- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
EVGA 980ti Superclocked ACX 2.0
Egy év intenzív használat folyékony fémmel, így néz ki utána:
Cserébe 250 watton 55 fok fölött nem láttam.[kép]
-
Laraxior
titán
-
-
NFree
addikt
válasz
core i7 #17654 üzenetére
van az úgy , hogy a nyákon több ponton kapja a kakaót jobban szétoszlik a terhelés , ha viszont hiányzik 1 ponton akkor azt ugye máshol pótolja , nyákja válogatja , ezt meg kéne nézni így látatlanba nem tudom de lehetséges , de ne foglalkozz vele javítasd meg és annyi. ha egy tömbe van úgymond beforrasztva nincs nagy gond , de ha netán osztva van akkor lehetséges .
-
NFree
addikt
válasz
core i7 #17647 üzenetére
Szerintem egy vga szaki kicseréli pillanatok alatt és akkor megnyugodhatsz , kicsit vedd lejebb a powerlimitet mondjuk 70-80% ra addig s akkor nem lesz gond . elvileg a 2x 8 piinen 300w is át tud bugyogni. hogy 1 db láb oda van
nem tudom . lehet simán bírná , az a baj én nem tudom pontosan melyik lábon mi van fesz vagy test . (vga szaki szerintem ahogy tudod vidd )
-
core i7
addikt
Szia Mindenki!
Videókártyán Titan X menet közben kihúztam pin csatit villanás 1 ik pin feketébb lett. A Kártya Müködik kiírja a 12GB vramot jó GPU hőfok stb.Ezekszerint annak az 1 pinnek annyi?
Milyen hátrányokkal jár ez nem fogja tdni felvenni a 250W ot amely kell neki?
Cserélye Macerás-e? Szedtem már szét pasztázásra ,de ti mennyire ajánljátok ?
8 as pin bal felsőjevel történt ez ,amelyik a 6 pines mellett van
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #17642 üzenetére
Marad még egy darabig
e lvan a szekrénybe , eddig egy 780ti classit használtam full víz , most ment nyugdíjba , beraktam egy 1080 ftw-t a gpu ra raktam egy ek blokkot a wrm meg egy 12 venti támogatja , visszakerült a gépbe a 8700 is ahoz hogy facézzak meg néha egy kis wot bőven megfelel.
kicsit perverz vagyok én is . alul a két fehér dobozba 2db msi 480 lightning van azokat nagyon szeretem.
-
Laraxior
titán
Van valakinek Palit Jetstreamje esetleg?
-
pengwin
addikt
Nagyon megörültem amikor megláttam, hogy 980 Ti-t kapok a 970-em helyett... 5 éve vettem a kártyát kb. 75 ezerért, újonnan. Kb. +50% teljesítmény pont jól fog jönni. Hihetetlenül jó üzlet, hogy mindezt a jelenlegi VGA piaci helyzetben gyakorlatilag egyszeri szállítási költségért cserébe kapom.
Na meg az sem mellékes, hogy még a 970 teljesítményével is inkább elégedett voltam, mint nem. A 980 Ti meg valószínűleg megint maradéktalanul fogja kielégíteni az én igényeimet még pár évig.
-
Alpi.
addikt
válasz
pengwin #17632 üzenetére
Nekem is volt 1 Hdd, 1 Nvme és 2 sata-s ssd plusz egy vízpumpa (nemtom, lehet 5-10W tuti), Am4-es platform, Zen2 procival, vga szintén nagyon hasonló.
Annyi, hogy én kicsit beleszerkesztettem a boost táblába és 200W-os limittel megy, de limit nélkül sem nagyon tudsz többet megetetni vele, mert nem megy sokkal többet a gpu.
Szóval bőven benne vagy, még jelentős biztonsági tartalékod is lesz.
970 után azért lesz javulás. 980 Ti gpuja és a ram sávszél is elég komolyan "csúcs hardver" szint volt. Arról nem beszélve, hogy mára már igencsak van jelen a 6 GB vramjának a 970-es 4-éhez képest. Saját idejükben ez nem volt akkor "fegyvertény", de ma már egyre többször látom 4 Gb fölötti vram használattal.
Kívánom, hogy okozzon sok örömöt és hozzám hasonlóan hosszú és gondmentes legyen a barátságotok !
Komolyan mondom, ebbe az utóbbi pár évbe, a bányaláz alatt, kevés dfolognak tudtam úgy örülni, mint annak, hogy anno megvettem ezt a vga-t ! Ha nem teszem meg, akkor esélytelen lett volna mostanság bármi más. Simán használható társ még mindig. Nem mondom, hogy teljesen kompromisszum mentes az új címekkel, de amit néztem / toltam, azokat tudta ! CP2077 -el pl. Ok, nem verte a 60+ fpseket, de nem is min. grafon toltam. Szerethető cucc, nagyon ! Legalábbis nekem megy ! -
pengwin
addikt
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Csak kicsit határesetnek éreztem a dolgot, kifejezetten esetleges fogyasztási tüskéknél.
2*8 pin van, Erzsi B. nincs, tényleg csak annyi fogyasztó van a gépben amit írtam (meg egy B550 chipset, de az ehet vagy 5-10W-ot ami nem oszt, nem szoroz... ahogy igazából a két SSD sem).Így örülök csak igazán az új kártyának... nem rossz GTX 970 cserének.
-
Alpi.
addikt
válasz
pengwin #17630 üzenetére
Nem szükséges. 200-250W -ot eszik a vga, a 3600 meg 100-at ha nagyon hajtod. Hozzáraksz még 50-10W veszteség, RGb (vérmérséklet szerint.
) és még bőven jó vagy.
Van a tápon alapból 2x8 vagy 1x8 + 1x6 ami kell a Vga-nak ? Ha igen, akkor főleg no para.
Azt szokták ajánlani, hogy menj fel valamelyik gyártó psu calculator oldalára és akkor megtudod, de én azt ajánlom, hogy nehogy felmenj !Ott eladnak, nem infot közölnek.
[Ryzen 3800X + Matrix 980 Ti] rendszerfogyi, konnektorból mérve. -
pengwin
addikt
Szervusztok!
Úgy néz ki GTX 980 Ti tulaj leszek garanciális csere keretében. Az adatlapomon lévő PC-be, egy Ryzen 3600+2db SSD+16GB DDR4 RAM mellé fog kerülni.
Így első érzésre a mostani Chieftec Force CPS-550S 550 W-os bronz tápegységem egy "kicsit" karcsúnak tűnik a 980 Ti mellé. Jól gondolom, hogy tanácsos lenne egy minimum 650-750W-os tápegységre cserélni a mostanit?
Előre is köszönök szépen minden választ!
-
Alpi.
addikt
válasz
banderasz77 #17628 üzenetére
Afterburner-el tudod állítgatni sztem', de a legjobb módja az, ha bios editorral kicsit átszerkeszted a boost táblát.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Milyen progival lehet alulfeszelni a GPU-t?
MSI GTX980Ti. -
-
Gyula84
veterán
válasz
MasterDeeJay #17625 üzenetére
jó kis kártya még nálam is ez van bf2042 még csak elvan vele
-
Megvan a kártya, bár még a hűtést optimalizálnom kell. Alulfeszes biost raktam rá minimális tuningal.
Szerencsére van rá friss driver és Win11 support is.
Megjelenítő kártyának GTX650-es volt de valami bug miatt nem megy a két driver egymás mellet (Atinál ment, fene se érti de rákérdezek valahol), így keresnem kell valami quadrót vagy AMD kártyát. (az integrált AST2500 még az ablakok is akadnak és játék alatt nem viszi át a képet rendesen)
-
Hali!
Írok ide hogy megtaláljam a topikot. Lesz egy Tesla M40-esem (kb 86eft-ért áfával) amely gyakorlatilag TitanX és majd lehet tanácsot kérek órajelekkel kapcsolatban. Logout cikket is írok róla. [link] Radeon Pro Duo-t fog válltani amely bár két gpu-t használva gyorsabb némely játékban de vramszegény és van ami már nem megy vele jól.
Már előre felkészültem biosokkal mert inkább alulfeszelve fogom használni a kártyát. Tehát gyári 1114 mhz core marad ram viszont 3000 helyett 3600-as ram órajelen (ami ~7200 effektive)
GTX1070 szint nekem pont elég, azt meg ilyen órajelekkel elvileg tudja. -
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
Ref 980Ti-ra milyen gap pad kell a memóriára és talán a VRM-re? -
Inhuman01
tag
Igen a piac most beárazza. Reális ára kb 65-70000ft , a mostani hardverapro ára 120-130000 ft.
-
Devv77
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék igazából. Van nekem meg egy 980Ti kártyám. G1 gaming sorozatból. Ennek szerintetek most hol a reális illetve a jelenlegi piaci ára? Mivel most már én sem hiszek a szememnek, hogy 970 látok 85 ezerért és 980 simat 120 ezerért. Ti ezt hova raknatok be?
Köszi -
Múltkor nem írtam le végül a tapasztalataimat a kártya javításával kapcsolatban, ezért most gondoltam leírom mire jutottam vele.
tl;dr A kártya működik, bár sajnos már sosem lesz olyan, mint gyárilag, jelenleg csak 6 fázis hajtja az eredeti 8-ból, és a lelki nyugalmam érdekében egyedi ~75%-os power limitre állított BIOS-szal, igen agresszív ventilátorprofillal (Arctic Accelero Xtreme III-mal, terhelés alatt is max. ilyen 47-48 fok, bár engem inkább a VRM hűtése érdekel, azon sajnos nincs szenzor).Amint megérkeztek a csere DrMOS-ok mentem is cseréltetni a rosszat a kártyán, ami nem volt egyszerű művelet, de sikerült (ezek a sokrétegű PCB-k igen jól vezetik a hőt, muszáj előmelegíteni a kártyát alulról ~150°C-ra, és ezzel egyidőben lehet forrólevegős rework állomással levenni az IC-t a felső oldalról). Javítás után a kártyával elindult a gép (megszűnt a zárlat a 12V-os ágon), illetve a Windows is szépen felismerte, azonban terhelésre (el szerettem volna indítani egy Unigine Heaven-t), még meg sem láttam a benchmark első képkockáit máris kikapcsolt a gép égett szag kíséretében, amiről hamar kiderült, hogy a kártya VRM részéről jön. A kicserélt alkatrész mellett lévő alkatrész halt meg ezúttal, újra zárlatossá téve a kártyát.
Másnap visszamentem, hogy ezt is kicseréltessem (ugye 2db 6823A jött AliExpresről), de mint kiderült elég szépen beleégett az IC a PCB legfelső rétegébe, így bár leszedni sikerült, de a sérült PCB miatt nem lett feltéve a másik DrMOS. A zárlat így megszűnt, 7 fázissal megpróbáltam még a szerelőnél a kártyát elindítani, 54%-os power limittel és 100%-ra állított hűtéssel. A tapasztalat ugyanaz volt, mint egy nappal korábban, instant kikapcsolt a gép, égett szag, stb. Mint otthon multiméterrel mérve kiderült, az újfent kicserélt (eredetileg hibás) DrMOS égett el.
Ezt pár nap múlva egy egyszerűbb forrólevegős forrasztóállomással próbáltam a kártyáról leműteni, de preheater híján nem jutottam vele semmire, csak az IC tetején tört le egy kicsi a tokozásból. Ezután jön a dolog hardware gore része, szóval 18-as karika és gányolásra érzékeny kollégák ne olvassanak tovább
a hibás 6823A-t elkezdtem körömreszelővel meg egyebekkel kiszedni, nyilván így csak a tokozást tudtam leszedni, a réz(nek tűnő) részei bele voltak most is égve a PCB-be, majd fatert megkértem, hogy kézi maróval marja ki a hibás alkatrészt óvatosan (nyilván egy normális Dremellel, megfelelő fejjel szebben is sikerülhetett volna), igazából minimálisan sérült szerintem itt is a PCB felső része, de zárlatot nem okozott a dolog, csak ugye visszatenni már ide alkatrészt nem kell.
A lényeg, hogy a két problémás fázis nélkül a kártya működik immár a megmaradó 6 fázissal, visszakorlátozva BIOS-ból (nyilván Afterburnerrel is lehet, de így ha esetleg újratelepítem a gépet és elfelejtem visszaállítani a profilt, akkor is megmaradnak a beállítások) a power limitet, terhelés alatt ~175-180W-on jár a kártya, de a peak is valamivel 200W alatt volt, az összes 12V ág 60W-os terhelés körül, de inkább alatta, és mivel fújatom rendesen a ventilátorokkal, ezért nagyon forrósodniuk sem kellene a VRM IC-knek.
A teljesítményét a kártyának még nem hangolgattam teljesen a csúcsra, de jelenlegi beállításokkal is 1100MHz felett jár jellemzően terhelés alatt, mondjuk úgy 10-20% között buktam valahol teljesítményben [link] . Eddig néhány menet Unigine Heaven és 3DMark Time Spy volt a legkomolyabb terhelés, amit kapott, illetve néhány CSGO meccs (de szerintem az nem terheli meg annyira), de szépen működik így a kártya *kopp-kopp*, remélem még sokáig...
-
regener
veterán
válasz
Savageboy #17615 üzenetére
Én is tőle, viszont az 5 darabos változatot.
-
válasz
regener #17614 üzenetére
AliExpressről, AliExpress Standard Shippinggel (ExpressOne). Kicsit be vannak lassulva a sok csomag miatt, de még így is tűrhető időt fut (november 25.-én adtam le a rendelést). A novemberben rendelt apróságok azért kicsit gyorsabban ideértek...
-
regener
veterán
Nem akad még valakinek FDMF6823A MOSFET-je véletlen amit el szeretne adni?
Már csak Január közepén jön meg amit rendeltem, legalábbis papíron, gyakorlatilag majd kiderül. -
regener
veterán
-
-
Inhuman01
tag
válasz
Savageboy #17604 üzenetére
Beszéltem azzal aki végezte a javítást , és cserélte azt a DrMost amit mondtál. Valószínűsíti ő is hogy vagy egy másikkal lesz a hiba , vagy nem lett tökéletesen fölrakva amit ő cserélt. De szerencsére van még 1db alkatrész belőle tartalékba, viszont ő most nem tudja már vállalni a cseréjét. Esetleg van valaki aki foglalkozik vele ?
-
válasz
Inhuman01 #17603 üzenetére
Azért a két kártya "étvágya" nagyon eltérő, szóval ez alapján túl sok mindent nem lehet megállapítani. Esetleg megpróbálhatod pl. MSI Afterburnerben lehúzni minimumra a 980Ti power limitjét és megnézni, hogy úgy mennyire esik be a 12V. Mondjuk nálam még úgy is elég szépen fogyasztott (160-170W körüli fogyasztás rémlik, és asszem 54%-ig lehetett lehúzni).
-
Inhuman01
tag
válasz
Savageboy #17602 üzenetére
De javított, az egyik 12v ág ment ki rajta. Én ennyit tudok róla. Ma megkérdezem aki csinálta hogy pontosan mit is cserélt ki rajta. Visszaraktam a gépbe a gtx 1060as karim, és láss csodát az nem rángatja terhelés alatt sem a tápot stabilan tartja terhelés kor is a 12,04v értéket.
-
válasz
Inhuman01 #17601 üzenetére
Na várjál, nem azt írtad, hogy javított a kártya?
Ha jól sejtem már cserélték az említett alkatrészt. Ilyen javításra gondolok konkrétan. Illetve ahogy nézem a konkrét kártya nem referencia PCB-t használ, de hasonló power phase-ek vannak rajta (6823C az enyémen lévő 6823A helyett).
Tápegységről sajnos pusztán specifikációk alapján nehéz okosat mondani, de valószínűleg jó lesz. Érdemes a kinézett típusról teszteket nézni a neten, azok alapján könnyebb dönteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- Gigabyte RTX 4060 EAGLE OC 8G 34hónap Alza garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest