Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Koszi.
Egybekent a tv nahyon jol ossue van rakva, az anyaghasznalat es a talp is szuper. Kicsit lassú a rendszere Google tvhez képest, pixel hiba nincs, banding/homogenitas szempontjából is tokeletes. Ilyenkor be is vizsgálom a tvket egyébként, ha netán bármi van akkor el lehessen állni a vásárlástól.
-
szkutyi
addikt
válasz
Copyka1
üzenetére
Nem értem rtings miért ajánl sdr-hez high peak brightnesst-.-"...
Fehéregyensúlyhoz ne nyúlj..azt csak kalibrálással lehet belőni.
Ha nem lessz az sdr-en bekapcsolva a peak brightness, nem kell aggódj beégéstől normál otthoni használat mellett.
Nekem c3 van, napi 10 órát szerintem megy a youtube-tv adás, konzol, és plex...külön bejáratás nincs...ha 4 óra kijelző idő össze jön, következő kikapcsolás után csinál egy pixel frissitést..kb 100 óra alatt éri el a panel azt a homogenitást amit tud..ne lepodj meg ha első bekapcsolás után csíkos, bandingos...az első pixel frissítés után már sokkal szebb lessz..
Vhiktor-nak van fent lg-oeldes videói youtubon, azokat nézd meg
-
os!
tag
C4 és C5 panelek mintha ~10-20 cm széles vertikális hasábokból állnának, míg a C2 az "egyben" van?!
42C2 -ről váltanék C4 vagy C5 -re és mindkettőnél mintha 10-20 centinként lenne egy vertikális "törés" a panelban, mint amikor az autó szélvédője megreped és a fény megtörik a repedés keresztmetszetén.
Monitorként használom, közel ülök, elég zavaró. Lehet csak rosszul értelmezem amit látok, és ez idővel elmúlhat mint a banding?
-
romero.
junior tag
Sracok, olvasni rengeteget erről a tintingről es bandingről. Ez mar alapbol akkor kijön, ha valaki uj tvt vasarol és emiatt kb. 50-50%, vagy hasznalatfüggő és az idő múlásával alakul ki? Mert sokaknál olvastam olyat is, hogy valakinek ez az idő múlásával javult, valakinek nem, etc. Hajt mostmár a kíváncsiság...
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Igen elvileg a banding javul valamennyit a tinting semmit. Anno az Lg-n nekem is volt banding semmit sem javult de láttam itt a fórumon olyat akinek szinte teljesen eltűnt. Érdekes.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
romero.
üzenetére
A banding általában nem később alakul ki , hanem már ott van az új tévén , sőt sokaknak idővel javul(t ) is , az enyém maradt végig olyan amilyen , az oldalsó sz@rok maradtak a sávos banding javult , de megmondom őszintén a banding különösebben nem zavart , a tinting volt néha zavaró , de még az sem volt olyan extra . Mi csak élveztük rajta ezektől függetlenül a mozis élményt . Nekem nagyon bejött a Pana gyári( ami mindig is jó volt) kalibrációja és a mozgás kezelése is . Most a C4 -es is számunkra egy szupi "kis " tévé és full banding mentes .
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
alaves
addikt
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Weapons (2025) 37-41 percig HDR-ben. Banding és a fekete közeli színkezelés is jól tesztelhető.
-
Yodamest
veterán
Na ez a panel bandingos szürke vertikál sávos dolog megvan, hogy hol fog előjönni legtöbbször: Most néztük a Fegyverek c. idei horrort, és ebben elég sok félhomályos sötétszürke jelenet volt, elég szépen látszódtak azok a hol világosabb, hol sötétebb vertikális oszlopok. Abban reménykedek, hogy majd ahogy a pixelfrissítéseket csinálja, idővel ezek kisimúlnak kicsit. Emlékszem eleinte a C2-n is volt, de azon mára már teljesen eltűnt.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igen dióhéjban. Megmutatják a bandinget annak a mértékét és a hasonló hibákat. Azt, hogy mennyire homogén azaz mennyire egyenletes a panel vagy kijelző. Én azt mondom ami 10%-nál alig észrevehető az rendben van, de én a legkisebbet is kiszúrom szabad szemmel is.
De ez csak vizuális, a pontossághoz műszer kell.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Az azért derék. Nekem is van QD-OLEDem szépen sávos bandinggel, de pont az a szint ami a Samsung nem cserél, de ez nagyon durva. Mennyi idő után jött elő?
-
Daywalker
addikt
Tegnap tesztelgettem a saját új C4-esemet, igaz nem volt rá túl sok időm, de megnéztem a youtube-os tesztvideót és szerencsére nincs pixelhiba és banding se. A tinting szerintem van, de megmondom őszintén, tizenX év MVA panelezés után én erre biztos nem leszek érzékeny
-
Vhiktor
Topikgazda
Na megjott a tv, eleg sok oraszam van benne. Beeges es pixelhiba nincs, banding van dogivel, hagyok neki par napot, aztan meglatjuk. Kap par pixeltisztitast ha nem javul panelcsere.

-
Vhiktor
Topikgazda
Ebben a topikban eleg sok tény van leirva es szakmai resz is, csak sokaknak nem tetszenek a tenyek, főleg a márka hívőknek nem, megsértődnek.
Abban egyetértek, hogy nem kifejezetten szakmai topik (hála Istennek, mert akkor kb csak any@zas es veszekedes lenne.), de nem is egyszeru felhasználói topik, attól jóval több. Legyen a 2 kozott félúton.

És hogy érdemben a témához is hozzaszoljak.
Összes woled panellel szerelt tvn elofordul tinting, panel rothadas, banding, szürkénél savosodás, stb, mindegyiknél lottó a mértéke, legyen a tvre írva LG, Sony, Panasonic vagy Philips. Mindegyik markabol ki lehet fogni jól es rosszul sikerult darabokat. Qd oledel szerelt tvknel is láttunk itt a topikban elrettento példákat, pl szurkenel sávodas ami egyébként abszolút nem jellemző a techre, de van ilyen.Mellesleg én nem értek egyet azzal, hogy bizonyos márkák ki vannak emelve, éppen ellenkezőleg mindennél le vannak írva a hibák, de mit mondtam pont ez okozza a bajt mert a márka hívők megsértődnek, ami pl engem abszolút nem erdekel
(nekik lehet, hogy van óvodás/játszóteres topik
) -
eL Geri
őstag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Új korába is néztél ilyen teszt szürkét?
Arra lennék kíváncsi, hogy ez csak idővel jött elő, vagy mindig ilyen volt vajon?A banding-elés inkább javulni szokott, minthogy romlani, nem?!
-
válasz
Sasi001
üzenetére
"Sajnos pont az Lg-ről nem mondható el, jobban mondva jóval több a gond vele mint a Samsung-al. Nem akarom megint sorolni de a samunál tinting-banding-homogenitás, pixelrothadás nem találkozol."
A topikot olvasva ezek a hibák messze nem olyan gyakoriak, mint ahogy itt néhányan beállítják. Ennek ellenére lassan másról se szól a topic, minthogy az LG kaka, a Samsung meg wow. Persze, látom redditen, hogy az említett problémák igenis előfordulnak az LG tévéknél, de oda az egész világon bárki beírhatja, ha ilyen problémája van, és nyilván azok hangoskodnak (jogosan) mindig, akiknél felmerül valami gond. Ugyanakkor itt, a ph fórumon sokkal inkább csak emlegetni szokták, hogy léteznek ezek a hibák, minthogy konkrétan azzal toppanjon be valaki, hogy nála tényleg előfordul valamelyik.
Én most váltottam le az LG C2-m C4-re, és egyiken sincs tinting (láttam redditen, hogy mit kellene tapasztalnom). Nem kétlem, hogy az S95D és az S95F esetében egyáltalán nem fordulnak elő ilyen hibák, de azok kétszer annyiba kerültek volna, mint a C4. Annyival viszont egész biztosan nem nyújtanak nagyobb élményt.
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
“adott képminőség szint felett már inkább azt nézném én személy szerint, hogy tartós is legyen az az eszköz”
Sajnos pont az Lg-ről nem mondható el, jobban mondva jóval több a gond vele mint a Samsung-al. Nem akarom megint sorolni de a samunál tinting-banding-homogenitás, pixelrothadás nem találkozol. Állandó panelcserélgetés na ez nem hiányzik. Milyen tartósságról beszélsz? Most komolyan mondom, hogy azóta nem idegeskedem a tv miatt amióta váltottam qd-oledre. Hiába jó a Szervíz az Lg-nél nem a szervizeseket akarom nézni.Szerintem magad már meggyőzted engem nem kell győzködni. Mindenki azt vesz amit szeretne.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nos kérem nálunk a 77-es C4 hátra felé dől egy kissé a talpán , ugye valaki írta nemrégiben , hogy nála olyan mintha előre szeretne esni. Valóban brutál nagy változás a a 77 a 65-höz képest . Nulla bandingos , meglepett . Tinting meg hála istennek , lósz@r és az is inkább oldal nézetből , tehát nem zavaró , szemben a régi Panám két függőleges sávban jekentkező barnás , elszíneződésével , ami v.kék égbolt és havas jeleneteknél volt észrevehető .Speciel a Panám menürendszere jobban tetszett , de majd ezt is megszokjuk.
Úgy látom , hogy ezen nincs automatikus panelkarbantartás , kézzel kell elindítani a pixeltisztítást, pixeleltolás és logó elleni védelem az van , így ahogy gyorsan átfutottam a menüt.
Üzemóra adatot lehet é ezen is megnézni ( Panán lehetett), pixelfrissítést milyen időközönként érdemes elvégezni?( Mivel nem automatikus, ha jól láttam) -
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nem kel, hogy túlszaturált legyen, Lg filmmaker mód lazán látható két panel csere után kaptam csereutalványt. Pont az ilyen hibák miatt váltottam qd-oled-re. Nem rohad a panel nincs tinting banding és szebb a kép.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Azért szerettem a Panát mert "dobozból kivéve" nagyon jó volt
a képe és a külön Netflixes pana gyári kalibráció is perfekt volt + a mozgás kezelése sportnál ( antenna HD ) és iptv-ről is baromi jó volt , nem véletlenül dícsérte annó Vincent barátunk is agyon. A ting ting meg igazából havas téli tájakon filmes részekben volt látható . A banding nem volt vészes és még jobb lett az üzemidő gyarapodásával egyenes arányban. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Rendben, hagyjuk a tv adas szót. A felskalazasa nem volt acélos a g5nek ami nálam volt. Lehet hibás model volt, sot nyilván az volt mert el is romlott (először pixelhiba, aztan kek fuggoleges csik, majd be sem kapcsolt tehat tenyleg bedoglott) majd kiderul milyen lesz mikor visszakapom.
De azt is hozzaszteszem ismét hogy a fentebb taglalt poszterizacio, banding egyáltalán nem jelentkezett nala(az emlitett tesztelendő anyagokkal sem) szóval annyira hibás mégsem lehetett.
Szoval nem lehet azt sem kijelenteni hogy xar a g5, mert poszterozacio van. Valoszinuleg lottó mint anno a Philips oledeknel volt, volt amelyik konkrétan nezhetetlen volt mig másik darab ugyanabból a modellből sokkal jobban teljesített. -
T.Peter
őstag
válasz
üzenetére
When this TV launched, there was more noticeable banding due to an issue with HDR10, but that's been fixed in Filmmaker Mode as of firmware 33.11.35. Other picture modes, like Game Optimizer, are still affected by the issue. However, you can enable 'Auto Low Latency Mode' while using Filmmaker Mode, and you get the same amount of input lag as you would if you were solely using the optimizer. This provides the best possible image quality without sacrificing performance.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
patrikcoc
üzenetére
Annyi minden bajom volt már OLED-el, hogy lehet G2-met nem G4-re, hanem TCL C8K-ra fogom cserélni. Elkezdett a 2 hónapos G2 panel a tinting mellett igen erősen bandingelni pedig tréneltem a panelt stb. Kicsit meguntam. 7 OLED TV van most itt és nem tudom mikor melyik fog beszarni.
-
Piftuka
veterán
"Tinting banding melyiknel nincs?"
A SONY által gyártott OLED tévéknél nem jellemző, mert ők mindig válogatott WOLED panelt vásároltak az LG-től.
A SONY 65AG8-amnak a beüzemeléstől kezdve pazar volt a homogenitása, a fehér tesztábra egyenletes, hófehér volt, és sávosodás sem volt látható rajta.
(Hozzátéve, hogy sajnos ősszel a szerviz elszállította, cserélte a hibás alaplapot benne, és azóta némi sávosodás is megjelent a kijelzőn. Nyilván a szállítás oda-vissza, szét- és összeszerelés, és "ki tudja milyen módon" kezelés nem tett jót neki...
) -
John D'oh
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Az S95D előtt az utolsó Samsung TV-m egy LE40B650 volt amit még az a bizonyos Vincent ajánlott 2008-2009 körül a hdtvtest oldalán, (a mai napig tökéletes műküdik apáméknál!) így a pirosas védőrétegű elődről szerintem lemaradam, de ez a mostani matt tényleg nagyon jó, és a poén az, hogy én csak a tinting és banding dráma miatt mentem át a másik oldalra, és nagyon kellemes meglepetés volt megtapasztalni többek közt a tükröződés hiányát is
-
John D'oh
senior tag
Amúgy őszintén kíváncsi lennék, hogy pontosan mi van mögötte.
A legvalószínűbb, hogy költségcsökkentés, de akkor viszont nagyon érdekelne az is, hogy százalékosan kifejezve mennyit kellett vajon cserélni az összes eladásból.
Itt a fórumon "power user"-ként nyilván kritikusabb szemmel nézünk mindent, de el nem tudom hinni hogy a legtöbb ember tinting meg banding miatt cserélgetne (ha egyáltalán észreveszi).
Ha mondjuk látványos hibája van akkor már persze szinte mindenki megpróbálja majd gariztatni, de most komolyan olyan sok volt ebből, hogy érdemes ezért megvonni azt a minőségi garanciát amit eddig vállalni mertek?? Hisz ugyebár ez szerintem nem kis előny volt a G széria mellett a konkurenssel szemben.Szerk. Főleg egy teljesen új technológia bevezetésénél. Most akkor mondja a vásárló azt, hogy ha az LG nem bízik benne hogy a tandem 5 évet kibir akkor én se teszem?
-
John D'oh
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Ha tinting vagy banding miatt akarsz cserélni azt az LG nélkül is megteheti az ember.
A tinting az első ránézésre kiderül és az már nem is változik utána, szóval 14 napos elállás keretein belül is panel lottózhatsz. A banding meg ugye idővel vagy javul vagy nem, de ha akarja az ember itt is megheteti az ember 14 napon belül.
Én amikor A80J-ről váltottam A80L-re háromszor küldtem vissza a TV-t a MM-nak. Az első tiszta pink, a második még rosszabb, a harmadik meg hasonló volt mint az első csak ezen még brutális banding is volt. (Ekkor lett elegem woledből és vettem meg az első QD-t)
Nem is volt bonyolult a folyamat. Simán felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam mi a gond. Konkrétan még a második után emlékszem még kérdezte is a csaj hogy küldjenek e harmadikat, pedig már picit kellemetlen érzéssel hívtam, de mondom ha még fel is ajánlja akkor miért ne
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Olvastad a teszteket? Én is csak azokból meg a feedbackekből, képekből látom. Nem volt még nálam vagy ilyesmi, de így rizikós nekem.
Hosszú lenne leírni mindent, de dióhéjban sötét jeleneteknél vibrál a kép hasonló mint az overshoot, iszonyat color banding van HDR-nél game mode-ban még rosszabb, illetve van még egy ehhez hasonló jelenség ami csak HDR-nél jelenik meg dolby visionnél nem, megint kivették DTS-t, halványan csíkos a kijelző amikor küzd a sötét jelenetekkel illetve mozgásnál. Igazából az owner's threadek tele vannak vele, egy részét a Rtings is megírta.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Egyébként a 'toymaker'-ek tisztában vannak azzal, hogy még a grading monitorok kijelzői is 10 bit-esek (talán van 12 bit-es elvétve)? ... vagy kit érdekel, menjen a 24 bit-es színátmenet a játékban, oldja meg a kijelző... ha tudja.
Az más kérdés, hogy a tömörített SDR 8bit/HDR 10bit filmeknél óhatatlan a kisebb-nagyobb color banding megjelenése. -
Vhiktor
Topikgazda
Egyrészt igen, másrészt ha valami gáz van a tvvel mondjuk hatalmas banding stb akkor nem kell tökölni és küzdeni a bolttal vagy garival mert úgy leráznak mint a sicc (a technológia velejárója....), netes rendelesnel meg 2 heted van indoklás nélkül elallni a vásárlástól.
-
John D'oh
senior tag
Visszamondom az Euronicsos 77 G4-et ha valakit érdekel, érdemes lesz figyelni a webshopban ha a házhozszállítás opció él, az elvileg egy 0 km-es példány lesz 850k-ért.
Aludtam rá egyet és hiába nagyobb méret, 10 hó QD-OLED után mégsem váltok woledre. Ki lehet fogni jót is persze, meg mindannyian más mértékben vagyunk rá érzékenyek, de nincs kedvem megint tinting meg banding stb miatt stresszelni.
-
Sasi001
őstag
válasz
robi-k
üzenetére
Külföldi fórumokon sem igazán vannak gondok Samsung QD oled téren, ami mondjuk az Lg-nél nagyon sűrű pl. garantált panel rothadás, Tinting , banding, társai. Fix falra szerelés előtt én beüzemelném, átnézném. Nem rosszindulatból de ha gond van egyszerűbb mint leszedegetni.
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Megjött a monitor, nem csalódtam, sőt!! Gyönyörű a panel , semmi banding, semmi rozsaszin efektus, full clear(3.gen qdoled). lefuttattam teszteket nincs pixelhiba se. maradtam a javaslatodnál kapott egy graphic képmódot, amiben méricskélt rtings, meg egy 28-as fényerőt, ami 100 nit. Nem csalódtam a samsungban,pedig tartottam tőle kicsit. Látszik azért a kicsivel jobb szinfényerő woled után de azért nem folyt ki a nyálam, de természetesen brutál. A megjelenités,élmény más inkább. 27" 1440p 40-50 centiről még jobban benne vagyok a tartalomba és több részletek látok, lehengerlőbb mint az 55" 2.5 méterről. nameg a 360hz lehengerlő fluid,smooth minden. szóval nem bántam meg, nagyon jó megjelenitő, ezt a deltae1 is látom milyen pontos, tv csak kicsivel rosszabb,de az kalibrálva van.
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
A fórumtárs A95L-je elég érdekes, QD-OLED nem szokott bandingos lenni, pláne az egész kijelzőn. Szerintem 1000-1500 óra környékén még az enyémen is volt egy db nagyon halvány pár centis banding, utána múlt el valamikor. Nem foglalkoztam vele úgyhogy nem tudom mikor tűnt el, 3000-4000 óránál már biztos nem volt ott. Mikor észre vettem pixelfrissítőt futtattam 3x, illetve 2x4 órában (pár nap eltéréssel) [link] hurokban folyamatos lejátszással (csutkára felhúzott szín beáll.-al+ tónusáth.+dinamik.kontr.).
-
Jeep1
tag
Sziasztok,
Vásároltam 3 hete egy Sony XR-65A95L-t melynek menüben illetve szürkénél fura képe van. Médiatartalomnál nagyon ritkán észrevenni, de aggasztó egy drága TV-nél ez a mértékű banding.
Valaki aki benfentesebb tud róla véleményt mondani, hogy ez tűréshatáron belül van, vagy rossz? Ment már kb 100-120 órát.
[kép] [kép] [kép]Köszönöm,
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
creative_II
üzenetére
48C4, mert kisebb hibák esetén (banding, tinting, stb.) az LG fog inkább kijelzőt cserélni. Nagy fényerőigény esetén 50QN90D. (Én pl. 1,5m-ről nézem a 65"-est pláne ha 4k-s az anyag, PC monitorként pedig 0,75m). Értem a méret problémádat, mert nálunk a családban van olyan aki 43"-nél nagyobb méretet nem szereti TV-ben, rossz érzés neki (még a 32"-es monitor is nagy neki PC-hez).
-
huberpe
aktív tag
LG 55b4 banding, második felvonás.
kapott most az arcába pár óra hdr videót majd egy pixeltisztítást. 50 óra van most a panelban de nem sok javulást látok [kép] .
sajnos az elállási időből már kifutottam, de eddig nagy csalódás ez a tv. konkrétan sötétebb tartlmaknál is jól látható. adjak neki még egy kis időt vagy próbáljam meg szervízeltetni?
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
két hete van meg az új lgb4-es oled tévénk. eddig szinte csak hdr demókat bámultunk rajta nagy megelégedéssel.
aztán pechemre tegnap megnéztük rajta ezt a "szürke tesztet" meg egy sdr filmet (főleg a sötét jelenetekben) és azóta odahúzza a szemem a banding:[kép]
ez normális egy nagyon kevesett futott oled-nél vagy extra ronda? az alsó vízszintes sáv a kanapé tükröződése, inkább a függőlegesek látszanak.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Itt a topic-ban (és az avsforum-on
) észrevesszük, gariztatunk stb. Az átlag felhasználó még ha látja is, nem érdekli, nem gariztat, csak egy kis részük. Az LG (is) globálisan gondolkozik. Nem tévedek sokat, ha azt feltételezem, hogy egy nagyságrenddel kevesebb kijelzőt kell így selejtezni, mintha a gyártósor végén ezt megtennék (~1% vs ~10%, esetleg ~2% vs. ~20%). Ha csak az OLED TV-kre szűkítjük, akkor banding/tinting/pixelhiba miatt nem tudom mennyi kijelző menne selejtbe a gyártósor végén, ha a fórumtársak elvárásai alapján megállapított minőségi határ alapján lenne az osztályozás
.
Az összesen eladott hibás LCD-k közül is vajon mennyi kerülhet garancia alá DSE, bevilágítás, egyéb inhomogenitás miatt. Elenyésző.
Ha nem így lenne, már holnap változtatnának rajta, mert kizárólag a profit számít. -
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
Az nem a beégésre, hanem a QD-OLED-en esetlegesen rövid időszakra megjelenő nagyon halvány banding-ra vonatkozott. Inkább azt mondanám, hogy azonos használattal a QD-OLED hamarabb beég, mint a WOLED-ex/MLA.
(W segédpixel nélkül az OLED kristályok terhelése nagyobb, elsősorban nagy fényerőnél fokozottabban számít) -
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
1 db pár cm széles nagyon halvány banding volt jobb széle felé, nagyon ritkán látszott, amikor egy bizonyos %-os szürke volt pl. tengeralattjárós filmeknél (1-10% valahol). Nem figyeltem, kb. néhány száz óra lehet, de nálam a TV-k ~4000-5000 óra/év-el mennek, úgyhogy hamar eltűnt.
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
[link] Jó pár kompenzáció után magától ki fog tisztulni, pixelfrissítőt nem kell futtatni. Valamiért a használat kezdetén nagyon homogén, pár száz óra után megjelenhet bandingszerű nagyon halvány inhomogenitás, amely kitisztul további 200-300 óra után. Nálam azóta is tiszta maradt (4600 óra).
-
Rewmac
aktív tag
válasz
KisZozó
üzenetére
Bemásoltam az emailt. Sajnos ez van. Rossz kedvem lett meg persze rossz nekem, de nem hiszem tudnék mit tenni.
A panel amúgy szép homogén, nincs banding. Ebben jobb mint az elődje, de ez, h a szar gyári hibás mert ez hiba nem cserélik ki azonnal úgy h pénteken járt itt az ember hétfőn jelentettem be nemi az nonszensz. A C1-mnél is cseréltek. Itt is csak az a baj, hogy erre màr nem jàr a csere. Nevetséges az egész. Nekem közel 5000 óra volt a panelben és még garis volt, elvileg most is még 2 évig. Amúgy azt a 3+2 évet sem venném készpénznek főleg így utánaolvasva. Csak ugye a kurva apróbetűket nem olvassa az ember előre.
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100
üzenetére
Processzorok tekintetében nincs jelentős különbség (kivéve a gyevi bírót, azaz Philips 9-es, Panasonic 2000/z95 és a mindekori Sony csúcs TV). Minden gyártónak más az elképzelése a képalkotásról, így másképpen állítják be a hardvert és az algoritmusokat. Pl. C4 kisfelbontású tartalmak simításánál jobb az S90D-nél, viszont cserébe több részlet marad az S90D, valamint tartalomtól függően kevesebb color banding látható az S90D-n.
A mozgásmegjelenítésben (beleértve a gyors mozgást is), valamint interpolációnál (kb. azonos mértékű az artifact) sincs észrevehető különbség.
Szerintem az MM-es kolléga nem azonos beállítással végezte az összehasonlítást. -
Kerio
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor még annyi kérdés, hogy a TV a zöld gomb 7szer nyomására kiírja, hogy “RGB 10b 4L12 Dolby Vision", akkor az sem igazi? Illetve a Filmmaker képmód is a Dolby Vision-ra vált, akkor az sem az? Amúgy ezeket a képmód beállításokat a youtube videod alapján állítottam be, amit utólag is köszönök!
Műszeres kalibrálásod pedig hamarosan érdekelni fog, ha még foglalkozol vele. Csak még várok ezzel a banding-el, hogy kell-e gariztatni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Kerio
üzenetére
Számomra a banding volt a téma, és az hogynirtsd hogy dolby visionnel jobban látod. Youtubeon nincs dolby vision. Így arra következtettem hogy pc netflix app alapján látod a bandinget jobban dv esetében.
Amit linkeltel az nem rendes dolby vision. Nem akarok ebbe jobban belemenni.
Én amikor legutobb ezt próbáltam csak annyit tett, hogy a dolby vision tartalmat tone mapplete sdre, így nem zöldes lilás volt a kép. Ennyi. Azóta lehet, hogy néhány streaming app támogatja, ki fogom majd probalni.
A tv ilyenkor milyen kepmodba vált?
-
alaves
addikt
válasz
vata666
üzenetére
Nem kell vele foglalkozni. Az 1.gen QD-OLED kijelzőnél valóban nem volt ilyen. A 2.gen.-tól pár száz óra után nagyon halványan megjelenhet banding, amely további néhány száz óra után teljesen eltűnik (S90C-n is volt, de csak egy nagyon halvány egy helyen, azóta tiszta).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Én szemre inkább csak a 2 pontos állítást ajánlom, mert 22 potnossal nagyon el tudja rontani és még banding is lehet a vége.
Köszi az ajnálást.
Beszéltünk telefonon, majd ha meglesz 100 óra megyek

Ha valamikor erre jársz a múltkori demo felvetésedre, szívesen várlak és megmutatom a mozi szobát.
-
szkutyi
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
messze nem az LG az isten.de a Samsung sem.xd amit leművelt velem, az elég volt...
Ting-ting nálam van, de nem látom csak teszt ábrán..banding elmúlt..szintén csak teszt ábrán látom...ha pedig gond van vele, 5 évig védve vagyok, és ha mégis kell az a fránya szervíz, talán nem bánik olyan tróger módon a tv-vel és velem mint a Samu...
Emelkedett fekete pedig ott van köszönhetően a tükröződésgátló rétegnek..nem csak oleden használja a Samsung, anyáméknál is ott egy led-es Samsung amit a napokban szedtem szét a led-sapkák miatt [kép]
.
-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Drasztikus fényerő csökkenést a 65b felhasználók nem vettek észre( szemmel látható) nekem 77s95d van beragadt gammával nem találkoztam és a szoftver is akadás mentes. A matt kijelző pedig nem sérülékeny, bár nekem a 65b-vel sem volt gondom. Szürkülést nem vettem észre nappali fénynél sem viszont nincs tükröződés. A HDR szebb mint Lg-n a DV, nincs panel rothadás Tinting banding és egyéb anomáliák. Ezek után lehet szidni ja és nincs panel cserélgetés csak nyugodt használat.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Kb. ilyen a WOLED-es S90D vs. B4 [link]
(USA-ban csak az S85D WOLED-es) Minusz DTS/DV, ha számít.
Egyébként jó TV, csak az nem tudható, hogy a kisebb hibák (banding, tinting, inhomogenitás, stb) esetén cserélnek-e kijelzőt. Valószínűleg nem. -
válasz
Vhiktor
üzenetére
"panel hibák: előforduló hiba lehet a banding (sávosodás), tinting (elszíneződés), pixel és subpixel hiba. A banding idővel javulhat, de mindhárom esetben ha zavaró a jelentkező hiba fordulj az LG szervizhez"
Ha Philips TV-m van?
Lehetne sorolni kinél van DTS legalább ha le van írva hol nincs. Mert ez is előny tv valasztásnál. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
powerup2
üzenetére
Az EVO panelt nem gyártják túl régóta. A korai példányokkal emiatt (is) előfordulhatnak gondok, de semmi gond szerintem, mert az új (csere) panelek nagy valószínűséggel már nem pont ugyanolyan gyártástechnilógiával készülnek, mint a korai darabok. Amit nekem most cseréltek C2-n (egy hete) gariban, teljesen más képet fest, mint az erdeti panele. Iszonyú homogén a kép, tinting, banding, nyomokban sincs, a színei káprázatosak és úgy általában véve jobb (tetszetősebb) a képe. Úgy gondolom (remélem) ez már jobb minőségű lesz, mint a 2022-es gyártású oledeké.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Volt 3-4 féle Panasonic plazmám. Mindegyikkel volt gond, de hozzá sem nyúltak, mondván, hogy "technilógiából fakadóak" a problémáim és ezzel el is volt intézve a garanciális ügyintézés. Mindhárom bandingolt, mint állat, de senkit nem érdekelt. Előző bandingos LG oledemen kijelzőt cseréltek, mert bandingolt (sávosodott).
LG-n kívül talán senki nem cserél emiatt kijelzőt... Tehát, az is lehet, hogy hibás tévéket néznek a tulajdonosaik és nem tudják, hogy amit látnak, az egy rettenetenesen rossz kép. És ugye amiről nem tudunk, az nem fáj.
-
-
Sasi001
őstag
válasz
powerup2
üzenetére
Az a baj, hogy a panel nem megfelelő lezárása miatt fellép az úgynevezett panel rothadás, szinte mindegyik típusnál előfordul a Tinting, banding, de ugye ez a panel sajátossága. Nem kétlem, ha valaki kifog egy hibátlan példányt, hogy imádja de sajnos ezek jellemző hibák melyet évek alatt sem küszöböltek ki. Nem csoda, hogy szinte szó nélkül cserélik a paneleket legalább ezzel megpróbálják megfogni az ügyfeleket.
-
powerup2
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Nekem is először ez volt mondtam a bandingot igaz ebbe még szerencsés volt a panel. De nekem is azonnal azt mondták ez ilyen el kell fogadni. C1 kálvária ott indult hogy nem kapcsolt be. Aztán kijött a szerelő hozott alaplapot és tápot. A táp az új a csere darab ketté volt törve
hogy a szerelőt idézzem derékszögbe állt
. Aztán 2 hét után jött másik táp azzal ment a tv. De a kép ocsmány lett. Aztán a távirányító hol működött hol nem mindig fel kellett ismertetni a tv-vel. Aztán pl a hangot sem akarta átvinni az erősítőre. És ezen felül néha gondolt kettőt film közbe és eldobta a képet majd visszajött. De velem az lg mindig rendes volt a szerelő srác szintén. Magára a szervizre meg a szerelőre nem lehet egy rossz szavam sem.Ez a tv minőségi felépítése..
Ez pedig a táp ami kicsit eltört.
-
-
válasz
belan
üzenetére
Nekem 706 van , nem sokkal tér el a 718. Jó ,de átlagos oled. C2 -t használok monitornak így azzal összevetve:
Előnye: Hibátlan már 3 éve, se banding ,se hiba ,se elhalás, a panel nagyon homogén, a menü az Androiddal az egyik legjobb szerintem, a mozgásmegjelenítése kifejezetten jó a Philipsnek. Már ez is minden kép és hangformátumot támogat és szinte le is játsza őket hibátlanul. Az ambi király.
Szervíz ugyan az mint az LG-nél, kiemelten kezelik az OLED vonalat.
Összeszerelési minősége kifogástalan,nincs görbület vagy bármi hiba.Megbízható!Negatívum:
A fényereje átlagos, a Kb LG C1 szint ,a 718 kb LG C2. A 700 as modellek az nagyjából a z LG B-C szériájának felelnek meg. Távirányító egyszerű, puritán.
A fényerőt elég hamar elkezdi eldobni, szerintem hamarabb mint az LG.
2 darab HDMI 2.1 van csak, amiből persze hogy az egyikre tették az eARC funkciót, így az kiesik az erősítő miatt szval...
A 700-s az itt leírtak szerint hajlamosabbak poszterezettségre, az enyém szerencsére jó,de a z Lg és a Samu rá ver ebben.
Philips kifutáskor éri meg ,mert akkor LG alá esik ,de amúgy drága és sokáig ki is tartják az árukat a boltokban.
amikor kifut akkor jó áron lehet megcsípni .Egyébként az LG jobb fényerőre és sokkal jobban bekalibrálható. Az enyém( Philips) is kalibrált , még így is sokkal jobb lett a kép mint a gyári. a Dolby Visiont szereti . Az Lg-n nálam van sajnos egy nagy rószaszín banding ami látszik is ha zöld képen, mondjuk Foci. -
Squirrel
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat meg a gratulációkat

Most sz@patom magam a hdmi-k beállításával meg tesztábrákkal, hogy milyen banding/tinting szívást adott a panelottó. Talán full fehéren jobb oldalon picit rózsaszínes, de tartalomnál nem látom. 4k videók gyönyörűek. -
patrikcoc
senior tag
válasz
krx21
üzenetére
55B7 első panel: 25%-os window beégés, mostani második panel már így néz ki még korom feketénél is:

55B9: Felső sor itt is már kezd világosodni, szélek tele vannak halott pixelekkel
55CX első: extrém banding, második panel: szélek tele halott pixelekkel, mostani panel jó, (WBC helyett WBE) de hűvös, kalibrálni kéne... -
hunspikey
őstag
válasz
imre2016
üzenetére
Én hagynám.. ahogy előttem helyesen mondták, azért keletkeznek az újracsomagoltak, mert tintines / extrém bandinges. Valaki hozzáértő már megnézte, szarnak ítélte és visszaküldte. A G3 annyira jó TV, hogy ha nincs ilyen extrém hibája akkor tutti megtartós, tehát logikai úton mindegyik újracsomizott vacak panelt kapott a balsorstól.
-
pkaresz
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Világos! Nekem is van rá rendes garancia! Aki már megégette magát egyszer az vigyáz a tűzzel, értem én. De azért nem venni egy új generációs terméket , mert mi lesz ha.....
Mondom ezt úgy, hogy Pana volt a tuti , a plazma még meg is van. Féltem az Oled től. Lásd a sok tinting, banding, inhomogén panelek, egyszer csak szembe jött a QD Oled. Na most, gondoltam én. Eddig nem bántam meg.
Ennyi!
Mindenki a saját döntését vigye végig, s nem fog hibáztatni senkit! -
hunspikey
őstag
válasz
John D'oh
üzenetére
Már csak azért is rettenetesen túl van pörgetve mert arról nem esik szó mellette hogy a tetves mozi digitális vetítőgépe is bandingel, néha van olyan hogy már szinte beégéses annyira alakja van a foltnak.. Ja és ott persze a nulla fényerő és ránézésre kb 0.1-es fekete ami mellett a legszarabb lcd és oled feketét tud..
-
John D'oh
senior tag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Túl van pörgetve a téma az tuti. Nagyon kevés jelenet van ahol valóban észrevehető a probléma. Amikor kijött a dune 2 tele volt a reddit olyan posztokkal hogy mi ez a csikozás, eddig nem volt pedig 1 éve megvan a TV. (31:30 körül van egy jelenet azt hiszem)
Persze hogy addig is ott volt az a banding csak nem tűnt fel.
Szóval amit ennyire nehéz észrevenni vagy szó szerint keresni kell az nem igazi probléma.Engem személy szerint a pink tinting sokkal jobban zavart. Több TV- visszaküldtem emiatt. Nyilván itt is vannak szintek és ki kell fogni.
-
John D'oh
senior tag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Van az a szint amit már észre lehet venni bizonyos jeleneteknél.
Az első oledem egy C7 volt, na ott volt bőven függőleges csík még szerintem a 10% szürkén is nem csak az 5%-nál. Az elején még zavart de aztán teljesen elengedtem, 6 évig nyúztam azt a TV-t, imádtam a banding ellenére is
-
szkutyi
addikt
válasz
maci74
üzenetére
Mindkettő tökéletes számodra!.
Ami miatt NEM választanám a samsungot: beragadt gamma, és kétes frissítések( volt hogy mindig elrontottak valamit)
Ami a Samsung mellett szól lg-vel szemben: nagyobb szín fényerő... (Homogénebb panel-bar épp most mutatott valaki egy eleggé bandingos samsungot)
Én LG c3-rol.tudok mutatni pár képet..(kalibralt a tv) [link] -
John D'oh
senior tag
Na megjött az S95D. Az első pár hdr demo után kb. seggre ültem pedig 2017 óta ez a harmadik oledem (nem számítva a két A80L-t amit visszaküldtem pink tint miatt).
De a képminőségben erre is számítottam.
Ami miatt még átmentem QD-re a pink mentesség, ami be is jött mert olyan fehér a fehér mint a hó, egy árnyalatni pink vagy egyéb más szín nincs.
A bandingban viszont nem lett szerencsém. Középen van egy szép vastag csík amit egyelőre csak az 5% szürke teszten meg a düne bizonyos jelenetében láttam (bár tény, hogy kerestem) Szóval az öröm nem teljes, mert kb. akárhány képet láttam neten ennél szerintem jobb volt a szitu.
A fénykép persze nagyon felnagyítja a problémát, élőben kb. fele ennyire látszik.
A fólia még ugyan rajta van, de az nem hiszem, hogy változatna ezen ha leveszem.Gondolkodom, hogy esetleg írok a Samsungnak, hogy küldjekek egy másikat. Nem tudom mennyire lesznek partnerek ebben.
-
szkutyi
addikt
Szögezzük le!---} jó a pana, és a Sony..nagyon is! DE!!!
Az a baj hogy tele beszélik a fórumot hogy így a válogatott panel a sony-ban Panasonic van, ugy a hiperszupertitkos saját processzor és a többi aztán sehol semmi...ugyanúgy van banding, van tinting, pixel hiba, és úgyanúgy beszarik ha kell.
Pár kép INNEN a forumból.
Csak azért hogy ne üljünk már fel erre a vonatra fel hogy hű de különleges az a két márka.....
És akkor az eladási arányrol nem is beszéltünk...
LG VS Sony/pana.
-
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi jelenséggel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy valami csúnya banding-ről lehet-e szó, vagy csak a film csinálja vajon ezt. 1 hetes G2, nagyon elégedett vagyok vele, eddig teszteken és egyéb tartalomnál is tökéletes képe volt. (Vhitor féle Oled beállítások)
Dune második részének a legelején, 03.03-nál, csak egy pár másodperc erejéig fut végig a képernyőn 3 horizontális, világos sáv alul, középen és felül. A film többi része több mint tökéletes. (2160p.iT.WEBDL.P5.Dolby.Vision.SL.DDP5.1.Atmos.h265.HUN)
Normális hogy néha előjönnek ilyen jelenségek?
-
Malfroy
aktív tag
válasz
DarkChild
üzenetére
Beszélj a szervizzel mindenképp. A tévét már nem gyártják, újra nem tudják cserélni. Viszont 3 éves modell, az is kérdés,van-e raktáron nekik ilyen panel raktáron, mert ha nincs ez több hónapos történet lesz. Szóval minél előbb intézkedj azt javaslom. nekem is van 806-os 7000 órával kb de tökéletes. nincs banding,tinting,halott pixel semmi.
-
alaves
addikt
válasz
zenit73
üzenetére
Kiszámíthatatlan, hogy melyik filmnél jelenik meg sávozódás (color banding), poszterizáció stb., azért nagyobb bitrátánál kisebb az esélye, de azoknál is lehet (egyéb kodek paraméterektől is függ). Kalibrálás segíthet, de az sem biztos, hogy teljesen megszünteti. Mondanám, hogy vegyél más gyártó TV-jét, de mindnél előfordulhat.
Ne foglalkozz vele különösebben. -
kb 10 év gondtalanság (legalábbis ennek az igérete) lenne az igény
Saját esetem lapos tévés vonalon, régebben már leírtam:
Első tévém egy közép kategóriás Samsung IPS volt, garancia idő alatt 2x cseréltek benne képernyőt. Akinek eladtam azóta használja.
Vettem LG oled-et (55EG910V), 4 év gari volt rá, 4 éves és 1 hónapos korában 1 mp alatt tönkrement, javítás egy új tévé árába került volna.
Harmadik is LG (55BX) bő két éves korában találtam 30-40 döglött pixelt, kicserélték a képernyőt. Az új kijelzőnek nagyon durva két oldali szél sötétedése volt, sötét jeleneteknél konkrétan nem is világított, + megismerkedtem a banding, poszterizáció jelenséggel nagyon durva mértékben. Újra képernyőt cseréltek, a szélek sötétedése megoldódott, a banding, poszterizáció jelenség sokat javult, de időnkként látható.
Negyedik egy is LG (42C2), ezt PC monitornak használom, a banding, poszterizáció itt is látható néha kis mértékben, ha film megy rajta, PC monitorként nem találkoztam még vele.
Ötödik is LG (55C3), a banding, poszterizáció itt is jelen van, sajnos többször látom mint szeretném. Itt a fórumtársak javasolták, hogy ne 5-15GB-os tömörített filmeket nézzek, hanem nagyobb fájlokat, de az a tapasztalatom pár hónap elteltével, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy van vagy nincs képhiba. Van, hogy a 6GB-os 720p film végig hibátlan, utána a 50GB-os UHD-REMUX-trueHD-DolbyVision meg a franc tudja mi van még odaírva, és többször-sokszor látom a képhibát. -
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Tisztelettel, de valószínűleg elnéztél valamit vagy nagyon el volt tekergetve a készülék (úgy hogy csak áramtalanítással, illetve Philips kikényszerített újra-indítással orvosolható vagy factory reset-tel), esetleg beragadt a rec.2020 színtér SDR-ben is. AZ OLED754-en is rendben volt a szaturáció. Túlszaturált TV nincs, csak rosszul beállított vagy ha hibás a hardver vagy a szoftver. Az egyértelmű, hogy A Philips-eknél nincs kontraszt vágás, valamint a gamma és EOTF követés szabálytalan (ezért gyakoribb lehet a poszterizáció, color banding), amely kalibrálással sem hozható helyre vagy csak részben.
*Ui.: A Samsung sem túlszaturált, ugyan olyan jó, mint a többi gyártónál. A neten össze- vissza irkálnak mindent, hogy mennyire kell a színt állítani game vagy HDMI-PC módban, pedig csak 25-ről 15-re [SDR/HDR] le kell húzni és máris tökéletesen egyezik a szaturáció a filmmaker móddal. Értem én, hogy a felhasználók többsége a túlszaturált játékképet szereti, de akkor is zavaró és az útmutató sem írja. Én pl. az "élethű" játékot is úgy szeretem, mintha filmet néznék, hiszen nekem akkor élethű, ha a színek is közel vannak a valósághoz (pl. RDR2). (+Samsung-nál még az élesség is más HDMI-PC módban, mert ott 10 a jó (0-10-ig 'smooth sharpening' van), minden máshol pedig a 0.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nem vagyok én semmilyen ellenes.
Egyébként meg ha valaki csak sdrt néz az oleden szabvány szerint 100 niten akkor tényleg nincs nagyon látható különbség köztük (persze banding, poszterizació, stb-ben lehet különbség még így is).
HDR és Dolby Vision esetében is film függő a különbség, nagyon sok kókler kiadás van, amit aztán megint kb mindegy melyik oleden nézed a film max 200 nites csucsfenysurusegevel

-
alaves
addikt
válasz
Malfroy
üzenetére
A maximum beállítási lehetőséget írtam, a nálam lévő konfig. ennyit tud. Amúgy 120Hz/10bpc-en használom, a dolgaimhoz nem kell több. 10 vs 12 bpc között a gyakorlatban nem látok különbséget, de valószínűleg gradiens (color banding) tekintetében tesztábrán lehet árnyalatnyi különbség. Profi fotó- vagy videófeldolgozás során lehet hogy látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Házimozi haladó szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
a banding , ami nálad van az minimális , a baloldalon sohasem '"gyógyult" meg.

)
)
messze nem az LG az isten.de a Samsung sem.xd amit leművelt velem, az elég volt...
. Aztán 2 hét után jött másik táp azzal ment a tv. De a kép ocsmány lett. Aztán a távirányító hol működött hol nem mindig fel kellett ismertetni a tv-vel. Aztán pl a hangot sem akarta átvinni az erősítőre. És ezen felül néha gondolt kettőt film közbe és eldobta a képet majd visszajött. De velem az lg mindig rendes volt a szerelő srác szintén. Magára a szervizre meg a szerelőre nem lehet egy rossz szavam sem.