Hirdetés

Aktív témák

• WN31RD

addikt

A füttyögéshez:

Nem láttam, nem hallottam Medgyessy beszédét, mert rohadtul nem tud érdekelni, hogy milyen PR szöveget nyom - annak ellenére, hogy rájuk (is) szavaztam, és ezt vállalom is. Nem hallottam így a füttyögést sem, de olvastam a beszámolókat róla.

Elég nagy kulturálatlanságnak és bunkóságnak tartom az ilyesmit. Nem kötelező elmenni ilyen helyekre, nem kötelező odafigyelni sem. De ha már ott van valaki, akkor adja meg azt a minimális tiszteletet, ami mindenkinek jár. Ha egy politikus egy hivatalos ünnepségen kiáll, és beszédet tart, akkor nem fütyülöm ki. Akkor sem, ha kifejezetten rossz szónok, akkor sem, ha szerintem hülyeségeket beszél, és akkor sem, ha szerintem a legtisztességtelenebb ember a világon.
    Nagy gazembernek tartom például Orbán Viktort (kéretik nem flame-et indítani ebből), de soha nem vetemednék arra, hogy kifütyüljem a beszédét, vagy hogy hangos röhögésbe kezdjek, amikor éppen koronát úsztat. El sem megyek ilyen alkalmakra természetesen, de ha mégis oda kerülnék valahogyan, akkor sem tennék ilyet. És ha valakiről megtudnám, hogy ilyesmire készül, akkor megpróbálnám lebeszélni róla.

Amíg a politikai ellenfeleinket ellenségnek vagy utolsó kis senkiknek tartjuk, akik a legalapvetőbb tiszteletre sem méltóak, addig tovább is a béka segge alatt marad a magyar politikai kultúra. Az ellenfeleinket nem megalázni kell, hanem tisztességes versenyben, tisztességes vitában, esetleg a választásokon legyőzni. Ha pedig vesztettünk, akkor úriember módjára elfogadni a vereséget, és nem hisztit csapni miatta. Érdekes módon a magyarországi konzervatív, ''polgári'', stb. pártok és követőik többségéből éppen ez az úriemberre jellemző viselkedés, a nagyvonalúság és elegancia hiányzik (nem csak belőlük hiányzik persze), pedig az ember pont azt várná, hogy ők fognak élen járni, és példát mutatni e téren.

Lehet sorolni a mostani kormány hibáit. Lehet kritizálni őket. Kell is. De aki füttyög, az saját magáról állít ki igen-igen szégyellnivaló bizonyítványt. Ez a véleményem.

Aktív témák