-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
És az a válasz amit kaptál segített? Logikusan hangzik.
Én egy hete ismerkedek komolyabban (már ahogy az időm engedi) a NextCloud telepítéssel, csak engem nem a virtuális környezetben futtatott érdekel. Ezért kicsit lassabban haladok.
Ha valaki csak azért használja a Dockert a NC-hoz, mert arról van részletes telepítési videó, legegyszerűbben még mindig a SNAP környezettel lehet megoldani: link Egy próbát megér!
Két parancs az egész! Egy a Snap, és még egy az NC telepítése. -
jkutya
tag
Sziasztok,
Kerestem - de nemigen találtam választ:
Megoldható az, hogy az OMV-t futtató gépre dugott USB meghajtókat automatikusan mountolja a rendszer, ill. lehúzás után automatikusan unmountolja?
-
stigma
addikt
Sziasztok,
Lehet fiucsa lesz a kérdés, de feltettem omv fórumon (igaz az angolom nem az igazi
), hogy lehet az hogy mivel NTFS-t használok és nincs ACL-em, ezért a jogosultsága eléggé le vannak redukálva?
Mondok egy példát:
Docker telepítése nextcloudba (omv fórumos link tartalmazza) megcsináltam virtualboxban, és saját NASon
- virtualbox: omv telepítés, ext4-es fájlrendszer, ugyanazok a user nevek és id-k (PGID,PUID)
- NAS: debian netinst-ra rootként omv telepítés, NTFS fájlrendeszer, ugyanazok a user nevek és id-k (PGID,PUID)Virtualboxban megy a Nextcloud telepítés pöccre, NAS-on nem megy jogosultság probléma van.
Ami különbséget találtam az alábbi képen van: Link
Itt jól látszik a létrehozott mappákhoz csak a root felhasználónak van joga, viszont virtualboxban ez a root users.Lehet az hogy ha EXt4-re váltanék akkor megoldódna a dolog?
Sajnos azért NTFS a fájlrendszer, mert annó a gépen HTPC volt és Windows 10 volt az oprendszer, de sajnos ha tehetném most már EXt4-re formáznám.
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Mivel nem bonyolultak az itthoni beállítások ezért újratelepítettem a teljes OMV-t. Végigmentem lépésről-lépésre mindenen. SMB működik, Bittorrent működik, és a MiniDLNA újra nem látszik. A webes kezelőfelületen zöld a műszerfalon, de se a pc-ken, se a TV-ken nem jelenik meg.
Ismét lefuttattam az alábbi parancsokat:
"sudo service minidlna stop
sudo rm -rf /var/cache/minidlna/*
sudo minidlnad -R -d
sudo service minidlna start"
Ebből a "sudo minidlnad -R -d" parancsig jutottam (ebben a témában járatlan vagyok, nem tudom mit tesz. Illetve sejtem). Ennek eredményeként a webes felület műszerfalán először piros, majd mostmár zöld a MiniDLNA és a teljes hálózaton látszik. A parancs nem tudom mit csinál, de még nem futott le a szerveren, még továbbra is írja a sorokat.
Valaki tud tippet adni, hogy mit is csinálok éppen?Köszönöm előre is a segítséget!
-
válasz
osztraksajt #9190 üzenetére
Köszönöm , tehát alapesetben akkor inkrementális a mentés.
Ez számomra hasznos volt
Még majd a DVR kamera mentését kell megoldanom, mert az a saját vinyójára ment, viszont jó lenne, ha esetleg tudnám onnan átszippantani az OMV-re.
Ha lesz időd, én várom a leírást, mert lehet hasznosítanám, még most tanulom ezt a témát.
Na, téged is látni
Talán Lenovo topicból emlékszek rád
-
osztraksajt
őstag
válasz
Graphics #9188 üzenetére
Persze, alapvetően ez a fő funkciója, inkrementális mentésnek hívják. Be lehet állítani hogy csak hozzáadja ami új vagy változott, és ha törölsz valamit akkor azt a mentésből is törölje vagy megmaradjon.
Nálam úgy van megoldva hogy nem raid1 van, hanem rsync mentés hajnalban egy másik hdd-re. Amivel kevesebb mint a raid hogy nem online a backup hanem azért egy napi adatot bukhatok, de ezen csak virágbolti videók meg zenék vannak amik azért pótolhatóak, bármikor le tudom újra tölteni, de a legtöbb megvan még a letöltések között is, mivel amúgy is csak friss dolgok mehetnek csak így a levesbe ami egy napnál nem régebbi. Eldöntheted hogy mi az ami mentve legyen megosztott mappa szinten ezzel tárhelyet spórolva. Cserébe ha videót nézek nem pörög folyamatosan 2 hdd, a backup hdd naponta pár percet tölt csak munkával, valószínűleg élettartamban is sokat jelent.
Illetve van még egy nagy előnye, ami főleg érzékeny adatoknál jelenthet nagy segítséget: csinálhatsz többlépcsős automatizált mentést is, pl akár minden nap egy hónapra visszamenőleg rotálódva (nyilván tárhellyel bírni kell, de pl sima dokumentumoknál ez nem nagy tétel), és az rsync mentés alapból nincs vagy csak olvashatóként van megosztva a hálózaton. Ugye nem kell magyaráznom hogy egy kódolós zsarolóvírus benyelése esetén ez mekkora jelentőségű lehet ami előszeretettel kódol le mindent amit a hálózaton megtalál. Az rsync nem windows protokoll, nem is látja alapból, így a hálózaton kvázi láthatatlan a kártevőknek.
Nincs egy gépre korlátozva, akár több nas is menthető illetve szinkronban tartható vele akár földrajzilag teljesen eltérő helyen is.
Nálam egy kicsit bonyolultabban van megoldva sok megosztással, több szerverrel, raid1 is van rcync-kel mentve távoli nasra stb, ha valakit komolyabben érdekel leírom, de lényeg ez amit fentebb leírtam.
-
Tudom , sokat kérdezek, de csak így tudok tanulni.
Az Rsync segítségével lehet olyan backupot készíteni, hogy csak a változó elemek kerüljenek mentésre? NEm tudom, hogy mi a jó szó erre
-
-
-
-
Olyannal találkozott valaki, hogy egy darabig megy az integrált LAN, majd egyszercsak semmi.. Ledobja hálózatról...
Olyan gép, ami előtte tökéletesen futott Win alatt. Egy Acer H61-es alaplap, fel is ismeri a hálókártyát simán.
-
tszabi
tag
most sikerült foglalkoznom tovább vele.
A debian-nál a grafikus install-t választottam, de a grafikus felület telepítését nem kértem.
A lényeg, hogy sikerült feltenni aztán a deianra az omv-t a leírás szerint.
Egy dolgot nem tudok ellenőrizni: a netbook procija eléggé melegszik, a telepítő menüjében 75 C fokot mutatott, nem tudom az mennyire megbízható. Ha jól láttam az omv4 alá nincs sensors plugin. Találtam itt egy videót, amivel ugyan telepítettem ezt, de nálam csak a PCI adapter-hez mutat adatot. -
stigma
addikt
Hali más nem volt amit feltettél?
ha úgyvan gyere privátban hátha segíthetek, igaz nekem csak VM-ben siekrült még feltennem Nextcloud-ot, a NAS-ra nem sajnos (ugyanúgy docker-rel próbálkozom)
Ez a rész nekem fura:
/config/www/nextcloud/apps/files_external_gdrive/lib/AppInfo/Application.php on line 32Itt a Google Drive- appra hivatkozik, amit lehet feltettél, lehet a többi között van/volt.
Internel server 500-as hiba : az mikor nem éred ela szervert, jelen esetben a NAS-t
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #9172 üzenetére
Ahj, ahogy láttam, a Zyxel NSA325-re nincs rsync... Ez viszont így finoman szólva is botrányos
(~0,5TB durván 2nap alatt menne át... és akkor ott van még 3TB)
Lehet, h hamarabb lejönne mind újra.Zyxel NAS-ban létrehozott JBOD lemezek biztosan nem működnének az új rendszerben 1:1? Nem nagyon akarok kísérletezni... előbb inkább kérdezek. Ha jól emlékszem, ott is Ext4 filerendszer van rajta... csak esetleg a raid bekavarhat.
-
Na akkor újabb megoldandó gondolatom támadt
Szóval én szoktam dashcam videókat készíteni ( B kategóriás oktató is vagyok
) , és a tanulóimnak Youtubera szoktam feltenni.
Na mármost, nem tudom van-e olyan plugin, ami fel tudná tölteni az OMV-s szerveremről -> Youtube-ra.
Esetleg valaki hasonló?
-
hbhofi
újonc
hát igen azt csináltam amit írtál.
Egy youtube videó alapján, és minden működött egészen addig míg pár alkalmazást fel nem raktam
felraktam a :
Registration appot
PhoneTrack appot
meg azt hiszem a social login appot
webes felületre lépve nem ír ki hibát.
fehér minden
telefon azt írja nincs kapcsoltat
meg egyszer olvastam valahol hogy internal 500 error valami ilyesmi de ez nem száz
az openmediavaulton keresztül a naplófájl meg ezt írja sokszor egymás után
HP Fatal error: Interface 'OCA\Files_External\Lib\Config\IBackendProvider' not found in /config/www/nextcloud/apps/files_external_gdrive/lib/AppInfo/Application.php on line 32amúgy nem változtattam semmit. ezen kívül.
köszi
-
-
stigma
addikt
Hali, pontosan mit is csináltál...
Docker-ben ugye létrehoztál egy Mysql adatbázist (mariadb) + nextcloud-ot.
Nem tudom titkosítottad e (letsencrypt) vagy csak kiengedted, de az érdekelne, hogy milyen appokat tettél fel, illetve ha a nextcloud-ot megnyitod febes felületen ír e ki hibát vagy:
- azt írja hogy nincs jogosultságod
- időtúllépés miatt nem tölt be az oldal
- egyéb hibaüzenetAzzal a felhasználóval amivel ,,hozzárendelted" a dockerhez (PUID és PGID) csináltál e valamit?
jelszóváltás, törölted, bármi egyéb. -
_Smooth
senior tag
Köszönöm, megcsinálom így.
(#9162) Duliee
Hogy érted, h nem túl egyszerű? Most két lemezre én is RAID0-t állítottam be. És szerintem a másik két lemezre is azt fogok, amint sikerült átjuttatnom az adatokat a Zyxelről.BTW van bárkinek bármi bevált módszere erre? Mert linux sajnos nem erősségem, MC-n belül egyszerűen nem tudom előkeríteni a másik hálózati egységet.
Windows alól TC segítségével meg kicsit bizonytalannak, de legfőképp időigényesnek érzem.Gyanítom, nem fogom tudni áthelyezni csak úgy a két meghajtót az új gépbe, hiába linuxos az is... igaz?
Főleg, mert ott is JBOD van. -
lovi27
addikt
Szia!
Ha követted a fórumot te is tapasztalhattad, ha nem akkor elmondom, hogy a Docker-es kérdésekre nem nagyon - de leginkább sehogy sem - jön válasz. Perszer értem, mert például most a te esetedben nem csak az alkalmazást (a Nextcloud-ot) kellene hozzá jól ismerni, hanem a virtuális környezet, a Docker fortélyaiban is járatosnak kéne lenni hozzá, hisz nem lehet tudni melyikkel van a baj. -
hbhofi
újonc
Kedves mindenki!
Nagyon kezdő vagyok, de sikerült létrehoznom egy nast, melyen omv fut.
Eddig minden sikerült kisebb nagyobb szenvedések árán, de most vége mindennek
Segítségeteket kérném a következőkben:Adott egy omv+docker+nextcloud.
Eddig minden szépen ment, de a nextcloudban az email beállítás nem sikerült.
Szépen mentett mindent a telefonokról, egészen eddig.
Tegnap próbálkoztam az emaillel nextcloudon belül.
Telepítettem rá pár alkalmazást.
Erre többet nem indult el a nextcloud.
Sokat olvastam, de nem találom a megoldást, és angol nyelv ismerete nélkül még nehezebb a helyzetem.
Ha esetleg valakinek bármi ötlete, vagy megoldás lenne, hogy tudnám visszaszerezni a nextcloudom, és vele együtt az eddig mentett dolgaimat, azt nagyon megköszönném.Válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!!!
-
-
-
Olvasgattam itt, hogy a RAID nem túl egyszerű ( de javítsatok ki ha tévedek ), ezért arra gondoltam, hogy olyat esetleg tud-e a rendszer, hogy egy bizonyos időközönként egyik HDD-ről a másikra ment?
Mert ez lehet kényelmesebb megoldás
-
törölt tag
Megtudja valaki mondani, hogy hol tárolja a rendszer a docker-be letöltött image fájlokat?
-
_Smooth
senior tag
Oh szuper, köszönöm, fel is raktam.
Azt hittem, ezt még az elején a telepítés során kellett volna beállítani.
Elég volt csak telepíteni, vagy szükséges valami spec beállítás is? -
_Smooth
senior tag
válasz
Pelican #9148 üzenetére
Na oda már valóban gond nélkül felment, köszi mindenkinek. Bár nem kínált fel beállítási lehetőséget (hogy ez USB, nem HDD/SSD), csökkentve az írási kényszerét, kímélve ezzel a meghajtót.
(#9152) divan
Igazából funkcióit tekintve mindenre elég volt. A merevelmezek kapacitása és a vas erőtartalékai bizonyultak szűkösnek.
3*2TB ment tele, ebből 2*2TB a NAS-on belül, bővíteni már csak max USB-n lehetett volna, így inkább építek egy másik gépet, hátha a sebesség, leterheltségi szint is jelentősen javul.Transmission az utóbbi időben nagyon be tudott fagyni, idegesítő volt vele dolgozni, CPU folyton maxon járt.
Illetve remélem, VPN-es távoli elérésre is lesz némi hatása és nem a net sávszél volt a szűk keresztmetszet (SD tartalmat egész jól adta, de a HD-val már nem bírkózott meg).Ezen kívül nagyon másra nincs szükségem.
-
carr
őstag
megcsináltam rufus-al az "új" sd kártyát, de nálam nem így néz ki a telepítő.
rufus kiírja, sd bedug, és Itt tartok.
tehát se beállítás,helyi, billentyűzet, se más semmi gui. :/
Vagy ahhoz az kell, h kiírjam usb pendrive-ra a telepítőt rufussal, és az sd kártya benn legyen a pi-ben? -
carr
őstag
lejárt a szerk.
Elfelejtettem a user/pw-t :/ . kezdhetem elölről?kezdem elölről.
sd formatter üzemben. -
_Smooth
senior tag
Eddig se voltak. De köszi, akkor kerítek én is egy sticket.
Eleve több okból is ezen gondolkoztam, csak a merevlemez kéznél volt, gondoltam gyorsan kipróbálom.A Zyxel NAS-on is először USB-re akartam telepíteni, de az nem sikerült, így ott végül maradt az egyik lemezen.
Viszont legalább eloszlattam tegnap pár aggodalmam.
Sok helyen olvastam, hogy a merevlemezek 20-25W környékén is felvehetnek, mikor felpörögnek.
4db HDD esetén ez a jelenlegi 65W-os táppal kivitelezhetetlen lett volna. Szerencsére induláskor 13-15W-ot vesz csak fel üresen a lap, 1 merevlemezzel ez 28W környékén volt max, kettővel pedig 38W körül. Idle-ben meg 18W egy lemezzel és 22W 2-vel.
(tehát kb 4-6W idle és 10-11W induláskor /HDD) -
_Smooth
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #6442 üzenetére
Sziasztok!
Ugyanolyan hibaüzenetet kaptam, mint a kolléga az általam most megválaszolt kommentben.
Annyi a különbség, hogy nekem eleve egy SATA merevlemezre próbálkozna települni.Sajnos csak 4db SATA csat. van az alaplapon, és 4 SATA merevlemez is menne bele (+1-2USB).
Így SATA-s meghajtót nem tudok a rendszernek elkülöníteni, mindenképp az egyik merevlemezről kellene fusson, de mellette a fennmaradó helyet (közel 2TB) is szeretném adatoknak meghagyni. Gondolom, ez nem kellene, hogy gondot jelentsen.Próbáltam keresgélni a topicban, de csak a hivatkozott kommentet találtam (meg az arra adott válaszokat), de nem sokat javult a helyzet. Próbáltam én is lehúzni a telepítés idejére az USB-t, de semmi.
Ja és a konfig:
Asrock Q1900DC-ITX + 4GB RAM + WD20EARX
Korábban egy SSD-vel (HDD nélkül) ez a rendszer már évek óta hibátalnul üzemelt HTPC-ként.Közben most 2-3. próbálkozás után (miután az USB-t is lehúztam) kiírt egy újabb hibaüzenetet, amiben arra hivatkozik, hogy a lap EFI bootra van beállítva, amit talán nem támogat a HDD.
-
törölt tag
Milyen gép lenne a megfelelő választás az openmediavault telepítésére, és az alábbi igények zökkenőmentes kiszolgálására. Maximális 3-4 felhasználó csatlakozna rá, csak belső hálózaton lenne. internet csak az update erejéig.
Feladatok amiket ki kellene szolgálnia.
- Fájl megosztás Samba
- Docker pihole
- Docker intranet web szerver
- Docker média szerverEsetleg, de szerintem ebben az esetben 16Gb memória alatt nem úszom meg.
- Docker UNMS?
- Docker Unifi cloud-Key? -
Közben rájöttem, hogy van egy még "szarabb" gépem szervernek, úgyhogy egy nem kikapcsoló Gigabyte alaplap tökéletes lesz ennek, kap egy kis házat, meg egy G530-as procit, és sok is
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Rockchip 3229-es tv boxra 1GB/8GB lehet OMV-t telepíteni?
Ha igen elviszi a konfig egy transmissiont, meg egy Emby szervert, úgy hogy az Embynek 2 klienst kell kiszolgálnia video streammel, egyiket csak SD-re, a másikat max FHD-re?Köszi!
-
-
lovi27
addikt
válasz
Graphics #9136 üzenetére
Szerintem nincs szájbarágós leírás és egy kicsit összetettebb is a kérés annál, hogy egy leírás tartalmazza. Na, most jól rád ijesztettem.
De ne! Nem kell!
Az, hogy valaki laikus csak annyit tesz, hogy többet kell keresnie, utánaolvasnia és lassabban halad. Ha elakad mi is szívesen segítünk.
Három dolog kell hozzá. Az első a "fix" IP cím. Ha rendelkezel állandó IP címmel, akkor az első már teljesült. Valószínűleg nem és akkor kell egy DDNS szolgáltatónál regisztrálni egy "fix" címet és azt beüzemelni. A legjobb és legegyszerűbb ha erre a router alkalmas, ha nem akkor marad a NAS.
Kell a VPN szerver. Ennek sem feltétlenül szükséges a NAS-ban lennie, de az OMV pluginja is egy tökéletes megoldás. Valamint kell a távoli eszközre egy kliens szoftver, ami a kapcsolatot tartja a szerverrel. link
Szóval, csak bátran kezdd el, hogy legyen konkrét kérdésed.
-
Tudna valaki szájbarágós leírást adni az OpenVPN beüzemeléséhez, megmondom őszintén sosem csináltam még ilyet, szeretném kívülről is elérni a fájlokat, illetve pl torrentet elindítani távolról, ilyesmik...
Totál laikus vagyok...
-
lovi27
addikt
válasz
Flowtation #9133 üzenetére
Arra van saját fórum. De tessék. A mai aktuális kérdés: link
Amire jött lepattintó és igyekvő válasz is.
És itt is hasonló köröket futottunk. Van akinél jól működik, van akinél nem. Olvasom a Windows fórumot hátha mond valaki egy általános megoldást, de eddig nem jött... -
vadkörte
addikt
válasz
Flowtation #9133 üzenetére
Hálózatfelderítés aktív a Win-en?
-
lovi27
addikt
válasz
Flowtation #9130 üzenetére
Ne az OMV oldaláról reméld a megoldást, nem OMV probléma. A Windows 10 samba kezelése olyan amilyen. A Windows 10 fórumban szinte napi kérdés. Itt is többször volt téma, nem lehet már újat mondani.
-
válasz
Flowtation #9130 üzenetére
Én tegnap már mindent megosztottam az OMV-ben, aztán utána ment
de majd megnézem
-
válasz
Flowtation #9128 üzenetére
Szia, már eljöttem otthonról, de nekem a Windows-szolgáltatásokban a SMB aktív volt.
Estefelé leszek otthon, vagy délután, ha addigra nem oldódik meg a dolog.
Még a távelérést próbálnám megoldani, hogy rá tudjak menni az otthoni hálóra.
-
Flowtation
őstag
-
-
-
Üdv Mindenkinek!
Friss élmény ez az OMV, sikerült is telepítenem gépre, belőttem egy vinyót próbának, megcsináltam a leírt beállításokat a témaösszefoglaló alapján.
Win 10-nél aktív az SMB, Hálózati helyeknél meg is jelenik a OpenMediaVault mint név, viszont üres a mappa, nem látom a létrehozott hálózati meghajtót.
Hol hibázhatok?
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Valaki találkozott már olyasmivel hogy virtuális gépen OMV-vel megy valami és magán a NAS-on nem?
Én már egy jó ideje görcsölök ezen a hülye dockeren ami tökjó, de az a bajom hogy valamiért nem tudok belépni a Nextcloudba amit telepítek rá, a konfigurációs felület után.
A leírás itt található: Link
VM-ben pöccre megy, NAs-on sajnos nem.
NAS-on Debian netint-ra van OMV téve, van egy alap userem melynek megegyezik a PUID-ja és PGID is, viszont van egy másik userem is amit létrehoztam, mindkettőnek az ID-ját kipróbáltam.
Ott nem enged be, mikor konfigurálom, hogy hogyan lépjek be a cloudba.- Userek ugyanazok
- Létrehozott mappák ugyanazok
- Mappajogok ugyanazok
- leszedett docker imagek ugyanazok
- Docker verzió is ugyanaz.VM-ben megy, NAS-on nem...Valakinek van valami ötlete mit csináljak?
Hiba amit kiir az az hogy a data könyvtárvan 0770-es jogot adjak, de már égen földön utánanéztem, de lövésem sincs mitől lehet a hibaüzenet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
Hali, grafikus felület felesleges sima elgkisebb debian netisnt elég hozzá..
Mikor bootoltál mire mentél..van uefi-is boot is meg sima is ?
Azon a laptopon mennie kell a sima OMV-nek is..Nincs olyan hogy secure boot vagy valami hasonló beállítva?
Próbálkoztál pendrive-ra kiirt OMV-vel és arról bootolj?
-
tszabi
tag
Sziasztok!
Egy Aspire One 722-es netbookra (Liteon 16 GB-os SSD-re) próbálom telepíteni az OMV-t.
Az Install menüpont választása után vagy újraindul a gép, vagy a fekete képernyő többszínben csíkozódik, mintha képfrissítési problémája lenne.
Kipróbáltam a Debian amd64-es változatot is telepíteni, ott nem indul újra, de szintén csíkozódik a képernyő.
Így most nem tudom rátenni egyiket sem.
Találkozott már valaki ezzel a problémával? Előtte Win7 volt a gépen egy HDD-n azzal semmi probléma nem volt. -
mclane_
aktív tag
Köszi a választ mindenkinek. Közben a port nyitás megoldódott, Vidanetnek betelefonáltam és kivettek NAT mögül, így ez OK. Értem amit írtok, túl sokat nem várok tőle, de 600-800kB-vel tölt úgy, hogy ezen kívül nincs semmilyen adaforgalom a HDD-n. Eleinte voltak 2-3MB sebességű letöltések, de azt vettem észre, hogy 200-300 peer mellett csatlakozik 6 hoz, de ez offtopik hozzászólés és átmegyek vele másik fórumba, mindenesetre tényleg kösz az infókat, sokat segítettetek.
