Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alx.Mercer
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Némi anomáliát tapasztaltam szeretett Canon 70-200 F4 IS objektívemnél.
A furcsaság a stabilizátor bekapcsolásával van összefüggésbe:
Normális dolog az, hogy bekapcsolt stabilizátorral kevésbé lesznek élesek a képek, mint kikapcsolt állapotban?
Pl: nappal, 1/320-on szinte minden statikus téma éles, ha kézből fotózok, stabilizátor nélkül, 200mm-en. Ha minden értéket hagyok ugyanúgy, csak bekapcsolom hozzá a stabilizátort, akkor kis mértékben ugyan, de életlenebb lesz a kép...
"Hosszú" záridőknél (pl 1/60) természetesen a stabilizátor bekapcsolásával jobb a végeredmény, mint kézből fotózva, de a fenti jelenség nekem akkor is furcsa... Az optikai keresőben a kép szinte "megfagy" amikor bekapcsolom a stíbilizátort, és a jellegzetes hangját is hallom folyamatosan dolgozni.
Olyat már hallottam, hogy állványon bekapcsolt stabilizátorral nem szabad fotózni, mert ronthat az élességen, de a kezemben csak nem áll úgy, mint egy állványon!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Könyvajánló
- Projektor topic
- Racoon City árnyékában: Teszteltük a Resident Evil Requiemet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000- HUN / számla-garancia
- szinteÚJ Nubia REDMAGIC 11 Air (NX799J) 1év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest