Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Áá, félreértettelek. Szóval már meg van minden és üzembehelyezni megy a szaki. Ott már sok beállítanivaló nincs, ha jó kazánt vettetek, akkor hip-hip, ha nem, akkor szívás.
Az ökölszabályok azok veszélyesek ezen a területen (is), annyi tényező van ami befolyással van a végső összeállításra, hogy nehéz általánosságokat megfogalmazni. Találni légköbméter alapú táblázatokat radiátor méretezéshez, épület fajtától függően megadnak egy teljesítményigényt, de az annyira durva általánosítás, hogy nehezen lehet komolyan venni. Egy csomó tényezőt nem vesznek figyelembe, mint belmagasság, helyiség alakja, nyílászárók elhelyezkedése, fűtött-fűtetlen falak mérete és aránya, a falak, a nyílászárók, a födémek hőáteresztése, elektromos eszközök által generált hő, stb, etc.
Nem véletlen, hogy valami 45k-t fizettünk csak azért (elég nagy családi házról lévén szó), hogy a hozzáértő mindezt kiszámolja és megtervezze a rendszert. Találtam egyszer egy képletet amúgy valahol, de túl bonyolult volt, úgyhogy hagytam a fenébe. A vízhőmérsékletet egyébként a radiátorok fajtája határozza meg, elvileg 60-65 fok bemenő hőmérsékletnél több nem igazán jó a kondenzációs kazánoknak.
(#60249) fokukac: valószínűleg azért érzed így, mert csak akkor szólalok meg ha értek valamihez. Például a sörös diskurzusoknál engem soha az életben nem fogsz látni megnyikkanni se, mert nem is szeretem és nem is értek hozzájuk fikarcnyit sem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Dell Inspiron 5559 /i5-6200U/8GB/240GB SSD/WIN10/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest