- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Suineg #38177 üzenetére
Jó az csak trükkös. Ha a Hungary (HUF)-t választod akkor az olyan mint ha magyar küldené neked.
Mert ez az új dolog nincs beépítve a kalkulátorokba: A2.3 Határon Átnyúló kifizetések fogadása, a HÁUD. Ez nem volt. Ezzel a kalkulátorral számolok, de akkor keresek olyat ami ezzel az új %-al is kalkulál, amikor változott nem találtam, így inkább jön az ország matek.
Update: még mindig nincs olyan.Megkeresed az angol fontot és a 3,4%-ra kell még ez a %: az Európa I, tehát 3,9%+0,3
És az ország besorolás
-
válasz
Suineg #38128 üzenetére
Még mindig ugyanott, Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés:
Fontos megjegyezni, ha barátnak, családtagnak címkézve küldjük a pénzt, mivel ez nem vásárlás, nincs rá vásárlói védelem!
Ha egyenlegről küldjük akkor ingyenes, ha bankkártyáról akkor fizetnünk kell érte. kiírja küldés előtt ezta díjat.
Ha azt akarja tudni valaki hogy mennyi a pénz küldés költsége a fogadó félnek, akkor itt tudja kalkulálni az általános költséget. -
válasz
Suineg #36339 üzenetére
Ez lenne a lényege. Bár csak a tértivevényes igazolja azt hogy a címzett vette át és nem egy megbízott.
Mosta azért azt látom, hogy az ajánlott esetén van amelyik postás kéri nem csak a nevet hanem a szig számot is és van amelyiknél elég egy macskakaparás is. Hogy ez mi alapján döntik el az egyenlőre rejtély. -
válasz
Suineg #36330 üzenetére
Nem a feladás érdekli őket, azt kell igazolni hogy eljutott hozzá, amíg át nem veszi a címzett, addig a te küldeményed, az hogy úgy küldöd el hogy elvesztésre is visszakapd az értékét és kiegészíted hogy a kézbesítés is legyen igazolva az a te érdeked. Fizesse csak a vevő, mivel eleve úgy adod el.
Eleve ne adja olyan lehetőséget hogy "olcsóbb" szállítást is biztosítasz, ahol nem vagy bebiztosítva. -
válasz
Suineg #36285 üzenetére
Lásd Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés: Ha azt akarja tudni valaki hogy mennyi a pénz küldés költsége a fogadó félnek, akkor itt tudja kalkulálni az általános költséget.
Neked mindig a 3,4%+90Ft a költséged.
Ha €-ban kapod akkor válaszd Belgiumot, ha $-ban akkor meg Mongóliát ennél a kalkulátornál és megkapod a várható költséget. Persze a keresztváltási költség még ráadódhat a küldő országától függően, de EU-n belülről az az alap 3,4% lesz.
Bővebben a felhasználói szerződés végén az 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat
Én mindig 5%-al számítom be ezt a költséget az eladási árba. -
válasz
Suineg #36039 üzenetére
A Fogyasztóvédelmi törvények alapján az Internetes kereskedőkre szigorúbb szabályok vonatkoznak, ha gondod van az le kell rendezniük, A PayPal-nál is az az elvárás, hogy a kereskedő által biztosított probléma rendezést használd elsőként. A garanciás dolgokra nem terjed ki a PayPal védelme.
A törvény alapján nem kerülhetsz olyan szituációba ha online vásárolsz egy számítástechnikai eszközt egy webshoptól, hogy a PayPal védelme életbe lépne.
Egy összefoglaló oldal -
-
válasz
Suineg #25904 üzenetére
Ez a legolcsóbb megoldás.
Kell nyomkövetési szám és nyomkövetési hely ahol megtudja nézni, nyomkövetési oldal.
Ezt csak ajánlottként -biztosított küldemény- és mivel a posta csak így hajlandó felvenni az ajánlottat- elsőbbségi szolgáltatások fizetésével tudod megoldani
Nincs más opció
A futárcégek is adnak rendes okmányt és az oldalukon lehet követni. A terméktől és súlyától függ hogy megéri-e nem postával küldeni.Szerintem érthetően írom azt ami ott szerepel.
-
válasz
Suineg #25901 üzenetére
Bocsánat félreértelmeztem a kérdést,
de a lényegiben válasz le volt írva.
Szükséges ehhez a postai költség és az elküldés igazolása, ezért én számla kérését javaslom a feladáskor, és szükség lesz a feladóvevényre is, igazolni az eladónak a címét.
Nem kell a nevére számla, az csak neked kell eltenni, ha elveszne a küldemény a posta az alapján fizet kártérítést neked mint feladónak, mivel addig amíg a címzett nem veszi át, a te tulajdonod.
A feladóvevényen rajta a nyomkövetési szám, a vevő neve, címe a küldemény súlya és a fizetett pénz, valamint az átvétel időpontja. Ez az igazolás amit elfogadnak.
Mivel vámárúnyilatkozatot is mellékelni kell ha EU-n kívülre menne ott a CN23-at javaslom mert lehet 2 plédányban készíteni és a posta azt is leigazolja és célszerű ha az is kéznél van "tartalék" példánynak.Neked, miután már látszik a Posta nyomkövetős adatbázisban, be kell írni - mivel van lehetőség az eBay-n és a PayPal.n is beírni a nyomkövetési számot és jelölni, hogy feladva - a megfelelő helyre ezt.
A szolgáltató beírásnál az Egyéb-et kell választani és beírni Hungary Post
A feladás előtt nézd meg -ha Postával küldöd az adott ország Országlapját, az esetleges + információk miatt. -
válasz
Suineg #25898 üzenetére
Ha benézel az Összefoglalóban szerintem szépen elmagyarázom a lényeget ebben a témában.
Erre gondoltam: PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
De nyilvánvalóan nem kértél még a postán vagy bárhol számlát, mert az a vásárló nevére- itt jelen esetben te vagy aki a postai szolgáltatást igénybe veszi- állítható ki a jogszabályok alapján. A PayPal felé a te költségedet kell igazolni és külföldre postával csak elsőbbségi,ajánlott megy ki, ahhoz pedig kell a feladóvevény, no meg is van az a 2 okmány, amit csatolnod kell a nyomtatványhoz. -
válasz
Suineg #25396 üzenetére
Minden pénzt megkaptál amit az egyenlegedről küldtél ki a bankszámládra?
De nem nagy titok, hogy a Paypal is tudja, hogy mi fordított sorrendben írjuk a nevünket, ezért amikor a Lajos Kocsis küldi a Paypal egyenlegről a pénzt, ahol nem változtatható a Last name, a Kocsis Lajos nevén lévő bankszámlára a rendszer tudja automatikusan egyeztetni a neveket és Kocsis Kocsis lesz az egyezés. A te esetedben nem lesz egyezés, Lajos vezetéknevű küldi a Kocsis vezeték névre. -
válasz
Suineg #25374 üzenetére
hogy unicredites euro devizaszámlára kikérhessem az eurot
Ez a számla német?
Ha nem adsz hozzá bankkártyát, akkor is küldhetsz ki pénzt az egyenlegről, csak akkor van havi limit, nem tudom, hogy a német fióknál mennyi €, a magyarnál havi 21000 Ft.
Ha megközelíted a pénzforgalomban a 2500 €-ot vagy átlépnéd, akkor viszont igazolnod kell magad a pénzmosási törvény (EU-s) előírásai miatt, és akkor a lakcímet egy nevedre szóló közüzemi számlával kellene igazolni.
Azt hogy forintos kártyát hozzáadni a német PP fiókhoz lehet-e korlátozás nélkül, én nem tudom, de van itt fórumtárs aki ha erre téved tud rá válaszolni, mondjuk ha beírod a kártya adatokat és nem lehet, akkor úgyis dob hibaüzenetet, pénzt nem von le érte. -
válasz
Suineg #25370 üzenetére
Mivel nem figyeli az ip címet amit most már általában dinamikusan kapunk és változik akár Nigériait is csinálhatsz.
Ha van német címed, akkor választhatod a kezdésnél Nationality-nál Németországot és lesz € alapú fiókod.
Most nem kérnek, de a fiók ellenőrzések esetén valamikor igazolnod kell a lakcímet, ha nincs gondod a fiókkal esetleg ez csak hosszabb idő múlva (1-2 év) szükséges.
Viszont az itthoni bankkártyádat amit a magyarhoz adtál meg azt nem lehet hozzárendelni, egy kártya egy fiók elv. -
válasz
Suineg #24992 üzenetére
A lezárásra kért fiók nem nyitható újra, új e-mail cím kell, a kérés előtt a bankkártyát, bankszámlát, a szállítási címeket érdemes törölni, ha bent maradtak a kártya adatok, akkor más e-mail cím-es fiókhoz csak az Ügyfélszolgálaton keresztül lehet majd hozzárendelni.
Ha jogos a követelés akkor a jogi elévülési időn belül jogi úton igen, csak lezárják a fiókot, nem törlik. -
válasz
Suineg #22261 üzenetére
Én egységesen 5.5%-ot használok, akkor számolj 6,5%-al. A haszonkulcs az még fedezi ezt a pár +centet. Az a link akkor működik Forintra, ha belépsz a Paypal-re előtte és úgy nyitod meg, ha $ az elszámolás akkor azt válaszd a Forint helyett és a 90 Ft az 30 cent lesz.
De igazad van, jövő hónaptól 6,5% lesz. -
-
válasz
Suineg #22250 üzenetére
Közben megtaláltam az elveszett linket a jutalék számítására.
Kiválasztod a vevő országát (Buyer country) hagyod a Transaction currency-t Hungarian Forints-on és szépen kiírja neked a jutalékot.
De az hogy milyen nemzetiségű, honnan jön a pénz az már a vétel után derül ki, a költséget meg előre kell bekalkulálni. -
maj-viktor
őstag
válasz
Suineg #22242 üzenetére
A paypal oldalával mi a bajod!? (google első 3 találat "paypal fees"-re)
https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside
https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_display-xborder-fees-outside&countries= -
Ciccuka
veterán
válasz
Suineg #21438 üzenetére
Kérdés: Ezen az új Paypal felületen nem találom az átváltási árfolyamot? Hol tudom a Paypal egyenlegen lévő devizákat konvertálni?
Válasz:
Belépsz
PayPal balance-ra katt
Manage currencies-kattÉs utána mit kell kattintani, mi mit jelent? De én azt akarom állítani, hogy a paypal helyett a bank váltson. Jól összekevertek ezek a marhák mindent.
Hol lehet megnézni, hogy a paypal mennyiért vált most?
-
válasz
Suineg #21206 üzenetére
Ezt a szöveget az eBay küldte? Mert nekem inkább az jön le, hogy felnyomtak, hogy neked nincs engedélyed a kód eladáshoz. Ezért a szabályok megsértése miatt eltávolították a hiretést.
Az eBay-n nem lehet olyan, hogy nem ő használta a fiókot és ezért kéri a vásárlás törlését.
Hosszú évek alatt nem találkoztam ilyen lehetőséggel, de lehet, hogy van.
Ebből sajnos nem tudsz úgy kijönni, hogy a pénz ne kerüljön vissza. Ha az eBay legálisnak tekintette volna és nem törli, akkor a Payapl nem adna neki igazat, így viszont ha még nem is igaz kicsi az esélyed.
Ha volt valami levélváltás, illetve nem veszítesz vele semmit, hogy leírod jogszerű volt az eladás, csak a vevő gondolta meg magát miután te elküldted a megvett "árút" akkor a Paypal-nek is mérlegelni kell. -
válasz
Suineg #21202 üzenetére
Ha törölték a hirdetésed, a pénzt vissza kell adnod.
A törlés oka, az hogy megsértettél valami szabályt, az értesítő e-mail szokta tartalmazni.
De a digitális tartalmak eladás csak akkor jogszerű, ha a különböző jogok felett te rendelkezel, a kódok megosztás elég ingoványos, bár nem írtad mit adtál el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- GTA V
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged