Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ScomComputer #2899 üzenetére
nem tolhatom fel a péhánál, hogy a srác kissé éhes?.,..
bár erre a mondás, hogy nem az eladó a hülye, hanem aki meg is veszi annyiért
-
ScomComputer
veterán
válasz
Találtgyerek #2898 üzenetére
Te hiába "gondolsz" bármit is,mert le van tiltva a komment....szerinted miért ....
Mit kapna ez... -
Devid_81
félisten
válasz
Találtgyerek #2896 üzenetére
Vegyen inkabb 3080-ar, mit erolkodik a regi elavult gyenge kartyakkal?
Ha valakinek van 100-ert vagy alatta 2080Ti-je elado az engem is erdekel, mert miota kijottek a 3080 tesztek azota Angliaban Ebayen £600 (240k) alatt mar nem igen van 2080Ti
-
Találtgyerek
veterán
Pár napja láttuk a kolléga [hirdetését] , erre felrakott egy másik [hirdetést].
Ezek szerint csak nagyobb teljesítményű kártyák ára esik? A 1070-es elég jól tartja magát az ő szemében. -
DanCox977
tag
Szándekom csak jelzés értékű, nem vagyok bezsongva a kártyáért, egyszerűen már már túl nagy hyepot kap
Számomra egyáltalán nem lenne racionális választás a 3080 , mint kiderült FHD-ba.Az a korábban beszélt 30% szúrja a csöröm.
Ha megalapul a 3080 csopi linket dobna majd valaki? Este jó lenne ott popcornozni.
-
DanCox977
tag
https://www.youtube.com/watch?v=3pE_7dCP6kk&ab_channel=GearSeekers
Nem tudom mennyire hiteles a forrás, de egy kis diszkurzust ebből ismét ellehet kezdeni, mennyivel erősebb a Sose volt még ilyen jó kártya 3080 Atomflipper Pro Plusz Videocard Gaming Z X S Pro Ultra. -
Devid_81
félisten
Ezektol a kis Kinaiaktol jott az elso leak is a 3080-rol, mint utolag kiderult igaz volt.
Tippre ez is az lesz.
Viszont a 3090 igy nagyon csak reteg termek lesz ha ez igaz. Aki 10% kulonbsegert kepes 2x annyit egy VGA-ert az vagy atom gazdag es fanatikus, vagy munkara kell neki es a sok vram miatt ez maradt neki. -
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 3090 reviewed, only 10% faster than RTX 3080?
Oh, ez nem skalazodik tul jol
-
Devid_81
félisten
-
Laraxior
titán
Azért egy kicsit beestek a 2080ti árai, 1000EUR-ért már lehet kapni (ténylegesen, nem úgy, mint a 3080-at)
-
válasz
KillerKollar #2877 üzenetére
Ezt mar millioszor leirtam, valaki elkezdte terjeszteni ,hogy az SLI halott, es azota mindenki ezt hajtogatja . Pedig tokeletesen mukodik , az AAA jatekok 70% tamogatja , a maradek meg NV Inspecor-al raveheto az SLI re.
-
warcat
veterán
Másik topikban már linkeltem
NVIDIA GeForce RTX 3090 3DMark Time Spy scores leaked
TimeSpy alatt 19-20%-al gyorsabb.
-
válasz
KillerKollar #2877 üzenetére
Főleg azután amit a nvidia is bejelentett, még annyira sem lesz már támogatott lassan, mint eddig...
-
-
Attol fugg mennyiert tudnal valtani .
A 1080TI arak hirtelen estek oriasit - 50% ot ( 150 rol 100k ig )
A 2080TI tulajok meg nem hajlandoak engedni ott mennyi volt a csokkenes ? 300k rol 250k lol...Ha 70k nal tobbe lenne a valtas akkor en hanyagolnam ,inkabb bird ki meg azt az 1honapot .
100k-t er most egy hasznalt 1080TI
170k-t er max egy 2080TI (180-190k lesz egy garancias 3070 (=2080TI) )Vagy ha van megfelelo tapod akkor veszel egy masodik 1080TI -t SLI be es ott vagy mint egy 3080
[RTX 3080 10GB vs GTX 1080 Ti SLI 2*11GB | Test in 13 PC Games]
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!Elég sok kommentben olvasom,illetve látom,hogy a 3080 4k felbontásban jobb,túlnyomó részt.Nekem jelenleg egy 1080 ti-om van,qhd monitort hajtok vele,(144 hz)amit pár évig nem szándékozok cserélni.
Kérdésem az lenne,2080 ti megfelelő lenne számomra?Igazság szerint jó áron(még) el tudnám adni a 1080-at,szóval türelmetlen vagyok cseppet és ahogy látom,egy darabig nem igazán fogok tudni venni 3080-at -
DanCox977
tag
válasz
- = Zk = - #2868 üzenetére
240Hz 1080P 24.5 / MSI NXG252R
(Nekem a 1080P is olyan tűéles hogy efelett csak űrtechnika létezik
- egyszerűen nem igénylem a nagyobb felbontást)
Korábban olyan monitorom volt mint cshavez fórumtársnak , 1080p az is méghozzá 80 PPI -vel, ennél jobb soha nem fog kelleni
-
nexplo
őstag
""Azzal ugye tisztában vagy egybéként, hogy FHD-ban a 1080 Ti és a 2080 Ti tényleg majdnem azonos?
És a különbség kb annyi volt, mint most a 2080 Ti és a SIMA 3080 között...""
Amúgy részben igazad van. Kb a 1080Ti után a 2080Ti-re akkora volt az ugrás mint most a 2080TI és a 3080 között. Én úgy 20-25%-ot mondanék valahogy átlagban(volt mindegyik karim a 3080-ast kivéve ért szerűen)
A gond az árakkal van. Ott nem 20-25% emelkedés voltde ugye ez más téma
-
SkyTrancer
senior tag
az meg a másik, hogy ki mondta, hogy csak 4kban lehet használni egy 2080Ti-t ?
Én is fullhd-n hajtom a 2080-at és természetesen a legtöbb játékban pihen, úgy hogy még a ventik sem mennek
na persze ha az égbe kitolok midnent fullhd-n is elhasal de ez mindig így volt pláne most hogy már nem is kell maxra tenni mindent
Szóval egy kártyának nagyon is jó a ha kényelmesen tud menni, nem melegszik nem zajos, vígan megy, fogyasztás sem sok, viszont ha kell, bele tud húzni. teljesen jó -
DanCox977
tag
FHD-ba használom a 2080 Ti-t és bármilyen meglepő, megjelent a 3080 és ugyanolyan erős maradt a 2080 Ti -m.
Elmegy ez még bőven egy évet.Nem érzem magam bezsongva hogy "bolt előtt" álljak sorba és tegyem kosárba az új MÁGIKUS SZUPER ATOM CSODA SOHA NEM VOLT ILYEN JÓ KÁRTYA MÉG A 3080 RBMK REAKTORT.
-
törölt tag
Annyit még a youtubos tesztekről, hogy a videók alapján én is lefuttattam pár tesztet 1440p-ben és nekem jóval magasabb fps-ek jöttek ki.
-
törölt tag
válasz
Találtgyerek #2858 üzenetére
-
törölt tag
Olyanon vitatkozunk, amit egyikünk sem tud biztosan, az a videó meg amit linkeltél egy vicc, a szponzorált teszteket meg hagyjuk.
Ahogy megjön a kártyám aznap összehasonlítom, addig meg biztos lesznek tesztek átlagfelhasználóktól, de szerintem nem mostanában jutunk vga-hoz. -
válasz
#15779328 #2846 üzenetére
Te nem tudom mit láttál, de [Techspot] szerint: "21% margin over the 2080 Ti at 1440p and then a much larger 32% margin at 4K".
Természetesen végig is olvashatod, érdekes!
De van itt még bőven más cikk is esetleg [német cikk is] ami szerint még több is ez.
Vagy akár [videó] amiben 65 játék lett összehasonlítva.
Hirtelen ezek jutottak instant eszembe, meg persze egy szerintem (és sokak mások szerint is) egy nagyon jó nevű reviewer [JayzTwoCents] aki szintén hasonlókat mond.
Szóval ismételem magam nem tudom mit láttál vagy hol, de ezek szerintem magukért beszélnek.
Sőt talán még a PH! írás is ugyan ezt támasztja alá! -
Devid_81
félisten
En ezt ertem, de ugye ne feledjuk ha minden igaz akkor most a 3080 a flagship, legalabbis ez lett belenk kalapalva.
Itt az egesz mogott egy nagyon jol kitervelt es usert megvezeto marketing van amugy.
Mert ha a 3080 a flagship es az is marad akkor ez az ar baromi jo es le a kalappal.
Ugyanakkor mint mar parszor volt ilyen a tortenelemben, most se legyunk meglepve ha megis jon valami Ti utod.
Viszont a 3080 es 3090 kozott maximalisan 20% teljesitmeny kulolnbseg lehet (nem lesz annyi, inkabb egy 15-re tippelek)
Szoval annak a Ti-nek nagyon ugyesen kell befernie a csapatba, jobbnak kell legyen a 3080-tol de rosszabb a 3090-tol, majdnem lehetetlenDe tegyuk fel 3080+10% lesz egy lehetseges Ti, akkor 2080 Ti es 3080Ti kozott lesz kb 35% kulonbseg...
Es mar vissza is mentunk a Pascal vs Turing novekedeshezNehez ugy amugy, de majd az ido eldonti
-
válasz
Devid_81 #2843 üzenetére
De akkor a 1080 Ti = 2080 volt és a 30% pedig a 2080 Ti fölénye volt ezt nem tudom jobban leírni..
Most pedig a sima verzió ver 30%-ot a Ti verzióra és a 3080 Ti még sehol nincsen ami sanszos, hogy verni fog rá 50-et is..
De nyilván igazad van és részemről én itt le is zártam! -
Devid_81
félisten
Pascal - Turing kozott is csak 30% volt es mindenki kopkodott, de ugye ott az arazassal komoly gondok voltak.
Viszont annyit elertek, hogy az egykori XX80 as arat feltoltak az egykori Ti fole.
Lasd Pascal 1080 $599
1080 Ti $699RTX 2080 $699
RTX 3080 $699
Annyi valtozott csak, hogy vegre kaptunk most teljesitmenyt is, de konkretan ugyanugy egy XX80 kartyaert all most sorba mindenki es azt gondolja, hogy az ev business-e
Ne azt nezd, hogy gyorsabb mint a regi csucs, hanem nezz a dolgok moge.
7xx szeria valtasnal a 9xx vert mindent, es az arazas nagyjabol ugyan az marad kategoriankent, 9xx rol 10xx szinten.
Pontosan errol szol a generacio valtas, hogy mar olcsobban meg kell(ene) kapjad a jobb teljesitmenyt, csak ezt az egeszet elfostak a gyenge Turinggal.
Most visszahoztak a teljesitmeny ugrast es minden tapsikol, hogy 10 eve nem volt ilyen, mikozben csak a Turing volt gyenge, a tobbi elotte igenis jo volt.
Fogyasztasra meg eljutottunk a GTX 1080 180Wattjatol a 320Wattos 3080-ig, erre meg vegkep nehez siman ra bolintani, pedig sokan azt teszik es mondogatjak, jo oke de gyors legalabb.
Oke, legyen ugy, ha ettol barki lelkivilaga megnyugszik -
SkyTrancer
senior tag
Azért a dolgot úgy is meg kell vizsgálni, hogy akik drágán vettek kártyákat azok azért 2 éve nagyon széles vigyorral használják a kártyákat, és nem maradtak le az éppen megjelenő játékoknál arról az élményről, hogy minden ment szépen. Miközben a társaság nagy része csak mostanában szerzett be RTX-et mert hogy hülyeség az, jó még a 1060 stb indokkal
Szóval itt az idő váltani a 2 éves 2080-akat -
nexplo
őstag
válasz
hackeeeee #2837 üzenetére
Én is így látom. +20% teljesítmény (3080) és most elvileg olcsóbban. Majd a piac beárazza mindkét kártyát hosszú távon. A 2080Ti pedig manapság is mindenre elég. Aki 500-ért megvette a 2080-ast azokat sajnálom, ők valóban kaptak egy pofont. De ez új kártya esetében mindig benne van sajnos
-
válasz
Devid_81 #2839 üzenetére
Hát nekem ezek a matekok telejsen máshogy jönnek ki, de nyilván máshogy értelmezzük a dolgokat...
Szerintem kétségtelenül az egyik legjobban sikerült generáció váltás az elmúlt 10 évben és pont ezért nem értem miért sír mindenki..
Még a 3080 Ti ami tényleg váltja majd a 2080 Ti-t sehol nincs és így is 30%-ot ver rá a "sima" ami az előző generáció esetén azonos teljesítményű volt a Pascal csúcsával és mégsem ment ennyi rinya... -
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
- = Zk = - #2833 üzenetére
Azok amik nem tartották a konstans 120 FPS-t a 120Hz monitor mellé és nyomtam őket nyilván úgy is, hiszen nem annyira fontos csak, hogy 60 felett legyen, de nekem igen is az, mert szeretem látni azt a smooth 120Hz-es képet.
Szóval amiknél nem volt meg az: RDR2, Control, Sekiro.
Ezekkel játszottam legutóbb amikre hirtelen emlékszem. -
válasz
Találtgyerek #2831 üzenetére
Épp azért mondom, hogy amíg azok nem elérhetőek normálisan. Amikor beáll a készlet akkor megint más lesz és úgy gondolom akkor 200k körüli értéke lesz majd, de ez is kiderül a későbbiekben.
Egyébként nekem 1440p (3440x1440p) nem feltétlenül volt elég a 2080 Ti úgy, hogy mindent ki akartam maxolni pár AAA játékban. Remélem a 3080 elég lesz aztán majd a Ti vagy S amikor jön..
-
Találtgyerek
veterán
Nekem az is elég lenne 1440p-ben. Várok kicsit,hogy hogy alakulnak az új kártyák árai.
sylex1 : Nem szeretnék okoskodni,de nehéz lesz 250 000Ft felett tartani,amikor 300 000Ft környékén már lehet majd venni új 3080-as kártyát. Legalábbis az Asus TUF 310-320 000Ft volt,amíg volt.
-
torma1981
veterán
-
JSandor
tag
Ja persze fene olcsón.
Hirtelen az emberek pofátlanul keveset akarnak egy 2080 Ti ért kifizetni, holott az ereje nem változott mióta a 30-as szériát bemutatták. "Jó sok garival" persze adni akarnak 150-200 közt egy 2080 ti ért de még jó sok garit is várnak meg még bányász off stb. Szerintem nem az újat nem érdemes megvenni hanem a 2080 ti -t eladni potom pénzért, azért hogy a vevő csak pofátlanul jó járjon. -
nexplo
őstag
válasz
Találtgyerek #2824 üzenetére
Most szerintem még mindig a használt 2080TI éri meg jobban. Csak fene olcsón kell megvenni és lehetőleg jó sok garival
-
válasz
Találtgyerek #2824 üzenetére
Evga ritka, mint a fehér holló. Azért is rendeltem az FTW3-at inkább külföldiából most..
Legutóbb 1070 volt EVGA, de az is csak SC2.. -
válasz
Találtgyerek #2822 üzenetére
Azt én is 400-ért adtam el, összességében a sima 2080-on buktam 60-at amit utána vettem így jött ki a 340-ért megmaradt pénz a 2080 Ti után.
-
warcat
veterán
EVGA webshopból rendelhetőek a kártyák!
Szerk: Mégsem. Csak megörültem a sok zöld kosár gombnak, viszont a kosárba már 0 darabként rakja - viszont elképzelhető, hogy kapható lesz náluk végre valami.
-
Devid_81
félisten
NVIDIA SLI Support Transitioning to Native Game Integrations
Es egyuttal at is mennek nativ tamogatasba Januartol, avagy meg ennyire sem lesz multi GPU tamogatas mint eddig volt...szvsz
-
warcat
veterán
Írtak valamit a rendelésnél? Kíváncsiságból végigkattintgattam (korábban) a 699€ EVGA X3 black gaminget, és unknown elérhetőséggel elvileg már csak a place order gomb lenyomása maradt volna.Szóval nem lepődnék meg.
Más: közben kijött persze a 30xx szériát támogató driver is,nekem kicsit meglepetés, hogy adtak pár SLI profilt is mellé.
Driver 456.38:
Game Ready - This new Game Ready Driver provides support for Fortnite's dramatic new update which adds raytraced effects, NVIDIA DLSS, NVIDIA Reflex, and a custom RTX map. In addition, this release also provides optimal day-1 support for Halo 3: ODST and Mafia: The Definitive Edition.
Gaming Technology:
Includes support for GeForce RTX 3080 and 3090 GPUs
GeForce Experience Automatic Performance Tuning for GeForce RTX 30-series and RTX 20- series
GeForce Experience in-game performance monitoring for GeForce GTX 600 series and above
ShadowPlay gameplay recording now supports HDR on GTX 900-series and above (RTX 3090 can capture 8K 30fps HDR)
NVIDIA Broadcast app with AI-powered noise removal and virtual background
5 New G-SYNC Compatible MonitorsNew Features and Other Changes
Supports CUDA 11.1
SLI profiles - Added or updated the following SLI Profiles:
Baldur's Gate 3
Comanche (NVIDIA Turing GPUs and later)
Crusader Kings III
Disintegration (NVIDIA Turing GPUs and later)
Population Zero
RIDE 4 (NVIDIA Turing GPUs and later)
Rocket Arena (NVIDIA Turing GPUs and later)
The Blackout Club (NVIDIA Turing GPUs and later) -
warcat
veterán
válasz
Devid_81 #2807 üzenetére
Vedd meg német amazonról a Zotac Trinity-t akkor
Itt a teszt róla.Semmi különbség egy triohoz képest végeredményben...
-
warcat
veterán
Meglepő módon frissült az EU EVGA webshop a 3080-as kártyákkal de persze rendelni nem lehet
Nagyon akadozik jelenleg ezért inkább berakok képet.
-
nitro16
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ZOTAC RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X AMP HOLO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- RTX 4080 Super (GAINWARD Panther OC)
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest