Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pacák

    senior tag

    válasz lenox #88361 üzenetére

    Eleve van benne rost, ami lelassítja a szénhidrátok felszívódását. Amit most eszem, abban 68,7% teljes kiőrlésű liszt van — az összetevőkben 50% teljes kiőrlésű liszt mennyiség felett számít teljes kiőrlésű pékárunak a cucc.
    Minél bonyolultabb összetételű egy szénhidrát, minél több rost között van, annál nehezebben tudja megemészteni, feldolgozni a szervezet.
    Valami Pantastico! nevű Vollkorn toast kenyeret, vagy az Auchan hasonló összetételű cuccát szoktam venni. Már ráállt a szemem, hogy mit keressek. Nagyon meg kell nézni az összetevők listáját, mert 30% teljes kiőrlésű lisztből készült toast kenyér is, amit nem is hirdethetnének teljes kiőrlésű terméknek.
    Réges régóta — jóval azelőtt, hogy tavaly megbuktam volna a vérvételen az inzulinrezisztencia értékemmel — a palacsinta tésztát is úgy kevertem a családnak, hogy harmada teljes kiőrlésű, harmada rétes liszt, harmada fehér liszt. A bögrés muffint hasonló módon. Bár ott annyival volt jobb a helyzet, hogy még a fehér liszt egy részét is sovány kakaóval helyettesítettem, mert egyensúly tészta — a száraz/nedves összetevők aránya számít egyedül a sikerhez — egy bizonyos szintig tökmindegy neki, hogy a benne lévő szárazanyag micsoda.

Új hozzászólás Aktív témák