-
divan
őstag
válasz
bvvitya #9109 üzenetére
Ezzel csak annyi a baj (ha jól értem) hogy a laptopon fut a program, ami aktualizálja az ip címedet. ha például nem vagy otthon, és változik az ip cím, akkor nem fog működni. Pl, egy nyaralás, saját tapasztalat. Ezért jobb, ha a routeren fut ez. Kérdés, hogy milyen a router.
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Openmediavault 4.1.17 fut egy PC-s hardveren, csak NAS-nak használom. MiniDLNA 3.3.11 fut (openmediavault-omvextrasorg_4.1.13_all.deb -t telepítettem rá). Ami keveset használok, azok kitűnően működnek, viszont a DLNA hiába fut (a webes kezelőfelületen látom), nem akar látszani a hálózaton a többi itthoni eszköz számára. Működött eddig, csak vinyókat cseréltem nagyobbra a NAS-ba, és ezzel egyidőben nulláról újratelepítettem az OMV-t is. Azóta jelentkezik ez a hiba.Ami leírásokat találtam, azokat kipróbáltam:
- a minidlna.conf fájlban a notify_interval -t 300-ra emeltem, hogy legyen ideje beolvasni a fájlokat (40-50 GB-s UHD filmfájlok is vannak). Nem tudom, hogy 5 perc elég-e neki, vagy esetleg magasabbra kellene emelni?- Találtam egy ilyet is:
sudo service minidlna stop
sudo rm -rf /var/cache/minidlna/*
sudo minidlnad -R -d
sudo service minidlna startEz sem oldotta meg.
Van valami ötletetek, hogy mit kellene kipróbálnom? Végső esetben nullról újratelepítem, mivel DLNA, Bittorent, és SMB fut csak rajta.
Köszönöm az ötletek,
Üdv,
Caipi -
lovi27
addikt
válasz
bvvitya #9109 üzenetére
Nem a részletek érdekeltek, csak az hogy foglalkoztál-e a követéssel.
Ezek szerint igen és reméljük működik is. Ezt ha cserélsz IP címet - a Diginél csak KI, majd újra BE jelentkezek hozzájuk - és még mindig eléred a GUI-t, akkor megy a noip-nek a követés.
Amúgy elég lett volna csak a TCP-t kinyitni, az UDP itt nincs használva.További jó mulatást!
-
bvvitya
aktív tag
Őszintén megmondva már nem tudom.
próbáltam annyi mindent .
Laptopom Win10 (amivel majd mindent elszeretnék érni de itthon nyilván egy hálózaton van.) rendszer vanewamire telepítettem a a noip duc v4.1.1 progrmaját
Illetve probáltam a NASra is felraknivvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvc a linux verziót leírás alapján de a legvégén problémáb sütköztem
Meg a routeren is állitottam:
Haladó beállítások > Biztonság > Port forwarding > Új szabály létre hozása
Na én meg is tettem
NAS IP címe, Port tatomány 80-80, protokoll mindegyik
remélem neked ezek mondanakvlamion -
-
ht42
senior tag
válasz
bvvitya #9102 üzenetére
Nem fizetős itt semmi
A VPN szerver az OMV-s gép (vagy a router ugyebár). Telepíteni kell az OpenVPN plugint, és megfelelően beállítani szerverként, ebben nem tudok segíteni én nem így használom. De hasonló lehet a routerbe épített VPN szerverhez, az tud beállítás után exportálni egy beállítás file-t (hitelesítő, meg beállítási adatok vannak benne, pl. privát kulcs is amire nagyon kell vigyázni), amit a kliens gép OpenVPN config könyvtárába kell másolni. Előtte persze a kliens gépre telepíteni kell az openvpn kliens programot. Ez van minden oprecerhez, linux, winfos, android... A kliens indítása után - ha van az előbb említett config exportfile - be tudsz lépni az otthoni hálózatodba, mintha össze lennél drótozva vele, minden megosztást látni fogsz. A kapcsolat gyakorlatilag teljesen biztonságos. Akár filmet nézhetsz a telefonodon a NASról... ha az interneted sebessége engedi. -
-
ht42
senior tag
válasz
Flowtation #9099 üzenetére
Asus RT-N18 a routerem, saját gyári firmware-ével. Nem kell openwrt. Ha neked is az van akkor szívesen leírom, hogy mit kell csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest