-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
MPowerPH #9891 üzenetére
Erre az lehetne a megoldas,hogy minden jatekot az elerheto leggyorsabb vgara optimalizalnak.
Akkor meg az lenne a baj,hogy kijon az uj vga,es nem lehetne kihasznalni.Dave leirta a megoldast : addig nyujtozkodj,amig a takaro er,nem kell esz nelkul huzgalni a csuszkakat.
meg kell talalni a megfelelo beallitast a kartyahoz,es ez sli nelkul soha nem volt minden jatekban a maximum.
nem is lesz. -
rambustibi
őstag
válasz
nagy.matyika #9896 üzenetére
Ezt teszik itt a trollok is.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
rambustibi #9890 üzenetére
Ahol elfogy a 3.5 giga, ott még van további fél
Felültél a beef vonatra vagy mi az isten?
Tök jó egy 110 ezres kártyát egy 350 ezreshez hasonlítani.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kenwood #9889 üzenetére
En ezert nem is egy kartyarol beszeltem, hanem magarol a teljes pc platformrol. Surgos reform kellene, es nem a hardware-ek teren. Mert kifizetnek en 500k-t is, csak menjen 4k-n minden fix 60fps-el, maximum reszletesseggel. Most erre 3db Ti a megoldas, es ez a pofatlansag.
-
rambustibi
őstag
Ahol a 970-nél elfogy a 3.5GB memória és a teljesítmény, ott még a 980Ti és a Titan X mosolyog
-
kenwood
veterán
válasz
MPowerPH #9886 üzenetére
A csucshardverek sosem az ar/ertek aranyukrol voltak hiresek.
Az M5os bmw-ert is pofatlansag a 30-40,amikor egy 5 millios kocsival is alig par perccel kesobb ersz le a balatonra ...Az a baj,hogy paran teljesen write only uzemmodban vannak, es ignoraljak az osszes olyan tesztet,ahol kijon,hogy sok jatek 2160p-ben,vagy 4kban pont a ti-vel lepi at a jatszhatatlansag szintjet.
Ahogy haladunk elore az idoben,egyre tobb jatek fogja megfektetni a 970/980-at.A ti nem eri meg az arat,ez teny,de attol meg nem kell szettrolkodni (nem te) a topicot,es olyan hulyesegeket otszor leirni,amit ezer teszt cafol a neten.
Meg azt is erdemes beleszamolni, hogy a csucstermekeket nem azoknak szanjak,akik a konyhapenzbol szenvedik ki az arat.Ha par nap alatt megkeresed a 980 es a 980ti kulonbozetet,akkor siman meg fogod venni,mert az par fps plusz,amit biztosit,mashogyan nem erheto el,es 200 dollart sokan egy vacsorara elkotlenek.
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #9886 üzenetére
Pofátlanság, vagy nem, de ez van. Lehet játszani 1440p-n, és 4k-n is simán, csak nem kell ész nélkül húzogatni a csúszkákaz. Eleve a nagyobb felbontás már kompenzálja az élsimitási eljárások hiányát, 4k-n főleg. Konzolt meg rádughatod most is a 4k tv-re, csak semmi értelme, és ezektől a konzoloktól még az 1080p is nagy szó, mert még arra se képesek az esetek 90%-ban...
-
norb55
őstag
válasz
GeneraL_XTX #9873 üzenetére
Nah basszus épp most akartam meg hírdetni a 780 Ti matrix platinumot, mondom veszek egy 980 Ti-t. De ezek után lehet inkább megvárom a Pascalt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #9878 üzenetére
Akkor meg szerintem pofatlansag akar meg 200k-t is elkerni egy olyan vga-ert, ami meg mindig csak fhd-n alkalmas a jatekra.
FHD mar elavult dolog, es meg mindig ott tartunk, hogy nincs hardware, ami ezen felul is kompromisszum mentes. 4k idejeben mar nem wzt varna az ember.... Hiaba van 4k, jelenleg nem tudsz olyan esszeru, kompromisszumentes felallast, amivel Te 4k-ban gamelhetsz. Es ez lesz a PC veszte. Konzolok eljutnak lassan arra a szintre, hogy radughatod oket a 4k tv-re, es roccenesmentesen fog minden futni. PC-eseteben hatalmas reformokra lenne szukseg, es nem csak hardware-es oldalon.
-
h1mpi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #9883 üzenetére
Aki az mondja, hogy WoT-ban semmit nem számít a vga, az nem tudja mit beszél. Mivel nem vga igényes, így egy 970-el is elmegy FHD-ban 100 FPS körül, de 980Ti-vel stabil 120-125 FPS. Csak nekem ez most nem ért meg 70-80K-t.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
SoulReaver #9882 üzenetére
ez mind átlag fps, van ahol nekem is jó sok van, de a minimum ami számít sztem. Mert észreveszem amikor 40 körülre esik le pl városban.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
SoulReaver
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9877 üzenetére
Itt egy combosabb procival jók az fps-ek.
-
blu79
addikt
válasz
- látom te megértesz engem és látod a realitást , és köszi a teszteket,
- más: sokan írjátok hogy ... optimalizálatlan játékok, igen de amelyik optimalizált és jól fut 980Ti-n az 970-en is jobban fut mint amelyik optimalizálatlan
-
Sebestyen01
őstag
válasz
GeneraL_XTX #9877 üzenetére
Mennyi az asicja? Ha alacsony igen csak feszelni kellene a tuninghoz csak hat, az nem olyan egyszeu ugye a limitek miatt! Sajnos nagy a szoas, igy sok az antituningosabb peldany is
En tegnap bontottam ki 75.3%-os az asic, az jonak szamit! Szeintem! -
helkis
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9875 üzenetére
A max fps-d sem változott?
Régeben volt egy ilyen passzus: A min fps-t a platform "adja", a maxot a vga..
Nem tudom a mostani programok mennyit változtak, ez érvényes lehet-e még? -
daveoff
veterán
válasz
A 980Ti-től 1440p-n nem is fogsz hasra esni, viszont amit FHD-n művel az nem rossz, kompromisszum nélkül, mindent maxon tudsz játszani. a legújabb játékokat is. Ezt is leírtuk már többször, hogy a 980Ti még mindig nem az a kártya, ami elég FHD felett, ha mindent csutkára akarsz húzni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Sebestyen01 #9876 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, a tesztek alapján hozza azt amit bármelyik másik 980ti...csak a tunuingot nem nagyon bírja csórikám.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
GeneraL_XTX #9875 üzenetére
Most mondanam hogy egy winreinstallal probalkozz meg, de hat szerintem nem indolkolja semmi, ez mar sajnos igy maradt! -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Sebestyen01 #9874 üzenetére
98-99%-raki van hajtva a GPU, ne felejsd el, hogy 1440p-ben játszom
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Nem feltetlenul kellene biralni a kartyat az optimalizalatlansag miatt
, ezen kivul en meg mindig azt mondom hogy egy nagyobb orajelen jaratott procival lehetne bikabb is
-
GeneraL_XTX
veterán
"erős a 980ti és nem is mondom hogy nem, de nekem nem adná meg azt a hú ez igen! érzést, míg mások ájúldoznak tőle...."
pontosan így van, ezt érzem most én is. Tegnap pl két játékot is próbáltam ahol megint csak csalódást okozott a kártya.
Az egyik a Crysis 3, amit még mindig nem lehet maxon futtatni normális sebességgel élsimítás mellett. Legalábbis 1440p mellett ki kellett kapcsolnom, hogy ne nézegessen 30!! fps alá.....
A másik a GTA5 volt, mindent ami létezett fullra toltam, 1440p 4xAA, éés azért elég sűrűn láttam 40fps körül....és semennyivel sem volt szebb mint (ésszerű beállítások mellett) 970-en és hasonlóan is futott. Ez utóbbi inkább a játék hibája mint a kártyáé, na de akkor is.
AC Syndicate maxon továbbra is kifekteti a kártyát stabil 30 fps alatti értékeket produkálva...
-
MPowerPH
félisten
Fenet... EBayen fent volt mar 2 hete £420-ert, azota bent figyelt watchlistben. Kutyanak nem kellett... Erre irtam neki, hogy kez a kezbe adok £400-at. Este meg itt mate-izett, hajnalban meg irt egy sms-t, hogy inkabb megtartja. Nem lehet eladni, folotte mar kapsz EVGA-t, ami itt uk-ban is a numero one csak a nev miatt, legyen az akar ref. vagy sima acx-es.
-
MPowerPH
félisten
Ezen is ott a matrica... Le lehet rola ovatosan szedni, ha ugyes vagy. De targytalan, mert a srac hirtelen meggondolta magat.
De letojom, van egy masik, az meg egy EVGA SC+, elhozom akkor azt. Ott legalabb nem kell a matricakkal szoszolni.
Majdnem beszivtam, mert mar ugy voltam, hogy akkor megveszem a Classit. Aha, csak a blokk az EK-tol a simara nem jo, csak a KPE-re. A sima Classira is van FC blokk, meghozza a GTX780 Classi, ami kb. mar beszerezhetetlen. Aztan ott az EVGA FTW, az meg mar nem referencia, es nincs is hozza FC blokk. Nehez ez igy epitett vizzel. KFA2-ot is neztem, de arra sincs blokk.
-
Macka
veterán
válasz
Sebestyen01 #9865 üzenetére
Jól tudod, szerintem még dx9-es.
-
Macka
veterán
válasz
Sebestyen01 #9863 üzenetére
Nekem is épített vizem van a cpu-n, a 60-as radi bőven elbírná a Ti-t is, de nem kockáztatom meg.
Fix 80% ventivel 63-64 fok fölé nem megy a GPU húzva sem, a hangját meg elviselem. Érdekes, hogy a fenti hőt csak WOT alatt prodkálja, DIRT Rally alatt közel 10 fokkal hűvösebb, pedig mindkét játéknál 100%-os a GPU kihasználtság. -
Joshi
titán
válasz
Sebestyen01 #9858 üzenetére
Az szépen megy, szerintem kicsit pöckölsz rajta és lesz az simán 1550 is.
Van valami DX12-es Benchmark progi? Az Elemental demo most jött le, esetleg van más elérhető DX12-es Bench? A Fable elérhető? Vagy még nem?
-
daveoff
veterán
válasz
Sebestyen01 #9858 üzenetére
Nem rossz kártya, nem szép, de legalább hatékony. Bombinak is ilyen volt azt hiszem, és neki is hűvös volt nagyon. Valley nem sokat jelent, stabilitás tesztelésére nem jó, valami játékkal próbáld.
-
Joshi
titán
Ez az előrelépés a Win10 miatt van?
-
Joshi
titán
válasz
Sebestyen01 #9854 üzenetére
Az alap 110%, de nem ez a lényeg, mert nekem azt is meghaladta alap biossal.
-
Joshi
titán
válasz
#Morcosmedve #9850 üzenetére
Soha nem volt külön 980Ti refre blokk, mivel a TX előbb volt és az is ugyan az a ref nyák ezért az EK nem gyártott külön Ti blokkot. Vagyis elég lett volna 980Ti-vel gravírozni, de még azt se.
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek backplate -et erdemes hozza venni?
Gyarilag van rajta, csak a gpu-nal nincs hoatadas a felfogatas vegett. Viszont a VRM-eket hatulrol is 'huti', ahogy kell.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #9848 üzenetére
Mert az valo ra, a kartyak felepitese ugyan az. EK nem csinalt kulon blookot a Ti-re, hanem az X-hez valo blokk megy ra.
Reggel veszem at a kartyat, aztan Birmingham utan Scan, majd estere talan vegzek a legtelenitessel. Csak Plexi CSQ vagy sima Acetal blokk van most raktaron naluk, szoval szerintem elhozom a CSQ-t, nem bizok a sima rezben.
-
MPowerPH
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #9843 üzenetére
Nem értem miért a G1-et hozzátok fel, az semmi xtra, alig van rajt több fázis, mint a ref-en, még a controller is ugyan az. Egyébként azokon a kártyákon, amelyeken NC81174 vezérlő van, ott a sok fázis általában csak "virtuális fázis", mert az IC up to 4 fázist kezel.
Custom kártya esetén általában a jobb hűtésért érdemes fizetni.
-
MPowerPH
félisten
Igy van, erre akartam kilyukadni. De ezt mar en is irtam. Csak zavar, hogy az ilyen Strix, meg G1 eseteben azert fizetsz tobbet, amiert atterveztek a nyakot, meg kapott par plusz fazist. Ha a feszultsegallitas engedelyezett lenne, nem lenne gond.
Mindjart indulok atvenni a Palit -ot, remelem visszair, es nem holnap kell mennem erte. £400-ert ajandek.... Titan X blokkert kell csak holnap elugranom a Scan -be.
-
-
MPowerPH
félisten
Csak egy kerdes. Ha mar nem lehet feszt emelni, csak a Classin pl., akkor ennek fenyeben miert fizetnek ki egy rakat penzt a tizenx fazisokra.
Lenne itt ez a kartya, ami koveti a referenciat: Palit GTX 980 Ti Super Jetstream
Erre a Titan X fele blokk siman passzol, ugye? Csak mert hiaba a millio fazis, a TechpowerUp oldalan ez a kartya vitte a legtobbet GPU orajelben. -
kenwood
veterán
válasz
Sebestyen01 #9832 üzenetére
allitsd be az orat a windowsban,es lesz web
-
Tomdriver
őstag
válasz
SoulReaver #9836 üzenetére
Épp az előbb láttam a háznézegetős topicban, köszi, hogy itt is megosztottad.
Nem semmi... -
válasz
FollowTheORI #9831 üzenetére
Olyan régóta használok bench table-t,hogy már nem is emlékszem hogyan néz ki belülről egy szgép ház.
Én amúgy nem is néztem,hogy ez teleszkópos-e.#9830 Tomdriver :
#9832 Sebestyen01 :
Érdemes komolyabban foglalkozni az ilyen üzenetekkel. -
Sebestyen01
őstag
válasz
Tomdriver #9825 üzenetére
De igen egy nagyon minimalisat, de hat csak 32cm hosszu a kicsike!
Most szopok vala,i tanusitvany kellene a chromenak, mert nem jon be semmi, explorerbol irkalok most is, erdekes a laptopon meg minden okes, ez vajon mi lehet! Azt irja a chrome hogy veszelyben vannak az adataim.... WTF
akoska07:
Nincsen rajta a botnak hely! -
-
Tomdriver
őstag
válasz
Modst3R #9826 üzenetére
Azt a kártyán nem tudom hová fűzni.
(#9827) NetTom, #9828) kenwood : köszi az ötleteket!
Akkor inkább marad így.
Láttam egy videón ahol a srác egy hátlapi slot takarólemezzel támasztotta meg, elég jól elrakta hátra és nem is látszott,. Na de az egy slotos kártya volt, ez meg három, vagyis nem fér alá.
(#9829) akoska07: asszem nincsenek csavar helyek, de azért köszi.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
Sebestyen01 #9821 üzenetére
-
TTomax
félisten
Mégis mennyivel legyen gyorsabb a 980Ti???? 100-200%-al??? Az már úgy okay?Hiszen így volt mindig igaz?A 780 kb háromszor gyorsabb mint a 770,sőt a Fury x kétszer mint a 390!Mit akarsz megmagyarázni?Amióta világ a világ ez így van,ennyi szokott lenni a közép és a felső kategória között a difi 60-70%.Miért támasztasz irreális elvárásokat?És miért állítod be úgy hogy az a normális?És miért akarsz erről mindenkit meggyőzni?Most csodálkozol rá a vga piacra,amióta létezik kb így van...ne csodálkozz ha kivered az embereknél a biztosítékot,irreális elvárások,kiragadott részigazságok mint pl a teszted ugye
-
Zorel
senior tag
Witcher 3-at toltam 970-el fullon HW-el. Volt olyan h 35fps kornyeker esett be az fps. Ugyanez 980ti-vel nem megy 60 fps ala. GTA 5-nel szinten. Es akkor meg nem beszeltunk a vram zabalo jatekokrol. Kb ketto 970-el lehet hozni egy gyari oc-s Ti szintet. Aki mast mond hazudik. Nem egy liga a ket kartya es ez igaz az arazasra is.
-
törölt tag
válasz
Sebestyen01 #9821 üzenetére
Jézusatyaúristen milyen böszme nagy állatt ez a Zotac!
B-30-as falazó tègla.
-
blu79
addikt
válasz
daveoff #9817 üzenetére
Igazábol azért váltottam 70ről 80ra mert le szerettem volna mérni azt a "nagy" különbséget amit egyesek hírdettek.... de ennél maradtam mert még 1 olyan 970 nem találtam volna amilyenem volt
, megértem aki vesz egy 980ti-t és picit többet várt volna tőle, erős a 980ti és nem is mondom hogy nem, de nekem nem adná meg azt a hú ez igen! érzést, míg mások ájúldoznak tőle....
Részemről -
Sebestyen01
őstag
válasz
SchumiBácsi #9815 üzenetére
Hal istennek jó a szigetelés így azt a rádió nem használjuk
-
SoulReaver
veterán
válasz
#Morcosmedve #9816 üzenetére
kenwood
Ezért nem érzem magam elmaradottnak, ha FHD-ban akarok maxon játszani 60fps-el
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
SoulReaver #9812 üzenetére
Mutass filmet
Viccet ferreteve, kell ido a 4k nak.
-
válasz
Sebestyen01 #9798 üzenetére
És közvetlen a radiátor mellett milyen játszani?
-
kenwood
veterán
válasz
SoulReaver #9812 üzenetére
Mar a 2160p is meg tudja izzasztani a 980-at tobb jatekban,es azert 24" felett a 1080p nem az igazi.
Veletlenul kerult hozzam egy dell u2711,de a tesztbol az lett,hogy nekem ennel rosszabb monitor mar nem kell
Ha uj jatekokkal szeretnek ultran jatszani,bizony 980ti kellene.Szerencsere a a league of legends meg egy olyan kartyan sem fogott ki,amin van displayport,massal pedig nem jatszom. -
MPowerPH
félisten
En probaltam anno ref. 980Ti-t. Ugye nekem az 5760x1200-as felbontason kellene megoldas. Na, nem voltam elragadtatva, 35 FPS helyett kaptam 42-ot(igaz nem huztam a Ti-t). Viszont most a Witcher alatt ossze tojta magat a gep, grafot visszavettem, de igy is 30FPS, rosszabb esetben 25 -el vagyok. Szoval meg ha csak 10FPS-t is kapok egy huzott Ti-vel, mar annak is orulni fogok.
Csondben megjegyzem, eddig a GTX980 SLI vitte a primet, Ti-nek is nagyon odavert FPS-ben, 1500MHz-n szepet szoltak. Es majdnem annyiba lenne, mint egy Ti, igaz ez hasznaltan. Csak voltak vele nyugok, foleg driverbol adodoan, meg nalam a CPU OC-t is megnehezitette. Egyebkent mar banom, hogy tuladtam rajta.Szoval meg meggondolom, lehet visszaepitem az SLi-t, ha nem talalok Ti-t normalis aron.(mert nem nagykepusegbol, de en is megvehetnem boltbol, akar SLi-be is...csak en mashogy nezek a penzre, es nem szivesen olom olyanba korlatlanul, ami kis ido utan megfelezodik. Ezert vettem hasznalt 6 eves BMW-t, nem 2 eves VW-t)
-
SoulReaver
veterán
válasz
#Morcosmedve #9811 üzenetére
Túl korai még a 4k. Pont annyira, mint a VR (szerintem). Filmre OK a 4k, de játékra.. Kinek van 2 millája, egy olyan gépre, ami rendesen meghajtana bármilyen játékot 4k-ban. (tudom, hogy van akinek van 2millája gépre)
-
bombibmw
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9802 üzenetére
Én azért váltottam vissza 970-re, hogy kihúzzam valamivel a csúcs Pascalig.
Sebestyen01:
Grat hozzá!
Én nagyon szerettem az Omegát és, amikor megvettem utána az Msi-t, vissza is sírtam. -
daveoff
veterán
válasz
jones965 #9804 üzenetére
Mert jóval magasabb órajelen ketyeg, ez bőven kompenzálja a kevesebb shadert!
De nem gondolom, hogy ezt neked magyarázni kell.
Persze biztos vannak olyan játékok, amik ebből profitálnak, és ott gyorsabb is a TX, de a legtöbb játékban nem.
Igazából alig van különbség köztük, beleértve a 970SLI-t is, minimális...
970 SLI Benchmarked vs 980Ti and Titan X -
daveoff
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9802 üzenetére
Jó hát nem a ref kártyára gondoltam én sem, de megnézed a teszteket, akkor pár fps-re van egy komolyabb custom a 970SLI-től, havernak 970SLI van, nekem meg ugye 980Ti, procink ugyanolyan, szoktuk nézegetni a játékokat, monitorozás nélkül biztos nem vennéd észre a különbséget, olyan elenyésző. Akik visszaváltottak 970-re nem azért tették, mert nem jó kártya a 980Ti, vagy csalódtak benne, hanem nem akartak nagyot bukni, vagy nem akartak ennyi pénz a gépben hagyni, amikor egy 970-el is el lehet játszani simán, ilyen egyszerű. Nekem is most egy HD6850 van a gépemben, ezzel is el lehet játszani...
A kétszer gyors a tényleg kicsit túlzás volt, de azért sokkal gyorsabb, ezt aláírhatod Te is.
-
Modst3R
senior tag
válasz
Sebestyen01 #9798 üzenetére
Mastercase?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged