Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
Már nem tudok szerkeszteni, bocs! Teljesen amatőr kezdők vagyunk!
Tehát, ha a nagylegény eladná a cuccost, mit kell megadni? Gondolok itt a PayPal adatokra. Regisztráltunk ugyebár email címmel. Beállítottunk mindent az összefoglalónak megfelelően.
A gyerkőc felteszi a cuccot és megadja, hogy PayPal - email cím és ennyi? Vagy, hogy kell ezt használni? Bocs, de nem értünk hozzá.... -
Sordoran
addikt
válasz
szaki7 #30492 üzenetére
Hogyan tehetek pénzt a bankszámlámról, átutalással a PP számlámra?
Évente háromszor, négyszer szoktam utalni a számlámról és az három nap múlva ott megjelenik
Megválaszoltad saját kérdésed. Nekem mondjuk 1 munkanap nap alatt megvan, ha bankzárás előtt 1 órával legalább elutalom. Értelemszerűen, ha 4 után utalok, akkor 2 nap, vagy ha mondjuk pénteken utalom este, akkor keddig tart míg átmegy. Ezen kívül bankszámláról csak az instant feltöltés van, amiben nem bízol.
Én is múltkor kerestem módszert gyorsabb feltöltésnek, vagy a bankkártyám kapcsolom hozzá, vagy az instant átutalás, utóbbi lett. Erste-nél vagyok, így SMS belépés mindig jön, de ha nem lenne megbízható az az oldal, nem ajánlaná a paypal. Amennyiben neked nem szimpatikus ez a módszer, marad a lassú folyamat. -
szaki7
tag
Hogyan tehetek pénzt a bankszámlámról, átutalással a PP számlámra?
Instant átutalás nekem nem jön be, mert nem adom meg senkinek a bankos belépési adataimat.
(mert nem tollas a hátam, tehát nem vagyok madár.)
Beadom a PP help keresőbe, hogy "top up".
Nincs találat.Évente háromszor, négyszer szoktam utalni a számlámról és az három nap múlva ott megjelenik, de egyre nehezebb megtalálni a módját, szerintem a PayPal patkánysága miatt.
Nem szimpatikusak nekem, úgy érzem, hogy szándékosan nehezítik a dolgomat! -
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Vázolom a történetet.
Rendeltem angolból fontban. 176.23 GBP ért. Cib bank nál vagyok. A bank a gbp t euróra, majd euróról Ft ba váltotta. Így az ügyintéző "dupla konverzió" ról magyarázott. A bosszantó az, hogy amit én számoltam, és amit a bank, a között van ~ 4.000 Ft különbség. PayPallal is lehetett volna fizetni, de én a kártya adatait írtam be, és úgy fizettem. PayPallal olcsóbb lett volna? Ha PayPallal fizettem volna pl ez a 176.23 gbp mennyire jött volna ki Ft ban átszámolva?
Köszönöm.
-
válasz
dptrsk #30484 üzenetére
Én soha nem kaptam az elmúlt 6 évben ha az eBay-n fizettem PayPal-l, illetve máshol sem. spam áradatot, még egy darabot sem.
Adhatsz hozzá a fiókhoz több e-mail címet egyébként. Valójában nem egészen értem a kérdésed. Amit használsz PayPal azonosítót azzal fizetsz. Ha több van megadva akkor amelyikkel belépsz azzal tudsz fizetni, de az eBay meg kell adnod azt amivel fizetni fogsz. -
válasz
jana87 #30485 üzenetére
De lehet elsődleges kártyát állítani, de akkor minimum 2-nek hozzá kell adva lenni.
Összefoglaló, Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás és ott a Bankkártya hozzáadás link, ekkor megjelennek a kártyák és állítható az hogy melyik legyen az elsődleges.
De bármely fizetéskor feladja az alap kártyát és a Change-el lehet mást választani, ha nem azzal akarunk fizetni. -
válasz
andatti #30483 üzenetére
Az Összefoglalóban lévő leírásban azt írtam, hogy pár nap és megjelenik a banki könyvelésben.
Continue-ra kattintva 400 Ft-al kerül megterhelésre a kártya, a terhelési üzenetben szereplő kód szükséges a kártya hozzárendelés befejezéséhez. Ezt a 4 jegyű kódot elsődlegesen a bankunk által a terhelés jóváírásakor fogjuk a számlatörténetben látni, 1-3 nap múlva.
Van amelyik bank sms-ben küldi rögtön a 4 számot, de a kártyás vásárlásoknak minimum 24 óra az átfutása így az még nincs könyvelve megfelelően, nem javaslom beírni.
Ráérsz kedden is beírni, mert gondolm az egyenlegről nem akarsz 21000 Ft-nál többet a bankszámládra kiküldeni, mert csak a pénz kiküldési havi limit eltörlése miatt kell ez a confirm.Az összes többi dolog pl. konverzió beállítás is le van írva az Összefoglalóban, mert azt is a PayPal-n kell beállítani.
