Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz tope #54544 üzenetére

    Mi a kérdés?
    25 fok alatt tavasz van vagy ősz. 25-35 között nyár, 35 fölött kánikula. :)
    Illetve nekem régen a nyárhoz tartozott még, hogy 24 óra alatt nem esett le 3 havi csapadékmennyiség.

    Más: tegnap nagyjából elbúcsúztattuk a nyarat egy egri strandolással. Több érdekesség is adódott. Például hogy a vendégek 90%-a külföldi, jellemzően szlovák vagy lengyel. A lengyel lányok közt nagyon sok szép van. Ez nem újdonság, de érdekesség.
    Illetve a kajáldás vendéglátás színvonala, az ételek minősége alapján aki azt mondja, hogy mondjuk pl. Horvátország drága, az bekaphatja. Ugyanis 1 db tócsnin fekvő csülökért, meg 1 db borzaskáért, 2 adag körettel, savanyúsággal fizettünk 5000 Ft-ot. Ez akkor is csak elmegy, ha minden tökéletes. Namost a csülök bőre nem volt ehető, a zsírja közepesen nyers volt, a húsa viszont akácfakeménységűre volt kiszáradva, agyonsütve, vagyis a kiadott étel kb. 30 %-át lehetett emberi léptékkel elfogyasztani. A borzaska véletlenül elfogadható volt, a sültkrumpli tipikusan a legolcsóbb elősütött, amit fagyosan dobtak az olajba, ami azonnal lehűtötte, vagyis nem sült, hanem főtt. Kicsit kihűlve már csak egy adag főttbelsejű olajtól megszívott krumplihalom volt. A savanyúság szintén elfogadható volt. Az evésre alkalmatlan műanyag kés és villa nettó 30 másodperc alatt törik szilánkosra a legpuhább krumpliban, tehát onnantól mindent kézzel kell enni, fölösleges újat kérni és tonnaszám tördösni a műanyag vackokat.
    Vagyis még a nagyon drága, olajos, sűrű, félig nyers tésztájú lángos is sokkal jobb választás, mert az negyedennyibe kerül, és bár nem jó, de mennyiségre ugyanannyi, és nem dobja ki a pénzt az ablakon az ember. A sör 400-750 Ft.
    Szóval amíg odalent a leglepusztultabb legócskább büfében is olyan pizzát és olyan kajákat vágnak az ember elé, fém evőeszközökkel, 2 méterre a tengerparttól, amilyet itthon éttermekben se nagyon adnak, és nem kerül többe, mint a jó magyaros csodacsülök, addig ne is próbálja senki összehasonlítani. És most nem arról van szó, hogy itthon vagy odalent étterembe megy az ember. Nem, ez az amikor kiúszik a partra, és vizes fürdőruhában odaül a műanyag padra, székre.
    Mindazonáltal a kürtőskalács rendkívül finom, kissé túlságosan vékony, hirtelensült, de ízre legalább kiváló.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák