Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz M@trixfan #44032 üzenetére

Tény, a 4090esek ára némileg emelkedett az elmúlt hónapokban és lehet h MOST nyereséggel tudnál kiszállni egy fél évig hajtott kariból. De hacsak nem jön be egy újabb bányászkorszak (szvsz az a vonat már elment) akkor ez kérészéletű emelkedés, amit gyorsított értékcsökkenés fog követni ahogy piacra dobják az új generációt.
    HA ki is használta a júzer legalább 90%-ban a kari kapacitásait, akkor mondhatjuk, hogy volt értelme megvenni, igazából bármi akkor éri meg, ha jelen időben kevés a ki nem használt/nem érzékelt plusz teljesítmény, mert a tech ára idővel ha némi szórás van is, csökken.

A 4090 valami iszonyat bivaly kártya, egyrészt kevés értelmes cím van, ami tartalmat ad alá, másrészt ha nincs hozzá egy jól belőtt 7800x3D vagy tuninger új i7 proci, 4k 100+fps monitor akkor full feleslegesen vetted. Én most az újabb címekből kizárólag a diablo4-et tolom: ez 4k-n, bekapcsolt RT mellett rendben fut a 4070TiS-en. 500 fontért szereztem a karit, nekem ennyi kraft elég. Minek parkoljak be még egy ezrest VGA-ba, amikor nem is látom a pluszt, amit hozna :F?
    Nem-játék felhasználás: igen, fogok próbálkozni Stable Diffusion és hasonló AI bohóckodásokkal, itt ugye a kérdés, h mennyire idegesíti fel az embert, ha "lassú" a kártya. De mivel egy leadom a feladatot + elmegyek vacsorát főzni típusú feladatkörről van szó, kb mind1...

Új hozzászólás Aktív témák