-
jana87
tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy azt hol állítom be, ha van mondjuk 3 bankkártya beállítva a paypal fiókomba és pl facebook hírdetés fizetést paypalra állítom be, hogy melyik kártyát terhelje? Ugye a facebookon csak annyit tudok beállítani, hogy paypallal fizetek, viszont a paypalon nem tudok elsődleges kártyát állítani. Köszi a segítséget.
-
dptrsk
addikt
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy privát e-mail címem, amit paypalon is használok.
Ha ebayen fizetek, ez lesz a paypal fizetés címe, így utána 1-2 hét múlva iratkozhatok le a SPAMekről.
Meg van adva egy publikus SPAM gyűjtő e-mailcímem is paypalon(nem ez a primary, hanem a privát).Még nem próbáltam, de ha paypal fizetésnél a publikus címmel lépnék be, akkor az lenne a küldő e-mail vagy mindenképpen az elsődleges e-mailcím a küldő?
A publikus címemet nem szeretném elsődlegessé tenni, ha egy mód van rá, mivel, ha jó tudom a paypal az elsődleges címre küld mindenféle értesítést, az viszont nagyon zavar, hogy ha ebayen fizetek valamit, akkor utána beindul egy SPAMáradat. (Nem az ebay-es e-mail címre, mert ott a publikus címem van megadva, hanem a privát (PayPalhez köthető címre))
-
andatti
senior tag
Elolvastam az összefoglalót, de a bankkártya hitelesítés nem sikerült...
Ersténél vagyok, de olyan csomagom van, hogy nem küld sms-t semmiről, a mobilbankos appba szoktam bemenni. Itt annyit láttam, hogy levonta a 100 Ft-ot, meg a 400 Ft-ot is. Viszont a részletekbe belemenve sem láttam semmit (a 4 jegyű kódot sem). Arra emlékszem, hogy az OTP-nél egyből küldte az sms-t és be tudtam írni amit kell... Itt meg semmi.
Mi a teendőm? Nézzem meg holnap is valamikor? A helyzetet bonyolítja, hogy pc közelben csak kedden leszek legközelebb...
Abba bele sem megyek, hogy nem találtam meg, hogy hol állítsam be, hogy alapból a bank váltson az adott pénznemre pénzt és ne a paypal. Igaz Privilégium L csomagom van, ott meg lehet, hogy bünti van a nem szokványos használatra (pl. paypal-os vásárlás), még nem rágtam át magam az ÁSZF-en... -
-
válasz
LurkerSheik #30479 üzenetére
Annál nincs olyan hogy a PP árfolyam rosszabb, ha hasonlítani akarod -bár nincs értelme- akkor ilyenkor a bankod devizavételi árfolyamához lehetne hasonlítani.
De mivel €-t a bankszámládra csak devizaszámla esetén kapnál, annak vannak havi számla díja, tranzakciós díjai és ha forint számlára akarod átteni akkor devizaárfolyam is van minde zek költségei figyelembe vételével nem is rossz a PayPal árfolyam.
De hangsúlyozom mivel a PP számlád univerzális deviza számlának tekinthető, ahol nincs havi számlavezetési díj, tranzakció költség, csak a deviza árfolyam, így tulajdonképp nincs deviza árfolyam problémád.
A PP egyenlegről a bankszámládra mindig az általuk meghatározott deviza árfolyamon megy ki forintra konvertálva a pénz. -
gerisz23
őstag
válasz
LurkerSheik #30479 üzenetére
Ha euróban kaptad akkor pp árfolyamon váltják át.
-
Sziasztok!
Lehet sokszor feltették már a kérdést, de így nem találtam rá választ.
Ha az Euróban lévő PP Balanszból a magyar Bankos forint számlára küldök vissza pénzt, akkor a banki vételi árfolyamon történik az átváltás vagy a PP jóval rosszabb árfolyamán? -
válasz
herrká #30474 üzenetére
Jól értelmezed, a bankszámlára lehet kiküldeni ami a fő pénzforgalmi számla.
Aki azt írta hogy a kártyaként hozzáadott virtuális számlára kküldhet valaki pénzt, az nem igaz, az kártyaként és csak vásárlásra funkcionál.
A PayPalre küldött valaminek a vételára a PayPal egyenlegre kerülhet.
Mivel az első mondatomba említett számla csak kifelé irány a PayPal-ről, nincs kockázata, csak te küldheted ki a pénzt rá.
A bankszámla és a kártya két különböző funkcióhoz kell, ha nem adsz hozzá bankártyát az egyenlegről akkor is tudsz fizetni, viszont annyi a hátrány, hogy csak havonta 21000 Ft-ig lehet az egyenlegről (Évi 252K) a bankszámlára pénzt kiküldeni.
Ha adsz hozzá kártyát és aktiválod a belépési sms védelmet, akkor biztonságban lesz a kártyád.
Hasznos információkat találsz az Összefoglalóban. -
-
herrká
senior tag
válasz
BornToBePuli #30470 üzenetére
Köszönöm!
-
BornToBePuli
aktív tag
-
alratar
addikt
Sziasztok,
pp fiókot lehet valahogy törölni? -
herrká
senior tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék! Nincs (még) PayPal-unk. De lehet, hogy kellene... A nagyfiam valami PC-s játékból el tudna adni valami vackokat. Néhány tízezer forintot kapna érte. Feltétel a PayPal, mert arra utalnák a vételárat.
Ha jól értelmezem az összefoglalót, akkor a virtuális kártyás netes számla nem jó, mert arról nem lehet a pénzt kivenni. Viszont a "rendes" számla és kártya adatait nem szivesen adnám meg.
Van valami megoldás erre? Köszönöm! -
Gsx-rr
veterán
Mi a menete ,vagy mit kellene ,hogy csináljak?
vettem valamit 2 hónapja. Nem érkezett meg és 1 hónapja hitegetnek. 3 napja jeleztem a paypal felé.
Ott az eladó válaszolt ,de különféle hazugságokat mond ,állandóan ellenkező dolgokat.
Hogy a vonattal volt baj,most a kamionnnak volt balesete.Hogy kaphatom vissza a pénzem,ha már nem akarom a terméket? nem pár dollárról van szó.
-
válasz
snake1977 #30462 üzenetére
8- hsz-el feljebb már idéztem, de ha magyar fiók, akkor nem megy kártyára.
Összefoglaló GYIK:
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni. -
snake1977
őstag
Sziasztok, abban kérnék segítséget, hogy refundolni szeretnék egy bizonyos árut amit payplalon át vásároltam, de nem szeretném ha közvetlen a bankkártyámra kerülne a pénz, hanem a paypal accomon maradjon a refundolt összeg. Ezt be lehet állitani valahol? Mert eddig minden esetben a számlámra jött a pénz amit paypalra utaltak.
-
croli
aktív tag
PP Balance-t használ. Gondoltunk arra hogy azért lehet fizetős mert kártyát használ, de nem balance esetén is fizetős.
Ezek szerint Korea és Mo között van fee mindig. A többi ahol próbáltam (régen) és nem volt az USA és Németország volt. Ma már lehet itt is van fee nem tudom. -
Azt, hogy egyenlegről küldi a pénzt.
Ha nem a PayPal egyenleg a pénzforrás, akkor van díja
Most ez a magyar díj kiírás, de hasonló a kijelzés minden más nemzetiségnél, a balance vonatkozásban jobb oszlop.Ha nincs barátkénti küldés a koreai fióknál, az azért van mert bizonyos országok esetén nem használható, ezért lehet, hogy az egyenleg sem lesz megoldás.
Úgy látom a koreai fiókhoz csak koreai bankszámla adható pénzforrásként, hogy arról tud-e az egyenlegre tölteni, azt neki kellene tudni. Ha nem, akkor bejön a díjazás. Másrészt ha bankkártyát adott hozzá és arról jön akkor szintén fizetős.Gondolom amire utaltál hogy nem kellett fizetni, az nem koreai volt.
-
croli
aktív tag
Ez most komoly hogyha ismerősöm kint van Koreában akkor a Friends and Family pénzküldésnél is van fee??
A pénz sehogy sem akart megérkezni hát kipróbáltuk 0.25 USD erre mennyit kapok 0.00 USD.
Régen pedig utaltak nekem külföldről és soha nem volt semmi fee.
FEE
Mit tudna csinálni hogy ne legyen fee?
Válaszokat köszönöm! -
válasz
tototos #30456 üzenetére
Visa vagy Mastercard? Mert nem mindegy. Az Ersténél a Visa a jobb, szerencsére nekem az van. Ma a Visa esetén 304.24 Ft 1 €, majd a holnapi árfolyammal fogja elszámolni, ami nem nagyon sokat fog változni és azt adja át az Erstének.
Én itt számolgatom át.
Itt a konverziós szabály az Erste kártyákra: -
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy konverziós kérdésem lenne. Erste banknál van a bankszámlám és a kártyám regiszztálva van a paypalba. A banki konverziót választottam. Euroban vásároltam és most megnéztem a banki elszámolást. Még nincs lekönyvelve csak a zárolt tételeket látom és nagyon meglepődtem azon, hogy 304 Ft-ért váltották az Eurot. EZ vajon később változhat? Mert ha nem akkor ez nagyon jó vásárlás volt.
-
válasz
Bogyi007 #30450 üzenetére
Összefoglaló GYIK:
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni. -
Bogyi007
veterán
Kérnék egy kis segítséget!
Már évek óta van aktív PayPal fiókom, amihez be van állítva a számlaszámom (OTP-s) és hozzá van adva egy Virtuális MasterCard is. Sikeresen vásárolok is vele mindig bárhol-bármikor (telefonnal pillanatok alatt tudok fizikai MasterCardról áttenni a Virtuálisra pénzt).
Így történt ez tegnap délután is. Egy maláj online webshopról akartam venni egy Ps4 játék letöltőkódot, de a fizetés megtörténte után derült ki hogy nem kódot kapok hanem egy másik személy profiljához hozzáférést.Ezt pedig így nem akartam. Kértem refundot s ma reggelre elvileg a PayPal szerint meg is történt a folyamat
Rákattintva az összegzésre az van írva hogy:
03 August 2017
Youbuy Online Sdn Bhd
+ 150,00 MYR
RefundValamint ez van írva:
Refunded to
MCARD x-XXXX
You'll see "PAYPAL *YOUBUYONLIN" on your card statement.
Transaction ID (ide megvan adva a számsor)Note from Youbuy Online Sdn Bhd
refund issued for the case
Refund details
Refund total (includes tax and shipping)150,00 MYR
Total150,00 MYRViszont az összeget én konkrétan sehol sem látom! Ez normális dolog így? Az gond lehet hogy a virtuális kártyára akarja visszatenni az összeget? Mert tudtommal arról csak levenni lehet vagy mit kellene most tennem?
Az OTP-s számlaszám be van állítva, mert anno a fiók nyitásakor meg kellett csinálnom a PayPal kérésére mikor ellenőrzésként levett pénzt majd visszaadták.
A wallet fül alatt ott is van jelenleg az OTP-s számlaszámom s a virtuális kártya adatai is ..Nyugtassatok meg hogy csak várnom kell pár napot és visszakapom a majdnem 10000 forintomat...
-
Itt már többször írtam, a bankszámlának van bankkártyája. A kártya átjáró a te bankszámlád és a kereskedő bankszámlája közt, amelyre a bankod utalja a vételárat. Visszafelé a pénz a bankszámlák közt mozog, nincs szükség a bankkártyára.
Majd miután látsz egy zöld színű refund tételt a PayPal tranzakció történetben azután pár nappal ott lesz a bankszámládon a pénz.
Ez teljesen automatikus, neked nem kell ilyesmin agyalni: de más kártyára is vissza tudom nyomni a vissza utalt összeget
Nem furcsa a PayPal.egy egy új kártyát rendeltem a paypal fiókomhoz. Jelenleg a pp kódomra várok a netbankon keresztül megerősítés végett
Nem egészen világos, hogy ez miért lényeges. Miután beírod a kártya adatait és megkapod az e-mailt a kártya hozzáadásról, azután rögtön használhatod a kártyádat vásárlásra mert a PP fiókhoz érvényesítve lett.
Van sok pénzed a PayPal egyenlegeden amit a bankszámládra ki akarsz utalni és havi 21000 Ft-nál több lenne?
Mert a megerősítés végett(confirm) ehhez kell, hogy ne legyen a havi 21000 Ft, évi 252000 Ft bankszámlára történő kiküldés limitálva. -
RM007
addikt
Sziasztok!
Kaptam refundot vissza a paypal számlámra. Na most az a kártya amiről korábban vásároltam bénázás miatt letiltásra került, így egy új kártyát rendeltem a paypal fiókomhoz. Jelenleg a pp kódomra várok a netbankon keresztül megerősítés végett(confirm). Az lenne a kérdésem, még ha részleteibe is, de más kártyára is vissza tudom nyomni a vissza utalt összeget? Jelenleg erre nincs mód, gondolom megerősítés után más lesz a kép. Most 0 pénznem van látható habár.....na mindegy azért tudom ott van. Furcsa ez a PayPal.
A bénázásom miatt refund lett (majd 2 hónap történet) (az a drága csomag azonosító szám, hosszú.......) A röhej a pénz visszajött, a csomag meg úgy fent. Jelenleg belföldi feldolgozásra vár. Ilyen nincs.
A végén a csomagom és az eladó pénze is nálam köt ki?
-
B.F.G.
senior tag
-
válasz
B.F.G. #30442 üzenetére
Néha küldenek egy emlékeztetőt a confirm-ra, de ha nem létfontosságú, lásd az előző hsz-ben az okot, akkor ráér.
De félreérted, nem a vásárláshoz kapcsolódik. A barátod küld neked 35000 Ft-ot PayPal-n. Az ott van az egyenlegeden, nem akarod elvásárolni, hanem a bankszámládon akarod látni.
Ha a kártya"confirm" nem történt meg akkor júliusban 20999 Ft-ot tudsz a bankszámládra átrakatni és majd augusztusban a maradék 14001 Ft-ot. ( Ez egy évben 252000 Ft) Ha megtörténik a confirm, akkor csak éves szinten 786000 Ft a korlát -
B.F.G.
senior tag
A kép alapján helyesen adtam hozzá.
MasterCard-ról van szó.
Fire foxot használok, kipróbálom a sütik és gyorsítótár törlését.
Nem nem volt 21000 HUF felett sőtt 0 Ft volt és nem is terveztem nagyobb tétel vásárlását, csak az említett összeg alatt.
Akkor jó, remélem, hogy visszakerül, de legközelebb mindenképp türelmesebb leszek :-)
Érdemes összelinkelni a bakszámlát is nem csak a kártyát?
Köszönöm a segítséget.
-
válasz
B.F.G. #30440 üzenetére
A kártyahozzáadás üzenet: "You’ve added a card to your PayPal account " az nem a confirm card, mert arról nem kapsz a PP-től, majd a bankod számlatörténetbe kapod a kódot.
Akkor maradjunk annyiban, ha belépés után ezt a linket megnyitod és helyesen adtad hozzá a kártyát ezt kell látnod:
Ha ilyen nincs és ilyen utalás a kártyára a bal oldalon a belépés után
milyen kártyáról beszélünk?
Annyit tegyél már meg, hogyha nem Firefox-ot használsz akkor azt használj, illetve legyen engedélyezve a felugró ablak, és töröld a PayPal sütiket és a böngésző gyorsító tárat.
Ha éppen nem volt a PayPal egyenlegeden 21000 Ft-nál több amit a bankszámládra akartál kiküldeni ebben a hónapban, kár volt a kártya dolgokhoz hozzányúlni, mert nem lett volna rá szükség.
Elméletben ha nem használod fel a a kódot. majd 15-30 nap után visszakerül a bankszámládra.Úgy hogy nincs nyoma a kártyádnak és mégis vásárolsz kártyával az már misztikum.
-
B.F.G.
senior tag
Ezt írja a link a bankkártya hozzáadása:
Ennek ellenére már 5 vásárlás levonódott, viszont találtam olyan e-mailt ami konfirmálja, hogy hozzárendeltem a bankkártyát:
"You’ve added a card to your PayPal account "
Konkrétan ez az üzenet:
"On 21 July 2017, you added a card ending in 26.
Didn't make this update?
If you didn't add or update this card, log into your PayPal account and review your information as soon as possible. If you notice any unusual activity, please contact us immediately by clicking the Help Center link at the bottom of this email.
Sincerely,
PayPal "
Mi lesz így a pénzel? Így most automatikusan vissza fog utalódni vagy nem?
Továbbá a PayPall "Activity" - nél látszódnak a vásárlásból származó levonások.
-
B.F.G.
senior tag
Elbénáztam: 3 x-or sikerült rányomnom, miután az első után nem jött a levonás, mert persze nem olvastam el, hogy 2-3 nap is lehet mire megjelenki és biztos ami biztos rányomtam mégegyszer és még egyszer, és elvileg mint fent írtam be is írtam a kódokat, mindhármat csak lehet, hogy a 3 kódot összecseréltem (amik már rég megérkeztek a 3 kód már megjött és megvan a 3 levonás) és hibaüzenetet kaptam, de nem vonódott vissza és nem tudom vagyis nem emlékszem konfirmáló üzenetre.
Az a baj, hogy már nem todok kódot beírni, mert nincs rá lehetőség ott ahol le van írva.
Nem lehet konfirmálni már sehol és nem tudom, hogy miért.. ezt írj:
“You currently have no credit or debit cards associated with your account. Simply add a credit card or debit card and enjoy PayPal's many features and benefits.” -
válasz
B.F.G. #30436 üzenetére
Hogy vonta volna le 3*?
Igényled és miután a bankod számlatörténetében a konkrét levonás elszámolása (2-3 banki munkanap) megjelenik, beírod a confirm kód beírásnál. Ez 1 alkalom.
Nem sms-ben kapott dolog kell.
Ha a leírás szerint csinálod akkor nem értem, ott mindent konrétan leírtam, a határidők is ott vannak.
Azt is, hogy köze nincs ahhoz, hogy tudsz a kártyával vásárolni. Pénz kiküldési limitet törlöd.Egyáltalán a bankod a hétvégén könyvel ilyeneket? Nem a zárolt tételek közt kell lenni, ahhoz hogy működjön a dolog.
Ellenőrzésként lépj be és az Összefoglaló, Tippek röviden 2. pont, Bankkártya hozzáadás linken nézz rá, hogy van-e megerősítési link. -
B.F.G.
senior tag
válasz
B.F.G. #30417 üzenetére
Ebben valaki tudna segíteni:
Egyszerűen nincs hely ahova beírjam a 4 jegyű kódot elvileg 3 szor kéne beírnom, mert 3 szor vonta le a 400 HUF-ot, de a Bankkártyánál nincs "confirm card", de egyébként már működik a kártya és vásároltam is vele, csak nem tudom, hogy ezt a 3x 400 huf-ot most vissza fogják utalni anélkül, hogy beírnám a kódot?
Megnéztem az összefoglaló erre vonatkozó részét:
"Ha ez megérkezett, lépjünk be a Fiókunkba.
Felső menüsor Wallet és az új kártyánál Confirm link."
De nem találtam rá megoldást.
Tudnátok segíteni?
-
Zenger
tag
A problémám nem az angol-szász névsorrenddel volt és nem is a szöveg megértésével.
Az aggodalmam fő okát az képezi, hogy nem teljes mértékben egyezik a számlám adataival a végső egyeztetés a feljebb említett okok miatt.
Szóval a kérdésem igazándiból arra irányult, hogy ez a garkorlatban nem képez-e fennakadást.
Szerk.: De valószínűleg csak szokásom szerint túlgondoltam a dolgot és csak hibalehetőséget próbáltam keresni egy bőven csak bejáratott rendszerben. -
válasz
Zenger #30431 üzenetére
Sajnálatos, hogy nem tudod az angol nyelvűek fordított sorrendben írják a nevet. A PayPal sem magyar nyelvezetet használ.
Ha a PayPal felületen utónév és vezetéknév a sorrend a kiírásban, az a helyes. first name mező az mindig utónév, last name mező az mindig vezetéknév.
Ha megnézed amikor utalnál ki a vezetéknév az nem változtatható és amit last name-ként adtál meg a regisztrációkor.,
így kell az adatokat megadni,Ezt a képernyő a az Összefoglalóban lévő számlahozzáadás leírásban 5.b) is látható illetve, a Gyorsd tippek 2. pont Bankszámla hozzáadás linkjén belépve.
A PayPal-re történő belépéskor mivel tudják hogy magyar a fiók emiatt a keresztneveden szólítanak Hi again, Lajos! , de máshol az van amit vázoltam az előbb.
-
Zenger
tag
Üdv!
Mai nap folyamán próbáltam hozzáadni a bankszámlámat a PayPal fiókomhoz, viszont a végső adategyeztetésnél a nevem fordított sorrendben jelent meg, nem a magyar rendszer szerint, így nem igazoltam, hogy helyes. Ez jelenthet esetleges problémákat, ha így adom meg a számlámat vagy megfelelő lesz?
Előre is köszönöm -
válasz
Goblin12 #30428 üzenetére
Az hogy nem mindig lehet vele egy adott helyen fizetni. Valami hitelesítési visszajelzés nem fut rendben végig. Előtte tudtál már ott fizetni, vagy jóval később megint tudsz. 100 vásárlásból 2-4 eset lehet ilyen.
Meglepő módon ez a hiba csak Maestro kártyával történik. -
Goblin12
őstag
Amazonról már rendeltem nagyobb összegben a kártyával, minden működött pöcre. 120€
Steamről szeretnék vásárolni paypallel és eddig akárhányszor próbáltam hibát ír. 30€
Igen én is így értelmeztem, ha a kártya hozzá van adva, akkor nem kell egyenleget töltsek, de ahogy olvasgatom nem én vagyok az egyetlen aki jelenleg küzd ezzel a problémával, steamtől függetlenül.
áttúrtam az összes menüpontot az online-bankingban, és sehol sem találtam nyitott tranzakciót, szóval mintha nem is vette volna figyelembe -
válasz
Goblin12 #30424 üzenetére
A kártyádnak aktívnak és pénzzel ellátottnak kell lenni, néhány banknál engedélyezni kell a netes vásárlást a kártyán ésesetleg ha 1 Forint az alapvásárlási limit azt emelni, vagy ha a napi vásárlások száma korlátozva van azt megemelni.
Meg attól is függ, hogy hol akarsz vásárolni, esetleg magyar nem vásárolhat náluk.
Ha a kártyát hozzáadtad, akkor nem kell a PP egyenleget feltölteni. -
Goblin12
őstag
Hali.
Lehet az összefoglalóban le van írva, csak nekem nem világos.
Regisztráltam egy acco-t hozzá is adtam a bank karimat, de vásárolni nem tudok vele, mert mindig kiiírja, hogy a vásárlás nem lehetséges.
Mindenhol zöld pipa van, kivéve a telefon appnál ez nem is kell.
30€ értékben akartam vásárolni, és valahogy nem akar működni. Most nekem a sima bankszámlámról átkellene utaljak 30€-t a PayPal számlámra, és utána tudnék vásárolni?
-
válasz
alratar #30422 üzenetére
Vásárlás az mindig ingyenes, az eladónak számolnak fel jutalékot. Némelyik eladó azzal szórakozik, hogy ezt a vevőkkel fizetteti ki külön.
Ha nincs ott a bankod felsorolva akkor a Top Up menü ponttal lehet feltölteni, ott az a különbség hogy 2-3 nap mire az egyenlegen a pénz, míg emezek esetén a bankon belüli utalás miatt pár perc. Ez is ingyenes. -
válasz
alratar #30419 üzenetére
Ha az egyenlegről megy csak akkor ingyenes, ha kártya a pénzforrás, akkor fizetni kell a jutalékot. Ezt egyébként írják is a költségeknél.
Free when the money comes from PayPal balance.
3.4% + 90 HUF when the money comes from a debit or credit card
(the sender decides who pays this fee).Ezt úgy célszerű, ha a bankod az Összefoglaló 11. pontnál fel van sorolva akkor az egyenlegre teszel pénzt és azután már ingyen küldöd.
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Életemben először használtam a pp-t utalásra és nem vásárlásra.
Azért tettem így, mert azt hittem ingyenes, de majd 30%-ot felszámolt.(338at utaltam és 101 ment Fee-be)
Ez normális? Már nem azért a 100Ft-ért. de ha komolyabb összeget utalok, akkor gebasz. -
B.F.G.
senior tag
Sziasztok,
Az a problémám, hogy nem találom a my money nem tudok elnavigálni oda ahol be kell írni a 4 jegyű konfirmáló kódot, vagyis egyszer sikerült, de azt hiszem, hogy hibát írt ki, mert az a probláma, hogy én barom 3x-is rányomtam, ezért levont 3 x 400 at a konfirmálás miatt.
Egyszerűen nem találom a menüben a My money opciót és nem tudom a lentieket végrehajtani:
"Confirm your card by entering the code
Have your 4-digit PayPal code ready.
Log in to your PayPal account.
Click Profile near the top of the page.
Click My money.
Click Update beside “Debit and credit cards”.
Click Enter PayPal Code and enter the 4-digit PayPal code.
Click Confirm Card."Viszont a jó hír, hogy működni működik, mert amit vásároltam azt levonta és a bank kártya is aktívnak tűnik.
Köszi a segítséget is. Nem az angol nyelv a gond hanem egyszerűen nem találom a fenti lépésekhez tartozó my money opciót és a többit sem.
-
válasz
Littoral #30415 üzenetére
Ebben a hónapban többen kaptak ilyen átverést.
1 . átverés. Majd a szállítási költséget azt nem PayPal-n kell fizetni, hanme WU-n, az oda befizetett pénzt nem lehet visszaszerezni.
2. átverés: 21 napig nem férsz hozzá a PP-n lévő vételárhoz, addig van vásárlói védelme -feltéva ha igaziból kifizeti és a pénz rá is kerül a PayPal által, nem a vevő által igazoltan az egyenlegre. A bútorokat elviszi, azután visszakéri a pénzt mert
a) átverted, nem azt kapta amit kifizetett,
b) nem ő fizetett, valaki "feltörte" a fiókját. -
Littoral
aktív tag
Segítséget kérek tapasztaltabbaktól!
Mi a trükk?
Felraktam egy örökségből származó ház >>>teljes<<< bútorzatát a Jófogásra úgy, hogy a bútoroknak kb. 1/4-ed része van lefotózva. Az is egy szekrénysor, plusz egy fotelt és egy dohányzóasztal sarkát ábrázoló, 2 db nem túl jól sikerült, enyhén homályos fotón. Hamar jött rá egy igény, angol nyelvű sms a megadott telefonszámra, hogy vegyem már fel a küldővel a kapcsolatot (írt email címet), mert neki _mindenféleképpen_ kell a bútor. Váltottunk egy-két emailt, kifogástalan angolsággal írja, hogy neki feltétlenül kell a cucc. Egy 70-es és 80-as évekből származó vegyes bútorhalmazt képzeljünk el. Egy kicsit alkudott, megállapodtunk 600 euróban. Abban maradtunk, hogy majd ő intéz mindent, megnézni nem tudja, mert most éppen away for work, de intézi a szállítást, adjak PayPal adatokat neki, hogy fizethessen, ne aggódjak a szállítási és PayPal költségeken, ő mindent áll.
Ott merül fel az én problémám, hogy sehogy nem áll össze az a kép, hogy egy ukrajnai (Lvov) városban élő illetőnek éppen az én örökségemből származó (jó, a "tisztaszoba" szekrénysora szinte érintetlen, OK), világvégi faluban lévő használt tucatbútora kelljen, és ezért Lvovból (oda-vissza ~1300 km) küld teherautó(ka)t egy 200E forintot alig érő cuccért.
Nyilván nem lesz üzlet, főleg, hogy ma Helmut is írt sms-t ugyanebben a témában, ő Passauból szeretné _feltétlenül_ az én bútorzatomat megszerezni. Még várok hasonló értesítést pl. Angliából (légi szállításra), hogy tudjak válogatni az ajánlatokban
A közös láncszem mindkettőnél: PayPal.
Ezért kérdezem, hogy mi a trükk? Mert nyilván van valami.
Megköszönöm, ha válaszoltok. -
válasz
Predator2 #30413 üzenetére
Téves az információ és a devizás kártyás vásárlás elszámolása bankonként és akár bankon belül kártyánként is eltérő.
Ha az üzlet ahol vásárolsz $ alapú, akkor ott abban kell fizetni. Az üzlet felületén nem javasolt átállítani a devizát, rosszabb árfolyammal számolnak.
A te kártyád esetén -nekem is az van- akkor jársz jól, ha a PP-n bankod szerinti váltáson hagyod, mindegy milyen devizában van a dolog ára amit megveszel.
Több alkalommal teszteltem.
És pont fordítva van az utolsó mondatodnál, illetve nincs így, az Erste Visa kártyánál. Ami egyébként forintos elszámolású. -
Predator2
addikt
Helló
Erste Visa electron bankkártyám van. Külföldi vásárlás esetén milyen pénznemben fizessek, hogy a legolcsóbban jöjjek ki?
Halottam, hogy megvan szabva mi a kártya alapértelmezett pénzneme, és ha az ember más fajtában fizet akkor az drágább.Egy példa: A kártya Euro-ban "számol" és én dollárban vásárolok így kell egyet váltania, ami miatt még drágább lesz a cucc.
THX
-
válasz
ViharVadász #30410 üzenetére
Az utolsó mondathoz is jár ez:
Mert egy dolog a januári 12.-i vásárlás és másik dolog, hogy július 5.-én indítottad a dispute-t.
Hamarabbi indítás, korábbi pénz visszaszerzést eredményez. -
válasz
Víz Elek #30405 üzenetére
Ott a pénz a számládon.
Ha a Paypal-n rákattintasz a refund sorra látod hogy továbbítva a kártyára, arra a bankszámlára, amelyhez tartozik a kártya, ha virtuális kártyaszámla van hozzá, ne azon keresd, hanem a főszámládon
Ilyen bejövő pénzre nem érvényes a bankod sms értesítése és e-mailt sem kapsz.
Amikor idéztem az Összefoglaló 3. pontját, én úgy gondoltam, hogy az alul levő A leírása itt olvasható.linkre kattintva elovasod, mert benne a kérdésedre a válasz. -
Víz Elek
senior tag
Elvileg 1 hete már visszaküldték az OTP-s kártyámra a refundot, de erről még e-mail értesítést sem kaptam a gmail-re, pedig ahogy megérkezik az értesítés, rá 2-3 napra jön az sms a banktól is, hogy áruvisszatérítés érkezett..
Ezt a paypal címet használom már több éve, csak annyi, hogy most rendeltem hozzá ~1,5 hónapja egy teljesen új mastercardot.
Egyébként akkor most mi lehet ez a 4 számjegyű digit kód majd amit küldenek?
-
válasz
Víz Elek #30403 üzenetére
Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz.
Amit linkeltél képet annak nincs köze a vásárláshoz, az csak azért kell hogy havi 21000 Ft-nál többet tudj a bankszámládra kiküldeni, éves szinten 252K ez is benne az Összefogalóban.A refundnak sincs köze hozzá. Az a pénz automatikusan odakerül vissza ahonnan fizetve lett.
Összefogalaó GYIK:
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.A PayPal e-mail címed az meg van erősítve?
Ha Maestro a kártyád az néha nem működik. -
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem tudok a PP fiókomból vásárolni, plusz még refundot sem tudok fogadni, az egyik helyről.
1,5 hónapja van új kártya rendelve új kártya a PP fiókomhoz, és most egy ilyen e-mailt kaptam, hogy erősítsem meg a kártyát azzal a 4 számjegyű digit kóddal amit majd küldenek.
Azt tudja valaki, hogy ezt milyen időn belül küldik, és milyen formában?
Köszi!
-
válasz
csucsotke #30401 üzenetére
A saját egyenlegedre a saját bankszámláról mehet pénz, ez a hivatalos verzió.
Az hogy nálad mégis máshogy megy, az egy dolog. Ha nem könyveli a rendszer le, akkor a visszafordítás akár 8000 Ft-ba is kerülhet, mert ennyi az Unicredit visszautalási költsége.(VIBER utalások 0,5 %; min. HUF 8.000)
Ha még nem voltál ellenőrizve, amikor bekérik a személyes és a banki adatokat. akkor felfüggesztére kerülhet a fiókod a nem azonos adatok miatt és még ez lesz a jobbik dolog, mert beküldheted a helyes információkat. Egyébként meg zárolnak. -
csucsotke
aktív tag
To Up-nál lehet más bankszámláról feltölteni, min a paypal-on megadott név? Most vettem észre hogy"The money must come from a bank account that's in the same name as your PayPal account, which we have as ...". Nekem nem egyezik, mert a paypal számla nem az én nevemen van. Már pár éve innen töltöm, eddig nem volt gond.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- DJI Mavic 3 Classic RC - drón szett - 2 akku, garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest