Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
válasz
Dragon3000 #97 üzenetére
Látom most már, a kolléga kicsit elszabadult a 1.5-2 generációs hátránnyal… volt ilyen is de az már nagyon-nagyon régen volt (a.k.a irreleváns mára).
-
paljani
aktív tag
Felteszem ha elolvasod még1x, hogy nem “modell aktualizálást” hanem “node aktualizálást” írtam akkor eloszlik a jelentésével kapcsolatos kétely. Ha mégsem, akkor segítek. Hogy jó vagy rossz volt amit az Intel csinált az elméleti kérdés: nekem pl. rossz olyan értelemben, hogy tavaly bika játékmasinát itx alapokon csak AMD-vel tudtam építeni (7800X3D) Intel szóba se jöhetett (holott 25 éve csak Inteles gépeim voltak). A gyakorlati kérdés meg az, hogy hogyan tovább. Remélem összekapják magukat, mert verseny népküliség a végfelhasználóknak nem jó.
-
Dragon3000
nagyúr
Akkor most nézd azt is, hogy mire reagáltam először, ott az volt, hogy az intel végig jobb gyártás technológiát használt, ami nem igaz és erre reagáltam, hogy az amd már a zen2 esetében jobbat használt még sem volt jobb, mint az intel, illetve most az intel is ugyanazt használja mint az amd, mégsem sikerült a jobb megoldásokkal piacra jönniük, miközben nagyon sokszor érveltek azzal, hogy az amd csak a tsmc miatt lett jobb, ami így csak rész igazság.
-
b.
félisten
igánybe vehette volna de a Foundry az Intel egy jelentős része rengeteg mukaválallóval és töb gyárral. Szerintem jól tették, hogy nem léptek le rögtön (a modelléjeiket pedig aktualizálták" jelentsen bármit is e szó
) a saját gyártástechnológiájukra,ami ennyire volt képes akkor. Ez most változni fog.
-
paljani
aktív tag
válasz
Dragon3000 #92 üzenetére
Ja, akkor értem. Szóval ha öreganyámnak bréje lett volna akkor ő lenne az öregapám… Én értem, hogy (közel) azonos gyártástechnológia mellett az intelek “jobbak” voltak de annak már 6 éve. Ezt a 6 évet az Intel is felhasználhatta volna vagy bérgyártást igénybe venni vagy a saját nodejaikat aktualizálni de vagy nem tette vagy nem sikerült neki (vagy mindkettő). Ehelyett (vagy e melett) szénné húzott - helyenként instabil - kazánokkal meg szoftveroldalról nehezen kezelhető E-magokkal próbálta kompenzálni a lemaradását.
Továbbá az X3D “koncepciót” (nem a gyakorlati megvalósításra, hanem a böhöm nagy cache-t) is az Intel hozta ki először a Crystal Well-el (128 MB L4) a Broadwell mellé nagyon-nagyon régen mégis kukázták holott senki sem tart pisztolyt a fejükhöz, hogy NE csináljanak egy 8 P-magos, nagy caches rettenetet kifejezetten játéko(so)knak. Mégse teszik. Az AMD megteszi.
Vajon melyikük figyel jobban a piacra meg a piaci igényekre? -
hapakj
őstag
válasz
Carlos Padre #93 üzenetére
Mi 2014 és mi 2016?
Az intel amúgy 2016-ban is 14nm-et használt, szóval a GF 2016-os 14nm-je ennyivel rosszabb lett volna az intel 2016-os nm-jénél?
-
Dragon3000
nagyúr
Arról, hogy a zen2 esetében még az intel azonos kategóriában szereplő cpu-i jobban teljesítettek játékok esetében. Az amd egyedül a sok szálas programoknál tudott, akkor jobb teljesítményt a 32 szállal és jobb gyártástechnológiát használt már az amd, mert az intel még 14nm-en szenvedett. A zen3-mal már pariban volt az akkori intelekkel, az x3d megoldásokkal meg nem tudott mit kezdeni az intel.
-
paljani
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90 üzenetére
Hogy kell érteni, hogy nem sikerült megelőznie az Intelt? Moről beszélgetünk pontosan, ha nem sikerült neki?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Carlos Padre #87 üzenetére
A zen2 esetében már fordítva volt és mégsem sikerült az amd-nek megelőznie az intelt, innen kezdve meg végig fejlettebb gyártástechnológián volt az amd.
-
hapakj
őstag
válasz
az AMD folyamatosan 1,5-2 generacios gyartastechnologiai lemaradasban volt az Intelhez kepest
- a Global Foundries 14nm-je ennyivel rosszabb volt az intel 14nm-jénél? -
tranceplanet
addikt
válasz
Azt hiszem ez szebben nem lehet leírni!
Mivel az Intel is bérgyártat, szóval minden a tervezőasztalon fog eldőlni. Ideje oda*aszni az AMD-nek egy durva bal horgot. Amennyiben ez nem fog megtörténni, akkor: " Ebbű baj lesz csaj-e! "
-
Carlos Padre
veterán
Szandekosan szemet hunytok afelett, hogy az AMD folyamatosan 1,5-2 generacios gyartastechnologiai lemaradasban volt az Intelhez kepest, megis megtanultak versenykepes processzorokat tervezni, mikozben az Intel a technologiai elonye ellenere is folyamatosan kockazatos megoldasokat alkalmazott, hogy minden apro sebessegelonyt kisajtoljanak a processzoraikbol az teljesitmenyelony megorzese erdekeben abban bizva, hogy vagy nem bukik ki, vagy ha igen akkor azok a processzorok mar reg nem lesznek relevansak, vagy mert lesz egy uj core, vagy mert az AMD nem lesz tobbe. Szoval nem az volt a kerdes, hogy az Intel megbotlik-e es az AMD beelozi-e, hanem az, hogy mikor.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Dragon3000 #85 üzenetére
Legalább iGPU-ban előreléptek.
Nem lenne rossz az Arrow Lake annyira, csak nagyon foglalkozós, kb mint az FX, sokan meg éppen amiatt vettek Intelt mert XMP-n kivul kb semmihez nem kellett hozzányulni, ha meg OC akkor multiplier emelget meg max Ring bus orajelet ha volt időd -
brabbitz
aktív tag
válasz
Dragon3000 #82 üzenetére
Az Arrow Lakere gondolsz? Igen, az volt, mondjuk a fogyasztasan “legalabb” javitottak rajta.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Dragon3000 #79 üzenetére
Persze, én is arra a procira gondoltam főképp, olcsóbb megoldást nyújtott kisebb helyekre. AMD szerver részesedés növekedése igen látható, de nem erről volt szó most. Csak szimplán a degr. miatti kellemetlenségekről ami bizalmatlanságot keltett az Intel felé.
-
Dragon3000
nagyúr
Szerver fronton nem volt gondja a degradációval, ahol mégis, ott 14900k-t használtak szervernek. Ha megnézed már ez előtt elég szépen lépet előre szerver részesedés szempontjából az amd, illetve az asztali fronton is már javult a helyzete ez előtt. Ez max hozzá járult, de már jóval előtte gondban volt már az intel.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Dragon3000 #77 üzenetére
Ez konkrétan ki hogyan látja. Rendkivul sok ember figyelmen kivul/nem vette komolyan ezeket a sebezhetosegeket, nem is tettek fel a patcheket hozzájuk. Ki tudja hány ilyen proci szaladgál a nagyvilagban...
Szeritem az Intelnek jóval nagyobb szívdöfés volt a degradációs probléma, mind szerver, mind desktop oldalon elültve a bogarat az emberek fejében, hogyha Intelt veszel, akkor hónapok-évek múlva keresztet inthetsz a processzorodnak. A másik nagy probléma meg az, hogy a javítások után elég risky lett használt Intel processzort venni, mert mivan ha...., mennyire lehet degradálva, stb.Szerintem ez jóval emlékezetesebb nyomot hagyott az Intel nevében, mint az utóbbi security problémák.
Ez már ténylegesen csak hozzáállás kérdése. Én itt látom azt a pontot, ahol az Intel minden értelemben előnytelen helyzetbe került a felhasználók szemében. -
Dragon3000
nagyúr
Csak az intel bénázás nem a degradációs gondokkal indult, hanem a gyártás technológiával, hogy nem sikerült a 10nm és nagyon sokáig 14nm-en ragadtak sok évre. A degradációs gond az sok évvel később jött elő, előtte ott volt a sebezhetőségek felfújása is, amiknek nagyobb része nem érintette az amd-t, akkor ezek első javításai, amik sebesség csökkenéssel jártak, majd későbbi frissítésekkel ezen sebesség csökkenés eltűnt, de az emberek fejében akkor is az maradt meg, hogy sebezhető és csökkent a teljesítmény... sok sok év és generáció eltelt mire előjött a degradációs gond.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Dragon3000 #75 üzenetére
Konkrétan ugyanezt írtam én is. Ezek kellettek az AMD sikeréhez.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha jobban visszaemlékszel a zen2 még kevés volt az intel befogására játékok terén, viszont sok magot használó programoknál már jó választás volt, a zen3 már szintre hozta az amd-t és az x3d bevezetésével le is hagyta az intelt. A zen folyamat fejlődött, míg intel oldalon a reszelgetés ment, mert gátolta őket a gyártástechnológia a nagyobb előrelépésben. Ha ez a szenvedés nem lett volna az intelnél, akkor biztos, hogy nincs ekkora sikere az amd-nek, ettől függetlenül nem lett volna rosszabb a teljesítménye, csak az intel oldalon nem lett volna ez az egy helyben toporgás. Ezek mellett voltak a sebezhetőségek, amik nagy részéhez hozzá is kellett férni a géphez, de a sajtó eléggé felkapta ezeket.
-
brabbitz
aktív tag
Az is teljesen igaz. Én őszintén az Intel bénázást a degradációs problémától számolom, nagyon sok idő telt el mire kiderült az egymásra mutogatásból hogy hol és merre van a probléma. Ez a rémhír elég nagy boostot adott az AMD-nek, hogy megbízható, hiszen őket ilyen probléma nem érint. Az e-core is, mint ahogy te is írod, tökéletesen az ellenhatást érte el mint amire számítottak. (Vagyis, gondolom én, hogy számítottak).
Gyártástechnológiai probléma, meg hab a tortán, de megsínylették rendesen.
-
hapakj
őstag
Hát pedig szerintem épp ott látszódott, hogy mennyire nyögvenyelősen megy az intelnek és nem tud gyártástechnológiát ugrani. Szóval kb azzal tudták fenntartani a lépést, hogy E core-okat pakolnak be és a fogyasztás az egekbe küldik.
Szóval attól, hogy a teljesítmény nem csökkent, meg valszeg egyre kevesebb haszonnal adták a cuccaikat látszott, hogy egyértelműen valami gáz van.
Utolsó Apple Macbookok is komoly probléma volt a melegedés és fogyasztás -
brabbitz
aktív tag
Mondjuk Zen 1 óta eltelt jópár gen, én a Zen2, de főleg a Zen3-ra gondoltam. Ott még egyáltalán nem ment rosszul az Intel, nem véletlen írtam ár/érték csatát. Ott, és az első X3D-s processzor után érezni lehetett, hogy ezek már nem véletlen sikerek, ha az AMD jól irányba halad, komoly szereplő lesz újra.
Az is lett
-
-
Reggie0
félisten
Nem igazan latszodott. Elso ryzen szeriaval csak kullogtak az intel utan, ezert volt olcso a ryzen. Persze ezt joindulattal nevezhetjuk arversenynek. Aztan a masodik szerianal az intel nem tudott lepni 10nm-re es onnantol kezdett beindulni az AMD szekere. 2018-ban meg visszaesesuk is volt a desktop proci market share-ben az elso ryzen szeria megjelenese utan(2017Q1), mert nem sikerult domboritani az intelhez kepest.
-
Reggie0
félisten
válasz
tranceplanet #66 üzenetére
A szerverek eletcikusa mindig lejar valahol. Annyi szolgaltato van, hogy ez folyamatos. Meg egy szolgaltatonal tiz ev alatt is tobb eletciklus megy vegbe. Szoval igen, a bizalom szamit es a tapasztalat. Tapasztalat meg akkor lesz, ha megeri kiprobalni. Par szazalek elonyert nem erte volna meg meg gondolkodni sem rajta.
-
tranceplanet
addikt
" Most is sok evnyi lemaradas es joval nagyobb teljesitmeny kellett ahhoz, hogy az AMD eredmenyt erjen el a piaci reszesedesben. Ha az intel hibaja es ebbol fakado lemaradasa nem biztositja a relativ oriasi teljesitmenybeli elonyt, akkor a cegek nem nagyon valtananak, mert konzervativan dontenek. "
Mostanra újra kialakult a bizalom az AMD irányába. A szerverek életcikusa lejár, egyre több szerver park üzemeltető használja az Epyc megoldásokat. Ez már nem a múlt, ez a jelen, most érkeztünk fordulóponthoz. Saját tapasztalat, csak hogy a legnagyobb felhő szolgáltatókat említsem: Amazon AWS ; Microsoft Azure. Amikor konfigolod be, hogy milyen gépet szeretnél futtatni már ott figyel az Epyc szerver, szerintem ez mindent elmond, kb. tíz éve ez elképzelhetetlen volt. Arról nem beszélve, hogy a felhő szolgáltatás még nem ért el a csúcsára, sok cég most áll át felhőre. Most ugye az AI az megint egy másik szegmens GPU gyorsítóval és az Nvidia ezzel tényleg szarrá keresi magát.
-
hokuszla
senior tag
-
Reggie0
félisten
Nahat, megint belattad.
Pont ezt mondom en is, hogy a ryzen teljesitmenyhez nincs koze az intelnek, csak a piaci sikerhez. A piaci sikerhez pedig nem volt elegendo a ryzen teljesitmenye, kellett melle az intel benazasa is, hogy atadja a helyet.
Visszaterve a forma 1-es peldahoz: nem eleg az erosebb auto, ha nincs lehetosege elozni, akkor a masik benazasa is kell a gyozelemhez.
-
Reggie0
félisten
válasz
tranceplanet #50 üzenetére
Senki nem mondta, hogy rossz. Sot jobb is mint az intel. Viszont a ceg sikere nem pusztan attol fugg, hogy jo-e a kifejlesztett technologia. Lasd szerverpiac. Sokkal rugalmatlanabb, mint a consumer, hiaba joval jobb az amd technologiaja, megis sokkal nehezebben noveli a piaci reszesedest, mert nem csak ez az egy tenyezo jatszik szerepet a processzor kivalasztasaban, hanem pl. a kompatibilitastol, szoftveres lefedettsegtol/tapasztalattol kezdve egy csomo minden, amiben sokkal konzervativabbak. Most is sok evnyi lemaradas es joval nagyobb teljesitmeny kellett ahhoz, hogy az AMD eredmenyt erjen el a piaci reszesedesben. Ha az intel hibaja es ebbol fakado lemaradasa nem biztositja a relativ oriasi teljesitmenybeli elonyt, akkor a cegek nem nagyon valtananak, mert konzervativan dontenek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tranceplanet #50 üzenetére
Pedig kellett az intel bénázása is, hogy a ryzen ennyire sikeres legyen, ha az intel nem bénázik a gyártás technológiával, akkor sokkal hamarabb jönnek a tervezet fejlesztések és nem lett volna ennyi törlés a részükről, nem kényszerültek volna ők is a tsmc-re... Az ilyen bénázások miatt is sokan vállalták be a ryzen-t, akik előtte soha nem vettek volna amd-t... Attól, hogy van jó terméked még nem fogsz semmit sem érni vele, ha pl nem tudod nagy számban eladni. Az amd-nek meg mindig is szar volt a marketingje, így ezt helyettesítette az intellel kapcsolatos sok rossz hír....
-
hapakj
őstag
válasz
tranceplanet #34 üzenetére
Lol, ne triggerelődjetek már annyira
nem azt mondtam, hogy a Ryzen nem jó, csak ha az intel nem szívja be a gyártástechnológiát, meg nem marad le, s lazán elő kap 8 - 12 performance core-os CPU-kat jó fogyasztással a Ryzen mellé, az utóbbi egyáltalán nem tündökölt volna annyira szépen. Ennyi.
Tagadhatatlan, hogy a Ryzen megjelenése óta az intel bénázik a saját húzó ágazataiban.
-
b.
félisten
Sokkal olcsóbb és elméletieg szép előrelépés a mostani N4 ( gyakorlatilag TSMC 5 nm) hez képest.
Folyamatosan a TSMC 3 nm hez hasonlítják amúgy.
A legutóbbi Dylan Patel interjú alapján még közepes kihozatallal is 20 % kal olcsóbb, ha ennél jobb lesz a kihozatal, akkor természetesen ez magasabb szám lesz. Az mellett nincs vám/ büntetőtarifa.
Intelnek van egy speciális tranyó áramellátó fejlesztése ami ideális a 3D csomagolásokhoz .
Én azt gondolom Nvidiának itt az MCM nagyon bejöhet,mivel ott több kisebb GPU-t kell összedrótozni és legyártani, aminél javulo majd a kihozatali arány és ott az Intel egyedi eljárásaira való lehetőség is.
Számomra kézenfekvő lenne ez a lépés ,de persze én is csak találgatok. -
paljani
aktív tag
Full spekuláció a cikk, semmi több. Miért ne gyárhatná a zöld csapat az AI gyorsítóit a TSMC 2 vagy 3 nm-es nodejain milözben a konzumer vonal marad 5-ön? Ez csak egy példa. Miért kéne átmenni egy - akár inferior - Intel 5-ös nodera?
-
tranceplanet
addikt
Szó sincs erőszakról.
Mond ki te magad a Ryzen fejlesztés rossz!
Igazad lesz vagy nem?Az Intel fejlesztése jó, ez igaz.
Az Intel valóban felveszi a versenyt az AMD-vel, ez igaz.
Ment már jobban is az Intel szekere, igen ez is igaz.
Jelenleg ki van a csúcson AMD, ez is igaz.
A jelenben az Intelnek kell felzárkóznia, ez is igaz.
Az Intel-nek a 3D Cache-re, jelenleg nincs válasza, ez is igaz.
Csoda fejlesztés nem lapul a fiókban az Intel-nél, ez is igaz.
Jelenleg még mindig az Intelé a piac nagyrésze, ez is igaz.
Az AMD jön fel és lassan kezd elolvadni az Intel előnye, ez is igaz.
Az Intel kezdi elveszíteni a bizalmat, ez is igaz.
A Xeon procik még mindig jók, ez is igaz. (nekem is van pár és imádom őket)
Az AMD VGA fronton óriási lemaradásban van, ez is igaz.
Legyen verseny, mert ez nekünk nagyon-nagyon jó lenne, ez a legnagyobb igazság! -
Majd mindenki eldönti magában, a táblázatos vagy a vizuálisabb prezentáció áll a szívéhez és a felfogóképességéhez közelebb
Végülis ez teljesen így van, mindenesetre számomra a dolgok prezentálásának értelmetlen túlbonyolításának tűnt, amit sokkal egyszerűbben és praktikusabb módon is közölni lehetett volna a hallgatósággal, ami bár talán unalmas, de faék egyszerűségű és a végtelenségig egyenes.
-
paljani
aktív tag
Egy autóversenyben egy első helyezett van és igenis néha neki KELL bénáznia, hogy egy másik nyerni tudjon (aka sikeres legyen). Viszont a Ryzen egy generációról-generációra csiszolt termék ami folyamatosan jött fel (gyakorlatilag a semmiből) és jutott el oda, hogy az Intelnek szénné húzott P-magok meg koca E magokat kellett bevetni, hogy egyáltalán lépést tudjon tartani vele majd a legújabb generációval kőkeményen le is maradjon. Az versenypályán elég lenne a az utolsónak ha mindenki kiessen előle (pl. Tömegbaleset) itt viszont erről szó sincs. Simán rótta a megszokott köreit az Intel majd szépen hoppon maradt. Nem jó az analógiád…
-
Reggie0
félisten
Rosszul forditottad meg az allitast. Az, hogy szukseg volt ra nem azt jelenti, hogy nekik koszonheti. Nyilvan a munkat nem az intel vegezte el nekik, viszont az intel benazasa kellett ahhoz, hogy a helyzeti lehetoseg is meglegyen es ervenyesulni tudjon az elvegzett munka.
Analog pelda: Ha azt mondjuk, hogy Michael Schumacher benazasa(pl. kiesese) kellett ahhoz, hogy Kimi Räikkönen nyerjen, az nem azt jelenti, hogy Kimi Räikkönen autojat Michael Schumacher vezette s neki koszonheti a gyozelmet, hanem azt, hogy Michael Schumacher benazasa kellett ahhoz, hogy helyzetbe keruljon es elsonek erjen be, mert amugy lemaradt volna.
-
Reggie0
félisten
Nyilvan sarkitas volt.
Te nem erted meg, hogy mara a gamer/consumer felhasznalo kvazi paria lett, mert az uzleti piac elvitte a GPU-t. Mar az a nagy csoda, hogy kiszolgaljak oket, minthogy tobbszoros haszonert csak compute feladatokra gyartananak. A consumer felhasznalok raadasul onmagukban oriasi problemaforras a cegnek, mert nem nagyon lehet jol elvalasztani az uzleti felhasznalokat es a gamereket/consumereket a muszaki parameterek kozotti nagy atfedes miatt, mikozben az uzleti fehasznaloknak joval nagyobb egysegaron adjak el ugyanazt, igy csak veszitenek a gamereken. Azaz a diverzifikacio es biztonsagi tartalekon felul jelenleg semmilyen erdemi szerepe sincs a gamer felhasznaloi bazisnak, mert nem eleg fizetokepesek. Ilyenkor nincs miert halasnak lennie egy cegnek. Ha ezt nem erted, az a te bajod.
-
Kevered a dolgokat és ne haragudj meg rám, de nem érted azt, amit írunk és nem is akarod megérteni. Senki nem beszélt itt ingyen dolgokról, de igazából kár is magyaráznom, mert úgysem értenéd meg, ha holnap reggelig írogatom le ugyanazt.
Zárásul: korrekt kommunikáció, korrekt support, és hibásan legyártott termékeknél teljes visszahívás. Ezeket a dolgokat minden normálisabb cég megteszi a fogyasztóiért. Ha ezt sem érted, az már a te bajod.
-
Reggie0
félisten
válasz
tranceplanet #34 üzenetére
" Légy szíves ezt akkor mond a szemébe az egész fejlesztő gárdának, akik a Ryzen architektúrán dolgoztak, nem állnál meg a lábadon azt garantálom!
"
Ha valaki csak eroszakkal tud ervelni, akkor valoszinuleg nincs igaza. Mellesleg torteneti bizonyitek van ra, hogy szamos nagyszeru amd fejlesztes nem hozott elonyt, amikor az intel tudta a lepest tartani.
-
tranceplanet
addikt
" A Ryzen sikeréhez az is kellett, hogy az intel keményen bénázzon. "
Ez a legnagyobb bullshit, elég nagy előszeretettel puffogtatják ezt itt páran. Légy szíves ezt akkor mond a szemébe az egész fejlesztő gárdának, akik a Ryzen architektúrán dolgoztak, nem állnál meg a lábadon azt garantálom!
-
Reggie0
félisten
Valoszinuleg kevesebb, mint amennyi gamer szuletett ajandekba adott gpu miatti oromkoitaciobol
De a lenyeg: ha valamit jol csinalsz, akkor nem szanalombol lesznek ugyfeleid, amiert halasnak kene lenni, hanem az ugyessegedbol fakado piaci elonyodbol. Pont annyira nem kell halasnak lennie az ugyfeleidnek a termekedert/szolgaltatasodert, mint amennyire neked sem kell halasnak lenni az ugyfelek penzeert.
-
Piaci igenyt szolgalnak ki
A világ összes (nem nonprofit) vállalata ezt teszi.Ha fagylaltaruskent kuporgatod ossze a penzed egyetemre ami utan sikeres akarmi leszel, akkor sem gondolod azt, hogy a kisgyerekek es fagyiorulteknek koszonhetoen lettel valaki es orokke kene fagyit arulnod nekik.
Az lehet, hogy változnak az idők, de nettó hálásnak kéne lennem nekik és ezt ki is kellene mutatnom feléjük a korrekt kommunikációval. Az üzleti életben is van etika és akár pénzben mérhető előnye is lehet annak, ha egy nagyvállalat korrekt a saját fogyasztóival szemben. Nyilván a saját tudásommal én kicsiben látom a történéseket, ettől eltekintve úgy gondolom, hogy az az egészséges hozzáállás, ha egy vállalat tudatja a fogyasztóival, hogy fontosak a számára és korrekten kommunikál velük. -
Reggie0
félisten
Telhetett volna arra befektetesbol, kolcsonbon vagy barmibol. Piaci igenyt szolgalnak ki, ha van jobb piac, akkor azt. Lasd a semmibol jon mas GPU-s versenytars a gameres sztori kihagyasaval is.
Ha fagylaltaruskent kuporgatod ossze a penzed egyetemre ami utan sikeres akarmi leszel, akkor sem gondolod azt, hogy a kisgyerekek es fagyiorulteknek koszonhetoen lettel valaki es orokke kene fagyit arulnod nekik.
-
hapakj
őstag
válasz
tranceplanet #22 üzenetére
A Ryzen sikeréhez az is kellett, hogy az intel keményen bénázzon.
Egyelőre viszont nem tűnik úgy, hogy az nVidia nagyon bénázna. Legalábbis azon a területen nem, ahonnan a lényegi profit bejön.
-
hapakj
őstag
válasz
tranceplanet #20 üzenetére
Jó lenne ha az AMD fel tudna jönni és az Intel is GPU piacon
- hát az nVidiával szemben most az AMD-nek és az Intelnek a AI gyorsító piacon kellene feljönnie, s akkor ott van még az ökoszisztéma mögötte, amit az nvidia évek óta alá pakol. -
tranceplanet
addikt
válasz
FireKeeper #18 üzenetére
Remélem megy nekik a pofon, rászolgáltak!
Az Intel is megkapta a maflását, szerintem egy darabig el lesznek ezzel, jó tanulópénz ez most nekik. Egyszer fent, egyszer lent... Remélem az új vezérigazgató rendbe kapja a céget. Jensen viszont kicsit vissza vehetne, kicsit túl nagy az arc, mondjuk erre igen kevés az esély a közel monopol piaci helyzettel.Jó lenne ha az AMD fel tudna jönni és az Intel is GPU piacon, ráférne a market share terén, én szurkolok, legyen verseny!
-
hapakj
őstag
De, mert a gémerek tették azzá, ami...
- ehhez azért a cégnek is köze volt. Pusztán gamer kártyákkal nem lehetett volna ilyen eredményeket elérni. Az nVidia a CUDA platformmal és annak masszív támogatásával mindig is próbálta más terülteken is értékesíteni a kártyáit. Szóval bőven tett bele erőforrást, hogy egyszer más piacokon is sikeres legyen. -
tibaimp
nagyúr
válasz
tranceplanet #14 üzenetére
De, mert a gémerek tették azzá, ami....ma meg már, sz@rik a gémerekre.
-
tranceplanet
addikt
válasz
FireKeeper #13 üzenetére
Ez a cég egy napraforgó.
Hol a bánya felé
Hol az AI felé
Hol a gamerek felé, ja nem...
-
FireKeeper
nagyúr
-
-
Carlos Padre
veterán
Mi baj lehet?
-
Nem mondta senki, hogy kötelező Intelt venni, nekem is AMD van a gépben és, ha most fejlesztenék, akkor igencsak 9700x és egyéb Zen 5 proci környékén nézelődnék, ettől függetlenül az Intel pl. igen sokat tett a Linux alapú rendszerekért, megírt rájuk egy rakás drivert, amiért hálás vagyok nekik.
-
Talán ez lesz az Intel mentőkötele a veremből való kimászáshoz? Majd kiderül. Bízom benne, hogy sikerül nekik.
-
Busterftw
nagyúr
"a TSMC mennyi wafert képes biztosítani az NVIDIA számára"
Hat, foglaljanak tobbet. Love kerdese. -
tibaimp
nagyúr
Remélem bejönnek ezek a tervek, mert kb. mindenki, mi vevők is nyernék rajta.
-
b.
félisten
18A 2.szeriaja jonak nez ki és sokkal olcsóbb.Az intel ebből nagyot profitálhat minden téren,mert nvidianak hatalmas tapasztalata van es CPU-t is fognak gyartani naluk.
Azt gondolom most lesz ertelme a chiplet /MCM dizajnak mert nem egy nagy GPU-t kell gyartaniuk,hanem osszedrotoznak 2-3-8 kisebbet.Erdekes dolgok varhatoak.Nvidia kockaztat,de ha jol sikerul ebbol intel is akkora tapasztalatot merit minden teren,ami ujra kiemeli őket . -
ricsip
addikt
válasz
szmörlock007 #2 üzenetére
dö mór ju báj, dö mór ju szév!
-
Cythyel
senior tag
egyáltalán van olyan jó az intel 18a gyártósora, hogy ekkora batár gpu-t megfelelő kihozatali aránnyal tudnának gyártani? mert ha nem, akkor még drágábbak lesznek mint most...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB Lightgray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Világosszürke, Garanciális
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB Lightgray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Világosszürke, Garanciális
- Bontatlan Sunlu High-speed PETG filamentek eladóak több színben - 4.690Ft/db
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!