- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Központi helyre, számítógép és vezetékes LAN kapcsolat nélkül szeretnék otthonra tintatartályos nyomtatót, szkennelési funkcióval.
LAN-os nyomtatók elég drágák, WIFI-sben gondolkodnék, de nem tudom, hogy jól értem-e a felhasználói leírást.Kérdés1:
A Wifi hálózatra csatlakozott nyomtatóra lehetséges-e a hálózatra kapcsolódó számítógépekről/laptopról (telepített driverekkel) szkennelni/nyomtatni?Kérdés2:
Beállítható-e standby mód, hogy ne kelljen minden alkalommal odamenni nyomtatás előtt? (két szint között lenne helye, megkönnyítené az életet, éjszakára áramtalanítás tervezett)Tudtok esetleg típust (Epson?) javasolni ?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Van egy HP Laserjet Professional 1102-es USB-s nyomtatóm, amit szeretnék hálózatra kötve üzemeltetni. A router (ASUS N18U - tomato), elvileg képes lenne ezt kezelni (egyszer már telepítettem rá), de 10 napja küzdök és nem sikerül összehozni.
Az az ötletem támadt, hogy elvileg egy printszerver-rel is megodlható lenne a nyomtató hálózatra való csatlakoztatása. Megfizethetőt lényegében csak egyet találtam:
https://nyomtatoszerver.arukereso.hu/tp-link/tl-ps110u-p38251959/
De ennek a kompatibilitási listájában nem szerepel a nyomtatóm:
https://www.tp-link.com/hu/support/compatibility-list/
Van esetleg valaki aki ehhez a nyomtatóhoz ilyen printszervert használ?
Vagy van jobb ötletetek (pl. másik printszerver)?Köszönöm előre is minden válaszotokat, segítségeteket!
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Lenne kérdésem, már feltettem egy másik topikba, de szerintem rossz topikba. Itt is megkerdeznem, hátha tudtok segíteni.
Íme a kérdés, inkább nen írom le, inkább linkelem: [link]Köszönöm
Gergő
-
Wendelke
aktív tag
Üdv!
HP Deskjet Ink Advatage 3525 tintasugaras nyomtatóm van, amibe HP 655 patronok valók. Most cseréltem gyári partonokat utángyártottra, amiket el is fogadna, de a gond, hanem a fekete patront hiányzónak érzékeli.
A "poén" az, hogy a gyári éppen kiürülőfélben lévőt, a teli utángyártottat is . Belepróbáltam a gyári tele patront is, de egyiket sem ismeri fel. Az utóbbi eredeti patron még volt eltéve, tehát most bontottam ki a dobozból.
A patronok chipjét érzékelő érintkezők lehetnek esetleg kontakthibásak?
-
PociAti
őstag
Használj Linuxot. Gombhoz a kabát esete, de elég könnyű telepíteni sok előnye van.
Vagy próbálkozhatsz még régebbi windows driverekkel is, hátha...
Vagy virtuális gépen próbálkozhatsz mondjuk XP-vel. Ezen kívül is vannak lehetőségek, de ezekkel kezdeném. -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Ismerőstől kaptam egy Philips LaserMFD LFF 6050-es típusú multifunkcionális nyomtatót. A hivatalos oldalon kizárólag linuxhoz van driver, a Windows 10 pedig mint "Laser Pro LL2 3" ismeri fel és "driver is unavailable" üzenetet dob. Ennek a verziónak LAN-ja nincs, csak "telefondugója", szóval az sem opció.
Az interneten egyéb helyen pedig csak gyanús oldalakat találtam amin elvileg fent van a driver, nem feltétlenül tölteném onnan le. Esetleg javaslat, mit tudnék vele kezdeni?
Szerk.:
A készülékre 6080 van írva, de azon kéne lennie LAN-nak, ezen viszont nincs. Nem értem. -
Sziasztok,
volt aki már próbálta az i-AICON patronokat? Egy MX925-ös Canon all in one-hoz szeretnék normális minőségű utánagyártott patront.
-
denta58
csendes tag
Üdv!
Egy Canon i-SENSYS MF211 nyomtatót szeretnék vásárolni használtan. Mennyi az az összesen kinyomtatott oldal szám ami ilyen kategoriájú nyomtatók esetében nem számít leharcoltank? Jelen esetben 6200 körül van ez a szám.Köszönöm!
-
PociAti
őstag
válasz
energomatt #16036 üzenetére
Ezek szerint a nyomtatóval nincs gond, és talán a routerral sincs. A 2,4 G-s hálózat (az 5 GHz-hez képest) nagyobb hullámhosszon dolgozik, így bár kisebb sebességre képes, de nagyobb távolságot tud elérni. Vagy a 2,4 GHz-es antennáddal lehet valami probléma, vagy a sáv, amit használnál az nagyon telített (a közeledben mások is ezen lógnak, ezért célszerű lenne áttérni más sávra).
De nem ismerem a pontos felállást, akár a nyomtató 2,4 G-s része is gyengélkedhet. -
Tanisz
senior tag
válasz
energomatt #16038 üzenetére
Köszönöm, jó áron vannak nagyon a tonerek is
Még egy dolog felmerült időközben.
Szerintetek az adott készülékemhez még tudok ethernet vagy wifi adaptert venni valahol vagy felejtsem el.
Ezekkel kompatibilis az eszközöm.
Ethernet opció: Brother NC-2100p
Wireless opció: Brother NC-2200wTaláltam egy wireless adaptert hozzá angliában, de 126 GBP-t egy kicsit sokkalok érte , a nyomtató nem ér annyit : )
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Lehet nem teljesen illik a topik témájához, de hátha tudtok segíteni.
Van egy Brother MFC-7420-es készülékem.
Szeretnék tonert venni hozzá, mert már kifogyóban van a mostani.
Utángyártottra gondoltam, mert olyan sokat nem nyomtatok.Tudnátok ajánlani megbízható üzletet ahonnan érdemes vásárolni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
energomatt
őstag
válasz
Csavarnyuzo #16035 üzenetére
Először is köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! A most feltett kérdéseid megválaszolására, a PC billentyűzete mellé tettem a laptopot. Amikor bekapcsoltam, nagy meglepetésre elindult a nyomtató és kinyomtatta azokat a tesztoldalakat, amik várakozólistán voltak a laptopon. Ekkor a router és a laptop közötti távolság fél méter volt. Rögtön pingeltem a nyomtatót, de így is vagy 25%-os volt az adatcsomagok érkezése, vagy 50, vagy 0. Bár nem tudtam fejből, hogy tud-e a laptopom 5Ghz-et, de kiderült, hogy igen és átváltottam az 5G router kapcsolatra. Ekkor a pingelés már 100%-os eredményt adott. Így tehát a probléma megoldódott, az már egy kevésbé érdekes kérdés, hogy 2.4 Ghz-en miért nem működik együtt a nyomtatóval, két különböző típusú újszerú HP laptop. (?) Tehát köszönöm!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
energomatt #16034 üzenetére
El kéne jutni odáig hogy legyen a ping-re válasz.
Sorrendben:
1. PC-ről ping a nyomtató ip címére: várhatóan rendben lesz -lesz válasz-.
2. Laptopról ping a nyomtató ip címére: mi az eredmény?
3. Laptopról ping a pc ip címére: mi az eredmény?
4. Pc-ről ping a laptop ip címére: mi az eredmény?
Ezekkel a lépésekkel le lesz tesztelve a nyomtató oda-vissza "kommunikációja" és a laptop oda vissza "kommunikációja" és talán közelebb visznek a megoldáshoz -
PociAti
őstag
válasz
energomatt #16031 üzenetére
Ha jól értem az alap felállást:
- a nyomtató közvetlenül WiFi-n csatlakozik a routerra,
- PC kábelen csatlakozik a routerra (és kommunikál a nyomtatóval),
- laptopok WiFi-n csatlakoznak a routerra, de nem kommunikálnak megfelelően a nyomtatóval.
Érdekes. Nem találkoztam még ilyen problémával. Talán még akkor se szabadna problémának lenni, ha az egyik 5G-n, a másik 2,4G-n csatlakozik, de ki tudja... Kipróbálhatnád a laptopot kábelen is rádugni a routerra, hátha úgy már menne, és egy lépéssel előrébb lennénk. -
Weareus
addikt
Üdv mindenkinek!
Nyomtatós technikai kérdéssel ide irányítottak.
A kérdés a következő:
[link] -
energomatt
őstag
válasz
PociAti #16023 üzenetére
Teljesen elakadtam. Volt nálam azóta másik laptop is, azzal sem jutottam semmire, pedig azon nem volt semmi ezzel kapcsolatban telepítve. A Brother supporttal beszéltem, nem tudtak segíteni, mivel kiderült, hogy szerintük is mindent jól csináltam. Csak annyit ajánlottak, hogy megvizsgálják a nyomtatót, ha beviszem. Viszont ez a jelenség egyáltalán nem arra utal, hogy a nyomtatóval probléma lenne, mert akkor a PC hogyan ismerné fel? Csak annyi a különbség, hogy PC lan-router-nyomtató_wlan helyett, laptop wlan router nyomtató_wlan lenne a kapcsolatlánc.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #16029 üzenetére
Megtörtént. És az jó is lett. De rápróbáltam most megint és gépről is jó lett. Na ez nagyon érdekes. Nem is értem mért csinálta. Akármennyi festékem is ment a pocsékba...
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
Én vettem régebben egy Brother HL-L2340DW nyomtatót. Eddig teljesen jól működött. Ma is szerettem volna nyomtatni és tök fekete lapot köpött ki fehér szöveggel. Mintha inverzbe nyomtatna. Mi a rosseb lelte? Annyi, hogy nem rég újra tettem a Win 10-et mert új lap stb lett. A nyomtató úgy van beállítva, hogy vezeték nélkül csatlakozik a routerre. Ha valamit nyomtatni szeretnék akkor simán ott van a listába kiválasztom és minden ok. De most nem ez történt.
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Canon ip7250-ben kb 2 hete cseréltem patront akkor nyomtattam vele néhány oldalt. Tegnap nyomtattam volna vele erre csak üres lapokat adott ki az egyiken volt egy fekete csík. Ma szétszedtem a fejet és kitisztítottam de semmit nem változott. Mi lehet a gond?
Viktor
-
Flinter
tag
Szevasztok, egy kis segítséget kérnék.
Windows 10 x64-t telepítettem föl, és az Epson AcuLaser M1200 lézernyomtatót (USB) nem ismeri föl. Próbálkoztam mindennel, amit találtam a neten, de valójában sehol semmi, nem is látja sehol a számítógép.
Epson saját oldalán egy "software updatert" ajánl - nos az se csinál semmit, tök üres az ablaka, ahol látni kéne, hogy mit csinál. Tán azért nem, mert nincs mit upgradeljen, nincs eredeti driver se fenn a gépen. (Gondolom én.)
https://www.epson.hu/support?productID=3677#product_search
Nincs valami ötletetek, h. mit lehetne tenni? -
PociAti
őstag
válasz
energomatt #16022 üzenetére
Próbáld ki, hogy a laptopról távolítsd el a Brother szoftvereket, illesztőprogramokat. Majd a registryből is töröld ki a Brotherre vonatkozó bejegyzéseket.
Utána erről az oldalról töltsd le a megfelelő oprendszerhez tartozó telepítőt, és tartsd be az ott előírt lépéseket.
Windows esetén nem vagyok túl jártas, de ha csak alkalmi nyomtatás lesz a laptopról, akkor az "Illesztőprogram" is elegendő lenne, a "Teljes illesztőprogram és szoftver csomag" már tetemes méretű. Ez utóbbi egyes komponensei rezidensen futnak a számítógépen, és például ha a nyomtató mellett állva szeretnél szkennelni, akkor elég azon megnyomni a szkenner gombot, majd a megjelenő listából kiválasztani valamely számítógépet (melyen háttérben ott fut a ControlCenter). -
energomatt
őstag
válasz
PociAti #16021 üzenetére
Köszönöm a javaslatot ezeket követtem. A PC megint ősszejött, immár vezeték nélkül, tehát a routeren keresztül, azonban a laptop hasonlóan viselkedik mint korábban, pedig ugyanazon a routeren és SSID-n van az is. Ha be van kapcsolva a PC, ha nincs, mindegy, nem ismeri fel a nyomtatót.
-
PociAti
őstag
válasz
energomatt #16020 üzenetére
A nyomtató nem tud egyszerre PC-ről megosztott berendezésként és hálózati nyomtatóként is üzemelni.
El kell felejteni a számítógépről történő megosztást, ez a szokás a régi idők maradványa, ma már az olcsóbb és középkategóriás gépek is önállóan csatlakoznak a hálózatra. (Szinte csak hátránya van a közvetlen csatlakozással szemben.)
Ki kellene törölni ez előző beállítások maradványait, aztán tiszta lappal előröl kezdeni. A nyomtató csatlakozzon a routerra, a számítógépek, telefonok meg azon a routeren keresztül csatlakozzanak a hálózatra és látni fogják. -
energomatt
őstag
válasz
PociAti #16017 üzenetére
Megpróbálom: A PC és nyomtató között USB kapcsolat van. A nyomtató meg van oztva az otthoni hálózaton. Ha a PC be van kapcsolva, akkor a laptopról is elérem a nyomtatót, vagy mobilról is. A következő lépés az lenne, hogy a PC bekapcsolása nélkül a nyomtató wifi csatlakozásával is lehessen nyomtatni. A wifi be van állítva SSID, jelszó, a nyomtató csatlakozott, ezt írja ki a kijelzőn és a router menüjében is ez látszik. Az IP cím a nyomtatóról van kiosztva, fix, nem ütköző, PC-ről pingelhető.
A laptopon elindítom a teljes Brother telepítő csomagot, nem talál nyomtatót a wifi hálózaton. Felajánlja ugyanazt a wifi beállítási folyamatot, amit már amúgy végrehajtottam. Azt is megtettem, hogy töröltem a hálózatot a nyomtatón és ezután mentem végig a beállítási folyamaton, ami nem más mint az SSID kiválasztása és a jelszó megadása, de ugyanoda jutok akkor is, nem talál nyomtatót a telepítő. -
Kr.Cs.
friss újonc
Sziasztok.
Van egy CANON G1400-as nyomtatóm, és - eddig nem - de mostanában van vele egy kis probléma. Sima papírt, meg rajzlapot is kinyomtat problémamentesen, azonban én ételfestékkel dolgozom, mivel cukorlapot nyomtatok vele.
Ez a cukorlap egy rajzlap szerű dolog, fóliával a hátulján. Problémamentesen átmegy rajta, azonban ha nyomtat és az utolsó 2 cm-nél jár, az első hengerek amik tekernék ki a papírt, nem tekerik, így lemarad a 2 cm a fejlécnél.
Vagyis egészen csak addig jönnek a cukorlapok, amíg mind a 2 henger (Ami behuzza meg ami kiadja) együtt dolgozik. Ha a behúzó már nem megy akkor egyszerűen nem tekeri jól tovább, pedig látom dolgozni a hengert.
Sima papírnál meg rajzlapnál nincs gond.
260 db kb. már sikeresen ki lett nyomtatva, elvileg erre ajánlották.
Mire gyanakodnátok? Komolyabb hiba?
-
Csavarnyuzo
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
energomatt #16016 üzenetére
Nem tiszta a kép, hogy mi hová és hogyan csatlakozik? Írd le világosan (és nem több hozzászólásból kelljen összemazsolázni a részleteket). Például a nyomtató miként kerül a hálózatra? Közvetlenül, vagy gépre van USB-vel rákötve, és az lett megosztva?
Elég jó a brother supportja, a konkurenciák között talán a legjobb, és világosan, lépésről lépésre le írva mikor mit kell csinálni (és közben mit ne tegyél). -
sNORh
addikt
Sziasztok
HP tonert szeretnék tölteni. A kérdés az, hogy más gyárto por jó lehet hozzá, pl egy Minolta por? Vagy inkább ne kísérletezzek vele? -
PociAti
őstag
válasz
energomatt #16005 üzenetére
Felejtsd el a DHCP-t!
Adj fix IP címet a nyomtatónak és a számítógépnek is. Vannak körülmények, amikor ez utóbbira is szükség van a stabil működéshez.A nyomtató menüjében a gép IP címét: Menü, 4) Hálózat, 1) Wlan 1) TCP/IP), vagy ki tudod nyomtattatni: 5) Jelentés nyomtatása 2) Hálózati Beállítások. De lehet ezt látni a routeren is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #16011 üzenetére
Köszönöm az infót, most már oké (előzőleg nem vártam eleget, hogy átváltson Download-ra)
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
energomatt #16010 üzenetére
Nem lehet hogy a mellékszál miatt nem működik? Nem vagyok, ott segíteni próbálok, megjegyzéseket pedig megtarthatod magadnak. A "gondolom működnie kellene" mint látszik ebben az esetben nem segít.
Amit én csinálnék:
- Kiválasztanék egy olyan IP-t, amit a DHCP nem oszt -de persze az alhálózat ugyanaz kell hogy legyen-.
- A nyomtatót erre a fix IP-re tenném a készülékben beállítva, tehát a DHCP-től függetlenül. Így biztosítva lenne, hogy nem lesz IP cím ütközés -hacsak valami kósza eszközödnek a hálózaton nincs beállítva szintén ugyanaz kézzel-.
- PING.
Amíg fentiek ellenére a ping nem lenne rendben, addig nem mennék tovább, hanem keresném hogy mi okozhatja. -
energomatt
őstag
válasz
Csavarnyuzo #16008 üzenetére
Mindig szívesen tanulok. Az a kérdés, hogy miért nem lehet most elvonatkoztatni egy mellékszáltól? Az, hogy milyen IP címet adott a DHCP szerver, nem ok arra, hogy ne legyen működőképes a wifi kapcsolat. Minden eszközt látok, amelyik a routerre csatlakozik, látom az összes használt IP címet is. Az, hogy a MAC cím alapján nem hajlandó másik IP címet adni a nyomtatónak a DHCP szerver az egy érdekes probléma úgy önmagában, de ettől még, úgy gondolom működnie kellene a nyomtatónak. Tehát valóban nem lehet pingelni a nyomtatót a laptopról, pedig minden jel szerint csatlakozott a hálózathoz, ezt írja ki és a router menüjében is ez látszik.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #16001 üzenetére
Sajnos nem találtam meg a javasolt manualt ...
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
energomatt #16007 üzenetére
Ez most nekem kicsit zagyva: "Ettől függetlenül most észrevettem, hogy ez mégsem úgy működik, ahogy gondoltam".
Először tisztában kéne lenni a hálózati alapdolgokkal.
DHCP: ha MAC alapján van "csinálva" IP cím foglalás, akkor azt másik eszköznek nem fogja kiosztani.
PING: addig ne nagyon akarjunk nyomtatni IP alapon, amíg a hálózatos eszköz a pingre nem válaszol -vannak kivételek, de az nem az otthoni kategória-. -
energomatt
őstag
válasz
Csavarnyuzo #16006 üzenetére
Igen, MAC cím alapján a routerben. Ettől függetlenül most észrevettem, hogy ez mégsem úgy működik, ahogy gondoltam, mert továbbra is a DHCP osztja a címet néhány ilyen esetben más készülékeknél is. Ha ettől viszont elvonatkoztatunk, nem fix IP címmel is működnie kellene. A hálózat varázsló beállításain végigmenve SSID/jelszó megadása, sikeresen csatlakozik a hálózathoz, a laptop mégsem találja a nyomtatót. Egyébként mobilról is csak azért tudtam nyomtatni, mert a PC be volt kapcsolva és a nyomtató az otthoni hálózat része. Ilyen módon a laptopról is lehetne.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
energomatt #16005 üzenetére
Az IP címet a DHCP szerveren foglaltad? Mert ha nem, akkor azt simán i fogja osztani másik eszköznek. Jellemzően olyan fix IP-t állítunk be, amit a DHCP nem oszt, vagy a DHCP szerveren állítunk be MAC alapján foglalást. Így csináltad?
-
energomatt
őstag
Egy új DCP-T510W nyomtatót üzemeltem be a napokban. USB csatlakozással a PC-re telepítettem a Brother szoftvercsomagot. A wifi kapcsolatot beállítottam, fix IP címet adtam, méghozzá azt, amit a DHCP először kiosztott neki. Mobiltelefonról működött a nyomtatás. Eddig, tehát minden rendben működik. A HP laptopommal viszont Win 10-es oprendszerrel nem sikerül elérnem a nyomtatót. A szotvercsomag telepítése megakad, mivel nem találja a nyomtatót. se automatikusan, sem az IP cím megadásával. Pingelni sem tudom, csak a PC-ről. Itt egyelőre elakadtam.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #16001 üzenetére
Köszönöm az ötletet, remélem segíteni fog a hiba megszüntetésében.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #16002 üzenetére
Köszi, ez nem jó hír, mehetek át a milyen nyomtatót vegyek topicba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest