Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
egyedülülő #2594 üzenetére
Az majd a tényleges teljesítménytől függ, főleg az RTX3070-étől.
Mert egyelőre csak a matek van meg, hogy miből mennyi van a VGA-n, de hogy hogyan teljesít, főleg a 8GB vrammal, arról még nincsen info.
Szerintem egyébként nem fogja elérni a 2080Ti teljesítményét, csak nagyjából lesz ugyanott.
Nagyobb felbontásban a 2080Ti lesz a nyerő, mind a több vramnak, mind a több vramnak köszönhetően. (De hát ugye az újabbat 500EUR-ért adják) -
jilian
addikt
válasz
egyedülülő #2591 üzenetére
Hát 200 alá remélem nem fog menni...
-
egyedülülő
őstag
Szerintetek hol fog megállni a 2080Ti-k ára mire befut az új széria?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
jilian
addikt
Azért b@szki kő keményen kötik az ebet a karóhoz.
Most tényleg a "leggagyibb" 3070 verni fogja a 2080Ti-t?
Rohadtul várom az első tényleges teszteket.....nekem valami nem kerek... valami tuti gebasz lesz az új kártyákkal.
Csakazértsefogokváltani....mikor jön az Ampere utódja? -
nitro16
senior tag
Akit érdekel válaszolt az nvidia pár kérdésre. [link]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
hackeeeee #2576 üzenetére
Ahogy nezem a legtobb gyartonal a fel backplate hianyzik ,hogy fel tudja fujni a venti a 60fokos meleg levegot ,amit igy a CPU toronyhutes pont besziv.
Talan az MSI Ventus az egyetlen erelmes valasztas annak aki nem AIO / vizzel huti a procijat.
Mi a francert nem raknak a VGAkra gyarilag toronyhutest ? Ami szepen ki is tolja a meleget hatul a PCI slotoknal. [YT] -
tbw
aktív tag
-
nitro16
senior tag
válasz
Találtgyerek #2571 üzenetére
Csak leírtam, hogy nálam mik a preferált márkák. Nyílván függ az ártól/az adott darabtól/mennyire sikerült jól a hűtés stb. De mivel még egy custom hűtéses se jelent meg így mindegy is. Az meg, hogy ki mit vesz, nekem tök mindegy, mindenkinek megvannak a preferált márkái.
-
nitro16
senior tag
Teljesen felesleges/értelmetlen spekulációkba bele menni az árazást illetően. Pár hét és ki fog derülni minden, illetve kapunk "rendes" teszteket is, nem csak ilyet amit az nvidia közölt mert azt azért fenntartásokkal kell kezelni.
warcat: Azt majd meghagyjuk az asus fanoknak.
Én előbb veszek egy MSI/EVGA talán Giga kártyát mint Asus-t.
-
warcat
veterán
Csak nekem humoros, hogy egy teljes 3070 kártya ára belefér abba a bő 600-800k sávba 3090-nél?
Pontos az Ipon árazása, 580-600k környékén lesznek az alapverziók, a normálisabb gyártók beérik ~40-50 000 körüli felárral 630-40 környékén, az Asus Strix meg nevetségesen feláras lesz.
-
nitro16
senior tag
válasz
Laraxior #2564 üzenetére
Én is agyalok, hogy mit kellene venni. Teljesen új pc van tervbe, így jó pár év pc nélküli lét után, igazából a kártyák bemutatására/illetve a tesztekre vártam/várok. 3080 vagy 3090 gondolkodom, leginkább legujabb cod multik/stream lenne a felhasználás, illetve az újabb gamek.
Mivel monitornál is 27-32" 144-165hz g-sync 1ms, van kinézve ide szerintem bőven elég lenne a 3080 is. Ekkora méretnél szerintem a 4k monitorok elvesznek mert annyira kicsi, hogy nem fogja az ember látni azt a különbséget a képátló véget nem? Meg hát egy olyan monitor 300-400k, ami borzasztóan sok.
-
Laraxior
titán
válasz
#15779328 #2563 üzenetére
Gondolom a konzolok miatt sem lettek annyira elárazva. De még ugye nem ismerjük a tényleges teljesítményüket.
Már a 2070Superemen is DDR6 ramok vannak, és csak 256biten. Nagyjából egálban van az 1080Ti-vel. De azért valahol jól jönne a több vram, és a sávszél.
Talán így ki is jön a 3070 = 2080Ti Bár szerintem itt-ott azért a Ti erősebb lesz. Csak hát ugye kutyát nem érdekli az az 5-10%-al esetlegesen kevesebb teljesítmény, ha árban meg az ~1200EUR helyett csak ~500-at kell adni.A 3090 ára meg nem mérvadó, ha tényleg az marad a csúcs VGA, akkor még így is olcsó, tekintve a jelenlegi Titan 2000EUR felett van
-
Devid_81
félisten
Pffejj nenis mondd, a legtobb kartya ahogy kinez most Te jonisten
Mint egy rohadt karacsonyfa...RGB lassan mar PCB-n belul is nem csak kivul+2 kilo bazari kinezetu muanyaggal tele tuzdelve.
Valahol angol oldal foruman kerdezte egy user, most ezek a kartyak 8 eveseknek keszultek, vagy miert nez ki mind igy?! -
hackeeeee
Jómunkásember
Az mondjuk kemény, hogy 3*8 pint kér majd a Strix 3090.
-
McW1
tag
Azért érdemes lesz várni, hogy melyik AIB partner mit hozott össze hűtés/minőség terén. Kivéve persze, aki FE-t akar.
Annó vártam pár hónapot a 2080-ti-vel, hogy "lássam" a sok teszt mellett a user visszajelzéseket is, és egy MSI Duke OC mellett döntöttem. Nem is bántam meg, baromi jó kártya.
Gyanítom lesznek most is "bazári" design megoldások, gyenge hűtésteljesítménnyel és az ebből adódó problémákkal...
-
tbw
aktív tag
REmek. A 3080 is gyorsabb lesz jóval mint az RTX 2080 Ti.
Titkoltan azért elismerték hogy túlárazott szar meg a hűtése is elbaszott.
Ez az új hűtés ígéretesnek tűnik. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
ForRedGlory #2551 üzenetére
De már ez is epic, hogy a 2080-hoz képest átlag 70-80% pluszt hoz 4K-ban a kártya. és "csak" a 3080-as...
Én sem, de a 3080 szeptember 17 és a 3090 az szeptember 24 szóval addig van időd neked is kigondolni, de én is hasonlóan vagyok!
-
torma1981
veterán
válasz
ForRedGlory #2548 üzenetére
300k körül ha lemegy a kezdeti roham meg áll a 3080. Reális. Az elején tuti akarnak nyerészkedni, de max 1 hét és beáll az ár.
-
ForRedGlory
félisten
Szerk.: Baszki...
-
warcat
veterán
-
jilian
addikt
Hihetetlenek ezek az árak ha tényleg ilyen teljesítményük lesz.
Akkor a válogatott darabok + 2-300 cash, minimum. -
SkyTrancer
senior tag
na most lett vége
3070 es üti majd a 2080TI-t
3080-as 700 eurón kezd ugyan úgy
Nem lesz egyszerű a téma..de a 3090- 2x akkora min a 3080
Izgalmasnak és ígéretesnek tűnnek ezek, valamit mindenképp be kell szerezni ezekből -
Laraxior
titán
...és milyen jó áron lehet majd a 2080Ti-ket eladni
-
válasz
ScomComputer #2534 üzenetére
Fogalmam sincs miért várom amúgy ennyire, de rég voltam ilyen iguzlásba..
-
ScomComputer
veterán
-
Laraxior
titán
Nem lesz Titan elvileg... legalábbis a vram elrendezésből kifolyólag úgy tűnik... De aztán majd kiderül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát elvileg arról ment a pletyka, viszont fura, h ha az lesz, és lesz ref... De ezzel a gddr6x-el azért van tempó rendesen..
Én először megvárnám az estét az árakkal.
De a viccet félretéve, igen, úgy lenne a logikus, de az nv-nél, ezt ki tudja.
Szerintem nálam fog megöregedni a 2080Ti, főként 1080p 240Hz-vel.
-
Hát én is várom talán túlságosan isss!
-
torma1981
veterán
válasz
ScomComputer #2520 üzenetére
Azt mondják lesz rögtön custom is. Nem kell várni rá.
-
-
KillerKollar
őstag
Ma kaptam e-mailt az iPontól, hogy állítólag hibátlan a kártyám... Most nézhetek másik tápot, HÁTHA az megoldja...
-
válasz
Devid_81 #2515 üzenetére
Ezt most nem igazán értem, hogy ezzel rosszul hogyan is járhattam.
Ha most tennem fel és akarnám eladni 100al kevesebbért tudnam kb pedig egy hónap telt el és az új ára igyis úgyis annyi lenne és lesz amennyi.
Ha az új titán áru lesz akkor max vissza veszek egy használt 2080 Ti jóval olcsóbban, mint amennyiért el tudtam adni vagy egy 3080 amit új áron 800 euró körül rebesgetnek.
Nyilván holnap kiderül, de én remelem kellemes csalódás lesz és nem szivatnak meg minket.
A 2080 Ti amúgy is brutálisan erős kártya aztán igazából ha csak jobb árban lesz az új és kicsit erősebb az már haladás, de szerintem két év után azért valamit le tesznek az asztalra ismet.
Én az AMD esetén sajna nem felek szerintem az ismét közép kategória lesz és nem fogja fenyegetni az új nvidia csúcs kártyát. -
Devid_81
félisten
Fogalmam sincs, hogy jol jartal-e vagy sem oszinten
Ha nVidia bec.pat minket akkor a 3090 az valoban az egykori Titan utodja lesz, akkor meg brutalisan draga lesz.
Konnyen ra kell kolts ugyanannyit meg egyszer amit mar kiszedtel a hasznalt VGA-dbol, ergo meg dragabban lesz meg kisebb elorelepesed, meg jobban fog majd fajni a vegen.
Nagyon kivancsi leszek en erre a holnap delutani bejelentesre, arakra stb.
Mar eleve az egesz ott nem tetszik, hogy 350Watt a 3090 320W a 3080-as, es akkor meg hozza sem nyultal igazan.
3080-ra cserelni 2080Ti-t megint csak gaz lenne, hiaba ujabb, hiaba jobb, picit gyorsabb itt ott elobb utobb enni fog a fene, hogy kiadtal erte penzt, de nem vagy vele elorebb, kevesebb vram stb.
En anno akkor sirva fakadtam amikor ramdoglott a 1080Ti es a visszakapott penzemet "beforgattam" egy 2080-asba...ezert lett a vegen belole egy hasznalt 2080TiEnnel a kornel hacsak nem lesz hw gondom, megprobalom ezt a szivast elkerulni, kivarom a veget, de meg a Big Navit is, engem marhara nem zavarna ujra AMD kartyat latni a gepben ha a penzemert az tobbet ad mint a zoldek.
Ha meg egyik oldal sem ad minimalis rafizetessel tobbet akkor egy korbol kimaradok. -
Meg ki sem jött az új széria, de már komoly használt ár esés van.
Így nem bánom, hogy “időben” cselekedtem. -
nagyonjjo
tag
Valaki már lépett túl kódbeváltási időn?
A napokban jár le az rtx kupon kód.
Elvileg ha beváltom utána bármikor be tudom fejezni a kód hozzáadását,egy steam fiókra,mivel maga a kupon/játék be lett váltva időben.
Esetleg valaki tett már így? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Devid_81
félisten
Olcson es hatekonyan NZXT Kraken G12-el tudod vizesiteni, de a gyari venti melle kell masik ami a GPU monitor csatlakozo oldalan levo VRM-et is huti, kulonben megfozod.
Vagy egy kis custom vizet ossze kell rakni hozza, ezekre vannak komplett szettek, de nem lesz olcso sajnos.
Ha 100% megtartod a kartyad es nem upgradelsz Ampere-re akkor persze megeri, a 80 fokbol 50-et se fogsz csinalni, jobban tartja majd a boostot is, mehet neki majd OC stb.
Viszont ha eszedbe jutott mar a upgrade akkor ovatosan kolts a kartyadra, mert barmi ami raraksz most (foleg full block) az mar nem fogja visszahozni az arat sajnos -
tbw
aktív tag
Most az I7 6700K-mat egy Corsair Hydro H110i hűti le.
De tervezek cserét. I9 9900K-ra.
Szerintetek egy komplett vízhűtés ami a videókártyát is hűti mennyibe fájhat? És ki tudja ezt nekem megcsinálni? Mert ilyet még sosem csináltam. -
hoolla
aktív tag
Udv.
Szeretnek meg egy kisebb kartyat a 2080Ti melle, hogy tudjak 5-6 monitort hasznalni egyszerre. Nem tudom, hogy vajon lesznek e driver gondjaim, vagy egyeb negativ kovetkezmenyei a ket kartyas rendszernek. Ha valakinek van nemi tapasztalata es megosztana, azert halas lennek.
Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ZOTAC RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X AMP HOLO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GeForce VGA-k 5080, 5090, Bontatlan, Új, 3 év Magyar garis.
- GPU / Videokártya Hűtés Szerviz - NVIDIA Thermalpadozás 3060 3070 3080 3090 Ti 4060 4070 4080 4090
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Precision 3541 - i7-9850H I 16GB I 256SSD I HDMI I Nvidia P620 4GB I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest