- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Nagy méretű táblagép érkezett a Vivotól
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Házimozi belépő szinten
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
role_of_72
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Sigma 50-200mm F4,0-5.6 DC OS HSM objektívvel van valakinek tapasztalata? Canon vázam van, arra néztem ki, csak nem túl sok véleményt találtam róla a neten (angol oldalakon se..). Vélemények helyett inkább csak olyan javaslatokat találtam, hogy "vegyél inkább Canon 55-250 IS-t".. De honnan tudja, aki nem használta ugye?

Árban nem sok ugyan a különbség a Sigma javára, viszont én mégis hajlanék felé.
Azért is pl., mert 3 éve használom az elődjét, egy 55-200-as Sigmát és - lehet érte kövezni -, de szerintem nagyon szép képeket készít!
(a minőség persze relatív, nekem ennyire fussa
)
Legjobban a Sigma színei és a bokeh tetszenek és tartok tőle, hogy a Canon ezeket esetleg nem adná..
Van ugyanis egy 18-55 IS obim nagylátóként, ami elvileg az 55-250 IS "párja" és az élességgel nincs bajom, a színei viszont a számomra kissé hidegek.
Építési minőségre nem tudom milyen a Canon teléje.. a 18-55 IS-t alapul véve a Sigma jobb, azon túl az új változatba belekerült szinte minden, amit a mostani telémből esetleg hiányolhattam: nem forog a frontlencse fókusznál, szélesebb zoomgyűrű, HSM motor, stabi se lenne rossz néha..
Csak épp véleményt hallani keveset..
Köszi szépen a segítséget előre is!

Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektív - Megkímélt -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Zenit FS-12 Fotosnajper Teljes készlet Tair-35 300mm Helios 44M-4 Teljes szűrőkészlet
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Canon EF 70-200mm f/2.8L USM objektív - Újszerű -
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(a minőség persze relatív, nekem ennyire fussa
)