Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Samsung M2020 nyomtatónk. Van valami megoldás,hogy magától felébredjen ha nyomatni akarok, ne kelljen gombot nyomogatnom? -
fcbarca
őstag
sziasztok HP Deskjet 2135 nyomtatóba milyen tintát ajánlotok?
-
margithid
veterán
Az mitől lehet, hogy a fekete patronom még félig van és olyan homályosan nyomtat mégis a Canon MP 250 nyomtatóm.
Jópár éves újratöltött patron. -
Helló .
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen utángyártott Brother kellékanyagok vannak, amik jó minőségűek?
Mert már most kettővel befürödtünk kicsit. / TN2320 és DR2300
Vettünk már ICONINK-osat, drum és tonert is, 1 hét után szürke csíkos lett a nyomat.
Vettünk eredeti drumot, és rá egy hétre megint...
-
macera2
aktív tag
-
Varshi
aktív tag
válasz
macera2 #14242 üzenetére
Szia!
Egy ilyen "primitív" rendszerű (számunka előnyös!!!) nyomtatónál én nem gondolkodnék, hanem egy másik U.GY. patronnal tennék próbát.
Nem is sok pénz: http://www.tonerkereso.hu/kompatk.php?printer=HP%20Deskjet%205550&p_id=552Egész egyszerűen kezdj el innentől számolni. Új nyomtatót venni biztos sok kiadás, próbáld meg megmenteni ezt, legfeljebb elbukod a patront. Nem vesztesz sokat. Nekem külön fejes nyomtatónál volt csak olyan, hogy a másik patronnal is szarakodott.
Viszont ha elkeresgélsz a neten meg olvasgatsz+válaszolsz napi 1-2 órát, számolj csak egy kőművesi óradíjjal (és nézd meg, mennyibe kerül az időd), hamar rájössz, hogy túl sokat nem érdemes ezen pörögni.
-
törölt tag
válasz
macera2 #14242 üzenetére
"Az említett Canon MG5450-es patronok ára valóban elképesztően alacsony. Reális szempont, hogy a patronhoz kell printert választani és nem fordítva."
Igen!
Ha nincsenek speciális igényeid, mindenképpen ezt javaslom.
HP esetén egyébként probléma, hogy minden alkalommal egyben megveszed a fejet is. Canonnál ez nincs. (Legalábbis régen ez alapszabály volt - jó régen igaz)
Mindkét módszernek vannak előnyei és hátrányai is.
De ha árérzékeny vagy, hosszú távon, szerintem a Canon jobb megoldás.
Én csináltam fotónyomtatást, fotópapírra, az utángyártott tartállyal, és egész szép lett. Bár nem vagyok profi ennek megállapításában, de a szinkeverés szép, homogén volt, foltok, csíkok, megfolyások sehol nem jelentkeztek. (ugye, a fej továbbra is gyári)
Amúgy többnyire fotópapírra nyomtatok vele, abból is olcsót veszek, no meg lemezfelületre.Ha esetleg új nyomtatón törpölénél, nem szakértőként, csupán userként, javaslom a Canon 550-es patronjaira épülő készülékeket.
Mivel én CD felületre is nyomtatok, nekem eléggé leszűkült volt a paletta. Az MX925 nem egy olcsó nyomtató, de a másik lehetséges alternatívára, elég sok volt a negatív visszajelzés. Tipusra már nem emlékszem, sajnos, de az volt a gond, hogy majd minden nyomtatás előtt, percekig fejet tisztit, meg inicializál.szerk:
Egyébként, az MG5450-em is fejproblémával szállt el, kb 3 évet bírta. Lehetett volna beje fejet vennem, de drága volt az új külön, használtat meg nem akartam.
Ráadásul, nem is 100%, hogy egy új fej megoldotta volna a problémát, bár a hibajelzés arra utalt.
Tisztítás, mosás sajna nem segített. Kuka. -
macera2
aktív tag
válasz
#48613632 #14241 üzenetére
Hi Varshi és pitepeti71!
Köszönet az infókért, javaslatokért. Én egyébként érdeklődök ahol csak tudok, és minden tanácsot fontolóra veszek.
A nyomtatóm, HP 5550, olyan régi, hogy már nem is tudom hogy hány éve vettem. 10 vagy 15? Eddig mindig utángyártottat használtam gond nélkül. Most azt kellene eldönteni, hogy a printer állt fejre, vagy a patron hibás.Egy garantáltan eredeti patron, próba szerencse alapon nyilván megoldaná a kérdést. Ezt a kísérletet próbálom megkerülni. Még nem adtam fel, és az ebayen is fogok érdeklődni.
Az említett Canon MG5450-es patronok ára valóban elképesztően alacsony. Reális szempont, hogy a patronhoz kell printert választani és nem fordítva.
-
törölt tag
válasz
macera2 #14239 üzenetére
Arra készülj fel, hogy bármilyen szervizbe viszed a nyomtatód, az utángyártott patront selejtnek minősítik.
Én, minden ajánlás ellenére, CSAK utángyártott patront használok. Igaz, más tipusú nyomtató, de kb 3 év alatt ment tönkre az előző, ami alatt legalább 20 garnitúrát cseréltem.
A 20 garnitúrán a megtakarításomon legalább 3, de valójában ennél több, új nyomtatót vehettem volna, ha szükségem lett volna rá. A híres 550-es Canon festékszett ára az UK-ban, postával kb 1000 forint/set, míg a gyári még mindig 15000 körül mozog.
Szándékosan olyan nyomtatót vettem újonnan, ami ugyanezt a festékpatront használja, így megmaradt a készletem is.(Canon MG5450 illetve Canon MX925)
Na de hogy válaszoljak is, nem kötelező Kínából rendelned, Európában is kínaiak árulják, és csak nagyon picit drágább.
Én az ebayen keresgélnék a helyedben. ITT pl egy lista.
-
macera2
aktív tag
Hi atala!
Ez a Rendelés Kínából engem is érdekel. Ugyanis a HP szervizbe a vadi új utángyártott patronomat (HP56) selejtnek minősítették. A javasolt eredeti helyett, inkább egy garantált jó minőségűt, akár kínait választanék. Ha volna ilyen irányú infód, tapasztalatod, javaslatod, kérlek oszd meg velem. Előre is ezer köszönet. -
bmw528
tag
Sziasztok, hp laserjet 1000-t sikerült valahogy felerőszakolni win7-re valakinek? A hivatalos oldalon csak 2003, xp meg 2000-es windowsra van driver
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
oliver7777 #14232 üzenetére
Dos-os program?
-
qwertly
addikt
válasz
Csavarnyuzo #14228 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,sajnos akkor ezen az áron javíthatatlanan mert az iskolának nincsen pénze errePedig kaptunk több tonert is hozzá és amikor nyomattat akkor gyorsan és szépen. Esetleg még lehet annyi kérdésem hozzád
,hogy szerinted itthon esetleg mennyiért javítják meg körülbelül,és általad linkelt alkatrésznek mi a neve? Előre is köszönöm a válaszodat
-
atala
addikt
válasz
oliver7777 #14232 üzenetére
Miért nem rendelsz Kínából? Igaz, várni kell pár hetet, de ha mégsem válik be, nem dobsz ki sok pénzt.
-
oliver7777
tag
válasz
Csavarnyuzo #14227 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy létezik meg én is találtam közben átalakítót. Abban vagyok én is bizonytalan, hogy USB portról látni fogja-e a szoftver a nyomtatót, mert mint mondtam egy meglehetősen régi programról van szó. Az átalakító meg nem olcsó (5e környéke). Legalább is Szegeden lévő üzletekben.
-
music05
újonc
Sziasztok!
Van egy garancián túli Epson MX-14 multifunkcionális fekete-fehér lézernyomtatónk, amiben elakadt a papír, és csak úgy sikerült kiszabadítani, hogy egy kb. fél kisujjkörömnyi darabka beleszakadt valahol a beégető és a kijárat közt. (Tudom, hogy létezhet ez, maradjunk annyiban, hogy létezik.) Nem látni, hogy pontosan hol van az elakadt darabka, csak a papír maradékának rekonstruálásából sejthető.
Sajnos a gép is észleli, ezért nem hajlandó semmit sem csinálni, kiírja a megfelelő hibát, hibakódot, és villog a piros lámpa. A masinán elvileg van egy ilyen esetekre szolgáló feature: a Clear all gomb megnyomásával átfuttat egy üres papírt, és az kitolja az elakadt régit. Csakhogy erre a gombnyomásra a masina nem reagál, pontosabban összesen annyit, hogyha a hibajelzés csipogása alatt nyomom meg, akkor a csipogás abbamarad.
Minden bizonnyal ki kell hívni/el kell vinni szervizbe, mert ahogy nézem, olyan helyen vannak a csavarok, hogy az csak célszerszámmal szedhető ki, nekem legalábbis nincsenek ilyen méretű szerszámaim.
Van javaslatotok, hová érdemes elvinni/avagy házhoz hívni, aki emberi áron megcsinálja? Budán lakunk, nyilván minél közelebb lenne jó, elsősorba Buda, vagy a budai agglomeráció, másodsorban Pest jönne szóba. Amiket a neten láttam, többnyire árat sem írnak, csak azt, hogy a bevizsgálás után tudják megmondani, mibe fog fájni, és ha nem kérem, akkor is a bevizsgálási díjat ki kell fizetni. Két esetet találtam, ahol ír egy közel 3000 Ft-os kiszállást, és 5000 környéki óradíjat - ezek persze nettó számok, de azt már ezek sem írják, hogy a megkezdett óra egésznek számít-e. A kérdés azért jogos, mert pl. az autós márkaszervizeknél minden műveletnek megvan a maga díjtétele, ami a művelet előre megadott időtartama (adott esetben akár 5 vagy 10 perc is lehet) szorozva a rezsióradíjjal. Ha egy óra munkát feltételezek, akkor ez bruttóban 10.000 körül van, ami azért elég húzós ahhoz képest, amit ad érte.
Azt nem gondolnám, hogy emiatt új gépet kéne venni, márcsak azért is, mert van itthon még két teli toner.
Köszönöm a válasz(oka)t!
-
Segnior_Barthez
senior tag
Sziasztok, egy másik topik alatt már bedobtam, eredmény nélkül - kérném a segítségeteket.
Fél éve vásároltam a családba egy Canon 5750-et, ami az IP4000et váltotta, évekig az eredeti/utángyártottt patronokat fecskendővel töltöttem a gazdaságosság végett.
Az 5750et is az utántöltési lehetőség miatt vásároltam. A fekete PGI-570 és a szines CGI-571 re rákeresve a youtube-on néhány videót átfutottam. Volt ahol felülröl tűvel, vagy alulról a flakonból cseppegtetve töltötték a patront. Berendelt festékek megérkeztek, most válik esedékessé a töltés.
Ísmét youtube, és meglepetésemre már a patronchipek resetelése is része a videóknak. Lehet annó elkerülte a figyelmem, de errre nem készültem. A patronok töltöttsége jelenleg kb 20%.
Kérdésem: Be kell szereznem chip resetelő dokkolót? Vegyek utángyártott patront amit tudok tölteni? Vegyek chipet és járjak utána hogyan kell felaplikálni a patronra?
Mellik a gazdaságosabb? Merre induljak? Köszönöm -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
oliver7777 #14225 üzenetére
Usb-párhuzamos átalakító amire szükséged van, de hogy biztosan működni fog-e az kérdéses.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van az iskolánknak egy HP Color LaserJet CM6040 multifunkcionális nyomtatója.Ajándék az egyik szülőtől,sajnos minden indításkor csíkot nyomtat a papira egy idő után megszűnik de addig sokk selejt keletkezik.Próbáltuk a nyomtató programból kalibrálni akkor egy kicsit kevesebb a selejt.Mi lehet a nyomatóval a gond,és mennyibe kerülhet a javítása?Itt a kép a hibáról: -
oliver7777
tag
Sziasztok!
Van egy regi blokknyomtatom aminek 25 tuskes csatlakozoja van, viszont az uj alaplapon ilyen csatlakozo nincs. Letezik atalakito?
Koszonom -
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy lézernyomtatót.
Színes nem kell, de szkennelni is kellene vele.
Olyan kellene, amivel olcsón lehet nyomtatni, tehát mondjuk van hozzá utángyártott toner.
Wifi sem lenne hátrány és a kétoldalas nyomtatás sem lenne rossz, de ezek nem feltételek. A wifit kiváltaná teljes mértékben, ha RJ45 csatlakozó lenne rajta, mert hálózatról is használnánk.
Olyan 70-80 ezer forint lenne rá maximum, de nem baj ha olcsóbban kijön. Milyent ajánlotok? Nem nagyon értek a nyomtatókhoz.
Köszönöm nagyon a segítségeteket. -
Erwinke
aktív tag
Üdv.
Találtam egy Epson L365 nyomtatót szoltírozás közben az irodában. Vagy 1 éve nem volt már használva információk szerint(és elég vastag rajta a porréteg is).
Az volna a kérdésem, h mi a teendő ilyen esetben a nyomtatóval? Lehet még használni? Tisztitani kilehet valahogy a beszáradt festéket? (Elég sok elektronikai kütyüt javitok hobbiként szal nem gond az ütyködés)Köszönöm. Szép napot!
-
Matthew
őstag
válasz
Marci112233 #14221 üzenetére
Köszönöm, közben kaptam privátban 2 tippet is, majd felkeresem őket.
-
Marci112233
addikt
válasz
Matthew #14219 üzenetére
Keres fel nyomtatószervizeket Pesten és kérdezz rá javítanak-e HP nyomtatót. Nagy eséllyel már az első azt fogja mondani, vidd el a nyomtatót és megnézik mi a gond. Nyomtató szerviz meg szerintem Pesten nem egy két darab van csak mint vidéken.Hozzám 30 km-es körzetbe összesen 2-ről tudok.
-
törölt tag
válasz
iref-h #14216 üzenetére
Szia
Driverben megfelelő papírtipus van beállítva?
A kis határoló lemezkék a tálcában illeszkednek a papírmérethez?
Teljes tisztítást elvégezted? (görgők főként)Más nem jut eszembe, ha ezzel sem érsz el eredményt, akkor service, illetve garanciális javítás, esetleg csere.
-
iref-h
tag
Sziasztok!
MG 5700 Canon nyomtatómat tavaly ősszel vásároltam, még garanciális. Nem szedi stabilan a lapokat, van mikor 3 lap után, van mikor 1 lap után hibajelzést mutat. Ilyenkor kihúzom a tálcát majd vissza és vagy megy 3-4 lapot vagy nem. A hiba jelentkezése előtt, mintha kicsit megmozdítaná a papirt, de utána semmi. Van e valami ötletetek, szétszedni nem merem a gépet a garancia elvesztése miatt.
Kezelési utasítást betartottam a patronok eredetiek!Üdv.: iref-h
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Marci112233 #14212 üzenetére
Tudnál segíteni, hogy melyik a megbízható hely (bp en esetleg ? )
-
Marci112233
addikt
válasz
gabesszg #14211 üzenetére
Elvileg jó lesz bele. Viszont én ha kifogy a toner a nyomtatómból elviszem a benne lévő gyári tonert és feltöltetem szakboltban. Sokkal olcsóbb mint új tonert venni. Amit megadtál nyomtatót sima fekete tonerrel rendelkezik így azt simán feltöltik és gond nem lesz belőle.
Én még a színes nyomtatóm tonerjeit is feltöltettem már kétszer is, de ha legközelebb kifogy lehet én is újat veszek bele. -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni SL-M2070 típusú nyomtatóhoz utángyártott tonert [link] ezt konkrétan , ez jó lenne bele vagy függ ezeknél valamitől, hogy lehet e után gyártottat beletenni vagy nem ? (nem adott ki kereső erre a típusra megfelelő választ és ez lenne az első toner vásárlásom hozzá ezért vagyok tanácstalan)
-
Ildyco4
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnénk kérni. Már tegnap óta szenvedek, hogy feltelepítsem a Lexmark z33-as nyomtatót a gépemre. Win7 32 bites. Le is töltöttem hozzá az illesztőprogit, de nem akar sikerülni. A vez.putban nem a nyomtatók közt van feltüntetve, hanem "NEm ismert" kategóriában. USB-n keresztülcsatlakoztatom, és amkor keresi az illesztőprogit, nem talál hozzá.
Én pedig nem tudom már, hogyhogy tovább. A CJXP33LE.exe fájllal próbálnám, mert ezt adta meg kompatibilisnek és itt megállt a tudomány... Valaki, aki járatos ebben írjon okosat. Nagyon köszönöm!!
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egy HP DeskJet nyomtatóval szenvedek utánatöltött patron csak szívás de nem működött megfelelően.Win7 feltuszkoltam kompatibilis módban a vista drivert így is szívás most vettem után gyártottat de szeretném a régi drivert kipucolni miképpen tudnám a win7 -re felerőszakolt HP nyomató driver kipucolni.Mert mintha olvastam volna vagy a windowsban egy parancs amellyel összes eddigi nyomtató drivert kipucolja. -
oba
addikt
Sziasztok!
Mi lehet a gond? Egy Samsung M2020 lézernyomtatót vettem, vadi új, win10 -es gép, és a nyomtató állapota az alvó és a nyomtató állapota nem kérdezhető állapot között ugrál... eszközkezelőben is hol megjelenik a nyomtató, hol eltűnik... Mintha ki/be dugdosnám az usb kábelt a gépből... Próbáltam másik usb porton, többel is, ugyanez. Másik gépen viszont jól működik, igaz csak egyszer próbáltam, nyomtattam egy párat és jól működött. Itt viszont állandóan hibát dob a fenti dolog miatt és nagy nehezen kapja csak el a nyomtatást.
Ez alapján mi lehet a baj? Nyomtató vagy gép (alaplap, táp)? Köszi! -
morgo.papra
újonc
Sziasztok,
Canon MG7150 nyomtatómmal nem boldogulok, bekapcsolás után B200 hibát ír ki.
Kitisztítanám, de az a baj hogy el sem indul el a nyomtatófej, hogy a középső állásban ki tudjam venni a patronokat.
Mi ilyenkor a teendő? Köszi. -
JohnnyX
őstag
Ismeros vett egy Hp OfficeJet 6950-es tintasugaras nyomtatot.
Szoftvert telepitettek lemezrol. Ok.
Az a gond, hogy fenykepet tud nyomtatni, de word-bol meg semmit se.
Nyomtato tulajdonsagainal a tesztoldal sem jon ki, nem tudja kinyomtatni hibaablak jelenik meg..
Eszkozoknel latszik a nyomtato, hibat nem jelez.
Eszkozkezeloben sincs problema.Kiprobaltam usb2-on, usb3-on, kicsereltem az usb kabelt, semmi valtozas.
Hp oldalarol a legfissebb driver sem oldja meg.
Nyomtato firmware-t is frissitettem.Picasabol tud fotopapirra nyomtatni, beallitja a 10x15-es papirmeretet es mar nyomtat is.
De Office-bol meg nem. Persze A4-re visszaallitas utan.Mi lehet a hiba oka?
(64bites Win 8.1, Office2010)
-
ocscsaba
tag
válasz
#48613632 #14200 üzenetére
Köszönöm, hogy olvastad az írásomat.
Ez is jó módszer.
Most megnéztem a Canon iP4850-es nyomtatóm dobozát, és 2011 januári számlát láttam benne, tehát már 6 éve üzemel eredeti tintával. Igaz, a felső adagoló már kezd rosszalkodni.
Én mondjuk jobban szeretem az 5 (esetleg 4) patronos nyomtatókat.
Hát igen, pár év alatt kitapasztalja az ember a módszereket.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan nyugta és blokk nyomtató USB-s Android iOS Win Linux Mac kompatibilis eladó olcsón
- Canon Pixma TS705A (3109C026) WIFI, tintasugaras egyfunkciós használt nyomtató
- HP DeskJet 1050 nyomtató és szkenner ELADÓ
- Kyocera FS-4200DN illetve Ecosys P3055dn laser nyomtató kiárusítása!!!AkciÓÓ!
- CANON PIXMA PRO-200
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest