- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Everest / AIDA64 topik
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
Csavarnyuzo #14349 üzenetére
Kösz a részletes választ! A helyzet az, hogy elvileg a nyomtatóhoz nem nyúlt senki, ráadásul le van jelszavazva, így nem igazán lehet bármit átállítani. A jelszó nekem nincs meg, és nem kérem el ha nem muszáj.
Az angol nyelvű leírásban megtaláltam, elvileg a Go és Cancel egyidejű megnyomásával lehet resetelni a nyomtatót, hát esetleg úgy megnyomódhatott. Nagy észre vall amúgy ha ilyen egyszerűen (véletlenül) törölni lehet a beállításokat... Viszont akkor valószínűleg marad ez a 169.x.x.x cím, ami nekem tök mindegy mi, csak ne másszon el. Kösz még egyszer!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
mikk2000 #14348 üzenetére
A 169.x.x.x az APIPA miatt van. DHCP-n kért IP címet de nem kapott, ezért rendelt egyet magának APIPA szerint.
Mivel azt írod hogy csak switch van a rendszerben -tehát DHCP nincs-, ezért amik lehetnek:
- valaki a nyomtató webes felületén átbökte DHCP-re az IP címet
- a nyomtatón lévő gombokkal -esetleg beragadásukkal- reset lett adva a készüléknek és beállt default-ra, ami DHCP
- formatter panel kezd cseszekedni -jellemző ennél a típusnál, de nem ilyen hibát szokott okozni-
Szerintem második.
Tedd az egyik gépet fix IP-re az APIPA tartományba, persze ne ugyanarra mint a nyomtató. Nyisd meg a HP webes felületét és tedd manual IP-re, állítsd be neki a régi IP-t. Végül PC vissza a régi IP tartományba. -
mikk2000
őstag
Sziasztok, adva van egy HP LaserJet P2015 hálózat nyomtató. Kb egy éve megy úgy a nyomtatás, hogy be lettek a PC-k konfigolva IP nyomtatásra a nyomtatóban eredetileg konfigurált levő 172.x.x.x valami címmel. Aztán egyszercsak egyik gépről sem ment a nyomtatás, mert kiderült hogy ő szépen átállította magát valami 169.x.x.x címre. Most ez vajon mitől? De a fő gond az ha egyszer megcsinálta, akkor vajon ezt már random fogja, és így vagy lesz nyomtatás vagy nem?!
Tulajdonképp egy egyszerű "hálózatról van szó", kis egyszerű Tenda 5105 switch, rajta a nyomtató meg két PC. -
tylerddd
veterán
válasz
Csavarnyuzo #14345 üzenetére
Egy nagyon amatőr videót össze tudnék dobni, de azt hiszem azzal várok pár hónapot. Tök ciki lenne, ha a videó után behalna a gép
De tényleg kíváncsi vagyok, h mit fog mutatni az elkövetkezendő időszakban.
-
Csavarnyuzo
őstag
-
tylerddd
veterán
válasz
#48613632 #14343 üzenetére
Köszi a részletes hozzászólást.
Amikor kiderült, h mi ez a B200, egyből kiszedtem a fejet és elkezdtem mosni, amíg csak tiszta víz ment át rajta festék nélkül. Hagytam száradni kb. egy napig, majd lefuttattam a tisztító programokat is. Az ötből 3 patront cseréltem, mert már egyébként is a végét járták és kifogytak tisztítás közben.
Most vagyok ott, h gyakorlatilag teljes mértékben használható a gép, a mellékelt képen látszik, h képet nyomtatva "gyors" opciót választva kihagy bizonyos helyeken. Ugyanakkor "normál" és "magas" minőségben semmi baja, illetve gyors opcióval szöveget, táblázatot is tökéletesen kinyomtat, a képpel volt csak baja. Szóval most ez a helyzet, nem tudom ez meddig lesz így, de úgy néz ki marad a masina. Tudom, h ennél van sokkal profibb, olcsóbb fenntartású gép is, de ez engem lassan 4 éve tökéletesen kiszolgál minden téren, amire nekem kell tökéletesen elég. A wifi szívatott meg néhányszor menthetetlenül, nem volt hajlandó úgy nyomtatni, de mindig megjavult, Windows-os okokra vezetem vissza.
Patront én itthonról veszem, 11-es pakkban (2x4 színes + 3 nagy fekete, mind XL-es) olyan 5k körül. Ez drágább, mint a te forrásod, viszont nem is kerestem külföldi lehetőséget, ennyi nekem fél évig is elég.
-
törölt tag
válasz
tylerddd #14336 üzenetére
MG5450-est dobtam én is ki, B200 hiba miatt. Nekem annyiban volt más, hogy semmit nem volt hajlandó csinálni, ami nyomtatás. Tisztítás megvolt.
Ebayen néztem, használt fej £20-ért ... ööö, inkább nem.
Az MG5450 kifutott modell, használt nyomtatók voltak csak, kb fej árban ...
Inkább újat vettem. Szempont, az olcsó tinta, és a disk print lehetősége volt.
Több variáció is volt, de figyelembe véve, hogy az 551-es tintapatronok utángyártottban fillérekért vannak, nekem az MX925 lett a nyerő.
Kicsit drágább alapáron, mint az MG5450 volt, de ha marad a tintaár, és 2 évig bírja vele, akkor bőven megtérül.6 szett tinta mindössze £8 postával (kb 3000 HUF kompletten a 6 set)
A problémádra visszatérve.
Ha a görgő, és fejtisztítás nem hoz eredményt, első körben kicserélném az összes tintapatront. Ez nem költséges mutatvány, de ez kb az, amit házilag megtehetsz.
Persze, ha nem félted, kitakaríthatod magad is, van erről rengeteg videó a neten.Na, remélem volt hasznos információ is a hsz-emben
szerk:
INNEN rendelhetsz új nyomifejet, ha úgy gondolod, megéri.
-
ssid3956
tag
Sziasztok!
A Xerox workcentre 3119 Series nevű nyomtatóm mostanában nem hajlandó felvenni a papírt a tálcából. 5 alkalomból 1-szer sikerül neki. (Ilyenkor tálca nyit-zár és újra próba)
Mit javasoltok, mit nézzek meg rajta? Mi lehet a baj? -
kmisi99
addikt
Sziasztok van egy kyocera p6030cdn nyomtató, a lap bal oldalára fekete festékcsíkot húz.
Így néz ki [link]Ez szervíz, vagy javítható "házilag"? Talán új toner vagy mi lehet?
-
tylerddd
veterán
Erre a kérdésemre nem kaptam választ, de alakult a dolog. Jelenleg normál és magas nyomtatási minőségben teljesen korrektül nyomtat a készülék és egyáltalán nem jön elő a B200-as hibakód. Viszont alacsony minőségnél ilyen formában nyomja ki a képeket. Ha jól emlékszem korábban is csinált már ilyet, akkor pár hetes normál nyomtatás után már az alacsony minőségű is rendesen kivitelezte a nyomtatni valót.
-
varpet
csendes tag
Sziasztok,
adott egy Canon LBP-2000 nyomtató Windows 10 alatt. A driver felismeri, a rendszer látja de nyomtattásnál csak ezt nyomtatja ki:
PCL XL Error
Subsystem : Kernel
Error: Unsupportedprotocol
Operator: parent stream
Position: 0 -
kriszwells
aktív tag
Üdv! HP Officejet 4500-as nyomtató ezt a hibát jelezte ki egyik napról a másikra. Semmire se reagál, csak ha kihúzom az áramból tűnik el, amint visszadobom ugyanez. Főkapcsoló gombra se reagál. Mi lehet a baja? Patron üres benne, de az volt már egy ideje, szkennerként használtam.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Canon MG5450-es nyomtatóm B200-as hibát dobva küld a szervizbe. Neten azt találtam erről, h nyomtatófej hiba, videók, leírások alapján kitisztítottam, de így se jó. Munkámban most indul a "szezon", rohadt ideges lettem, mert kellene a masina. Mit javasoltok? Vegyek új fejet, dobjam ki a pi**ába és vegyek új gépet? Szervizbe vidéki lévén Szegedre tudnám vinni, de nem ismerek semmi ilyen helyet.
Sürgős! Ötleteket, tanácsokat várnék! Köszi!
ps: kezdetektől utángyártott patronnal használom, mert a teljes eredeti pakk (5db patron) annyi lett volna, mint a nyomtató maga.
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Röviden leírom a sztorit:
Adott egy HP Deskjet 4535 nyomtató és egy HP Pavilion notebook Windows 10-zel (Gyárilag ezzel az oprendszerrel vettem)
A nyomtatót 3 hónapja vettem, hibátlanul működött Wi-Fi-n és USB kábelen keresztül és mobilokról is.
Notebook ezalatt az idő alatt kijelző cserén járt a HP gyári szervizbe és utána jött a furcsaság.A notebookot lefrissítettem a legújabb Windows 10-re, minden update sikeresen felment, majd amikor a nyomtatót telepítettem hibába ütköztem. Amikor szeretnék nyomtatni, akkor a listában nem látszik a nyomtató egyáltalán és az illesztő programnál is hibát ír. Egy napot szenvedtem vele, végül a Windows 10 újratelepítésénél lyukadtam ki.
Le is ment a folyamat, majd úgy döntöttem, hogy mielőbb a Windows lefrissül felrakom a nyomtatót. Csodák csodájára hibátlanul működött, mint a szerviz előtti időszakban. Eltelt 2 nap, majd a Windows lefrissítette magát és újra előjött a hiba... Azóta se sikerült rájönni, hogy mi a franc történt, felhívtam a HP-t, segítettek távkapcsolatban, de ugyan arra jutottak, amire én a nagy büdös semmire, majd javasolták a Microsoft-ot hívjam fel, hogy a frissítésben valamit elrontottak. Egyből felhívtam a Mikrót is, majd ők meg visszamutogattak, hogy a HP nem frissítette az illesztőprogramot az új Windows 10 verzióhoz....Jelenlegi helyzet:
- ha a Wifi kapcsolatot ellenőrzöm, akkor látja a gép a nyomtatót, kiírja a hálózati adatokat, de semmi nem történik
- Eszközök és nyomtató menüpont alatt a nyomtatónál csak szkennelési menüpontok vannak
- eszközkezelőben, ha az illesztőprogramot frissíteni akarom a kapott hibaüzenet: "A nyomtató illesztőprogramja nem kompatibilis egy a számítógépre vonatkozó házirenddel, amely blokkolja az NT 4.0 Illesztőprogramokat"Mi a megoldás a srácok?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Bambuszpro
tag
válasz
Marci112233 #14324 üzenetére
Van egy ilyen gép alaphelyzetbe állítás opció.Utána csak újraraktam minden hozzá szükséges programot és működött.
-
Dr. Romano
veterán
Hali
Adott egy Brother DCP 130C nyomtató. A tesztoldal szépen kinyomtatódik minden egyes színnél megvan minden egyes pötty, azonban a piros nyomtatáskor elég gyenge. Inkább rózsaszínes árnyalatot vesz fel. Szerintetek ez mitől lehet?
Jelenleg Windows 10-el van használva, de géptől függetlenül színes másoláskor is ugyanez a helyzet. -
Marci112233
addikt
válasz
Bambuszpro #14323 üzenetére
Hogy érted hogy részleges újratelepítés? Ráfrissítettél?
Mondjuk a lényeg az, hogy már működik minden ahogy kell. -
Bambuszpro
tag
válasz
Marci112233 #14314 üzenetére
Megoldotta a windows "részleges" újratelepítése. Köszönöm minden segítséget.
-
Benhill
senior tag
Hello!
Canon MP250
szépen felismeri minden oké, test oldal oké, scanner része oké.
de ha gépen nyomtatni akarok valamit, rányomok hogy nyomtatás, és a nyomtató meg se nyikkan. Várakozási listában marad a nyomtatni való anyag.
Mi lehet a gond?
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Tudnátok segíteni, hogyan tudnék működésre bírni egy Sharp AR-5320-as nyomtató win10 pro alattt?
-
Silious
tag
Sziasztok!
Adott egy Ricoh lézeres nyomtató SP201 toner kazettával szerelve.
Szeretnék töltéshez hozzá toner port venni, de kifejezetten ehhez a típusú toner kazettához nem találok sehol.
Ami a kérdésem lenne, nem vagyok járatos a toner porokba, de ha Ricoh tonerhez való valamilyen másik típusú port veszek, akkor azzal fog üzemelni?
(chip már megvan, érdekes mód, arra könnyen rátaláltam) -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Nixon18 #14318 üzenetére
A vidóval ellentétben tilos függőlegesbe állítani a dobegységet!!! Itt látod hogy lehet kivenni a dobegységet. Nagyon óvatosan bánj vele, mert ha odakoccintod valahova vége a hengernek. A videón is látni, hogy van egy tisztító amit lehet huzigálni, ezt érdemes még a kivétel előtt megpróbálni hátha. Ha kivetted benézve a helyére látni, hogy honnan "jön" a lézer. Általában van valami porvédő üveg azt le kell tisztítani, vagy ha valami bekerült kivenni. Ebben ha jól látom a festékező is ebben az egységben van, így annak ellenőrzéséhez valószínűleg a fényérzékeny hengert kéne kivenni, ez már "mélyvíz csak úszóknak".
-
Nixon18
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #14317 üzenetére
És ezeket hogyan tudnám ellenőrizni?
-
Hali!
Kéne egy kis segítség Hp nyomtatóhoz.
Egész pontosan HP Photosmart C7280-as, probléma pedig, Tintarendszer hibát ír ki, nem is enged nyomtatni, meg semmit, csak szkennelni lehet vele. Egyik nap nyomtatni akartam, és a nyomtatni kívánt lapon itt-ott kisebb-nagyobb fekete paca volt.
0xc18a0001-es hibár ír ki egész pontosan.
Ötlet, hogy mi lehet a gond? -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xerox Workcentre 5021 lézernyomtatóm, amivel az a probléma, hogy a papíron egy adott sávban fehér csíkot hagy (lap tetejétől ~6-7 cm-re).
Szerintetek ez mitől lehet?
Dob és festék rendben, transzfer-roller is sértetlennek tűnik.
Gondoltam rá, hogy csak elkoszolódott, mert a 7120-hoz pl van egy kis szivacsos kefe, amivel lehet takarítani, de ehhez a típushoz se kefe nincs, se tisztítónyílás.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bambuszpro #14313 üzenetére
Más tippem nincs, így marad amit már írtak is, hogy Windows reinstall.
-
Bambuszpro
tag
válasz
Marci112233 #14312 üzenetére
Nem hinném hogy az a probléma. Próbáltam a saját gyárival, az előző canon kábelével és egy sd olvasóéval is.
Sajátjával a gépemen lévő összes usb porttal végig próbáltam.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bambuszpro #14309 üzenetére
Másik kábel esetleg?Nekem is volt hasonló gondom régebben ugyan így Win10 Pro-nál egy multifunkciós Samsung nyomtatóval, de nekem toldva volt a kábel és az volt a ludas. Kicserélve egy egyben lévő kábellel már minden oké. Laptoppal érdekes mód nekem is ment akár toldott kábellel is.
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bambuszpro #14309 üzenetére
Windows reinstallhoz lenne kedved? :-I
-
Bambuszpro
tag
Az összes portot végigpróbálgattam 3.0/2.0/bővítőkártyán/előlapin mind ez volt. Másik gépen próbaképpen megcsináltam ott minden ment elsőre. Elsősorban a sajátomhoz szeretném megcsinálni mert én használnám a legtöbbet.
Sorrendre figyeltem de úgy sem ment. A win10 látja mint nyomtató és a valamilyen microsoft féle driver-el sikerül is scannelni de a hp alkalmazásával nem akar működni. A print and scanner doctor azt írta nincs driver. Azt nem értem ,hogy amikor telepítem a 30-as szériához való kezelő alkalmazást akkor az mért nem rakja fel?
Próbáltam többször teljesen előröl de ugyan az.(Előtte persze mindent leszedtem amit felrakott)
-
sklopp
őstag
válasz
Bambuszpro #14306 üzenetére
Úgy tudom, itt a szoftver telepítést kell elindítani, majd közben felszólít a telepítő az usb csatlakoztatására. Lehet hogy fordítva csináltad?
-
Varshi
aktív tag
válasz
Bambuszpro #14306 üzenetére
Másik portban próbáltad?
Másik gépen próbáltad? -
Bambuszpro
tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem. Jelenleg van egy HP deskjet ink advantage 3635 és egy windows 10 pro-s számítógép. A probléma az ,hogy a minden gyári telepítő végig fut de nem akar USB-n keresztűl működni. Se a nyomtatás se a szkenner. Windows a gépházban azt írja ,hogy nincsen feltelepítve hozzá driver pedig elvileg feltette.
Valahogy manuálisan nem lehet felimádkozni rá? Már kezd az idegeimre menni ez a cucc.
-
olimpic
csendes tag
Sziasztok, nyomtató kérdésem lenne.Mit érdemes vennem.
- Eddig HP Officejet Pro 8600, átlagban havi ezer A4 oldal, 400 színes-600 fekete, XLes patronokkal használva,mindenben jó,
- Szükségem lenne olyan szkennere is ami duplán olvas be, magyarul kétoldalas dokumentumot beteszem aztán egy darab pdf filet kapok.
Tudtok ilyen paraméterekkel nyomtatót-szkenner kombi gépet ajánlani? tintasugaras-lézer mindegy nekem.. -
válasz
Csavarnyuzo #14302 üzenetére
Ah, bocsi
nem értek én ehhez egyáltalán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Politika
- Azonnali játékos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- eBay
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest