Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbw
aktív tag
Szegények akik szaré húgyé eladták az RTX 2080 Ti-t annó, most verhetik a fejüket.
-
Találtgyerek
veterán
-
w1n1x
tag
válasz
Találtgyerek #3496 üzenetére
Kb 6-7 fps max.
Agyonhúzás alatt azt értettem, hogy a legnagyobb érték, amit stabilan bírt azt rádobtam, és úgy. Nem nevezném széthajtásnak 1-2 teszt erejéig való használatot, természetesen a kímélés a cél nálam is a minél hűvösebb, és csendes üzemeléssel.Mesh házam van Arctic pwm hűtőkkel így a megfelelő hűtés biztosított.
Én nem pasztázom, mert még garis, így nem bolygatom, rá kéne írjak az Asus gyártói oldalára, hogy hogyan fogadják a szétszedést (tudtommal ők pont nem tolerálják, bár azóta lehet változott a hozzáállásuk). -
Találtgyerek
veterán
Az körülbelül 5 fps különbség a mérésben?
Nem érdemes azért "agyonhúzni". A 65 fok meg nagyon baráti.
Nekem hangszigetelt a házam. Csendesnek csendes,de jobban melegszenek benne a kártyák. Nálam 75 fok környékén volt a Strix. Bár az új tulajdonos újrapasztázta és elég sokat javult. -
w1n1x
tag
válasz
Találtgyerek #3494 üzenetére
Én is Afterburner Curve-el csinálom.
Memóriát még nem piszkáltam, nekiesek annak is majd, és írom a tapasztalataim.Így 4k-ban 12500 pontot hozott. Agyonhúzva 13100 volt a csúcs eddig (100%-os ventivel majdnem 2.1 Ghz-en).
-
Találtgyerek
veterán
Nekem játékok alatt is stabil volt. Ez a 875mV - 1950Mhz csak az egyik kártyánál volt. A másik nagyon gyenge példány volt.
Ha ez a 900mV -os beállítás stabil lesz,akkor nem rossz a tiéd sem!
Én egyéni "görbét" szoktam beállítani. Memóriának + 500-at adtam, ha jól emlékszem. Nagy jelentősége nincs teljesítményben.
Mennyit kapott így 4K-ban? -
w1n1x
tag
válasz
Találtgyerek #3490 üzenetére
Update: 900mV-on a 1950Mhz-t stabilan tudta Superposiban (bár a játékok alatti stabilitása más kérdés,azt ki kell tesztelni). 1965Mhz-en volt aztán vége felé leesett 1950Mhz-re, de az alá nem. Fogyasztás visszaesett így max 265W-ra, és 7 fokkal hűvösebb is lett a max hőmérséklet így 65 fokon toppolt 72 helyett.
Te mikor próbáltad az alulfeszelést, akkor csak a core clockot piszkáltad vagy dobtál rá még + memory oc-t is?
-
w1n1x
tag
válasz
Na csináltam 2db Superposi 4k optimized testet és 975mV-on 1995 Mhz alá egyszer sem esett be, nagyjából a teszt feléig tartotta stabilan a 2010 Mhz-t, de nyilván a power limitet el kellett eresszem ahhoz, hogy az órajelet tartsa rendesen.
72 fokon toppolt így 67%-os venti fordulattal.
Ezek szerint annyira nem acélos példány ez...
-
w1n1x
tag
válasz
Nekem toppol 73 fokon auto ventin agyonhúzva is (jó ház jó ventikkel rengeteget számít)
Megnézem, de nem hiszem, hogy szilícium terén nyertem volna ezzel.
-
Találtgyerek
veterán
Nekem volt két darab 2080Ti Strix-em. Mindkettő elérte zárt házban a 75 fok környékét.
Ez normális szerintem. Itt is érdemes kicsit alulfeszelni a kártyát,mint a 3080-nál.
Ha jó példányt fogtál ki,akkor 975mV-on 2050Mhz környékét tudja.
Az utolsó ami nálam volt az 875mV-on tudott stabilan 1950Mhz-et. -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3481 üzenetére
Most Angliaban sincs am hardware, szoktam nezni a piacot de lehetetlen barmit is talalni.
-
FaTHI
őstag
válasz
koti199204 #3426 üzenetére
Ugyan ezen felbontáson játszom a CP2077-et nálam 60-70 Fps az árnyékokat vettem lejjebb egyel, illetve a Ray traced shadow-off. a Dlss Quality! Rtx3070-en igy ok.
-
w1n1x
tag
Sziasztok! Pár napja váltottam lejjebb 3080 Strix OC-ról 2080TI OC-ra. Úgy látom a topic nem igazán aktív már. Ennyire kevés a még 2080TI-t hajtók lélekszáma?
Jelenleg ismerkedő fázisban vagyok a 2080TI Strix O11G kártyával. Viszont nem igazán tetszik, hogy a power-limit + a hőmérséklet miatt visszaesik a frekvencia 2Ghz alá sokszor, pedig tudna menni feljebb, mert 2.1 Ghz fölé már jó párszor boostolt.
A power limit úgy látom nagyobb ellenségem lesz itt, mint a hő, bár utóbbi sem elhanyagolható (75 fok 67%-os ventivel, 2050 Mhz-en + 25% power limittel, mondjuk a hőmérséklet nem sok alapvetően, csak ezek pont itt kezdenek downclockolni 70 közepe felé) .
Normális ez? Kérdem én olyanoktól, akik jártasak 2080Ti ügyben . -
- = Zk = -
félisten
válasz
Devid_81 #3471 üzenetére
vagy ha külföldön élsz.... érdemes lehet várni, de idehaza az árazás.. vicc.... eskü, ha lehetne fixen jönni-menni kimennék repcsivel vagy kocsival és tolnám befelé a kártyákat... max üzemanyag/repjegy árát tenném rá... vinnék mint a cukrot...
meg persze ha lehetne kapni kint is, vagy mittomén' -
válasz
KAMELOT #3479 üzenetére
Nekem? 3090 abban az árban egy baromság. Nekem jól jött ki az egész mert a Ti vettem szeptemberben aztán eladtam 60k+ megvettem ideiglenesre a 3070-et elvittek 30+ és vettem egy 3080 FTW ultrat 325-ért na innentől én ezt most leszarom
Ja és előtte kiszálltam 260-ban a 2080S-ből Juliusban, szerintem ez nem rossz... Végül is a 2080S-ból lett 3080 és pénzem maradt
-
-
Devid_81
félisten
EVGA kartyaknak a legjobb a gariztatasa.
Nem is a bolttal kellett volna foglalkozni hanem kozvetlen az EVGA-val.
Nekik csak egy szamla kell, lehet barkinek a neven a tobbi nem szamit.
Jah es persze a VGA legyen egyben.Gariztattam mar EVGA-val, rugalmasak, ha szamla ok es a VGA egyben van akkor szo nelkul kapod toluk az uj VGA-t posta fordultaval
Egy picit se band, hogy nem csereltel, ugyan ott lennel ahogy most vagy -3GB vram
Mar csak a vram miatt is erdemes a 2080Ti-t meghagyni -
Doblós
aktív tag
válasz
Devid_81 #3471 üzenetére
Ahogy nézegettem az árakat,mélyen alálőttem,én olyan 250-ben gondolkodtam,de láttam számomra irreális árakon is,amik szinte azonnal elmentek.
Lett volna opció egy 3070-re,házon belül,(+10k)de a tulajnak nem tetszett az alza gari,mert ahhoz valami adás-vételi kellene,és a kártya számlája nem az én nevemen van,ergo ha valami miatt gariztatni kell,akkor bukó.
