Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    Reméltem lesz aki megmondja mire gondoltam az egy parancsos telepítéssel, de nem jelentkezett senki, így nem húzom tovább. ;]

    A snap a bűvös szó, ami a Linuxhoz ha nem is annyira új, de gyorsan fejlődő univerzális csomagkezelő. Ha egy alkalmazásnak összeállítják a snap csomagját, akkor a telepítése már szemtelenül egyszerű. Kezdők is bátran kipróbálhatják! Szerencsére a NextCloud felhő alkalmazáshoz megcsinálták a fejlesztők. A csomag tartalmazza a telepítéshez szükséges minden egyéb alkalmazást (LAMP szerver (Apache2, MariaDB(MySQL), PHP), NextCloud és beállítások).

    A Debian-ban még a snap nincs alapértelmezetten telepítve, nekünk kell megtenni:
    sudo apt install snapd

    Utána jöhet a nextcloud telepítése:
    sudo snap install nextcloud

    Fontos! Ez a csomag a 80-as portot használja, így a telepítése előtt az omv-firstaid paranccsal állítsunk be egy másik portot az OMV webGUI-nak!
    A telepítés befejezéséhez egy böngészőben a helyi címen nyissuk meg a Nextcloud kezdőoldalt, hozzuk létre a rendszergazda admin felhasználót egy erős jelszóval és kattintsunk a befejezés gombra.

    Persze, ez csak egyik lehetséges megoldás, aminek vannak további előnyei is, de van hátránya is. Ajánlott kicsit utána olvasni.

    Csak Debian 9, OMV 4 esetén működik!!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák