Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Ren Hoek #5853 üzenetére

    A pixelrácsot biztos nem fogod 2m-nél messzebbről látni fHD-n, de megnyugtatlak hogy ha esetleg 1,8m-re ülsz és látható neked a pixelrács nem fogsz rajta sokat bosszankodni. Mert a gyakrolatban nem fogod látni. Persze ha arra figyelsz akkor látod, de ha leülsz nézni egy filmet nem lesz zavaró képi jelenség amíg nem ülsz 1m-re. Ha már 2m-ről a pixelrácsot figyeled egy filmnél akkor ott a filmmel lesz probléma.

    Ez az egész felbontás mizéria véget fog érni 2 év múlva, mert egyáltalán nem lesz FHD kijelző. Ez még csak most kérdés, mert csak a felbontás miatt nem kell 55"-ban UHD-t venni jelentősen drágábban. Persze majd jön egyszer a 8k, de már remélem ott nem kell megint végigzongorázni ezt, mert a 8k az a szint aminek házimozizásban zéró gyakorlati haszna van. A 4k is inkább a pixelrács miatt előnyös, de nem 55"-nál, hanem 65"-nál és afelett.
    Egyszerűen nincs igazán szükség UHD-re házimoziban. Nem mondom hogy nem jelenthet egyes filmeknél pluszt, de a 99%-nál nem fog, és amúgy is csak IMAX film képes hozni ezt a felbontást. Mindig lesz valami hype, volt 3D, volt fHD amikor mindenki 4m-ről nézte a 32"-t, van 4k meg HDR most. Ez is szépen lemegy aztán megint kitalálnak valamit.
    A lényeg hogy ha valakinek van egy jó, többmilliós, legalább 10 éve kiépített vetítő terme, azt hidegen hagyja az UHD, HDR is, mert egy kontrasztos 3-4m átmérőjű FHD-s képet semmi nem fog felülmúlni. Bármilyen 55"-os UHD-s HDR-es kijelző egy érdekes technikai kütyünek tűnik mellette legfeljebb, és ott is inkább az OLED kontrasztja lesza kirívó.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák