Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz fokukac #60952 üzenetére

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha kiürül a CH-tartalékod, akkor is tovább tudsz menni, csak egyrészt romlik a teljesítményed, másrészt konkrétan veszélyes. Azért amikor egy hosszú edzésnél a 27. km-nél ledobja a tested az ékszíjat, és ott állsz szédelegve az út szélén, és azon gondolkozol, hogy lesz-e valaki, aki mentőt hív, ha ledőlsz a padkára, miközben fekete foltok villognak a szemed előtt, és már attól 160-as a pulzusod, ha megpróbálsz tovább sétálni, az nem annyira vicces. Különösen, hogy még 2-3 km a legrövidebb út hazáig, sétálva is. Én vagyok a marha, persze, fél liter vízzel, CH-tartalék nélkül vágtam bele, soha többet nem fogok ilyet tenni... Ha akkor be tudtam volna tolni egy zselét, amikor éreztem, hogy kezdek lemerülni, akkor simán hazaérek. Hallottam már egyébként ezt a CH-utántöltés dopping szöveget futóktól is, de azért ez kicsit olyan, mint ha azt mondod, hogy aki eszik (vagy legyünk még keményebbek: iszik) futás közben, az doppingol. Ezek a zselék, meg gumicukrok gyakorlatilag tisztán cukrok, ásványi anyagok, és kis részben vitaminok, semmi illegális nincs bennük, ugyanazt kapod tőlük, mint ha betolnál egy szenyót, meg rá egy szelet csokit, csak praktikusabb, kisebb helyet foglal, sokkal hamarabb megvan, nem kell megállni közben, és nem tömi el a gyomrodat. Nincs ebben semmi ufóság, ha maratonra edzel, akkor ott muszáj 30 km feletti távokat is menni edzéseken is, az pedig konkrétan kizárt frissítés nélkül - és a víz, illetve az izotóniás italok (az ásványi anyag, és só pótlás is dopping?) ott már nem lesz elég.

A tényleges maratonon egyébként két ilyen 32g-os aptonia gélt toltam be, egy banánt a felénél, meg nagyjából ahol csak lehetett, ott egy, vagy két deci vizet (5 km-enként volt frissítőpont, az elsőt még kihagytam, meg közben talán egyet).

Anyagösszetétel
    Ultra Gel 500. Szénhidrát alapú, B1-, B6-, B12- és E-vitaminban valamint cinkben gazdag, koffeintartalmú zselé. Feketeribizke ízesítés. Összetevők: glükózszirup (52%), maltodextrin (23%), víz, fruktóz (9,5%), savanyúságszabályozó: citromsav, vízmentes természetes koffein (0,06%), nátrium-citrát, tartósítószer: kálium-szorbát, aroma, B1-, B6-, B12-, E-vitamin, cink, térfogatnövelő: gellán gumi, természetes aroma, élelmiszerszínezék (répa és ribiszke sűrítmény). Glutént*, halat*, szóját* és tejet* feldolgozó üzemben készült. *Allergének

Azért ha megnézed, ez szinte tisztán cukorszirup, ha ez doppingnak minősülne, kb a sportot, mint olyat betilthatnád.

p

Új hozzászólás Aktív témák