- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Tavaszi hardvernyitány
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Naszóval, kezdjük a legelején.
Múlt évben vettünk ugye egy Ford Focust, amiről decemberben kiderült, hogy a karosszéria illesztésénél lévő tömítés repedése miatt beázik. Nem garanciális hiba, 490ezer a javítás. Nem ragozom, de a szervizzel és a Ford Magyarországgal folytatott egyeztetéseknek hála mostanra 200-ban megáll a sztori. Ennyit a pozitívumokról.
Ugyanis ugyanezt az autót hétfőn szervizbe kellett vinni, mert nem lehetett váltani, a kuplung nem emel ki. Talán holnapra lesz alkatrész és a jövő héten vissza is kaphatom, azaz vihetem a másik szervizbe megcsináltatni a beázást. Alig 4 hétig kell tehát egy 3,5 éves autót nélkülöznöm…
A fordot feleség vezeti, neki kell addig valami kocsi. Hát kérjük el anyósomét. Nem ragozom ezt se, de annak időközben kilyukadt a hűtője és nem volt benne olaj. Azért most működik.
Én céges szekeret hajtok, azaz csak hajtanék, mert a főnököm autója egy nyúllal való találkozó után 2 hétre szervizbe került (bár januárban már volt egy hétig szervizben váltó probléma miatt), így elkérte az enyémet, én meg elkértem apámtól a Fiat Stilot.
Apám persze alig jár a kocsival, meg hát 73 éves, sz@rik rá, de én meg kellett állapítsam, hogy teljes futómű generálra szorul a kocsi, mert nem marad az úton. A hűtője ennek is lyukas, első fék gyakorlatilag nincs, a kipufogó középen lyukas, kifúj.Megváltás volt, hogy ma délután visszakaptam a cégest és letehettem a Fiatot (majd visszük szervizbe).
Aztán hazajöttem a visszakapott céges audival, de gyanúsan gázolajszagú volt. Hazaértem, felnyitottam a motorháztetőt, lepattintottam a motortakaró burkolatot és gázolajban úszik az egész hengerfej. Jó hogy nem gyulladt ránk a gyerekekkel a kocsi.Szóval a saját ford hetekig szervizben, a céges kocsi halott, a két kocsi amit kölcsön tudunk kérni bontószökevény.
Noch dazu:
Kollégám barátnőjének autójában egy ideje nem jó a fűtés. Ezzel a kocsival elindultak szombaton autópályán Tatabányára. Útközben fehér füst, megállás. Megfőzték a motort. Gondolom dugulás volt a rendszerben, csak a városi csettegéskor nem adta ki, most a pályázás meg betett.Nővéremék Ford C-max-a ismeretlen eredetű, váratlan nemindulások miatt hetek óta szervizben van. Ők is a Fiat Stilo-t vitték volna, de hát ugye az nálam van. Buszoznak.
Ennyi zanzásítva. Még csak február van, de ennyi autó körülöttem eddig 39 év alatt sem „hullott el”.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest