Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Dell notebook topic
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
perfegor17 #2398 üzenetére
~36k körül megy a GS 1 kártyával. Egész jó.
Köszönöm!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
perfegor17 #2390 üzenetére
Csupán kíváncsiság, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
perfegor17 #2384 üzenetére
Sima FS alatt mennyi az annyi?
-
- = Zk = -
félisten
én a R9 270X CF, és GTX770 SLi-ről nagyon gyér eredményt tudnék elővarázsolni
még a 4690K dolgozott alatta -
DanCox977
tag
Én is toltam már egyet ha már úgy van
: [link]
-
Laraxior
titán
válasz
perfegor17 #2384 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
én is sajnálom valahol a többkártyás fejlesztés hiányát, elterjedését... volt CF-em, SLi-m is...
-
tbw
aktív tag
válasz
perfegor17 #2378 üzenetére
Az elég szar amúgy, hogy egy másik 500 ezres kártya ott csücsül és alig használja ki valami.
-
Laraxior
titán
válasz
perfegor17 #2378 üzenetére
3dmark FireStrike biztosan. Legalábbis 1080Ti SLi-vel működött.
[link] -
Laraxior
titán
válasz
perfegor17 #2376 üzenetére
Unigine Superposition nem támogatja az SLi-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #2368 üzenetére
1980 körül megy a Firestrike, 1890-en a timespy második tesztje. Játékok alatt még mindig nem volt időm megnézni, hogy őszinte legyek.
Vram tuningra rápislantottam, +1000 lefutott a FS, és a Timespy is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #2368 üzenetére
Még nem volt alkalmam hosszabban játszani, majd jelentkezem.
A vram megkapta a +700-at, az hasít gond nélkül, bár nem mintha kellene.
-
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2365 üzenetére
Altalaban mindegyik bir egy extra 100MHz-et, plusz erdemes a TDP-t elengedni ha tudod huteni rendesen.
Vram az passz, az enyem az elso generacios meg Micron rammal, nalam valami extra 800-900MHz korul van a vege, de inkabb egy 100% stabil +700-al tolom, mert az kereken 10% -
Devid_81
félisten
válasz
hackeeeee #2363 üzenetére
Timespy sajat, en igy hasznalom 24/7 hiba nelkul amiota nalam a kartya (2019 Feb-Marcius)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Devid_81 #2362 üzenetére
Annó a 1080Ti-m is hasonló volt, de nem volt ennyire hangos, azzal nem is foglalkoztam, bár ott nem is mentem 150 Fps fölé, mert 165Hz monitor volt, most ugye ez 1080p 240Hz, azért szalad.
Lehet, hogy én is állítok a ventiken, had menjenek, és kész.
Mondjuk jobban örülnék, ha szünetmentesről menne, lehet vissza is fogom tenni, és elviselem.
Kíváncsiságból rákérdeztem, hogy lehet-e tenni valamit, de most azért cseréltetni, hogy szinte biztosan ugyan ilyen legyen, ez csak idő..
Csak kicsit bosszantó, hogy a 2080S teljesen néma volt, meg sem szólalt.
Egy pár eredmény, viszonyításként, ha esetleg érdekel valakit.
Proci órajelek nem azonosak, így a physics nem annyira mérvadó, de viszonyításnak jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Asus Strix Advanced, sajna coil whine-ol.
Annyit cisnáltam, hogy levettem a szünetmentesről, csak túlfeszvédős elosztóban van, így mondhatni elviselhető.
240Hz-s monitoron van, próbálgattam, hogy 60 fps lock-nál néma, 75-nél még igen, nagyon halkan hallható, 100ig hangosabb, de az elviselhető kategória, 100 felett pedig a "hangos".
Sajna ez van.
-
SkyTrancer
senior tag
Sajnos nekem nehéz kérdés, a dolog, mert nem csak játszom ( fotózással foglalkozom ), így aztán muszáj egy olyan monitort használnom ami színhűbb
TN panel stb nem kell
Full HD-elég, mert ha meg QHD vagy 4K- monitort veszek ( amit nem mertem eddig ) ott már a hajamat kaparnám le, ha vissza kell venni a beállításokból és így az arany középutat választva marad a full hd amin még éppen hogy elmegy a 2080-al minden és azokat a dolgokat is tudom csinálni, ami nem játék
Multizni nem szoktam mindig is utáltam -
warcat
veterán
válasz
SkyTrancer #2358 üzenetére
Vagy egérmozi helyett veszel eleve nagyfelbontású monitort ahova natívban renderel a kártya.
300-500k közötti videokártyák mellett bele kellene férnie a keretbe, de persze lehet, hogy CSGO bajnokok rejtőznek a topikban. -
SkyTrancer
senior tag
Az a render Scale téma, nem mindenkit foglalkoztat. Egyébként bizonyos játékokban ( inkább többen ) Nagyon sokat tud dobni a dolgon. Főleg a messzebb levő textúrák kelnek életre, amit ha egyszer megszimatol az ember, akkor könnyen szerelembe eshet
Én pl nagyon kívánnám magamnak, csak hát okoskodni kell, hogy belőhessem pl egy Red Dead 2-ben .... pedig milyen jó lenne egy 2.5x render Scale -
- = Zk = -
félisten
én mindent feltolok maxra, kivéve a res scale-t... azt fölösleges... hüJeség... 100%-on pont jó...és eddig nem volt vele gondom 1440ben, max ahol a játék motorja olyan, hogy.... de ezt írtam fentebb
egy Cities Skyline-ban nem mérvadó ugye, BF-ben sose volt gondom, Grid A, Grid 2019 stb még 4K-ban is 80+FPS... csakis ultra minden....
CoD WZ is ultra... 100+FPS volt végig kényelmesen....
Doom E is.....
értem én, hogy "de a 144FPS re ez se képes 1440p ultárban sok játékban".... igen, ebben is egyetértünk... de a 2080 vs 2080Ti között a Ti élhetőbb 1440p ultrán, mint a 2080....és ez volt az alaptéma....
80-100FPS-re mondom azt, hogy "élem".. a 2080 80FPS körül kavirnyált... pl Border 3-ban, robbanás, eksön kicsit letornázta ugye....amíg bármilyen jól megírt motorral rendelkező játékkal elvagyok 1440p ultra 90-100+FPS-sel, részemről nem foglalkoztat a kérdés, hogy "jaj a 3080Ti vajon elég lesz a 4K 144FPS-re is akár?!".. persze, hozzá egy baxó árazással
-
fisi
senior tag
válasz
- = Zk = - #2350 üzenetére
Ott az se ad ki 144 fps- es átlagot ha mindent majdnem feltolsz maxra..
-
tbw
aktív tag
Kerdés mernek e mégtöbbet kérni a Tiért.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2353 üzenetére
hát motorhiba ide vagy oda, tulajdonképp lényegtelen.
Adott pár játék aminél kompromisszumot kell kötni és kérdezem én miért hiszen jónak mondható VGA-val próbálkozom ami OC-zva van és még a proci is 5GHZ
Anno mikor megjelentek a grafikus vezérlők szintén ez volt a tendencia a kétezres évek elején, hogy eleinte tökéletes volt minden, aztán elkezdtek bejönni a komolyabb erőforrású cuccok és máris optimalizálatlanság jött szóba. Állandóan cserélgetni kellett a kártyát.
S3 Savage 4 mehet a szemétbe, mert 3dfx kell. Woodoo mehet a levesbe mert Dx9 kell stb stb
Én pl szívesen tolnám a Control-t akár DSR megoldással is, vagy a Red Dead-et, úgy hogy közben nincs visszabutítva a grafika ps4 szintre de sajnos nem lehet, mert máris beesik az fps
Hát zavar, mert akkor minek vettem 2080-at
És ez már a megvétel napján is így volt nem pláne most mikor már egyre több ilyennel találkozom
Ilyen erővel eladom és veszek egy 1080-at aminél lesz zseton a zsebmeben és csak minimális látványbeli kompromisszumot kell kötnöm ja meg a Ray Tracing-et ami elég nagy érvágás számomra
Zavar és ennyi, persze megoldom, hogy jó legyen csak na nem kéne...
Várom a 30-at szériát -
- = Zk = -
félisten
válasz
SkyTrancer #2352 üzenetére
ismerőseim tolják az Arkot... saját szerón, már évek óta... van egy cimbim köztük, ugyan az a gépünk, csak neki 9900K van, és arkban van, ahol beesik neki 50-40 alá.... amúgy vígan 100+ FPS.... tehát az motorhiba, nem hw
mindenki tudja, hogy amit a jelenlegi 2080Ti és tsai (vagy a 2080 FHD-ra) nem visz el, az motorhiba....
a Metro, Control nekem 1440p-ben volt necces a 2080-nal...de az érthető is, a 2080 1440p-re necces....aki kompromisszumot köt, annak a 2070S is jó....
és a normál grafikai beállításokról beszélünk, nem az agyament scale és egyebek feltolása 100% fölé.... volt anno egy srác, valamelyik vga topikban, megakarta magyarázni, hogy az ilyen render scale túltolást 100% fölé kell vinni és akkor beszélhetünk kihasználtságról, meg igazi gém tesztelésekről stb....ráhagytuk.... -
SkyTrancer
senior tag
válasz
én full HD-re is kevésnek érzem a 2080-at mert nem szeretnék visszavenni a grafból
amikor a watch dogs 2 , Ark, meg contro, metro stb bezuhannak
meg ilyeneket látok hogy 28 fps akkor oda az 2080Ti sem elég szóval emiatt vágyakozoma 30-as szériára hogy ahol most 28 fps van ott meglegyen az 50-60 legalább
-
válasz
Szintén zenész!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
SkyTrancer #2345 üzenetére
én is kevésnek éreztem 1440p ultrára a 2080at, cseréltem is TI-ra... na ez már elég ...
-
Találtgyerek
veterán
válasz
SkyTrancer #2347 üzenetére
Én is így tervezem. Kicsit várok a megjelenés után és ha jók a visszajelzések,akkor veszem csak meg.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Találtgyerek #2346 üzenetére
Sajnos sok tapasztaltom az RTX szériáról nincsen csak a sajátom. Az előző szériákról sokkal több. Volt a kezemben párféle kártya. Itt a Gaming X Trio teljesen jó és nem érzem, hogy kevés lenne, 40 fokban sem
Korábban még a dual fanok is elég jók voltak, de itt már kevésnek bizonyult
Itt van pl az Asus Dual
Egy 1060-on anno a fekete megfelelő volt, itt meg rtx-en a dual, egy trágya lett
Vagyis mondjuk úgy kevés, ebből adódóan használhatatlan(abb)Reménykedjünk benne, hogy nem szenvedünk semmiben hátrányt, de sajnos ezt megjósolni innen nem lehet
Azt mondjuk elképzelhetőnek tartom, hogy ugyan nekem nem volt semmi bajom az újonnan megjelent 2080-as szériával sem, ( ergo nem kellett visszaadnom Artifact miatt ) mégis most picit körbeszaglászom, mielőtt megveszek bármit is. Nem azonnal első héten ugrok a boltba.... -
Találtgyerek
veterán
válasz
SkyTrancer #2345 üzenetére
Én azt várom a legjobban,hogy milyen hűtéssel rukkolnak elő.
Már a 2080,2080 Ti-nél is elég kevés léghűtés bizonyult megfelelőnek. -
SkyTrancer
senior tag
Én már nagyon várom az új szériát legyen az bármi, mert a 2080-elfogyott mint a vattacukor
Amint kijön körbeszaglászom, és jöhet a másik -
-
-
Devid_81
félisten
Lehet megsem lesz nyers eroben olyan gyors az a 3080Ti?
31% az nem tul acelos -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #2338 üzenetére
Nekem hozott vele....pluszban vagy 8 fokot
Az a baj a TG cuccokkal hogy ahany darab annyi fajta, ha belenyultal es pont jo van a kezeid kozott akkor jo, amugy meg ipari hulladek, nekem van az osszes TG-bol, egyedul a folyekony fem ami hasznalhato, minden masra ott az MX4, ami a mai napig az egyik legjobb paszta amit valaha hasznaltam -
- = Zk = -
félisten
nyerhető bármi elfogadható hőfok egy 3 ventis példány újrapasztázásában?!
maradt egy kis TG Kryonaut a cpu-tól gondoltam elpattintom rá..
lassan 3db 92-es ventit is kapni fog a gyári 87-es helyett... arctic... -
Devid_81
félisten
válasz
Capt.Obvius #2334 üzenetére
Rossz topikban vagy ha 2080-ad van.
Viszont nekem volt 2080-am G12-el vizezve, a mostani Ti is G12-vel van.
Az AMD keretet ami jar a szetthez azt hasznald, az tokeletesen felmegy a kartyara.
Nem feltetlenul overkill az a hutes, jo huvos lesz a kartyad max, abbol meg soha nem volt baj -
Capt.Obvius
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, hogy kérdezek, de visszapörgetve sem voltam biztos az alábbiakban.
Van egy msi gaming trio x 2080 ami eszeveszett módon hangos és meleg. A kártya nincs egy éves sem.
A kérdés az lenne, hogy felmegy e rá gond nélkül a G12 bracket? Mert akkor letörném a szarvát egy kraken x72-vel, vagy ez túl overkill?A masik, hogy kell e külön borda a ramokra és a vrm-re? Ha igen milyet javasoltok?
Köszönöm a segítségeteket!
-
Devid_81
félisten
válasz
Laraxior #2324 üzenetére
En ezt ertem, hogy kozben az emberek b@rmok, foleg ha par haverral osszebeleszelt, hogy mehet a licit orrba szajba es ha csak egy idegen bolond beszall akkor maris jol johet ki belole a seller.
En foleg azokra ertem, akik pl a wc papir valsag masodik heteben elkezdtek 2 tekercs wc papirt arulni £9.99+postaert stb.
Az ilyen eladokat sorba tiltanam vagy fel evre kezdesnek az eladastol.Mindenesetre felolem aztan mindenki arra kolti a penzet amire szeretne, de lattam par joaras Titan XP Collectors kartyat ahogy a Turing kijott.
Nem sokkal kertek tobbet akkor ertuk mint a sima Titan XP, ez sem lesz mashogy -
-
DanCox977
tag
válasz
- = Zk = - #2325 üzenetére
Haver megsegítene kicsit feltornászni a licitet .
-
Laraxior
titán
De azért az megvan mindenkinek, hogy licites a dolog nem? Ergo, nem az eladó a hülye...
Kinek mennyit ér alapon... -
Devid_81
félisten
válasz
B@dsector #2320 üzenetére
Az ilyeneket egy eletre eltiltanam az ebay-rol.
Tulajdonkeppen az osszeset aki irrealisan b@rom arat ker barmiert, csak mert hianycikk es vagy limited.
Nyilvan pici felarat megerhet foleg amiatt mert tenyleg ritka darab, de 1 even belul ez sem fog sokkal tobbet erni mint az osszes tobbi hasznalt 2080 Ti. -
B@dsector
aktív tag
ez azért beteg...
-
jilian
addikt
És a 4k@/120Hz milyen kábelen vinnétek át?
Mert ehhez már 2.1 - es hdmi kell.... a mi kis vidkarink meg csak 2.0 tojik ki hátul.... -
Találtgyerek
veterán
-
DanCox977
tag
A 4K 120Hz -e gondoltam hogy kevés
-
DanCox977
tag
Az csak vízszintesen nyúlik, nem lesz jobb a képminőség csak szélesebb. De szerintem kevés ehhez a 2080 Ti... Beállítás, játék függő.
Értsd: 32:9 monitor, 3840x1080 = ugyanúgy 1080P (FHD) csak szélesvásznon.
(Monitor függő, ez csak példa) Pl: Samsung CHG90
Szerk.: Lesarkítva.
-
válasz
Találtgyerek #2312 üzenetére
Ez volt a fo kerdesem.
De amint írtam és kiderült ez nem is 4K hanem nyújtott 2K.
Két darab Alienware 3440x1440 @ 120 Hz néztem egyébként.
nem tudom van-e értelme megvenni a mostani 2560x1440 @ 165 Hz után vagy nem fog sokat adni a nyújtott monitor hiszen a minőség hasonló lenne persze a panel az már IPS vagy Nano IPS lenne a mostani VA helyett. -
válasz
Találtgyerek #2308 üzenetére
Hmmmm teljesen bizonytalan vagyok, nem tudom jó döntés-e lecserélni 4K-ra@120Hz-re, mert nem vagyok biztos a kellő FPS mértékében.
-
válasz
Találtgyerek #2306 üzenetére
A 4K és 1440p között nem volt nagy különbség vagy a 60 Hű és 144 Hz között?
-
-
Srácok esetleg valaki próbálta már a 4K@120Hz-et vagy használja jelenleg?
Nagyon megtetszett a 4K viszont a 60Hz az már kevés lenne, mert nagyon hozzá szoktam a 100+hoz! -
trialboj
őstag
AMD nél 2x megszívtam, mert a gyári frissítő appot használtam, bekrepált az egész win, mert nem így csináltam ahogy mondtad, azóta megodlották nem volt gondom, nvidianal is csak ezt használom.
Nevetségesnek érzem, hogy 2020ban mikor minden arról szól hogy automatizáljunk, akkor kézzel keljen letörölni az előző drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Külpolitika
- További aktív témák...
- GIGABYTE 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X WINDFORCE MAX OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GeForce VGA-k 5080, 5090, Bontatlan, Új, 3 év Magyar garis.
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Eladó RTX 4090 ROG-STRIX-RTX4090-O24G-GAMING
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest