-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
"2080 Ti MSRP ára 999$."
Így másfél évvel a megjelenés után te látsz bárhol is $1150 alatt? Neweggen és bestbuyon nem találtam. (Lehet korábban volt, tényleg nem tudom.)Nyilván nem örömteli, hogy ilyen horribilis árak vannak, de most mégis mit várunk? Az NV így is rekord bevételt és brutál profitot termel, pedig állítólag most aztán nagyon kibukott mindenki az árakon, hát látjuk...
Továbbra sem elfelejtve, hogy a TPU spec nyilvánvaló fake: Ha mégis ez lenne a vége, akkor elmondhatnák, hogy 2év után 50%-ot javítottak perf/$-t nézve, szóval mindnki fogja be és "just buy it"! Ha csak az AMD nem virít valami durvát, akkor pontosan ezt fogják csinálni. -
félisten
Azért ez nem ennyire egyszerű szerintem. . Ettől függetlenül szerintem is ez a forgatókönyv lehet bennük amit leírtál, igazad lehet.Abban tényleg bízok, hogy fake az egész és csak vaktában találgatnak, nem egy belsős infó és csak a Turing FE verziók árát nyomták be.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Petykemano
veterán
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #27604 üzenetére
Ha ez igaz, akkor szerintem ez a 3090 lesz. A 3080 Ti ez alatt lesz kb 10%-kal, a sima 3080 pedig valahol a 2080 Ti körül. Oszt meglássuk.
#tarcsad
-
Crytek
nagyúr
Ez gyenge. Csak 20-30% a 2080Ti-hez képest? Remélem ez csak a sima 3080 lesz
Next PC Upgrade: 2022
-
KillerKollar
őstag
válasz Crytek #27606 üzenetére
A 3D Mark különösen szereti a magas órajeleket és a tuningot, ott jóval több extra teljesítményt nyersz egy kis OC-vel mint "real-world" gameplay esetén. A legtöbb pletyka szerint a GPU órajele bőven 2 Ghz felett lesz majd (bár nem tudom, hogy ez a csúcskártyákra mennyire igaz, azoknak mindig valamivel alacsonyabb az órajelük), úgyhogy egyáltalán nem kizárt, hogy ezek még nem a végleges órajelek és még bőven csiszolnak rajta a megjelenésig.
Ha a sima 3080 30%-ot verne a 2080 Ti-ra az brutális lenne, a 2080 Ti alig ver többet a 1080 Ti-ra... -
Simid
senior tag
Frissítették a táblázatot? Eddig 40% volt az előny a 2080Ti-hoz képest.
Engem már jobban érdekel, hogy milyen memória lesz rajta mint a teljesítmény.
Ez a GDDR6X továbbra is nagyon sántít.(#27607) KillerKollar: Nekem ez reálisnak tűnik mint végleges órajel. Nyilván nem jó összehasonlítás az A100, de az 54Mrd tranzisztorral csak 900-1000Mhz órajelet tud és így is 400W a TDP. Ha a GA102 csak fele ennyi tranyó akkor sem nagyon érdemes több mint kétszeres órajelet várni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dyingsoul
veterán
Hát ha ez a 3080 Ti és csak +30%-ot hoz a 2080 Ti ellen akkor megint csak egy fél-háromnegyed generáció váltásnak lehetünk tanúi. Nagyon szűkösen mérik a teljesítményt ha ez igaz, remélem kamu a leak.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
KRoy19
őstag
Linus-ék beszélték tegnap a Wan show-ban, hogy dobja az NV a Ti-nevet és a 3090 lesz az új csúcs kártya. Linus azt mondta, hogy ez elég szerencsétlen elnevezés lesz, mert régebben a dual gpu-s kártyák voltak a 90-es kártyák, viszont fel sem merült bennük hogy esetleg a 3090 dupla gpu-s kártya lesz.
Én sem hiszem, hogy az NV vissza hozná a dupla gpu-s kártyákat, mert igazából soha nem volt nagy sikerük a piacon.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz KillerKollar #27607 üzenetére
"Ha a sima 3080 30%-ot verne a 2080 Ti-ra az brutális lenne, a 2080 Ti alig ver többet a 1080 Ti-ra..."
Nem a 2080 Ti-ből kell kiindulni, az elmúlt 10 év leggyengébb csúcskártyája lett. A 1080 Ti majdnem dupla olyan gyors 1440p/4K-ban, mint a 980 Ti. Egyes játékokban még több, mint 2x is.Nextgen játékokban szerintem a 3070 is gyorsabb lesz, mint a 2080 Ti, RT off is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KRoy19 #27614 üzenetére
hát akkor esteleg még arra gondolok, hogy esetleg egy teljes értékű Titan Ampere GPU lesz és az mellett lesz esetleg ez a coprocessor amiről pletykálnak. Csak az kapja meg ,a többi Ampere nem, így lesz " dual".
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Raymond
félisten
Ennek semmi ertelme. Se dual-GPU nem lesz se kulso co-processor.
Ami a teljesitmenyt illeti mindket talalgatas lehetseges. A nagyobb elorelepes techniailag elvarhato es realis lenne, viszont a kisebb 30% is realis mert nincs igazan okuk tobbet elorelepni.igy limitaljak a dolgot.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
válasz Raymond #27617 üzenetére
Azt nem tudom lesz e dual GPu, szerintem nem igazán érné meg. Más értelmét nem igazán látnám az xx90 elnevezésnek. Eddig azok voltak ezzel a számozással.Lehetséges,hogy csupán a 3080 Ti-t vagy a Titant hívják úgy egyenlőre , ez talán valószínűbb nem?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Lehet, hogy el akarják játszani azt amit az Intel az i9-el... azelőtt 350$ volt a csúcs asztali proci aztán jött a 9900K 500$-ért... Mi? Árat emelni? Ugyan dehogy, hiszem ez egy i9, új kategória
3090 1500$-ért... Ja de hát ez nem egy 3080 Ti, persze, hogy drágább
-
Dyingsoul
veterán
válasz KillerKollar #27619 üzenetére
Független tesztek lesznek, mindig is voltak. A számok nem hazudnak. Aki meg név alapján vásárol VGA-t az meg is érdemli.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Petykemano
veterán
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Jack@l
veterán
válasz Petykemano #27621 üzenetére
Nem egy hűdenagy a teljesítmény többlet fp32, fp64-ben a 12 nm-hez képest... Volta-val megegyezik a tdp-je, pont jó öszehasonlítsi alap. Az órajelekben még van/lehetne bőven tartalék.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
heaven
tag
Sziasztok!
Palit GeForce GTX 1660 6GB GDDR6 Super StormX kártyám van.
Az a gond, hogy amint átváltok teljes képernyős módba és elindul egy játék a ventillátor leáll és nem hűt - túlmelegszik a kártya.
Próbáltam az nVidia 3D beállírásokat, a Teljesítménycentrikus-Adaptív, de mindegyiknél leáll a venti.
446.14 nVidia driver van fent, a GeForce Experience-t letörtöltem, hátha az zavarja be.
Mi lehet a gond? -
Dyingsoul
veterán
válasz heaven #27623 üzenetére
MSI afterburnert próbáltál már? készíts egy venti profilt, közben monitorozd a venti fordulatszámot.
Bármi lehet igazából a probléma. Újonnan vetted a kártyád vagy használtan?
Egyébként ez nem az a fajta találgatós topik... kicsit olvass vissza illetve az összefoglalót nézd meg.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
félisten
válasz heaven #27623 üzenetére
Bár nem ide tartozik de szokott hasonló problémát okozni a rossz tápellátás is. Nézd meg hogy a plusz tápcsati jól van e benne vagy hogy teljesen jól tetted e bele a PCIE slotba, mozgasd meg vedd, ki majd tedd vissza esetleg.
Azt is érdemes megpróbálnod, hogy amikor leáll a venti óvatosan rápörgetsz kézzel, hogy elindul e úgy.ha igen akkor valószínűleg gond van a ventivel, illetve a vezérléssel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[NVIDIA Engineer Releases Vulkan Driver For Raspberry Pi That Runs Quake 3 At Over 100 FPS]
Nyílt forráskód : innen tölthető [link]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
3080 Ti pletykák :
[link]
[link]
Szó van néhol 78 % ról is szóval megy a hype. valahol 33 és 78 % között lesz az igazság
időközben írták többen Twitteren hogy több pontatlanság és kérdőjeles dolog van benne, tehát valószínűleg fake. DE ebbe a topikba talán belefér.[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
" NVIDIA has usually maintained a gen-on-gen performance increment of approximately 30% so such a high performance delta becomes very difficult to believe. Even the Ampere A100, which is an enterprise grade GPU powering the DGX-A100 only provides 19.5 TFLOPS of FP32 performance. So for NVIDIA to release a consumer card that’s more powerful than its enterprise card seems extremely unlikely. Even the performance delta between the Ampere A100 and the Volta V100 is 24.5% so this particular leak with its supernormal performance delta is as good as fake."
-
KillerKollar
őstag
válasz KillerKollar #27633 üzenetére
Oops, most láttam, hogy te is írtad a végén, hogy fake, nvm
-
félisten
válasz KillerKollar #27633 üzenetére
Mondjuk ez amire hivatkozik a pont a legnagyobb hülyeség. Az A100 egy célhardver , tensor számításokra kihegyezve. Ha ez fake akkor biztos , hogy nem ezért. Az A100 nem összevethető a dekstop gaming kártyákkal semmilyen szinten...
-
Dyingsoul
veterán
válasz Bandit79 #27631 üzenetére
Te most miért kevered ide az AMD-t? Azt hiszed AMD fan vagyok? Nem az vagyok. Én pénztárca fan vagyok. Egyszerűen realatíve nézem a növekedést, a korábban linkelt táblázatok alapján. Olvass vissza ha nem érted miről van szó. Amit én írtam pedig azért van, mert egész egyszerűen több teljesítményt szeretnék a pénzemért, nem patikamérlegen mért terljesítménytöbbletet. De tényleg olvass vissza és ne gyanusítgass mert rossz következtetéseket vonsz le magadban.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, kész Gamer PC vásárlás előtt állok és mindenképpen Nvidia kártyás gépet szeretnék. Mellé természetesen egy olyan monitort ami G-Sync képes. Nem tudok eligazodni a kártyák közötti megnevezésben, gondolok itt a számokra, 1070, 1080, 2070, 2080, TI, OC. Melyik a legerősebb a felsoroltak közül, 1440p 120-144 Hz, 34” monitorhoz keresek egy erős kártyát, nyilván tudom processzoron is múlik és tápegységen is de azok külön topikok. Köszönöm szépen előre a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
beteszem ide is hátha páran nem olvassák a Vs topikot.
Azért csak szálkát hagyott Musk a zöldek szemében. [link] Érdekes visszavágónak tűnik.
"Visszatérve a Daimler és az Nvidia együttműködésére, az 1883-ban alpított Mercedes most ismét megújulna, és precedens nélküli lépésre szánta el magát: megosztja saját szellemi tulajdonát egy külső technológiai vállalattal, cserébe pedig hozzáférést szerez az Nvidia processzoraihoz és mérnöki ismereteihez a mesterséges intelligencia területén. Ez 180 fokos fordulatnak számít a hagyományos autógyártó vállalatok hozzáállásában, amennyiben eddig mindent saját erőből próbáltak megoldani, többnyire sikeresen. A Teslával (vagy éppen az Amazonhoz és az Apple-höz hasonló, felmérhetetlenül gazdag techcégekkel) szemben azonban már nekik is szövetségesekre van szükségük."
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Már régóta együtt dolgozik a bmw meg a merci az nvidiával. Igazándiból csak a tesla volt egyedül a nagy gyártók közül aki egyedi ai hardvert kezdett el fejleszteni a kocsikhoz(illetve nem hallottam másról). Az idő meg majd eldönti hogy vajon melyik lesz a jobb. Lehet mr tesla is vissza fogja még könyörögni magát.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
félisten
válasz Jack@l #27641 üzenetére
Igen az meg van Toyota stb régi partner náluk. Itt ami igazán kiugró, hogy teljes hozzáférést kapnak és adnak, azaz kb a Merci azt elérheti az Nvidia révén amit a Tesla saját maga általi fejlesztéssel, kérhet és használhat úgynevezett célhardvert a kocsijaiban. Kérdés hogy Nvidia ebből mit fog használni, illetve visszakapni,mert ugye keresztmegállapodást kötöttek. Véleményem szerint az adatokat a felhasználóktól a további " általános " autóipari fejlesztésekhez, mást nem igazán tudok elképzelni.
-Solt- : 2 éve vannak nem Nv. hardverrel szerelt Teslák . Mondjuk nem volt szép elválás, amit Musk levert azzal a partnerrel szemben akivel megalapozta a céget és az önvezető autóit, jó ugródeszka volt neki Nvidia,de ez van.Remélem most visszanyal a fagyi,de hogy őszinte legyek én is kétlem.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz -Solt- #27642 üzenetére
Szakértő?
-
-Solt-
veterán
Emlékeim szerint a váltás oka az volt, hogy a saját cuccuk 10x gyorsabb... Musk innovációhoz való viszonyulását és az eddigi eredményeit figyelembe véve gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy bárkihez is könyörögnie kéne magát a közeli és a távoli jövőben. Örülhetnek a "nagyok", ha követni tudják.
@Jackal: Óóó én messze nem, de veled ellentétben én nem is akarok annak látszani. Persze engem nem zavar ha égeted magad, csak ezzel a visszakönyörgős hozzászólással még a saját nívódat is sikerült alulmúlni ami azért nagy szó! Értem én, hogy zöld hályog, de néha azért kileshetnél mögüle a nagyvilágba és akkor kevesebb zöldséget hordanál össze.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz -Solt- #27645 üzenetére
Nem teljesen. Az NVIDIA is tud biztosítani nagyobb teljesítményt, meg rajtuk kívül még egy rakás gyártó. A Tesla problémája az volt, hogy amit az NVIDIA és még más gyártók kínálnak, azt meg tudja venni a Mercedes, a BMW, a Volvo, meg a többiek. Tehát a Tesla nem tudna semmi egyedit kínálni, ugyanis a technológiai alap megegyezne. Ergo nem lenne meg az az előny, amivel ki lehetne tűnni a tömegből. Ezért csináltak saját hardvert, és ehhez teljesen saját szoftveres hátteret. Ez már nem lesz meg senkinek sem rajtuk kívül, és ha olyan szintű dolgot találnak ki, ami lényegi előrelépés, akkor senki sem tudja őket követni oda, mert nem elég annyit tenni, hogy megveszik az újítás hátterét például az NVIDIA-tól.
Abban alapvetően biztos vagyok, hogy a Teslának az NVIDIA a platformjának a teljesítményével nem volt baja. Azzal volt bajuk, hogy azt más is elérte.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
válasz -Solt- #27645 üzenetére
Azért volt 10x gyorsabb mert célhardver volt teljes hozzáféréssel és szoftverezettséggel. Ha Nvidiától akarták volna, vehettek volna egyedi hardvert ,csak annak ára lett volna és inkább arra vették az irányt hogy ha már drága lenne az is, akkor megcsinálják saját maguk szintén drágán,de nem függnek mástól.
Mercedesnek erre nincs ideje, ezért inkább fizet és egy csomó időt megspórol a lemaradásból, mert a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű cége áll mögé fejlesztésben.
Azaz kb a 10 év lemaradás lecsökken drasztikusan, sőt mint írtam vissza is nyalhat a fagyi. A Mercedes most olyat kap a teljes hozzáféréssel, amit még senki( Tesla sem ) egy ilyen céggel a háta mögött mint Nvidia.
És ismerve Jensen illetve bocs ,Huang bá'-t és az ő CEO stílusát és a 2 évvel ezelőtti Musk nyilatkozatokat amik foltot ejtett a mundérján hamarosan jönnek az első nyilatkozatok, hogy a Mercedes hogyan fog előrébb járni mint a Tesla. Hidd el ,ez egy erős konkurencia lesz a Teslának...[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Musk kifejezetten a sebességre hivatkozott... méltatta az NV-t majd jött a "de", hogy 10x lassabb mint ami nekik van. Persze ettől még lehetett az is a háttérben amit te mondasz...
@b.: Kb egyformán látjuk, attól eltekintve, hogy a közeljövőben nem fogják utolérni őket... túl nagy az előnyük, ezt ledolgozni még ilyen összefogással is sok idő lesz. Mintha csak az Apple-t látnám fénykorában.... mindenki csak fut utánuk.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
3L1T3
addikt
Senki nem lesz , ha az egész szoftveres csomagot nézed 5 de akár 7-10 évvel az őskövület autógyártók előtt jár a Tesla! Nem én mondom, hanem nálunk sokkal okosabbak akik folyamatosan fejtik vissza az autó agyát és annak folyamatos loggjait.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest