Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lehiñito
üzenetére
Nem lesz hátrány, a Paypal-t mint fizetési átjárót használod akkor is, de mivel nem lesz tranzakció azonosítód, csak az eBay vásárlói védelem marad.
Nem wallet a lényeg, a felsorolt bankkártyák közt legyen ott, a Bank accounts and cards-nál.
De milyen kártya, ugye nem hitel kártya? -
Lehiñito
senior tag
Szerintetek ebay-en ha megadom a kártyaadatokat és úgy fizetek, akkor érhet valamilye hátrányos dolog?
Nagyon kellene valami, de nem tudok még mindig pp-n keresztül fizetni. -
maestro87
őstag
Paypal-nál mi ez a "Get $10 back with PayPal Credit"?
Mellette egy Apply now gomb. (fizetéskor jön fel)
[link] Angolom nem annyira jó. -
luck66
tag
Sziasztok,
olyan kérdés lenne,ha a paypal számlára érkezik pénz,az ugyanúgy átmegy a bankszámlámra ,mint a vásárlás után esetleg a visszatérítés? (csak a kártya van hozzárendelve) -
Krogoth
senior tag
Visszatérve a múltkori elméleti kérdésemre. Részben választ kaptam rá. Megjött a telefonom. Az ára cca. 80 ojró volt. A csomagon a feladó (nem én kértem
) értéknek 18-at adott meg, de sajna a vámosok bekérték az befizetési igazolást, így ki kellett fizetnem az ÁFA-t. -
Lehiñito
senior tag
Hozzáadtam megint. Nem dobott hibaüzenetet. Mikor leokéztam akkor látszott, hogy ott van. Oda volt írva, hogy új. Kiléptem a főmenübe utána vissza a walletba és megint eltünt.
Van pénz mind a kettőn, és nincs zárolás se levonás, illetve kaptam még egy mailt, hogy You’ve added a card to your PayPal account. Ki érti ezt. -
Lehiñito
senior tag
Bank account and cards alatt a hozzáadott folyószámlám van meg a hozzáadott főkártyám amit eddig is használtam.
Sajnos ugyan ez a szitu firefox és chrome alatt is.
My money alatt mikor még mutatja mindkettő kártyát akkor ha rámegyek az update-re akkor már csak megint a főkártyát mutatja.
Rá is hagynám ezt az egészet, de mostmár a főkártyát sem fogadja el vásárlásnál mióta hozzáadtam a webkártyát. -
Lehiñito
senior tag
Egyet kaptam csak,. Ezt: You’ve added a card to your PayPal account
Ha rámegyek a wallet fülre akkor csak a főkártyát mutatja, viszont ha átváltok old account view-re miközbe a walletben vagyok, akkor a my money fül alatt mutatja a webkártyát is amit hozzádtam most de amint visszalépek az új felületre akkor már nem mutatja, hogy hozzá lenne adva.
-
válasz
Lehiñito
üzenetére
Két emailnek kell menni, az egyik
You've added a card to your PayPal account
On Jan 4, 2016, you added a card ending in XXXX to your PayPal account.A másik a Confirm your debit or credit card
Melyik ment?Ha az Összefoglalóban leírtak szerint csináltad, ott kellene lenni.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Eddig a bankkártyán keresztül vásároltam pp-n, minden gond nélkül. Gondoltam hozzáadom a webkártyámat, hogy a késöbbiekben azt használjam. Jött is email a pp- től, hogy hozzáadtam, viszont a wallet fül alatt mikor odalápek nincs ott, hogy hozzá lenne adva a webkártya is, csak a főkártyámat mutatja.
Vásárolni akartam az elöbb ebayről, de fizetéskor kiírja, hogy érvénytelen a kártyám, válasszak másik fizető eszközt.
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond? -
válasz
Crytek
üzenetére
Ha van Euro az egyenlegeden.
Belépsz
PayPal balance-ra katt
Manage currencies-katt
Jobb oldalon:
Select type of currency conversion Balance conversion
From Euro
Amount amennyit konvertálni akarsz
To U.S. Dollar Balance -itt persze más devizát -amit már felvettél a Currency-s közé- is választhatsz
-Calculate, ha látni akarod az árfolyamot- ez most néha hibás és null null szöveg jelenik meg, ezzel ne foglalkozz-
A Continue-re katt
Review currency exchange képernyő
Kiírja hogy mennyi lesz a másik devizában és a váltási árfolyamot.
Ha váltani akarod akkor a Exchange Currency-re katt, ha meggondoltad magad akkor CancelHa Cancel-t választod, akkor visszajön az előző képernyő és ekkor már jól fog működni a Calculate gomb.
-
Crytek
nagyúr
Hogyan kell eurot konvertálni $-ra? Sosem csináltam még

-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Netflix ma reggel levonta a havi előfizetést, elfelejtettem kikapcsolni. Most megtettem, van rá esély, hogy visszakérjem a pénzt? Disputot nyitok de nem tudom melyiket válasszam. A terméket megkaptam, és aláírt tranzakció volt. Köszi!
-
válasz
Hikvision
üzenetére
lehet-e gond hogy nem az én bankszámlámról utaltam, az én nevemen lévő paypalra?
Igen Akkor, ha véletlenül egyezne a családi nevetek, lekönyvelik, egyébként meg nem szokták.a top up-nál meg amik feljöttek adatok arra utaltam netbankon keresztül szintén az asszony számlájáról át az összeget,
mert a paypal az én nevemen van, a bankártya pedig az asszonyén.
Ezt kevered, nincs a kettő közt összefüggés.Itt viszont van: nem az én bankszámlámról utaltam, az én nevemen lévő paypalra
Ha ezt használod akkor nincs a fentivel gond.
Add funds to your account instantly -
Hikvision
senior tag
-
Hikvision
senior tag
Üdv! Kezdő Paypal-osként, beregeltem az adataimat, megadtam az asszony bank kártya adatait, számlaszámot stb, aztán a top up-nál meg amik feljöttek adatok arra utaltam netbankon keresztül szintén az asszony számlájáról át az összeget, figyelve az ID-ra amit megadott a paypal.
Viszont utána olvastam, h f*sz voltam mert a paypal az én nevemen van, a bankártya pedig az asszonyén. Most a kérdés az, hogy a közleményben ott az ID, de annak ellenére ha a név nem stimmel mi fog történni? -
A számlát meg nem elsősorban a Paypal visszatérítés érdekében írtam, sajnos volt olyan tapasztalat, ami nekem veszteségbe került az alábbiak miatt:
Posta ÁSZF
9.2. Nemzetközi viszonylatba feladott valamint a külföldről Magyarországra érkező postai küldeményekre vonatkozó kártérítési felelősség
1/B)
A nemzetközi viszonylatba feladott postai küldemények részleges elveszését vagy megsérülését a kézbesítésekor illetve a kézbesítéstől számított – az adott szolgáltatás teljesítése érdekében a Postával közreműködő külföldi postai szolgáltató általános szerződési feltételeiben meghatározott – jogvesztő határidő n belül kell a külföldi postai szolgáltató részére írásban bejelenteni.
2) A feladó (illetve a címzett, vagy a meghatalmazott) az általa előterjesztett kártérítési igényhez minden esetben köteles a Posta rendelkezésére bocsátani az igényt alátámasztó valamennyi rendelkezésére álló számlát, bizonylatot, okiratot, a kártérítési igény érvényesítéséről lemondó feladói nyilatkozatot és a teljes küldeményt – a tartalmat a teljes belső és külső csomagolással együtt – , továbbá az egyéb bizonyítékokat -
válasz
germinator66
üzenetére
Ez miért is nem aktuális?
Szükséges ehhez a postai költség és az elküldés igazolása, ezért én számla kérését javaslom a feladáskor, és szükség lesz a feladóvevényre is, igazolni az eladónak a címét.Javaslat volt a Paypal angol szövege alapján.
De szerintem mindenki értette.Átjavítom, kérem a szerinted megfelelő megfogalmazást.
A tértivevényes feladást is be kell írnom, mert a mostani tapasztalatok szerint a posták megbízhatatlanok. -
válasz
germinator66
üzenetére
A feladóvevény nem pénzügyi bizonylat, mert akkor nem adnának nyugtát, szerintem a leírás nem elavult. Próbáld meg az adóellenőrnek feladóvevénnyel igazolni a költséget.
please attach a copy/photo of the receipt that shows the amount you paid and the merchant/seller shipping address.
receipt = nyugta, blokk, számla a szóhasználat általábanPersze az benne van a feltételekben, hogy ellenőrizhetik és ellenőrzik is, de hogy miként azt nem kötik az orrunkra.
-
germinator66
aktív tag
Szerintem túlgondoltad.
Arra utaltam csak, hogy felmerült bennem az, hogy esetleg van egy ilyen szigorítás benne, hogy mondjuk a feladónak el kell fogadnia a reklamációt, illetve validálnia kell, hogy valóban azt küldtem vissza.Más: a leírás nem teljesen aktuális, pl. teljesen egyértelmű, ha "nyomkövetve" (ajánlottan) adja fel az ember a csomagot, akkor nem kell számla, csak feladóvevény.
-
frigoo
aktív tag
Megoldódott, köszönöm a segítséget.
-
frigoo
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni account ügyben?
Minap próbáltam belépni a paypalba fizetés miatt és elfelejtettem a jelszavam. Utána próbáltam újat igényelni, látszólag sikerült is, de az új jelszóval sem enged be. Ezt az új jelszó mizériát próbáltam többszőr is, de az eredmény ugyanaz. Sztem letiltották az accomat. Próbáltam írni nekik mint guest, mivel bejelentkezni nem tudok, válasz nem jött rá. Tudtok esetleg valami okosat mondani?
Köszönettel
frigoo -
válasz
germinator66
üzenetére
Feltétel az hogy elküld a vásárlási tranzakció azonosítót, meg ha látod a nyomtatványt, akkor láthatod, hogy azokkal az adatokkal tudják ellenőrizni, hogy tényleges dologról van szó.
A random csomag feladás meg úgy nem igazán létezik, miért kockáztatnád azt hogy kirúgjanak a Paypal-ről és mivel az Uniós Paypal-hez tartozunk, jogi úton is felléphetnek ellened, a csalás büntetőjogi meghatározása egyértelmű.
Meg amikor regisztráltál erre a szolgáltatásra, elfogadtad a szerződési feltételeket, amelyben a kamu igénylés ki van zárva.
De egyébként meg, ha sok magyar kamu csomagokra igényel vissza pénzt, akkor csak kihúzzák a magyarokat a listáról, és köszönjük nektek honfitársaink.
Nekem még ötletként sem jött elő ez. -
válasz
germinator66
üzenetére
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Semmi. Van számlád, nyugtád a feladási költségről, megvannak a szükséges adatok, add le az igényt.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Ha szeretném kérni a PayPal-tól a visszaposta díját, akkor meg kell várni, hogy először megkapjam a refundot az eladótól, vagy küldhetem azonnal a kérvényt?
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a paypalon nem tudom hozzátársítani az új virtuális kártyámat?
Jön az sms, hogy nem tudja leemelni róla a 400 ft-ot a paypal, pedig 10000 ft is van rajta.
A limit korlátlan. -
SP33Đo.O
csendes tag
időközben megoldottam a dolgot, már csak annyi maradt, hogy a 4x289ft visszakerül-e, vagy csak 1x289ft (a legutolsó) ?
-
SP33Đo.O
csendes tag
sokadik próbálkozás után sikerült hozzáadnom a kártyát, de a hozzátartozó számlámon a könyvelt egyenleg 1330ft (ebből a a paypal lezárolt magának 4x289ft -ot, plusz úgy van 1330ft, hogy a kártya aktiválásához levonta a 400ft-ot) na most a kártya még jelen pillanatban sem aktív (sárga csíkon "ready to confirm"), így gondolom a kártya újraaktíválásához újra szükség lenne 400ft-ra, de a rendelkezésre álló egyenleg 174ft. kérdés, hogy töltsem-e fel az egyenlegem, hogy aktiválni tudjam (és visszakapom a 4x289ft próbaterhelést????), vagy van ennek valami más módja (írni nekik, hogy nem jó) vagy teljesen rossz nyomon járok?
-
válasz
Krogoth
üzenetére
22 € (6000 Ft) az ÁFA mentes értékhatár.
Nem random nézik, minden csomagot érkeztetniük kell.
A vámeljárásról itt összefoglalva megtalálsz mindent, a téves infókkal ne foglalkozz.( Az értékhatárok, folyamat, mit hogyan kell igazolni.) Ott van egy táblázat is, lehet hogy erre gondolt az ismerősöd.
Ha vámeljárás alá kerül, akkor neked kell igazolni az értéket a vásárlási bizonylatokkal.
Az ősszel 2 alkalommal is bekértek tőlem igazolásokat egy 4700 és 4300 Ft értékű küldeményhez, de mivel alatta volt az értékhatárnak, az anyagok megkapása után hozta a postás.
Csomagot nem nyitnak fel, csak ha veszélyesnek ítélik, elegendő az átvilágító. Túl macerás a könyvelése a felnyitásnak. -
luck66
tag
válasz
Krogoth
üzenetére
22 euro felett elméletileg minden Áfa köteles, véletlenszerűen is nyitnak fel csomagot,de a csomagokat átvilágítják és ha véletlenül éppen nem oda figyel valami miatt,akkor csúszhat át pl telefon vagy tablet.
Alapesetben a termék ára +szállítási díj+ biztositás (ha van) együttes összege az áfa alapja,ezért kérik be a számlát. -
Krogoth
senior tag
Szerkeszteni akartam a 30at 20ra, és sikerült még egyszer elküldenem a hsz-t.
-
Krogoth
senior tag
(#21233) V/
Köszi, pont ezért írtam csak elméleti kérdésnek
(#21234) luck66
Ismerős. Pár hete rendeltem a telefonom Kínából. Tegnap értesítő - meg is örültem, hogy megjött a teló - el posta, és ott várt a levél a vámról :SKicsit off: vámnál a csomagokat gondolom random mód nézik, ha mákom van, akár több száz eurós cucc is átjöhet vám nélkül, csomagolástól is függ, gondolom, de ha olyanjuk van, akkor az 50 eurós-t is vámoltatják?!
A másik: ismerősöm szerint a vámosoknak van egy táblázata, ami alapján kell kifizetni az ÁFÁt, viszont szerintem ez nem teljesen helytálló, hisz, akkor miért kérték volna be a vásárlás igazolását, amin látják a fizetett összeget?
Még egy utolsó: fenti telós példa alapján. Ők azt mondják, hogy ÁFA köteles, mert szerintük a teló értéke 50 euró, viszont, ha én ezt csak 30-ért vettem (akció, aukció, stb), akkor gondolom nem kell ÁFÁ.t fizetnem, mivel a vásárlási érték nem érte el az értékhatárt?Köszi és bocsi a sok offért.
-
Ha az eladó nem reagál a neked is megírt időpontig, akkor a te javadra döntenek. Ha jól emlékszem ez mintha benne lenne az értesítésben.
Egy kicsit aggódok, hogy nem fogom viszont látni a pénzemet. Szerinted kamu a Paypal által meghirdetett vásárlói védelem?
Nem írtad, hogy ki ellen indítottál claim-et. De figyelmedbe ajánlom, ha az egy webshop és van neki vásárlói védelme, akkor ott kell kezdeni a probléma megoldást és csak végső esetben a Paypal. -
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Adott egy november végén rendelt cucc. Mivel nem jött meg, ezért jan 7-én indítottam dispute-ot. Az eladó nem válaszolt, hát eszkaláltam claim-mé jan 22-én. Azt írták, hogy várnak az eladó válaszára, feb 1-ig. Most feb 3 van, és még mindig ezt írja a paypal, hogy feb 1-ig várnak az eladóra. Egy kicsit aggódok, hogy nem fogom viszont látni a pénzemet. Mit tehetnék? Előre is köszi a segítséget!
-
Az Összefoglalóba készült egy Gyakran ismételt kérdések Paypal-el kapcsolatosan leírás.
-
luck66
tag
válasz
Krogoth
üzenetére
A vámeljárásnál,ha úgy látják,hogy nem valós a ráírt érték vagy áfaköteles a termék, pl telefon,tablet,ki kell tölteni különböző nyomtatványokat és csatolni kell a Paypal vagy a banki igazolást,ha ezeket meghamisítod,az is büntetendő!
Az áfához számolj hozzá még 2000-9000 ft közötti költséget,a vámügynöki díjra,minden cég másképp hívja,de meg kell fizetni, a postánál 2000ft, a Dhl-nél 9000ft, más futárcégeknél 3500-5000ft közötti összeg -
válasz
Krogoth
üzenetére
Nem a ráírt érték alapján döntenek. Látják, hogy mi van a csomagban felbontás nélkül is. Az sem segít, hogy Gift-ajándék van ráírva, ahhoz ott kell lenni egy ajándékozási nyilatkozatnak és nem kereskedőtől kell jönnie.
A Posták a megadott érték alapján fizetik elvesztés esetén a biztosítást a feladónak, én nem írnák rá kevesebbet, mert a te példád esetén, ha nem érkezik meg, akkor vissza kell neked adnia a 100 €-ot és a posta csak 20-t fizetne ki. Bukott 80-at.
150 €-ig nincs vám, csak Áfa.
Számold rá mindig azt a 27%-ot és azzal kalkulálj hogy megéri-e.
Probléma:
Vámszabálysértés, Áfa törvény megsértése, elkobzás és szabálysértési eljárás, értéktől függő büntetés. Az elmélet. -
Krogoth
senior tag
-
válasz
Krogoth
üzenetére
Az első, még mindig.
Itt meg tudod nézni a Visa kártya árfolyamokat Pl: 1 € = 313.41
Itt meg tudod nézni a Mastercard kártya árfolyamokat Pl: 1 € = 309.097
Paypal vásárlási váltási árfolyam, ma reggel: 1 € = 326 Ft
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Külföldi oldalakról való vásárlásnál a paypalos fizetésnél melyik éri meg jobban, melyiknél váltja olcsóbban a hufot?
1. bankkártya hozzárendelése (Budapest Bank)
2. paypal account feltöltéseKöszi
-
válasz
Devil Smile
üzenetére
Holnap hívd fel a bankod, ha nincs az egyenlegeden a pénz, ennyi idő alatt ott kellene lenni, nekem az Erste a január 8.i refundot 9.én már jóváírta, de 2 napon belül könyvelni szokta.
-
Devil Smile
őstag
jelszavakat azonnal csereltem mindenhol tobb lepcsos azonositassal..
a telefont ide rendeltek:
Customer Name:
Roman Gariev
shipping address:
Roman Gariev,645 West 1st Avenue,Roselle,NJ 07203,United States
megirtam nekik az akkori emailbe h feltortek az accountom es h en Magyarorszagrol vagyok ide is szoktam rendelni mint ahogy azt tettem az eset elott par oraval...meg ezt talaltam PPon: Refund:
$113.99 USD to Maestro Debit Card XXXX-XXXX-XXXX-**** (a kartya szam az enyim..)
This transaction will appear on your credit card statement as "PAYPAL *BANGGOOD". -
válasz
Devil Smile
üzenetére
Még mindig banktól függ, de 3-5 munkanap normális bank esetén BB vagy UniC néha 8-10 nap. Én azért már érdeklőnék a banknál mert a számlán kellene lenni.
Bár amit látok szerintem lenyúlták a pénzed.
Amikor észrevetted hogy "feltörték" a valamit megváltoztattad a Paypal jelszót és a biztonsági kérdéseket?
A kártyán 0 Forintra levetted az fizetési lehetőséget?
Refund esetén nem ilyen az utolsó sor
Jan 21, 2016 PayPal Balance Adjustment Completed Details -$113.99 USD
Az egyenlegedről leemelve 113.99 USD, ami nem érthetőIlyen a normál
Jan 8, 2016 Refund Completed Details $5.10 USD
Jan 8, 2016 Credit to Credit Card CompletedAz új felületen ha a 21-i refund felett nincs egy -$113.99 USD sor, illetve ha a refundra kattintasz ott mi olvasható a Refunded to alatt?
A BG-n milyen címre ment volna a telefon?
-
Devil Smile
őstag
Sziasztok
kb 1,5 hete feltortek az emailem vagy mindenem.. a lenyeg hogy banggoodon vasaroltak az accountommal egy mobilt majd fizettek a paypalommal 113USD ertekben.. nehany perccel kesobb eszrevettem es kis segitseggel azonnal toroltettem a rendelest banggoodon is meg paypalnal is jeleztem h illetektelen szemely vasarolt.. torltek is a rendelest refound is lett de meg nem kaptam meg a jovairast a kartyamon.. ez mennyi idot szokott igenybe venni? elvileg a refound 21.en tortent meg.. PPszamlamon nem latom az osszeget es a szamlamra sem erkezett meg eddig az osszeg..
Ennyi latszik:
Date Type Status Details Amount
Jan 20, 2016 Charge From Credit Card CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Details $113.99 USD
Jan 20, 2016 PayPal Balance Adjustment Completed Details $113.99 USD
Jan 20, 2016 Credit to Credit Card Completed Details -$113.99 USD
Jan 21, 2016 Refund Completed ... $113.99 USD
Jan 21, 2016 PayPal Balance Adjustment Completed Details -$113.99 USDsegitsegeteket elore is koszi!

-
válasz
realpopek
üzenetére
Mivel te vagy velük kapcsolatban és a pénz ott van a számlájukon, de nem tudják kihez kötni.
Aki küldte attól kérd meg a konkrét adatokat
Nem igazán levelet írsz, a második linken ott van, hogy hogyan kell elküldeni.Ekkor és ekkor, ilyen bank, ilyen számú számlájáról, ennyi összeg lett utalva. Ennek az utalásnak ez a -adott bank- utalási azonosítója.
Lemaradt az én transzfer ID-em amely ez......, és ez a Paypal azonosítóm (az e-mail)amelyhez tartozik.
Kérem Önöket könyveljék le -
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Segíteni akartam egy ismerősömnek külföldi vásárlásban.A Paypal számlámra utalta volna el az összeget csak hát a Transfer ID azonosítót nem írta be a közlemény rovatba.A pénz elment a számlájáról a Paypal-ra nem érkezett meg természetesen.
Ilyenkor mit lehet csinálni,hová lehet fordulni?
Köszi előre is. -
Nem tenném, több nap, akár 2 hét, mert visszafele nem úgy működik. Azért gyors mert refundként könyvelik, de nem kell elfogadni, legalábbis eddig szó nélkül ott volt a Balance kiírás után.
Refund this payment az hogy visszautasítod, nem elfogadás.
Viszont ha "elutasítod" akkor áteshet a téves utalás kategóriába és azokra a bankoknak 30 napos elszámolási lehetőségük van.
Ha többe kerül amit meg akarsz venni, mint ami az egyenlegen van, akkor a kártyáról fogja levenni. -
Suineg
senior tag
Szia,
Igen a fenti szöveget az ebay küldte. Eléggé furcsálom, hogy azért mert esetleg valakinek az engedélye nélkül mondjuk egy fiatal (pl. valakinek a gyereke) használja a szülő belépését az ebay-on plusz a bankkártya adatait is "ellopja", azért ezt bizonyítani is kellene valamiképp!
Azért köszönöm a segítséged..
-
Elar
senior tag
Azzal utaltam, meg is jött. Várakozik, h elfogadom -e?
Gyakorlatilag akkor nem érdemes egyenlegről fizetni, mert azt a paypal váltja horror árfolyamon.
Érdemesebb a paypalhoz kapcsolt kártyával fizetni....Akkor lehet, h nem fogadom el az utalást és menjen csak vissza az unicredites számlára....
-
Ha nem a Add funds to your account instantly-val utaltál és a vezetéknév nem egyezik, gondotok lesz.
Forintban írják jóvá.
Ha ma vásárolsz akkor 1 € az 325 HUF.
Ha Visa kártyád van és a bankod van váltásra állítva akkor 1.00 Euro = 311.02 Forint.
Mastercard esetén is 310-312 közt.Küldés esetén úgy 320 Ft egy €, ha egyenlegről megy.
-
Elar
senior tag
A páromnak a Unicredites számlájára gondoltam, neki nincs paypal (bocs a trehány fogalmazásért
)Átfogalmazom. Átutaltam tőle x összeget. Ez akkor megjelenik forintként (?) a paypalos számlámon idővel.
Én megyek és vásárolok online valakitől euróban a paypalos egyenlegem terhére. Ezt hogyan váltja?Illetve ha küldök a paypalos forintjaimból valakinek eurót. Ezt szintén hogyan váltja?
-
A magyar Paypal fiók forintos elszámolású. A HUF-nak ott kell lennie.
A párom számlájáról ez Paypal?Ha nem forintban, akkor a konvertálást a (én) bankkártya beállításnál kell beállítani a váltás módját?
Az utalásnál nem játszik a kártya.
Ha átállítod a konvertálást arra, hogy a bankod váltson, akkor az vált vásárlásnál. -
Elar
senior tag
Sziasztok
Először is bocsánat a kérdésemért, tuti volt már róla szó, csak hirtelen nem találtamUtaltam a párom számlájáról forintot az én Paypalos számlámra.
Ez milyen pénznemben érkezik meg? Ha jól gondolom forintban? (Ehhez be kell állítva legyen a Manage Currencies-ben a HUF?) Ha nem forintban, akkor a konvertálást a (én) bankkártya beállításnál kell beállítani a váltás módját?
Ezután ha én vásárolok külföldi webshopban, akkor min múlik az átváltás módja (Ugye múltkor 329-ért volt képes váltani) -
válasz
Suineg
üzenetére
Ezt a szöveget az eBay küldte? Mert nekem inkább az jön le, hogy felnyomtak, hogy neked nincs engedélyed a kód eladáshoz. Ezért a szabályok megsértése miatt eltávolították a hiretést.
Az eBay-n nem lehet olyan, hogy nem ő használta a fiókot és ezért kéri a vásárlás törlését.
Hosszú évek alatt nem találkoztam ilyen lehetőséggel, de lehet, hogy van.
Ebből sajnos nem tudsz úgy kijönni, hogy a pénz ne kerüljön vissza. Ha az eBay legálisnak tekintette volna és nem törli, akkor a Payapl nem adna neki igazat, így viszont ha még nem is igaz kicsi az esélyed.
Ha volt valami levélváltás, illetve nem veszítesz vele semmit, hogy leírod jogszerű volt az eladás, csak a vevő gondolta meg magát miután te elküldted a megvett "árút" akkor a Paypal-nek is mérlegelni kell. -
Suineg
senior tag
Az Ebay hírdetés eltávolítását emiatt "eBay listings removed - unauthorized user of buyer or bidder account
We had to cancel bids and purchases on the following item(s) for the buyer, amalfikid, because they were made without the account owner's permission:
262269404204 - XBOX ONE game - Forza Motorsport 6 - Full Game Download Code
" tették.
Magyarul nem engedélyezte a fiók tulajdonos a vásárlást. Szerintem tipikus kamu duma.Korábban vásárolt egy ismerősöm egy játékot XBOX ONE-ra, de mint kiderült XBOX360-ra akart venni, így ez a Microsoft játék letöltőkód feleslegessé vált. Segítenék neki eladni, ami sikerült is csak hát a vevő biztosan ingyen szeretné...
-
válasz
Suineg
üzenetére
Ha törölték a hirdetésed, a pénzt vissza kell adnod.
A törlés oka, az hogy megsértettél valami szabályt, az értesítő e-mail szokta tartalmazni.
De a digitális tartalmak eladás csak akkor jogszerű, ha a különböző jogok felett te rendelkezel, a kódok megosztás elég ingoványos, bár nem írtad mit adtál el. -
wentworth
tag
Hogy lehet a régi felületet visszaállitani, hogy részletesen tudjak az előzményekben keresni szép táblázatban mint régen? (kifizetés - befizetés, stb)
Az új felület nagyon hulladék. -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Ebay-en eladtam 2 terméket (digitális áru) két különböző vevőnek, és mindkét esetben a vevők követelik vissza a pénzüket, állítólag ők nem engedélyezték a tranzakciókat. A Paypal számlámon az összegeket elkülönítette a Paypal. Az Ebay-en is bejelentést tettek, az ebay törölte a tranzakciókat, én a digitális tartalmakat természetesen az ebay üzenetküldőjén keresztül elküldtem a vevőknek.
Most nekem kellene reagálni az ügyben... Mit kéne írnom?
Mi várható ilyen esetben???
Köszönöm ha segítetek....
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mellette egy Apply now gomb. (fizetéskor jön fel)
![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2016/02/07/bank__.jpg)