- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
MPowerPH #10711 üzenetére
Igen, ez így is van. Engem régen sokszor leszóltak, hogy csak a ref-et használom bármiből, de SLI-nél tényleg nincs másnak értelme, vagy víz.
más: Tomb Raider-t próbálta már valaki maxon, hogy megy? Nekem talán holnap jön meg a kód, addig csak a tájékozódás marad, mire elég a masina 3440x1440-ben, lesz-e 100fps.
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #10683 üzenetére
Egy komplett vízhűtés, mindennel együtt, annyiba kerül, mint két AIO?
Ha így lenne, már nekem is vizem lenne mindenen. És akkor arról még nem is beszéltünk mennyivel egyszerűbb, és problémamentesebb megoldás az AIO. Ha folytatódik ez a tendencia lassan csak kiállításokon fogsz látni épített vizet.
-
hdekakas
senior tag
válasz
MPowerPH #10676 üzenetére
Oldalsó ventilátorom van a ház oldalába beépítve, egy 20 centis.
Erre még nem is gondoltam, hogy alulra kellene a vízhűtés.Csak nem tudom, hogy az mennyi hőt bocsát ki a fölső kártyára. Mert gondolom 100%-ban azért nem vezeti el a csöveken.
Azért vannak léghűtéses kártyák, amik legalább valamilyen szinten SLI-re bírhatók, de vannak amik egyáltalán nem, fenti példám az MSI.
-
-
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #10341 üzenetére
Már ezerszer ki lett tárgyalva, hogy nincs sok szerepe a PCB-nek ha tuningról van szó. Hozzáteszem, hogy ezt tavaly nyáron még senki nem tudta, talán ffodi sejtette de más nem igen. Hónapról-hónapra derült ki, hogy ez a helyzet. Szóval a ref kártyám se azért nem megy 1500+MHz-et mert ref PCB-és, hanem mert 63,8%-os az ASIC-ja.
Az ASIC itt tényleg működő dolog, abból inkább leszűrhető hogy az adott kártya mire lesz/lehet képes.
Az is igaz, hogy ref kártyákon se láttam még 75% fölötti ASIC értéket. Ilyenkor gondolja azt az ember, hogy nincsenek véletlenek.
-
ScomComputer
veterán
válasz
MPowerPH #10226 üzenetére
Ilyen kérdés....hát a leg-leg elterjedtebb táp a világon....
-
válasz
MPowerPH #10200 üzenetére
A 980Ti a 980 SLI-től messze van. A 970 SLI közelébe ér.
Én is néztem használt 980 kártyákat SLI-ben gondolkodva. Jelenleg az a legjobb és legerősebb megoldás.
MSI 980 Gamingre van egy zsír új EK blokkom,ha esetleg váltanál..
Igen,a 970 SLI után a 980Ti nekem visszalépés,nagy nehezen rávettem magam a kipróbálásra (de amilyen gyorsan megvettem,olyan gyorsan meg is tudok szabadulni tőle,nem gond).
De egyenlőre nem panaszkodom,mert a 980Ti 1GPU-s kártyaként verhetetlen.
Komoly erőt pumpáltak bele.Kompromisszummal simán lehet vele játszani multimonitoron.
970 SLI-vel persze jobb volt az fps,de nem panaszkodhat a 980Ti sem. -
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #10137 üzenetére
Pont erről beszélek, gpu-nál nincs szerepe hogy most 2-3 C°-al magasabb v alacsonyabb a hőfok. Nekem még terhelve se ment 40 C° fölé a gpu, de tuningnál se az a néhány C° fog számítani. És gondolom daveoff is erre célzott amikor azt írta hogy nem mind1 hogy 35 v 55 fok a gpu?
Azért az MX2 és MX4 paszta sokkal olcsóbb mint amiket te használsz, talán még a beszerzése is könnyebb.
-
Joshi
titán
-
daveoff
veterán
-
Areturus
tag
válasz
MPowerPH #10065 üzenetére
1261mV, 1474mhz, (efölött már artifact van jelen) 100% ventivel 60-62C körül, ffodi Úr biossal. Neked EK vízzel tuti 1500 felett lesz valamivel. De kíváncsi vagyok mi a plafon nálad!
(#10095) players111
Resolution scalet tudod még piszkálni
2560, esetleg 4k render mellett megnézed mit megy?
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #10073 üzenetére
A Furmarkos tesztem csak azért volt, mert kíváncsi voltam arra, hogy egy jobban terhelő progival mennyi a valós tuning. Még anno Abu85 írta hogy nv-nél nem lesz annyi amennyit beállítunk. Igaza volt.
A 375W bőven elég, szerintem neked még az 1500MHz is meg lesz 24/7-re. -
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #10071 üzenetére
Itt tesztelgettem különböző TDP-vel de vitte szépen, persze ide már kell a hatékony hűtés. Azt mondanom sem kell hogy Furmark alatt végig Power limit volt, ahogy emeltem a TDP-ét úgy emelkedett az órajel is. Ezt léggel nem csinálnám meg.
Ez itt 422W-os TDP-vel készült.
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #10067 üzenetére
Igen, más mint a GM204 biosa, de ffodi többet tudna mondani róla. Egyébként a 63,6% ASIC-os kártyám is megy 1450-et 350W-os TDP-vel 24/7-ben, igaz hogy játékok alatt már kell neki a +25mV (1.2180V) mert +10-el eldobta magát. Mivel te is vízzel fogsz hűteni, ezért nyugodtan mehet amit bír.
-
válasz
MPowerPH #9994 üzenetére
Grat!
Nem fog hisztizni az 5760x1200 az fps hiány miatt.
Nem lesz gond az SLI-vel.
Én is nagyon gondolkodtam egy második 980Ti-n.
Ha már szétszeded őket a víz miatt,adj nekik Gelid GC-t (én is azt rakok majd alá),Scan-ben biztos szívesen adnak (ha van),ha már mész a blokkokért.
-
kenwood
veterán
válasz
MPowerPH #9891 üzenetére
Erre az lehetne a megoldas,hogy minden jatekot az elerheto leggyorsabb vgara optimalizalnak.
Akkor meg az lenne a baj,hogy kijon az uj vga,es nem lehetne kihasznalni.Dave leirta a megoldast : addig nyujtozkodj,amig a takaro er,nem kell esz nelkul huzgalni a csuszkakat.
meg kell talalni a megfelelo beallitast a kartyahoz,es ez sli nelkul soha nem volt minden jatekban a maximum.
nem is lesz. -
kenwood
veterán
válasz
MPowerPH #9886 üzenetére
A csucshardverek sosem az ar/ertek aranyukrol voltak hiresek.
Az M5os bmw-ert is pofatlansag a 30-40,amikor egy 5 millios kocsival is alig par perccel kesobb ersz le a balatonra ...Az a baj,hogy paran teljesen write only uzemmodban vannak, es ignoraljak az osszes olyan tesztet,ahol kijon,hogy sok jatek 2160p-ben,vagy 4kban pont a ti-vel lepi at a jatszhatatlansag szintjet.
Ahogy haladunk elore az idoben,egyre tobb jatek fogja megfektetni a 970/980-at.A ti nem eri meg az arat,ez teny,de attol meg nem kell szettrolkodni (nem te) a topicot,es olyan hulyesegeket otszor leirni,amit ezer teszt cafol a neten.
Meg azt is erdemes beleszamolni, hogy a csucstermekeket nem azoknak szanjak,akik a konyhapenzbol szenvedik ki az arat.Ha par nap alatt megkeresed a 980 es a 980ti kulonbozetet,akkor siman meg fogod venni,mert az par fps plusz,amit biztosit,mashogyan nem erheto el,es 200 dollart sokan egy vacsorara elkotlenek.
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #9886 üzenetére
Pofátlanság, vagy nem, de ez van. Lehet játszani 1440p-n, és 4k-n is simán, csak nem kell ész nélkül húzogatni a csúszkákaz. Eleve a nagyobb felbontás már kompenzálja az élsimitási eljárások hiányát, 4k-n főleg. Konzolt meg rádughatod most is a 4k tv-re, csak semmi értelme, és ezektől a konzoloktól még az 1080p is nagy szó, mert még arra se képesek az esetek 90%-ban...
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #9843 üzenetére
Nem értem miért a G1-et hozzátok fel, az semmi xtra, alig van rajt több fázis, mint a ref-en, még a controller is ugyan az. Egyébként azokon a kártyákon, amelyeken NC81174 vezérlő van, ott a sok fázis általában csak "virtuális fázis", mert az IC up to 4 fázist kezel.
Custom kártya esetén általában a jobb hűtésért érdemes fizetni.
-
-
-
válasz
MPowerPH #9644 üzenetére
Mert a hőcső már nem is adja át a hőt közvetlenül a szélsőnek, csak a kinyomódott paszta... nem védem a gyártót, de sztem a két lelógó hőcső maximum 50% teljesítménnyel üzemel így is. Az a kinyomott paszta meg semmit nem befolyásol, ilyen erővel lekennék a lelógó csöveket is és mindjárt 100%-os lenne a hűtés.
-
SoulReaver
veterán
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #7360 üzenetére
980 SLI vs 980Ti. Itt az látszik, hogy a 980Ti nagyon erős kártya, persze ha a 980 SLI is tuningolva van akkor már lehet más a leányzó fekvése. Mindenesetre a többkártyás rendszerekkel mindig van valami bibi.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #7348 üzenetére
Ha fc blokkot raksz a kártyára és számít a tuning, akkor a G1 nagyobb eséllyel lesz jobb tuningban, mint a WF3. Nem tudom bebizonyítani, hogy a G1 jobb tuningban mint a WF3, de szerintem nincsenek véletlenek. Jelenleg a legolcsóbb tuningos kártyák a G1-ek, ha vizezed szerintem nincs ellenfelük ennyi pénzért.
-
KAMELOT
titán
-
-
válasz
MPowerPH #633 üzenetére
Nem offolnám tovább a topicot,de skylake procira nem érdemes váltani,csak annak akinek előtte is gyenge procija volt. 4790K még sokáig jó lesz,csak rendes ramokat kell mellé rakni,és nagyon pörög a rendszer.
Jah win10 dx12 , 4790k,Z97,2400C9 vagy 2666C10, Titan X,gyors ssd,és ütős lesz a rendszer.
Jelenleg ez az amin érdemes gondolkodni.Egyébként 4790k simán elég lesz Titan X alá.
Amúgy hová lett Tibi a Titan X-el ?
Lemaradtam vmiről ? -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #633 üzenetére
Skylake-ből csak i3 és i5 jön, legalábbis idén még biztos, mert IGP-re gyúrtak.
Amit inkább várjon meg az az i7-5775C, azaz a Broadwell. Ugyanúgy Z97-es lapba megy, nem is kell csere, de érdemes megvárni, hogy mit mennek majd órajelben, mert ez a 14nm elvileg nem nagy órajelre van tervezve, szóval benne van a pakliban, hogy jobb lesz a 4790K a végén, de érdemes kivárni."Ezen túlmenően az Intel vállalja, hogy a marketing szempontjából a Skylake-S kódnevű fejlesztések kapnak majd kiemelt figyelmet, amelyek ugyan lassabbak és persze olcsóbbak lesznek az érkező Broadwell-K processzoroknál, de a partnerek számára ez így is jó, mivel a Skylake-S generációhoz mindenképpen új alaplapot kell venni."
szerk.: off
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged