Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz pinnacle #32147 üzenetére

"LG C9 tényleg jó lehet, a drágább Panasonic GZ2000-el szemben állta a versenyt. Valaki vett már ilyen TV-t? Egy értékelést találtam, de ugye az túlzás, hogy be kell sötétíteni a szobát a nézéséhez? MM-ben én nem láttam fakó képű Oled TV-t. Azt viszont jó tudni, hogy nap nem érheti az Oled panelt. Egyébként ez mitől lehet?"

Nem kell besötétíteni a szobát hozzá. Ha nagyon ínyenc vagy akkor csinálsz egy nappali képprofilt és egy éjszakait. (nappalinál többnyire megemelik az oled-fényt)
    RTINGS-en találsz hozzá angol leírást.
    Napfény tényleg nem érheti hosszú távon, de inkább még rövid távon se kockáztasd. :) Ez persze nem azt jelenti, hogy szórt fény nem érheti.
    Volt olyan tévéd amelyet közvetlen sütött a nap?

"Beégéssel mi a helyzet? LG tényleg nem vacakol, simán cserél ilyen hiba esetén? Azt néztem, hogy még a fekete sávok is beéghetnek, azt hittem feketénél, azon a részen ki van kapcsolva a pixel."

Cserélik. A fekete sávok szinte senkinél nem égtek be.
    A beégésről inkább olvasd a topikot, elég sokat írtunk erről a témáról.
    Piros vagy sárga, esetleg rikitózöld statikus elemek gázosak hosszabb távon. Persze ha jól beállítod a tévét, akár évekig ellehetsz probléma nélkül. Mindenesetre natgeo, kacsatévé vagy egyéb sárga/piros logó nem tesz jót a masinának. Vagy pl piros hírsávok alul. lásd CNN.
    A youtube színes pöckök sem biztos, hogy jók órák hosszat a képernyőn...

"Lehet most is lesz 5 év garancia akció az LG-nél, ha jól emlékszem Telekomnál kezdik.
    MM-ben a +3 év 38.000Ft-ba kerül. Azt mondták a nem saját, hanem márkaszervizben érvényes garancia. Lehet az 5 év garanciás akciós ár, annyi lesz, mint a..."

Telekomnál csak B8, szerintem idén meg B9 kapható ilyen akcióban. C és egyéb széria nem!
    MM-ben a plusz 3 év az nem gyári garancia hanem egy biztosítás - pénzügyi termék. Ez jó lehet ha pl tartasz töréskártól, villámkártól vagy teljes működésképtelenségtől... de beégésre vagy pixelhibákra pl nem jó ez a biztosítás, ezeket csak az első 2 évben, a gyári garancia "életében" lehet érvényesíteni.
    Nekem van MM-biztosításom, de nálunk van két kisgyermek. :)

Új hozzászólás Aktív témák