Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali médialejátszót?
- Everest / AIDA64 topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre szorulnék. Nem rég vettem egy ajánlott Adata s102 pro-t (magyar bolt/garancia) aminek sebességével elégedett is voltam, de valamiért nagyon belassult minden gépen amin próbáltam. Kérdésem a következő: Garanciába küldjem vissza? Esetleg van valami más megoldás amit kipróbálhatnék előtte? Formázás megtörtént exfat és ntfs fájlrendszeren is hasonlóan gyenge.
Mostani mért értékek: Írás: 29Mb/s Olvasás: 39Mb/s -
Balrog
tag
Én is vettem egy 16GB-os SanDisk Ultra Fit-et ebay-ről. Már 1500Ft körül lehet kapni és ennyiért pedig best buy. Nálam ilyen sebességet produkált:
FAT32:
NTFS:
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
-
Jannn
aktív tag
Csak 500 Mb-tal teszteltem, a fele már nem üres.
Most épp ennyi lett, de egy total commanderes olvasás átlag 80 mb/s az írás 35-40 mb/s, én ezt tartom valós eredménynek (az én gépemen, ami elég régi és usb 3 csak expresscard foglalatba van belerakva /Thinkpad T500/ )Warning: Only 500 of 59282 MByte tested.
Test finished without errors.
You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
Writing speed: 30.2 MByte/s
Reading speed: 61.6 MByte/s
H2testw v1.4 -
Jannn
aktív tag
Courtesytradingtől 8 nap alatt jött meg a Sandisk Dual OTG 64 GB-os usb3-as pendrive-om, az én gépemben így megy, de másik gépen 120 mb/s olvasási sebességgel is ment.
-
enjoy018
tag
válasz Drenadar #1684 üzenetére
Hát akitől vettem, ő külső winchestert használt hozzá, de én erre nem akarok költeni, jobbnak láttam egy gyors pendrive beszerzését a jelenlegi "telóra felmásolom azt onnan a boxra másfél óra alatt" módszernél. Feltétlen felkeresem a topicot, hátha még az gyorsabb is lenne Köszönöm!
-
Drenadar
veterán
-
Drenadar
veterán
válasz enjoy018 #1681 üzenetére
Szia!
Az a topic amit te keresel itt van, fáradj át ide!
http://logout.hu/tema/milyen_pendrive-ot_vegyek/hsz_1-200.htmlide csak segítségnek betesszük, hogy az új vett pen drive mit tud, hogy aki vásárolna, könnyen rákereshessen!
Amúgy meg: nem lenne egyszerűbb az Xbox-ot hálózatba kötni?
-
enjoy018
tag
Sziasztok.
Szeretnék rendelni egy gyors pendriveot nem horror áron, csak sok weboldal nem írja a sebességeket, tudnátok valami jót ajánlani (min. 16Gb max 5000)?
Elsősorban nagy fájlok másolására használnám xboxra, csak unom már az órás másolási időket :/ Viszont nem rendelkezik a gépem 3.0-s csatlakozóval. Ezt meg tudom oldani egy kártyával vagy ahhoz gyárilag olyan alaplap kellene?
Válaszaitokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
SANDISK ULTRA FIT USB 3.0 FLASH DRIVE ezuttal az Auchan-ból vásárolva (4500Ft). Csak emlékeztetőül, hogy ugyanezt courtesytrading-nál most 1500Ft-ért meg lehet venni
-
superg
senior tag
válasz vittorio7 #1656 üzenetére
Azért érdekes hogy egy ilyen pen is simán hozza az itt népszerű sandisk ,transcend hasonló kategóriás penek értékeit
Sőt valószínű jobb is.Most vettem egy 32 GB-os sandisk duált CDM tesztek kb ugyanezt mutatják de a valósághoz nem sok köze van.A h2tesw már jobban közelíti a gyakorlati értékeket.Csak azon nem 31 hanem 16 MB/s-ot mutat
Egy kb 1GB file usb2-őn 60 s usb3-on 48s alatt irá SSD-ről. Kiváncsi lennék a tied mennyi idő alatt végez vele. -
King Unique
titán
válasz Drenadar #1677 üzenetére
Igen, ez valóban jó és közelíti a névleges értékeket. Az, hogy fentebb a tesztprogram mért adott olyan gyatra eredményeket, az rejtély... De nem kell vele foglalkozni, ha a gyakorlati fájlmozgatás hozza az elvárhatót. Úgyis utóbbi a lényegesebb, nem feltétlenül a szintetikus tesztek.
-
Drenadar
veterán
válasz King Unique #1676 üzenetére
SSD >>> pendrive 199MB/sec.
kb 10Gigás file volt a szereplő, egy RAR állomány.És mivel ez írásnak számít, ezért sztem nem rossz ez...
-
King Unique
titán
válasz Drenadar #1673 üzenetére
Akartam is pont azt kérdezni, az mennyit mutat. Lehet reális, mert névlegsen a pendrive is tud akkora tempót és a gépben lévő SSD is [link]. Sőt akár még gyorsabban is mehetne. A fura szintetikus értékeket nem tudom mi okozza? De másik gépen, akár másik OS alatt is célszerű lenne rápróbálni.
Az USB 3.1 eleve visszafelé kompatibilis, így nyilván működik USB 3.0 portban és ez nem okozhat problémát. Valamint már volt róla szó korábban, hogy pendrive-oknál ez az USB 3.1 felirat kicsit kamu...az USB-IF megkavarta a dolgokat, így USB 3.0 = USB 3.1 Gen 1 [link]. A gyártók meg ezt használják ki... De kizárólag a Gen 2 jelölésű a valódi USB 3.1-es eszköz. Olyan pendrive meg még nincsen...
-
TaaT
nagyúr
válasz -=RelakS=- #1674 üzenetére
Ebbe mi is belefutottunk, csodálkoztunk miért csak ~110megával tudunk másolni winyóról a Sandisk Extreme-re
Give them hell Ukraine!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Drenadar #1673 üzenetére
Abba gondolj bele, hogy a pendrive írás tesztek a memóriából dolgoznak, ami nagyságrendekkel gyorsabb, mint akár az USB3.1.
Viszont amikor átmásolsz rá valamit, akkor vinyóról, SSD-ről dolgozol, ahol ez lehet pl a maximális olvasási sebesség. Márpedig ha 110MB/seccel olvasod a vinyót, nem fogod 220MB/seccel írni a pendrive-ot.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Drenadar
veterán
válasz King Unique #1672 üzenetére
fogtam egy nagy filet, és átmásoltam rá... 110MB/sec-et írt ki a win rá...
Nem értem mi baja van, ha nem leszek lusta megnézem, hogy mit alkot a laptoppal, azon is van usb3.
Gondolom az nem lehet baja, hogy állítólag ez usb3.1-es, de az alaplap csak 3.0-át tud. -
King Unique
titán
válasz Drenadar #1671 üzenetére
Igen most jól, viszont a sebesség nem stimmel, mert kb. USB 2.0 szint. Fentebb a fórumtárs a 4K írásértékeket keveselte, de ahogy nézegetem a 120 GB-os változaté is ilyen...[link], [link]. Illetve a tiednek is kéne hoznia ATTO mérésnél nagyjából azokat az értékeket. A 256 MB-ról 1 GB-ra átállítás ennyit nem csökkenthet rajta, tehát kicsit fura, ami nálad kijött.
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
válasz King Unique #1670 üzenetére
Bocsi vaksi vagyok
remélem most már jól állítottam be mindent
A drive a kisméretű fileokat nagyon nem szereti?
Most ezt úgy kell érteni, hogy egy linux iso -t hamarabb felmásol mint egy 4KB-os pixelhalmaz képet? :|tudom, frissítenem kellene ezirányú ismereteimet :$
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Drenadar #1669 üzenetére
Milyen drivert? A Windows 8.1/10 natívan támogatja USB-nél a gyorsabb adatátvitelt, csak a Win7 nem. Valamint a csatlakozási mód a külső eszköztől is függ, annak vezérlője mit támogat.
ATTO-val kapcsolatban megadtam a 2 helyet, ahol be lehet állítani. Az új 3.05 verziónál - amivel te is mérsz - egészen 32 GB-ig mehet a tesztfájl mérete, ha lenyitod.
-
Drenadar
veterán
válasz King Unique #1668 üzenetére
én nem a leggyorsabbat akartam megvenni, csak "jót".
Most nem tudom, hogyan tudnám odavarázsolni azt a drivert az USBhez.
A gyártó honlapján nem láttam semmi USB driver-t....de akkor én régi ATTOt szedtem le? itt bizisten nincs egy gigás lehetőség, a legnagyobb 64MB.
-
King Unique
titán
válasz Drenadar #1667 üzenetére
Akkor az elég érdekes, mert az USB 3.0 hivatalosan ilyen magas tempót csak UASP módban tud. A sima BOT esetében olyan ~ 250 MB/s körül megáll a sebesség [link].
Látszik, hogy valóban nincs ott, azért is érdekes... a Mushkin viszont tudja, azért is olyan gyors.
ATTO-ban a Drive | Total Length, ahol ki lehet választani a meghajtót és a tesztfájl méretét.Kösz szépen az infókat!
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
válasz King Unique #1664 üzenetére
aha nekem nincs ott olyan uasap vagy mi :|
(#1666) King Unique: és ha ott nem találtam ilyen beállítást? mármint egy gigásat?
bakker csak most látom a screen shoton, hogy véletlen az SSD lett letesztelve akkor azért volt gyanus...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Drenadar #1665 üzenetére
Ez meg gyanúsan sok lett, túl jó. Ennyit SSD-vel sem tudtam elérni USB 3.0-án.
Viszont egyértelműen látszik, hogy rossz meghajtót mértél... CDM teszteknél F volt a pendrive, te meg a C meghajtót mérted, ami vsz SSD lehet és SATA3. Tehát ATTO-ban is F-et kéne beállítani és 1 GB tesztfájl méretet.+ az eszközkezelő screenshotot, lenyitogatva az adott részeget, megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Drenadar #1658 üzenetére
Jók a szekvenciális értékek, olvasás még túl is szárnyalja a gyártó által megadottat [link]. Köszönjük a tesztet!
Viszont sebesség terén még mindig a Mushkin Ventura Ultra a csúcs [link]. Annál gyorsabbat egy gyártó kínálatában sem láttam. Illetve rendes USB 3.1 vezérlős pendrive nem is létezik jelenleg, ami a Gen 2-re épül. Emiatt nem is lesz egy ideig gyorsabb modell, mint a Ventura.Windows eszközkezelőről tudnál dobni egy képet, mert ilyen tempóhoz már UASP módban kell csatlakoznia elvileg [link].
[ Szerkesztve ]
-
Drenadar
veterán
HyperX Savage Pendrive 64GB
FAT
NTFS
Win10 alatt készültek.
-
vittorio7
őstag
-
King Unique
titán
Érdekes dolog ez, mármint hogy pendrive-ok esetében ilyen eltérések vannak sebesség terén. Külső merevlemezeknél kb. ugyanazok az értékek jöttek FAT32 | exFAT | Ext4 | HFS+ | NTFS fájlrendszer használatakor egyaránt. Tehát ott nincs különösebb előnye sebesség terén egyik-másik fájlrendszernek.
-
Ueda
senior tag
válasz Tomi0703 #1650 üzenetére
Idézet a wikipédiából : "Mindkét FAT alapvetően egyszerű rendszer, ezért pendrive-oknál érdemes FAT fájlrendszert használni. Hogy FAT32 vagy exFAT, az függ a körülöttünk lévő számítógépek operációs rendszereitől, hisz utóbbit csak a Windows Vista SP1 Windows 7 támogatja/olvassa. Az NTFS - összetettsége miatt - több erőforrást igényel, mint a FAT."
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Tomi0703
addikt
SanDisk Ultra Fit 16GB USB 3.0
FAT32
NTFS
Nem túlságosan is nagy az eltérés? Több portban is próbáltam...
-
Poiro7
senior tag
És sajnos rá kellett jönnöm, hogy a merevlemez a korlátja az írási sebesség plafonjának,
úgyanis igazán szép értékeket, csak a SSD-ról másolás ad -
Poiro7
senior tag
Nekem is megjött a SanDisk 64GB CZ80 Cruzer EXTREME USB 3.0 3c_expert-től 10nap alatt. Ami érdekes volt számomra, hogy ajánlottan küldte, így biztosan nem nyúlják le a postán
Az eredmények magukért beszélnek: -
Poiro7
senior tag
válasz King Unique #1645 üzenetére
Most például a Samsung Pro microSD-re gondolok ami a leírás szerint képes 90Mb/s sebességre.
-
Poiro7
senior tag
Vajon SDHC, SDXC esetén fontos, hogy a kártyaolvasó Usb3.0 kompatibilis legyen?
-
TaaT
nagyúr
-
woros
őstag
válasz anonymus89 #1630 üzenetére
Akkor tegyük rendbe. Tehát a sandisk.com oldalt alapul véve csak 1 fajta van és a sebességek a következő képpen alakulnak mérettől függően.
64GB:
Read Speed: up to 245 MB/s
Write Speed: up to 190MB/s32GB:
Write Speed: up to 100MB/s16GB:
Write Speed: up to 50MB/sA mm oldalán elírták. a termékkód pedig ez: SDCZ80-0XXG-Y46 az XX a méretet jelöli az Y a régiót.
-
anonymus89
addikt
Taat esetleg Neked mi a véleményed ezzel kapcsolatban?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
matex
aktív tag
Ha ennyit tud, akkor nagy sebességgel küldöm vissza Romániába (Emag).
Ebben köszönöm a segítséget. Ennyire képes a Kingston...
Tudnátok ajánlani 1-2 típust, USB 3.0-ás 32GB-os Pendrive-ot? Ami nálam fontos, az az írási sebesség, mivel nagy méretű fájlokat másolnék rá, ezért fontos lenne a a minél nagyobb írási sebesség, persze nem horror áron, kb. 5-8ezer Ft körül.
-
matex
aktív tag
Asszem meglesz hogy kell. Az előző már nem szerkeszthető, ezért ide illesztem be a megadott sorrendben:
Szóval ezek az adatok.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
No kaptam választ a bolttól, hogy mi a két termék közötti különbség azaz a Sandisk cruzer 64 GB EXTREME és a Sandisk 64 GB Cruzer Extreme.
"A két termék között lényeges különbség van, így az árazásban is érthető, ha a gyártó különbséget tesz. Az elnevezés azonban valóban azonos, az csupán a kategóriát, de nem a pontos modellt jelöli.A korábbi EXTREME kategóriát felváltó - új - USB 3.0 pendrive esetén ez a hiteles gyártói leírás :
SanDisk Cruzer Extreme 64 GB, USB 3.0, 245MB/sec.Azaz a adatátviteli sebességet lényegesen megnövelte, és a korábbi EXTREME szint most magasabbra ugrott, valamint 5 helyett 30 év garanciát biztosít a magyar piacra.
Továbbá az IT szolgáltatások is bővebbek lettek, így a nevükön túl nem azonos termékekről van ebben az esetben szó.
Jelenleg a SANDISK oldalán csak az újabb, forgalomban lévő termék látható.
Saját webshopunkban is a régebbi cikket már nem rendelhető termékként szerepeltetjük.A gyártó bizonyára másként ítéli meg az új termék piacképességét, és ahhoz mérten határozta meg az új modell árát. "
Én még mindig nem értem, hogy az eredeti 245/195MB sebességről ha valaminek csökken az írási sebessége 100MB/s-re a magyar sandisk oldal szerint az miben lesz gyorsabb?
Érdekes, hogy az idegen nyelvű gyártói honlapon miért mégis a 245Mb/190MB szerepel értékként. Szerintem egyszerűen csak elírás lehet a magyar gyártói honlapon mert mind3 kapacitású penhez 245Mb/100Mb van írva sebességnek.
64GB 32GB 16GBVagy valamit tényleg nem jól értelmezek? - de amúgy a MM honlapján is így van feltüntetve. 245MB/100MB olvasás/írás
matex: a képeket hogy szúrtad be? - fájl választása majd OK gomb aztán kép beillesztése - nem így?
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
matex
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémában: vettem egy Kingston DataTraveler 32GB-os USB 3.0-ás Pendrive-ot, és már a másodikat küldték ki az EMAG-tól, de a probléma továbbra is fent áll, miszerint gyenge az írási, olvasási sebessége. NTFS-re van formázva, 2.0-ás és 3.0-ás porton is leteszteltem, de a total commander-ben is ezeket az adatokat tapasztalom:
2.0 port:
3.0 port:
Van külső wincsim is, azzal jó az eredmény:
Ezért is valószínű, hogy a gond a Pendrive-val van. Előre is köszönöm a segítséget!
A képek valamiért nem jelennek meg, ebben is jól jönne valami segítség.
[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
válasz anonymus89 #1627 üzenetére
Nem tudok róla.
-
woros
őstag
-
anonymus89
addikt
Parasztvakítás volt az egész, nemhogy 3 még 1 db sem volt lehet a boltban igen de azt meg tuti lenyúlták annyiért. Ma jött az e-mail készlethiány aha persze...
Lehet, hogy az lesz múltkor is 9 nap alatt jöttek meg az Octaviahoz.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Vertigo18
addikt
válasz -=RelakS=- #1621 üzenetére
Ráadásul Ő eléggé megbízható, bejáratott...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz westlake #1620 üzenetére
b@ccunk fillért, még egy kicsit olcsóbban
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
westlake
félisten
9.600 forint, ingyenes szállítással (eBay). Mivel 50$ alatt van az ára, VÁM sem terhelheti. A garanciát meg bármikor el lehet intézni itthon is. Kettőt is vettem itthon és úgy rémlik, hogy nincs rajtuk szériaszám.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Poiro7
senior tag
Sandisk cruzer 64 GB EXTREME 3.0 USB memória
Már 18890Ft
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz anonymus89 #1615 üzenetére
"szombaton ránézve már sajnos nem rendelhető státusz volt"
Nálam meg már az egész oldal 404
Give them hell Ukraine!
-
anonymus89
addikt
Eszméletlen mi sebessége van, gyorsan le is csekkoltam nem-e lehetne kapni jó áron itthon.
Mit ad isten az arukereső találata 9990,-Ft-ért hirdette az egyik boltban pénteken.
Munka közben mobilon gyorsan le is adtam a rendelést egyre szombaton ránézve már sajnos nem rendelhető státusz volt úgyhogy remélem a hétfői visszajelzésben még jutott nekem is.[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
válasz tomasekbobo #1613 üzenetére
Nem fórum...
-
tomasekbobo
csendes tag
Valami hasonló fórum nincs, ahol MicroSD teszteredmények vannak?
-
Vertigo18
addikt
Akkor az én kis Sandisk Ultra Fit-em eredményei is jöjjenek... Tényleg machinálhatott valamit a Sandisk, mert nekem is elég jó eredmények lettek...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
daveed
tag
SONY USM16GR (MOL kútnál matrica gyűjtés)
-
Grafirka
őstag
válasz -=RelakS=- #1608 üzenetére
Igazad van, nem figyeltem ,MicroUSB rol van szo en meg pendrivera gondoltam. Elnezest
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Grafirka #1607 üzenetére
Pedig jónak tűnik az. Az olvasási sebesség nem sokkal marad el a reklámozottól.
Az mondjuk fura, hogy a SanDisk oldalán az olvasási sebességnek kicsit alacsonyabb van megadva
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Predator2
addikt
Kérlek véleményezzétek is őket!
Nem mai darab a kicsike:
Transcend JetFlash 780 16GB (NTFS)
Illetve az új memória kártyám:
Sandisk Ultra 64Gb (exFAT)
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest