, NTFS teljesen megfelelhet, elég okos, azonban picit lassabb, mint a FAT rendszerek. (Mac-en alapból csak olvasni tudod, de meg lehet oldani pár dolog feltelepítésével, hogy írni is tudd)
Ha több operációs rendszer között is használnád, akkor a FAT32 a leginkább kompatiblis, ezt gyakorlatilag minden tudja írni/olvasni, nagy limitációja azonban, hogy maximum 4GB méretű fájlokat tud kezelni, tehát egy nagyobb filmet nem tudsz rárakni, csak darabokban.
Azonban létezik exFAT is, amit ugyan a régebbi eszközök lehet, hogy nem ismernek fel, de mostanában már minden tudja kezelni. Itt szerencsére nincsen ilyen fájlméret korlátozás.
Szvsz érdemes exFAT-ot használni.
Bocsi a dupláért, lejárt a szerkesztési idő.
-
Az eddigi játékos:
Sony MicroVault USM-QX 16GB (FAT32)
Az új:
SanDisk Extreme Pro 128GB courtesy-től. (exFAT, 20giga lecsapva linuxnak)
Ezen már teljesen simán megy a linux, és még egy "kis" hely is maradt adattárolásra

18,5k volt a pendrive, másfél hét alatt megérkezett, szerintem baromira megérte.
Mindkét teszt USB3.0 első panelen történt SSD-ről. -
bulgesz777
tag
Sziasztok!
Németországból vásárolt Mushkin Ventura Plus USB-Stick 3.0 64GB
exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "0 fill" teszt:

exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "random" teszt:

Meglévő Silicon Power 32GB Blaze B20 pendrive-om:
exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "0 fill" teszt:

exFAT fájlrendszer, 128KB egység, "random" teszt:

és egy másolás (Silicon-ról Mushkin-ra):

A Mushkinnál normális, hogy olyan alacsonyak a 4K írási eredmények?
-
Dzsee326
tag

Samsung 16GB-os flash. Az első fat32-re, a második ntfs-re formázva. Az olvasást nagyon jól hozza, de azért az írással kapcsolatban rohadtul nem vagyok meggyőzve... Ennyit a 2-es penrdiveom is tud...
Konkrét másolás: Avatar (3,4GB) kb 4 perc pendrivera, illetve vissza 11 mp hdd-re, 10 mp ssd-re.USB2-es kingston 16GB:

Konkrét másolás: Avatar (3,4GB) kb 5 perc pendrivera, illetve vissza 13 mp hdd-re, 11 mp ssd-re.
Mivel főként filmeket (1-5 GB) mozgatok, nem igen látok érdemi különbséget a kettő között.
Egy kérdés a végére: mire érdemes formázni a pendriveot? -
tpeter77
addikt
válasz
Istikee007
üzenetére
egy fotót linkelnél a pendrive-ról?
ugyan a Sandisk Extreme sebességét nem éri el.. de azért nem rossz.
Legközelebb veszek egy ilyet, úgy tudom erről gond nélkül fut a Win7 telepítője, sajnos az Extreme-ről csak kínlódások árán fut a win7.
köszi szépen! -
tpeter77
addikt
válasz
Istikee007
üzenetére
szia!
mérd már le légyszi usb2.0 porton is a CrystalDiskMarkkal, ilyet szeretnék venni Windows telepítő udb-nek, de nem tudom usb2.0-n milyen a sebessége.
köszi -
Istikee007
tag
Transcend JetFlash 790W USB 3.1 32GB
USB 3.0 mért sebességek:

-
Vedike69
csendes tag
Én is vettem egy Kingston Fury 32 Gb pendrive-ot. Mindkét eszköznél a következőt tapasztaltam:
Win10 alatt formáztam NTFS-re mivel nagy méretű filmeket akarok rámásolni. Formázás után másolás TCM-mel. 7 Gb Írás folyamatos 34 662 kbyte/mp olvasás: 38 817 kbyte/mp (!)
CrystalDisc tesz kb. ugyan ennyi...
Régi gépemen Win7 alatt ( csak 2.0 Usb-s) Everesttel csináltam egy lemez tesztet. Olvasás 30...írás nem ment.. Írásnál figyelmeztetett 3x mindent töröl..Ok hagytam.
Win10-es géphez visszatérve, Total Commander közli,meghajtó nem érhető el. Újra formázás NTFS-re és lett csoda! a 7 Gb-os film másolása pendriv-ról SSD-re 129 067 kbyte/mp és pendrive-ra írás 44 832 Kbyt/mp. És ezt a sebességet végig tartva. Gyári 90/30 helyett.
Bocs, hogy hosszú voltam, csak kíváncsi vagyok más is találkozott-e ilyen jelenséggel. -
bul07
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
Sandisk Ultra Dual USB 3.0 128GB 150MB/s

Viszont irtó mód melegszik huzamosabb igénybevételnél.
-
nferi88
újonc
SanDisk Cruzer Ultra Flair 3.0 USB 16GB 150MB/s pendrive

-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Hétfőn érkezett a Sandisk Extreme 16GB pendrive, illetve összehasonlítottam a tavaly vásárolt Ultrával.
FAT32 fájlrendszer, alapértelmezett formázás... ha már itt tartunk, hogyan célszerű formázni a pendrive-ot FAT32-n? 4, 8, 16k? Van amelyik sebesség növekedést hoz?VIA USB3.0 port VL805 chipset, illetve a normál inteles USB2.0 port sebességek összehasonlítása volt számomra a cél, na meg hátha vkit érdekel itt a téma.

Azért vettem az Extremet, hogy erről telepítsek Win7-et, és számomra a 4k sebesség volt most fontos, hogy az minél jobb legyen, a szekvenciális olvasásra/írásra nem fektettem túl nagy hangsúlyt.
Arra azért nem számítottam, hogy a 4k-s írási sebességekben ekkora lesz a különbség. -
superg
senior tag
Megjött a 32 GB-os Sandisk ultra Flair [link]

Ami a lényeg hogy gyakorlatban is hozza a kb 40 MB-os sebességet.Monjuk a belső mintha ha sima ultra maradt volna mert 150-es olvasás az nincs.
-
Janou
őstag
Nem kezdtem el tesztelni, csak rámásoltam egy ISO-t. De gondolom megosztom.
Tehát Kingston Fury 16 GB USB3-as porton konstans 51 MB/s írási sebesség. -
-
superg
senior tag
Valószínű jól teszed,nekem is rendelés alatt egy ilyen ebayen 2400 ft 32 GB-os.
Az Sandisk ultra dualomra 40-50 MB/s írást ír a CDM de valós mérések alapján 20-25-el ír nem tudom hol van a gikszer,persze ennyiért ez is jó a fenti Kingstonnak ez is többszöröse.A ősrégi 8 GB-os alap Maxell-em többet tud.Én már csak úgy mérek hogy SSD-ről másolom az 1-5 GB -os file-okat. File adatokban megtalálható általában a pontos byte méret azt elosztani 1 millióval megkapjuk a méretet MB-ban.Majd elosztani ahány másodperc alatt sikerült kiírni.Ez mutatja meg a legjobban a gyakorlatban mennyit is tud egy pendrive
-
luke30
tag
Meglennék lepve ha emiatt visszavennék. Az olvasási sebesség rendben van, (sőt), az írás ugyan lassabb valamivel mint a 10 mb/s(gyári adat), de ez sokban függ a környezeti változóktól (alaplapi bios verzió, alaplapi chipset driver, alaplapi usb driver stb.).
Sajnos ez a retek pendrive csak ennyit tud.
, pláne ebben a méretben. -
Janou
őstag
Rendben, visszaküldöm. Néztem helyette egy Fury-t... Ott 30MB/s-et ígérnek, 90MB/s olvasás mellett. Az már elég lenne. De lehet ez mellett beruházok még egy Sandisk-re is. Arról csak jókat olvasok, mlost miután utána néztem...
Mondjuk nekem rossz tapasztalataim voltak vele, de az kb 7-8 éve volt. -
Janou
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a pendriveokhoz... Most vettem egy Kingston DTIG4/16GB típusú USB3-as pendriveot és baromira nem vagyok megelégedve a sebességével. USB3-as porton mérve ezeket tudja:

Ez szánalmas eredmény és jogos ha kérek másikat gariba?
-
maestro87
őstag
Samsung EVO 32GB microSDHC, pontozva 4.91$ volt.

Kínai csomagolásban jött, de a kártya Koreában készült (nem Taiwan) és méretre is meg van a 32GB, szóval 100% eredeti.
-
maestro87
őstag
Sandisk Ultra 16GB USB 3.0-ás porton mérve:

Az írási sebessége másnak is ilyen kicsi 16-os méretben? Annyira nem zavar, mert Windows telepítőnek vettem, oda meg az olvasási sebessége több mint elég...
-
kerekfej
őstag
válasz
icp1970
üzenetére
Olyan nincs, hogy SanDisk Cruzer Extreme csak olyan van, hogy SanDisk Extreme USB 3.0 Flash Drive
-
MPeter87
őstag
-
junpet
tag
Nemrég kuponnal (-5000) vásárolt SANDISK CRUZER ULTRA FLAIR 3.0 64GB.

-
csokinick
csendes tag
Kingston Datatraveler 100 g3 8gb dt100g3/8gb

-
Crvsh3R
senior tag
2 port kivételével (amire a billentyűzet és az egér van kötve) csak USB 3.0 és 3.1 van a gépen. Lehet megoldódott a probléma azzal, hogy eltávolítottam az Intel 3.0 drivert (Microsoft-os) és a rendszert újraindítottam.
Viszont így meg elég kiábrándító a 790-es sebessége. Olvasás még elmegy (109), de az írás is 20-25 körüli. Ennyire "lassú" lenne?
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de kapcsolódik a pendriveokhoz. Transcend JF790 (16GB) próbáltam másolni a 2 hetes új gépemmel, de egyszerűen az elméleti sebesség közelébe sem tudom vinni a másolási sebességet. Kb. 40/8-al olvas/ír a pendrive. ASUS Z170-PRO alaplap, pár hónapos alig használt a pendrive. Driverekkel elméletileg minden rendben, Windows 10 x64 van fent. Esetleg van ötletetek?
-
junior11
veterán
Kingston HyperX Fury 16GB USB 3.0 NTFS [link]

-
Semin
őstag
Sziasztok!
Szeretnék feltenni egy kérdést, bár nemtudom jóhelyen -e... remélem.
Szóval van egy Synology RT1900ac routerem, és a csatlakoztatott USB-s Winchestert egyszerűen lecserélném egy Pendrive-ra (kiszemelt : [link]
A kérdésem az , hogy a 0-24-es torrentezést vajon bírja egy pendrive?
(azért természetesen a nagyrésze olvasás, napi 1-2 torrentnél nem töltök többet)
Van valakinek hasonló tapasztalata?Illetve ajánlani tud valaki esetleg költséghatékonyabb megoldást ?
(min.irás olvasás ~100MB/sec.)Köszönöm!
-
PrometheusX
aktív tag
-
Geryke67
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy létezik olyan program amivel meglehet biztosan állapitani hogy egy pendrive 2.0 vagy 1.0 esetleg 3.0? Eléggé laikus vagyok ehhez

-
kistrojak
csendes tag
Samsung Bar 64GB USB 3.0 , Innen: http://www.ebay.co.uk/itm/381369496297
Egyetlen egy probléma van vele, eszméletlen módon melegszik, szerintem felmegy 50 fokig

-
-szabi-
addikt
Jelenleg használatban lévő pendrive-ok.
SanDisk 16GB Cruzer Force exFAT

adata16gb_s102pro exFAT
Transcend 32G JF810 exFAT
üdv
szabi -
Istikee007
tag
SanDisk Ultra Fit USB 3.0
64Gb
-
King Unique
titán
Érdekes eredmények...

USB 2.0-át is jól kihajtja, a szabvány gyakorlati maximuma ugye 48 MB/s. Az adatlapja szerint a 64 GB-os modell 350/180 MB/s értékeket tud. USB 3.0-án a ~ 300 MB/s körüli is olvasás is meglepő, ugyanis a Win7 nem támogatja natívan az UASP módot. Bár a 128 GB-os modell más tesztben is elég gyors, de azért Win8.1 alatt mérve néhol (CDM) inkább. Én külső SSD-vel csak 250 MB/s körüli adatátviteli sebességet tudtam elérni Win7 alatt [link].
Köszönjük a tesztet!

-
Viktor677
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Tulképp nem lassú, hanem hozza a megadott értéket...
SSD-ről van másolva...8.1 win...
Vinyók között nekem is meg meg van a 70..sőt több is... -
Viktor677
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére

Hát, a rendszer meg ezt tudja valósan -
Viktor677
csendes tag
Ma érkezett.., bár a tasakján 100/30 van... szerintem ez az írás teszt nem valós...

-
-=RelakS=-
veterán
Pendrive és memóriakártya sebességes topik van.
Háttértáras, SSD/HDD nincs? -
klampfer
tag
Sziasztok,
Tesztelte valaki, hogy párhuzamos műveleteknél mennyivel lassabb a Pendrive a sima HDD-knél?
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen pendriveot.
Az eredmények:

Az normális, hogy meleg a pendrive? Nem forró, de azért elég meleg...
Szerk: FAT32-re van formázva. Jó ez így, vagy más ajánlott?
Megy az NTFS... 7 Gb fájlt már nem engedi másolni. -
Imy
veterán
SanDisc Ultrafit 128Gb USB 3.0 (HP folio 9480m)

-
TeeJay
félisten
ma jött meg Coutesytrading-től 2darab SanDisk Ultra Fit pendrive-om
gépem
Gigabyte B85M-D3H alaplap
i7-4790K proci
Win7 64bit SP1 Ultimate

-
lkristóf
senior tag
Ma érkezett:
SANDISK ULTRA USB 3.0 32GB

Szinte teljesen megegyezik teljesítménybe a JF790K-val, 20-22MB/s írás 100-110 olvasás
Ennek a crystal disk mark-nak tényleg nem sok értelmét látom, megfogok egy 1 giga körüli fájlt és rádobom, azt megnézem mennyivel másolja. Úgy is az a lényeg, nem az, hogy a program mit ír ki, mert nem valós.

-
Poiro7
senior tag
Nem mindegy, hogy miről másolsz(HDD vs SSD), és e közben azt az eszközt még mi használja a háttérben (Windows update, Antivirus), plusz mekkora méretű fájlokat

Példa: KINGSTON SV300S37A120G-ról (120 GB, SATA-III) Brickleberry.S02 (2,22Gb; részenként 175Mb)
másolása SanDisk 64GB EXTREME -re:
VS.
ST1500DL003-9VT16L -ról (1500 GB, 5900 RPM, SATA-III)

De mert nem minden fenékig tejfel a Válótársak S01 (5,55Gb; részenként 692Mb) másolása csak:

Az első .avi a második .mkv kiterjesztésű

-
superg
senior tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
Azért is írtam úgy hogy némelyiknél(az enyémnél) nem valós.Az extreme-nél okés.
-
Jodanovich
senior tag
-
Ciccuka
veterán
válasz
tomasekbobo
üzenetére
-
superg
senior tag
Nekem is ez volt a Sandiskkel.Az árát megérte,de többet nem.A CDM testek baromi félrevezetőek némelyiknél,teljesen valótlan értékeket mutat.Arra meg hogy mi mit ír másoláskor nem lehet hagyatkozni.
Egyszerűbb lenne egy file-t átmásolni lemérni mennyi idő alatt végez,abból ki lehet számolni a valós sebességet.Ha ez egy olyan file amit a valóságban is szoktál másolni rá,akkor ennél valósabb képet nem kaphat az ember egy pedrive-ról. -
matex
aktív tag
Transcend JetFlash 790K 32GB USB 3.0 NTFS

Érdekesek ezek az eredmények, mivel ha másolok rá, akkor 1-2 másodpercig 70-80MB/s-mal ír rá, de pár másodperccel később lecsökkenve beáll a csomagoláson is feltüntetett 25MB/s-os írási sebességre. Tehát annyit tud.
-
Poiro7
senior tag

courtesytrading 7 nap alatt megküldte a memória kártyám

-
Jannn
aktív tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Biztos h tud többet, de írtam is h "(az én gépemen, ami elég régi és usb 3 csak expresscard foglalatba van belerakva /Thinkpad T500/ )"
Kipróbáltam újabb HP laptopon amiben alapból van USB3 csatlakozó és 130 mb/s simán megvolt olvasasban.
Nekem annyi volt a célom h az USB 2 pendriveokhoz képest lényegesen gyorsabb legyen az írás. Ez teljesen be is jött, eddig 6-8 mb/s usb 2 pendriveok helyett 35-40 mb/s sebességgel tudok írni rá (sorozatokat írok rá a laptop és tv közti hurcolashoz)
Pendriveostul, express cardostul ez a buli 6e Ft volt, annyit maximálisan megert :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- ASUS routerek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Esik a hóóó!!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- BMW topik
- További aktív témák...
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk nekem rossz tapasztalataim voltak vele, de az kb 7-8 éve volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)