- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Blu-ray írót?
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Költözés közepén vagyunk, így nem sikerül minden nap követnem a topikot. Tegnap este lefekvés előtt még találtam egy fél órát játszani a TV-vel és pont hasonló "hibába" futottam.
Még hét elején próbálkoztam a beállításokkal és az általam preferált kombináció nem nyerte el kedvesem tetszését. Én is éreztem, hogy nem volt meg a "hdr hatás". Az alap kép elég sötétre sikeredett, amivel én még rendben voltam, de mondjuk egy sor színes égő sem ugrott le a képről.
A menüben van egy brightness boost (kb.) nevű opció. Ott a legalacsonyabb érték is megtolta annyira a fényeket, hogy megfelelő mértékben bazári lett a dolog.
Tegnap aztán beraktam a mátrixot, aminél az itt taglalt 600MB-os avi korszak jutott eszembe. Kattingattam egy kicsit és nekem úgy tűnik, hogy a boost ész nélkül felvilágosít mindent és emiatt a sötét részeken, ahol nincs valódi információ előjönnek ezek a műhibák. A filmet több, mint 50x láttam és a kézi beállításokkal szinte olyan volt, mint a moziban '99-ben, a legkisebb boost is tönkrevágta az élményt, és nem hozott ki új részletet, csak hibákat generált.
Hétvégén lesz talán egy kis időm foglalkozni a dologgal, mert jelen pillanatban, két rossz közül kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- LG (77C47LA) 195CM 120HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 02.05
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (238)
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i5-7200U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11, ÚJ akkumulátor, LTE KÁRTYA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs