- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Tisztázta a Nintendo, hogy lesz-e VRR dokkolva a Switch 2 konzolon
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
Más is kapott ilyen levelet?
Jogi megállapodásaink változnak.
Kedves Zoltán Krisztin!
Bizonyos változtatásokat végzünk jogi megállapodásainkban, az Ön és a PayPal kapcsolatát szabályozó dokumentumokban. Ezt azért tesszük, hogy a PayPal még biztonságosabb, gyorsabb és még könnyebben használható legyen.
A változtatásokról részletes tájékoztatást az Irányelvek frissítései oldalunkon talál.
Mit kell tennem?Nézze meg az Irányelvek frissítései oldalt, hogy hozzájárul-e a változtatásokhoz. Ha igen, nincs semmilyen teendője. Ha nem szeretné elfogadni a módosításokat, a Policy Updates (Irányelv frissítései) oldalon ismertetett lépéseket követheti.
Irányelv frissítései
az Irányelvek frissítései oldal megtekintése
Irányelv frissítéseiSegítség Kapcsolat Biztonság
Honnan tudhatom, hogy ez nem csaló szándékkal küldött e-mail?A PayPal által küldött e-mailek megszólításában vezeték- és keresztneve, vagy vállalata neve szerepel. Ezekben az e-mailekben soha nem kérünk érzékeny adatokat, például jelszót, bankszámlaszámot vagy hitelkártya-adatokat. A legtöbb csaló szándékú e-mail azzal fenyegetőzik, hogy számlája veszélybe kerül, ha nem cselekszik azonnal. Az olyan e-maileket, amelyek érzékeny adatok azonnali megadására szólítják fel, általában csaló szándékkal küldik. Az ilyen e-mailek emellett gyakran tartalmaznak elgépeléseket és nyelvtani hibákat, vagy azok nem a PayPal-számláján beállított elsődleges nyelven íródtak. Fontos, hogy soha ne kattintson a gyanús e-mailekben található hivatkozásokra.
Az adathalászat és a csaló szándékú e-mailek elleni védekezéssel kapcsolatos további információért kattintson ide.
Az a furcsa hogy magyar nyelvű levél nem szokott jönni a PayPal felől...
A paypal@mail.paypal.com címről kaptam a levelet... -
Bogyi007
veterán
Kérnék egy kis segítséget!
Már évek óta van aktív PayPal fiókom, amihez be van állítva a számlaszámom (OTP-s) és hozzá van adva egy Virtuális MasterCard is. Sikeresen vásárolok is vele mindig bárhol-bármikor (telefonnal pillanatok alatt tudok fizikai MasterCardról áttenni a Virtuálisra pénzt).
Így történt ez tegnap délután is. Egy maláj online webshopról akartam venni egy Ps4 játék letöltőkódot, de a fizetés megtörténte után derült ki hogy nem kódot kapok hanem egy másik személy profiljához hozzáférést.Ezt pedig így nem akartam. Kértem refundot s ma reggelre elvileg a PayPal szerint meg is történt a folyamat
Rákattintva az összegzésre az van írva hogy:
03 August 2017
Youbuy Online Sdn Bhd
+ 150,00 MYR
RefundValamint ez van írva:
Refunded to
MCARD x-XXXX
You'll see "PAYPAL *YOUBUYONLIN" on your card statement.
Transaction ID (ide megvan adva a számsor)Note from Youbuy Online Sdn Bhd
refund issued for the case
Refund details
Refund total (includes tax and shipping)150,00 MYR
Total150,00 MYRViszont az összeget én konkrétan sehol sem látom! Ez normális dolog így? Az gond lehet hogy a virtuális kártyára akarja visszatenni az összeget? Mert tudtommal arról csak levenni lehet vagy mit kellene most tennem?
Az OTP-s számlaszám be van állítva, mert anno a fiók nyitásakor meg kellett csinálnom a PayPal kérésére mikor ellenőrzésként levett pénzt majd visszaadták.
A wallet fül alatt ott is van jelenleg az OTP-s számlaszámom s a virtuális kártya adatai is ..Nyugtassatok meg hogy csak várnom kell pár napot és visszakapom a majdnem 10000 forintomat...
-
Bogyi007
veterán
Off-ba rakom:
Ha jól látom ennek a topicnak még nincs gazdája, mivel V/ kollega nagyon sokunknak segített és segít, mi lenne ha ajánlanánk őt (persze ha akarja) Topicgazdának?
-
Bogyi007
veterán
cdkeys.com oldalról sikeresen vettem Paypal-al 8 euróért Ryse XOne játékot amit 2677 forintból hozott ki a rendszer.
Ez összességében baromi jó ár, ellenben az hogy 334 forintba volt így az euró màr kevésbé....
Hol tudom átállítani hogy az Otp árfolyama szerint legyen a váltás s ne a Paypal intézze?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Hiba66 #18352 üzenetére
Én már megszívtam Otp esetén: a számlaszámodnak a főszámlát adtad meg? Mert fizetéskor meg lehet adni a virtuális Mastercardot (webkártya) de pénzfogadáskor a webkártya számlaszáma nem jó erre, akkor a rendes számlaszámodat kell megadni....
Én 1500 forinttal ajándékoztam meg a PP rendszert ez miatt....
-
Bogyi007
veterán
Frankó....
Állítanám át a Bankszámlaszámot de nem találom hogy hol lehetne módosítani azt.
Rámentem a Profile - My money - Bank Accounts részre ahol látom is hogy van egy OTP Bank Nyrt. Primary jelzővel (gondolom ez a rossz adatokkal rendelkező) de ezt nem módosítható s törölhető.
Hozzáadtam a megfelelő adatokkal most a főszámlámat s azt tettem át Primarynak, de a régit így sem engedi törölni....
Szerk.: Sikerült kitörölni...
-
Bogyi007
veterán
Ezt az emailt kaptam ma:
ACH Withdrawal Denied
"Hello Zoltán Krisztin,
An electronic funds transfer from your PayPal account to your bank account was rejected today for this reason:
Invalid Bank Account Information
Our system was not able to process the transaction with the bank information listed on your account. You should contact your bank regarding the bank account information required for electronic funds transfers. If you still need assistance, you may email us through our secure server at https://www.paypal.com/hu/wf/f=act_verifyba
Thanks,
PayPal"Elvileg a visszaküldéshez jól van beállítva minden - az baj hogy a webkártya számlaszámát adtam ott meg s nem a főszámláét?
De ami még furcsább hogy ezt mutatja az egyenlegem...
Semmit nem vásároltam Paypal fiókkal csak ki és beléptem eddig a profilt kezelni, akkor mire fel ez az 1100 forintot amit számonkérnek rajtam?!
-
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #18258 üzenetére
Meglepő módon mégis a Microsoft adta vissza pénzt már. Az OtpDirekt oldalán a zárolások alatt 677 forint van írva az meg a Paypal általi 1 dollár + 4000 forint lesz....
Akkor viszont a PP nem egy gyors rendszer ezek szerint.
De legalább kiderült hogy a Microsoft nem egyenlő a Micro$oft-tal.
-
Bogyi007
veterán
Úgy tűnik valaki (Otp?) sáros a dolgok alakulásában. Mint írtam az Otp-s webkártyámat hozzárendeltem a Paypal fiókomhoz, ami után egyszer 277 forintot azaz 1 dollárt zárolt valamint ugye a 400 forint is átment a PP accra. Ezt visszaküldtem.
A webkártyán 103 forint maradt. Most meg 333 van rajta az OtpDirekt és az Sms értesítés szerint is. Remélem a dolcsi jött vissza 200 forint értékben (volt egy másik zárolás is a Microsoft felé az Xbox miatt 230 forinttal, de azt egy hónapig zárolják) bár durva kicsit hogy az összeghez képest arányosan mennyi százalék másnal landolt egy elvileg ingyenes műveletért - pláne hogy nekem azt mondták hogy a csomagom a PP rendszerrel ingyenes működik... -
Bogyi007
veterán
Csakis szigorúan lemezes játékokat szoktam venni - eddig haver oldotta meg Paypalon keresztül amikor még Ps3-am volt, mostanra változott a szitu, van saját kártyám és már Xbox Onera fogok majd vásárolgatni onnan.
Értem, tehát elég ha megadom neki a Paypalon használt mailcímem és hogy mennyit küldjön nekem? Ilyen egyszerű a dolog?!
-
Bogyi007
veterán
Köszönöm szépen a segítséget! Most egyenlőre visszadobattam a 400 forintot is a webkarira (majd onnan átemelem a főszámlámra)
Egy gyors összegzés: Most hogy a Paypal fiókomhoz hozzárendeltem a Mastercardos webkártyámat és az Otp-s (webkártyás) számlaszámot így ha valami megtetszik a neten nekem - esetemben az Angliai Game videojáték hálózat oldalán akkor annyi a teendőm csak hogy miután a webkosaramba pakoltam a kiszemelt játékokat rákattintok (persze előtte a webkártyás egyenlegemre ráteszem az összeget az OtpDirekten keresztül) a Paypal ikonra és onnantól minden megy majd automatikusan?
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
Friss Otp Mastercard tulajdonos és új Paypal használó vagyok.
Lakossági Net folyószámlám van egy Mastercard valós és egy virtuális kártyával. Tegnap rendeltem hozzá Paypal fiókomhoz a Webkártyát és valami nagyon nem kerek számomra...
Amikor a számlát nyitottam akkor az ügyintéző azt mondta Paypalos utalásnál nem lesz tranzakciós díj, aztán tegnap OtpDirekt Chatablakban is azt mondták hogy 400 forintot zárol a Paypal de majd az vissza is kerül.
Így hát 780 forintot átraktam a Webkártyára (erről meg is van az értesítés) majd beléptem a Paypal oldalára ahol megadtam a Webkártya adatait. Ezután a banktól azt az értesítést kaptam hogy 1 dollárt levett onnan ami után maradt 503 forintom (tehát 277 forint lehetett az 1 dolcsi) majd még 400 forintot is lekapott róla s maradt 103 forint.
A Paypal oldalon 400 forintot mutat az egyenlegem.
Most ilyenkor mi van? Visszajár az 1 dolcsi + 400 forint vagy mifene?
Azért egy kari regisztrálás ne kerüljön màr pénzbe.
Egyáltalán automatice visszajárnak az osszegek vagy nekem kell visszairányítanom az összeg(ek)et? -
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
Biztos kérdezték itt màr, de most nem olvasnék vissza.
Ha nekem nincs számlaszámom de van/lesz, Paypal fiókom akkor arra hogyan juttatható összeg?Bemegyek egy UniCredit bankfiókba és onnan tudok rá utalni? Vagy mi ennek a menete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- 3D nyomtatás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest