Hirdetés

Aktív témák

 • V/

  Topikgazda

  Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz

  Fontos, a kártya legyen feltöltve minimum 1000 Ft-al, vagy a csatolt számlán legyen minimum 1000 Ft, a kártya természetesen aktivált legyen.
  A kártya hozzáadás folyamán ellenőrzésként lesz egy terhelés, ami 1 $-nak ír a PayPal, de némely bank 1 Ft-ot terhel, de ha valamelyik bank ténylegesen átváltja, akkor se legyen fedezet hiány. Ezt nem fogja levonni, csak próba, hogy a kártya használható-e, jól adtuk-e meg az adatokat. Ha ez sikeres akkor már lehet a kártyával vásárolni.

  Később, a kártya felviteli folyamatban lesz egy 400 Ft-os levonás (Confirm card), amit a PayPal az érvényesítés végén a PayPal egyenlegre vagy arra a bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik visszatérít.
  Ez a pénz küldési és fogadási alap limitek eltörlése miatt szükséges, ha nem történik meg, az nem befolyásolja a kártyával való vásárlást. De később kérni fogják hogy a PP fiók hitelesített legyen.
  Idézet a felhasználói szerződésből, nem a kártya fizetésre való használatát erősítjük meg:
  „[I]Kártyák Összekapcsolása és Megerősítése folyamat”: hitelesítési eljárás, [B]amelynek lefolytatását a PayPal jogosult előírni az Ön számára a küldési, fogadási vagy átutalási korlát megszüntetése, illetve a Hitelesített státusz megszerzése érdekében.[/B] Ennek keretében a PayPal „hitelkártya- és bankkártya-összekapcsolási és -megerősítési díjat” terhel az Ön kártyájára. Ezt követően be kell jelentkeznie Számlájába, és meg kell adnia a számlakivonaton a „hitelkártya- és bankkártya-összekapcsolási és -megerősítési díjhoz” tartozóan megjelenő négyjegyű megerősítési kódot[/I]

  Belépés a PayPal fiókba

  A Summary (Összefoglaló) lapon a Bank and cards-nál (Bankszámlák és kártyák) kattintás a Link a bank or card (Kártya vagy bankszámla társítása) gomb linkre

  Vagy a Wallet (Pénztárca) menüpontnál:

  A következő képernyőn a Link a credit card (Hitelkártya csatolás) linkre kattintás. Persze használható a betéti kártya is, a szöveg ne zavarjon meg senkit sem.

  A következő oldalon beírhatóak, választhatóak az adatok.

  Továbblépés a Link Card (Kártya csatolása) gombra kattintással, ha nem módosítunk címet.
  Ekkor történik az 1 $-os terheléssel a kártya adatainak ellenőrzése.

  Miután meg lettek adva az adatok, jött a kártyakibocsájtó erős hitelesítéses jóváhagyást kérő ablaka, ahol SMS-t kell kérni a regisztrált telefonszámra vagy a megadott egyéb hitesítéssel kell engedélyezni.
  Pl Erste Visa kártya:

  Megjött sms-ben a kód, azt beírva befejeződik a kártya hozzárendelése.
  Persze lehet még más megerősítés módszer is ennél a résznél például a Transferwise Mastercard kártya esetén az sms kód után felad egy listát a tranzakciókból és abból kell választani egy olyat ami azzal a kártyával lett fizetve.
  Erste Visa kártya esetén a szokásos megerősítéssel vége volt a folyamatnak.

  A végén jön az értesítő hogy sikeresen hozzá lett adva a kártya, alul a Done gombra kattintva fejezzük be.

  Küldeni fog e-mailt a PayPal a sikeres kártya hozzáadásról és indulhat a vásárlás.

  2. A kártya "megerősítése" a következő lépés

  Ez csak a pénz küldési és fogadási alap limitek eltörlése miatt szükséges, ha nem történik meg, az nem befolyásolja a kártyával való vásárlást.

  Ezek az alap limitek:

  Ott az új bankkártyánk a PayPal oldalán, a megerősítéshez kattintsunk alatta a Confirm your card linkre

  A következő oldalon tájékoztatás hogy XXXX számú kártya megerősítés lesz 400 Ft levonással és egy minta kód amihez hasonlót 3-4 nap múlva banki könyvelésünkben látni fogunk.

  A Get a code-ra kattintva 400 Ft-al kerül megterhelésre a kártya, a terhelési üzenetben szereplő kód szükséges a kártya hozzárendelés befejezéséhez.

  A sikeres végrehajtásról ez az üzentet kapjuk:

  A következő oldalon látható, hogy mire kell kattintani (Enter the code to confirm your card link) ha 3-4 nap múlva le lesz könyvelve a kártyaszámlán a 400 Ft.

  Van amelyik bank sms-ben küldi rögtön a 4 számot, de a kártyás vásárlásoknak minimum 24 óra az átfutása így az még nincs könyvelve megfelelően, nem javaslom beírni.

  Ha nem várjuk meg, hogy a bankunk a 400 Ft-os tranzakciót lekönyvelje (zárolva van még a számlán az összeg), de az SMS-ben megkapott kóddal érvényesítjük a kártyánkat, akkor a PayPal kiírása helyett, nem az egyenlegen lesz a 400 Ft 24 órán belül, hanem visszaterhelődik a kártyára (a számlájára) 1-3 nappal később.
  Ha türelmesek vagyunk a banki könyveléssel, akkor persze a PayPal egyenlegen lesz 1 napon belül.

  Ezt a terhelési információt várjuk a banktól, SMS-ben vagy Netbankon.

  vagy egy másik bank könyvelési információja

  3. A megerősítés befejezése a kód beírással.

  Ha ez a kód megérkezett, lépjünk be a Fiókunkba.

  A kártya névre kattintva az új kártyánál Enter the code to confirm your card link.

  A következő képernyőn a 4-digit code mezőbe Írjuk be a kódot és Confirm.

  Ezután tájékoztatnak hogy sikeresen megerősítettük a bankkártyát.

  A Done gombra kattintva fejezzük be.

  Az alábbi képernyőn javasolt még a kártyát megtenni alapértelmezett fizető eszköznek (Set az preferred) és alul van a módosítás (Update card) és törlés (Remove card) gomb.
  Módosítást használjuk ha új számlázási címet akarunk hozzárendelni, vagy ha lejár a kártya (a száma marad ugyanaz) beírni az új dátumot és az új CVV, CSC kódot.

  Ha megvolt a bankkártya hozzárendelés, akkor javaslom a deviza konverziót is átállítani a következő leírás segítségével. Összefoglaló, 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva

  [ Szerkesztve ]

Aktív témák

Hirdetés