Anno,mikor vettem a mostanit,3080-at szerettem volna,de lemaradtam,utána meg már csak az ismert árakon volt kapható,annyit meg nekem nem ér,meg nem is volt akkora keretem,bár megjegyzem,jelenleg sincs,de ha lenne,sem adnék közel fél millió forintot egy kártyáért.Akkor hagyom,igazából semmi gondom sincs vele,amikkel játszom,tökéletesen futnak,pusztán csak elkalandoztam
Köszönöm a választ,és warcat kollégának is -
Devid_81
félisten
Ez itt a baj, hogy a sikeres vadaszatnak meg kell tortennie
Ha sikerul, akkor tenyleg keves rafizetessel lehet neki 3070-ese, de en arra vegkepp nem cserelnek egy 2080Ti-t mert nem elorelepes
A 3080 lenne egy nagyobb ugras de ahogy latom lassan 450-500k lesz a "normal" ara, annyi penzt meg a 309-ert sem szivesen adnek
Banyaszlaz+nincs keszlet=sziv az atlag user -
warcat
veterán
válasz
Devid_81 #3471 üzenetére
Nagyjából egyetértek,de a mostani árakon akár 50k-ba kerülne neki a csere, ha sikeresen vadászna amazonról kártyát ami azért brutális.De az nagyon bizonytalan persze, január első hetében láttam ott 3080-at utoljára.
Kérdés mennyit játszik és mi van a fiókban,én meglepően jól elvoltam 2 hétig 1070 Ti-vel
Megjegyzés: aki 200 alatt kiszórta a 2080 Ti-t anno szeptember elején, ouch
-
Devid_81
félisten
Szia,
Eladni el lehet, kb 12percig sem lesz elado ezt garantalom neked.
Ara pofatlan+50k barmilyen esetben, mivel uj VGA nem kaphato szo szerint.3070 az mindenben visszalepes, kevesebb vram de meg teljesitmenyben is rosszabb.
Ha ismeros az MSI afterburnerben, vagy a gyari EVGA progi akkor inkabb adj neki egy kisebb OC-t es olyan szintre kerul amit a 3070 mar nem kepes.Ha elorelepes kell akkor 3080/RX 6800 XT, de egyiket sem fogod tudni beszerezni konnyen, es hozzateszem kb a 2080 Ti eladasi arat kell megduplaznod majd ahhoz, hogy kapj vagy 15-20% teljesitmeny kulonbseget.
Sajat velemeny, de jelen pillanatban nem adnam el "elorelepes fenyeben".
Csak akkor add el ha epp kiszalsz az egeszbol, arra a jelen korulmenyek a leheto legjobbak. -
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom rajta,hogy megválnék a kártyámtól.
Kb.mennyiért lehetne eladni?EVGA 2080Ti Black,2021.október végéig alza garis.
Illetve érdemes lenne egy 3070-re lecserélni?Qhd-ban játszom -
jilian
addikt
válasz
scorpion1 #3468 üzenetére
Milyen felbontáson/ beállításokon van neked 200 fölött?
Nekem sincs sose 100% a kártya kihasználtsága, de ez természetes. Elvégre nem egy furmarkot futtatsz....
A Gsync az nem azért van hogy neked állandóan max fps-ed legyen hanem hogy szinkronba legyen az fps a hz-el.
Ha ilyen apró reccenéseket észlelsz akkor ott valami nincs jól beállítva.
Nekem is kellett a tv-hez másik driver hogy egyáltalán a Gsync "kapcsolható" legyen az Nvidia driverben. (oled 55c9)
A tv-n is volt mit állítani.... ezután már láttam az Nvidia driverben, hogy a Gsync választható, kompatibilis egyáltalán.
Semmi mást nem állítottam főleg a riva tunerben....
Csak simán a játékokban a vsync-et on-ra és felbontástól függően játszom 120 ill. 60fps-en.... -
scorpion1
csendes tag
Szép estét , miért van az hogy G-synces monitoron 165hz , pl a Grid Autosport játéknál kikapcsolt v-sync-el 200 fölött van jóval az fps viszont ha bekapcsolom driverben vagy játékban vagy a riva tunerbe a v-sync-et akkor néha leesik az fps 149re is és sokszór változik a kártya sem megy soha 100% on és néha apró akadások vannak ? Ezek az apró akadások (egy pillanatra aki nem tudja lehet nem veszi észre) más játékban is előfordul pl a project carsban , driver 456.71 proci 9900k
-
KAMELOT
titán
BUÉK 2021
-
Selynelar
aktív tag
EGÉSZSÉGBEN ÉS FPS-BEN GAZDAG BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDEN FÓRUMTÁRSNAK!
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
olyan hibába ütköztem nemrég hogy semmi drivert nemfogad be a 2080ti-m.
A telepítő valami dch -ra hivatkozik. Olvastam fórumon hogy létező probléma ez a "dch driver"
Mit tudok vele kezdeni?
Mert jelenleg a telefonom okosabb így.... -
KAMELOT
titán
Állítottam! Végre a venti is valahogy megjavult. 72%---69C
0.706V @ 1515Mhz -
KAMELOT
titán
válasz
Találtgyerek #3460 üzenetére
Ugyan akkora idáig, majd még letesztelem!
jilian: Arra, hogy ne pörögjön 5400rpm a blower, de még így is 2p-ként felugrik a venti, de úgyis kicserélem a ventit, mert blokk nincs rá. AC Xtreme IV amit megrendeltem. Az legalább max 2000rpm. Majd ott tudok rendesen állítani 2Ghz, de amíg ilyen hűtés van addig jó ez a beállítás is!
-
KAMELOT
titán
Sikerült végre beállítani a CURVE-t.
0.718V @ 1485Mhz Szépen megy! -
KAMELOT
titán
Akkor reggel megnézzük mit tud a blower utána mehet a blokk
-
Találtgyerek
veterán
Volt szerencsém a 3080 FTW3 Ultrához.
Akitől vettem a 2080 ti-t,annak az ment a helyére.
Nagyon jó kártya,csak ha nem rakod fel hozzá a saját programját,akkor nem vezérli rendesen a ventiket.
És még annyit vettünk észre,hogy több a nagyobb megakadás Bf5 alatt,mint a 2080ti-vel. Gondolom ez lehet driver hiba is. -
válasz
Találtgyerek #3453 üzenetére
Szerintem ha van gari jobb a Ti sokkal, nálam csak azért volt mert jól eladtam az FE Ti-t és nem volt semmi más csak ezt tudtam lőni kölcsön.
De ez az Aorus Master elég massziv darab ugyan akkora mint a helyére jövő 3080 FTW Ultra -
Találtgyerek
veterán
-
válasz
Találtgyerek #3451 üzenetére
Nalam van egy Aorus Master 3070betyarosan lehet huzni, majdnem elerte a huzott TI FE-met. Mondjuk ezen betyar hutes van ea nem eaik be 2100mhz-ala :) Szoval taposabb 3070 sem rossz. De ma megjott vegre a k.... 3080 FTWu
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Visszatértem egy Strix Oc-val. Nem tudtam kivárni,hogy a 3000-es széria elérhető legyen.
875mV - on tud 1950 Mhz-et, amit egész jól megtart. Így alulfesszel annyit tud körülbelül,mint egy Oc-zott 3070. -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3446 üzenetére
15% plusz FPS-em van
Jatek fuggo, ha teszteket nezek ahol reference 70FPS-t tud a 2080Ti ott nekem 80 FPS is van.
Ha epp 100 van reference modelnal nalam van 115FPS.Azert is irtam a %-ot, mert tobbnyire olyan 15%-al van nalam tobb, es kb egy ujabb 15%-ra (sem) van ettol a 3080 teljesitmenyben.
-
jilian
addikt
válasz
- = Zk = - #3446 üzenetére
Nekem 2K-ban vígan hoz, 10-12 fps-t.
Mármint amiben nem éri el a Gsync által vezérelt 120-at. -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3442 üzenetére
Durvan 15% extra valos eletben, szintetikusban kb 25% a reference modelhez merten
-
Devid_81
félisten
Csak erdekessegkeppen osztom meg, de mintha egyre kevesbe lenne stabil az OC a kartyammal az uj driverekkel amik mar Ampere ready cuccok.
Lehet magamat szivatom amugy a legujabb beta MSI afterburnerrel.
Majd meg futok par kort es megprobalok rajonni, hogy mi van itt.
De regebben +120MHz volt a stabil vege a kartyanak, most meg +90MHz a tuti tuti
Igy boostol fel 2100-ra majd jatekok alatt marad 2070, ami nem rossz rossz persze, csak eddig ettol feljebb volt a vege. -
GEIL
addikt
Azért elég kemény hogy egy 3/4-ed milliós konfigon is kompromisszumokat kell még kötni...meg medium beállítással szöszölni pár árnyéknál...stb.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Devid_81 #3431 üzenetére
nálam is.... kiv vagyok, mennyire játszható így....
még hónapokkal ezelőtt lekorlátoztam a max FPS-t 90-re( nV panelban, mindenre)... nem kell nekem a 144, de azért a 70-80 ha beton stabil, az nekem bőven jó.. meg ne tekerjen már ordibálva a vga hűtéseszerk.
és úgy fest, a 9700K (5GHz) is marad a helyén.... 55-60%-on kavirnyál, a 2080Ti 88-99 között... így szvsz nincs okom cserélni.... még van benne egy kényelmes 100MHz, ha... Ha... de nem hiszem. hogy kéne az... -
Chalez
őstag
Tettem egy új rendszert kb 2 órája, erre most ott tartok, hogy beragadt a GPU és a memória órajele. 1350 és 1750-en áll. Ryzen 5800, Asus B550-F Gaming lap, és 2080Ti FE, a legújabb CP2077 ajánlott driverrel. Ryzen chipset driver is a legfrissebb... Ezt ma már másodjára játsza el velem, és nem jövök rá, mitől nem megy vissza alap értékekre. Ez előző telepítésnél azt hittem elcsesztem valamit, a mostaninál már figyeltem az elejétől, aztán egyszer csak beragadt, de lövésem nincs mitől... Valami fogja a háttérből vajon?
Rockstar, Epic launcher, Steam ezeket raktam fel, néhány diagnosztikai progi, de full alapvetőek. Aida, HWinfo, GPU-Z, Afterburner...Tipp valakinek?
-
warcat
veterán
válasz
koti199204 #3426 üzenetére
Kapcsold ki a ray-tracinget és láss csodát.
-
GAbre
veterán
válasz
#98320896 #3413 üzenetére
Hírdetem már 1 ideje.Csak gépből került polcra.
Kaptam érte 150ezres ajánlatot már.
Meg sokallta más 250-ért
Ki lehet fogni jó áron.Grat. De egyenlőre nem kapkodok.200-ért is el lehet adni,majd ha lesznek 3070-ek.2080-ak mennek ilyen árban jelenleg.
Ha meg nem így jártam. -
GAbre
veterán
válasz
#98320896 #3404 üzenetére
Gondolom igen.3x is szétszedtem.Nagyon sok paszta volt alatta,mellette.
Raktam rá kevesebbet,normálisan,de 1-2 fokot,ha nyertem.Gondolom,még 85-re is mondhatni jó.Anno asus sup küldött el 1 kártyával 90-100 foknál.Ha nem marad 100 felett,nem foglalkoznak vele.
Én 2080-at majd 2000-en használtam, aio-val.65 fok körül tetőzött.
Bár ott is bajom volt ezzel a hűtővel,de másképp.Illetve volt 1 asus dual nálam 1 dbig.
Az is ilyen 70-80 fok volt még alulfeszelve is :S -
GAbre
veterán
Üdv!
Gigabyte gaming/windforce ilyen meleg szokott lenni?Már újrakentem de nem lett jobb.
Gyári értéken.~1800mhz és 85 fok kb.
Alulfeszelve kb 0,850V-al próbáltam járatni kb ezen az órajelen hirtelen.De így is 75 fokig is elmegy. 70%os ventivel.
Ha ez normális érték,akkor milyen értékeket javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó! Asus Cerberus 1050t OC 4Gb (csavarmatricás)
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- RTX 4080 Super (GAINWARD Panther OC)
- GIGABYTE 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X WINDFORCE MAX OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest