-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
SchumiBácsi #8999 üzenetére
Ezen az alapon, ha kijön a Pascal, akkor felesleges venni, meg kell várni az azt követő gen-t.
-
Viszont
Előreláthatólag 2K-ra fogsz váltani biztosabban mint 4K-ra... a Ti ára csökkenőben lehet ha kijön a Pascal, érdemes lehet akkorra időzíteni. A sebesség most nem tudom milyen, de én 2K-ra kerültem egy GTX770-el és még így is tudnék várni ha arról van szó, persze nem a mai hanem páréves játékokkal 2012 és visszafele.
Ha tartósság a cél és nem veszel egyből Pascalt akkor 980Ti mert a teljesítménye egészen nagy a 980-hoz képest. Áthidalásra Pascalig viszont sima 970/980.
-
Modst3R
senior tag
Egy szóval ha ésszerűen maxolod ki akk elég. De gtanak kell a ti. Ja és ocval!
-
dept
csendes tag
Hello!
Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet szeretnék kívánni mindenkinek.VGA karit vennék a GTX 980 és GTX 980Ti között hezitálok.
Max FULL HD-ben játszom ennyit tud a monitorom és egyenlőre nem is szándékozom 4K-ra váltani.
Nagy vonalakban 50 ezer pénz a két kártya közti különbség.
Mennyire érdemes titániumot venni?
Kérném hozzáértő véleményeteket.
Köszönöm
Üdv -
Joshi
titán
válasz
VincentVG #8986 üzenetére
A kis tüske nem számít az egy mérési hiba is lehet, nem kell vele foglalkozni. Ha benchmarkolsz és légen vagy, akkor szerintem mindenképpen menjenek a ventik 100%-on. Már csak azért is, mert a hőfok miatt kisebb az esély hogy vissza boostol a gpu és így esetleg kevesebb pontszámot kapsz. Szerintem még elmehetsz 45mV-ig is, lehet hogy az 1500Mhz-hez még pont annyi kell. A vram-ot addig emeld, amíg nem lesznek apró képhibák, szerintem nálad is menne a 2070-2080MHz is.
A gpu feszültségét igazából sokkal jobban már nem tudod emelni, ahogy nézem Gigáknál ez a vége. -
VincentVG
senior tag
Sziasztok, hosszas kivárás után rászántam magam én is h megnézzem mit megy a Giga-m.
Megosztom meddig jutottam + kérdések is lennének
1. Ahogy látjátok a 2 tuning kép ugyanaz, eredményben gondolom ennyi eltérés belefér, a kérdésem, h mi lehet az a kis fan speed RPM max kiugrás a 03as képen?? (többször is lefuttattam, csak egy esetben volt, azért ezt linkeltem)
2. Power limit jó pár usernél úgy láttam 110 környékéig húzható, nálam ez miért 139?
3. Memory, az kb véletlenül lett ennyi, 1500/2000 lett volna a cél, (CC-ben nem sikerült elérni), az lenne a kérdés h memóriában próbálkozzak még? itt van bármilyen lépcső amit érdemes betartani?
+1 jöhet bármilyen komment/tanács, jó ez így? ne kíméljetek, első tuning
Köszi mindenkinek
-
Macka
veterán
válasz
rayman2006 #8981 üzenetére
Palit Jetsteam-nak is áll idle a ventije, nekem az van. Halk, max 72-73 fok 1480-on hajtva.
-
Modst3R
senior tag
válasz
Palitja biztosan van itt pár kollégának és szeretik, gainward passz!
-
Sebestyen01
őstag
válasz
-
rayman2006
tag
Sziasztok.
A 2 közül melyik megbízhatóbb, jobb vétel 980ti-ből Palit vagy GAINWARD ?
GAINWARD-nál áll a venti idle-be?
Köszönöm. -
do3om
addikt
válasz
Sebestyen01 #8977 üzenetére
Erre most itt válaszolok, mert egy leíratlan gondolatom öltötted formába.
Folyton ez járt nekem is az eszembe amikor olvasom, tökéletes lenne. -
Areturus
tag
Nagyon mókás amit a zöld vs piros topikban rendeztek! Abu meg van izzasztva
Ennél már csak az volt szórakoztatóbb amikor -tudjuk ki- kijelentette, hogy a következő VGA-ja egy AMD lesz ([link])
-
-
csuszi
aktív tag
köszönöm mindenkinek a választ.
de utálok gépet szétszedni/összerakni... mint shrek a porcelánboltban. -
Joshi
titán
Mivel az adatlapodon a cuccok nincs kitöltve, ezért nem tudom hogy a jelenlegi alaplapod kezeli-e az i7-3770k procit. Ha kezeli, akkor egy ilyen proci beszerzése lenne a legolcsóbb megoldás(használtan), ami megy ~4.2 esetleg 4.4GHz környékén. Az az igazság hogy a jelenlegi procid csak 3.5GHz-en megy(Turbo) és nem nagyon lehet tuningolni, a HT nem feltétlenül szükséges jó egy i5 k proci is ami legalább 4.2GHz-en megy.
ui.: látom használod a Sony Vegast is, akkor mindenképpen i7-es K procit vegyél.
-
slloyd
senior tag
Hali,
Én is mikor anno megvettem a Titan x-et 2500K mellé nem voltam még teljesen képben a dolgokkal és azt hittem egy erős vga kell és kész..
Aztán ráföbbentem ,hogy ugyan futnak az új játékok max grafikán de olyan laggok jelentkeztek néha random pl: Gta 5 ,Witcher 3 alatt amiknek semmi keresnivalójuk nem lett volna egy ilyen kártyán....
Ekkor rákérdeztem a többi Tx tulajtól (akkoriban még nem volt 980 ti a piacon) ,hogy ez mitől lehet
Persze a gépem adatainál szereplő alkatrészeket megpillantva egyből Proci limitet mondtak.
Nos nem volt más hátra alaplapot,Procit,ramot kellet cserélnem.
Viszont soha eggyetlen percig sem bántam meg azt a rengeteg pénzt amit akkor hirtelen a korszerűsìtésbe feccöltem mert az új procimmal azóta sehol egy lagg még alapon járatva sem
Szóval igen kell alá egy i7 vagy egy utolsó generációs i5 az én meglátásom szerint ! -
csuszi
aktív tag
sziasztok.
gepemet upgradelnem.
a processzor i5 3450, hozza sima giga alaplap es kingston mem.
vga egy 280x toxic.azon tortem a fejem, hogy ha most vga-t cserelek, akkor cpu limit miatt vehetek uj alaplapot, uj procot, uj memet, adhatom el a regieket szerelhetem ossze stb.
de kozben ahogy nezegettem a vga teszteket, mindenhol azt latom, hogy a proc szinte semmit nem szamit. sokszor belefutottam mar abba forumon, hogy cpu limites gep, nem balanszos stb tul eros a vga a cpu nem hatja meg stb.
kozben ilyen teszteket latok:
2500k
egy regi 2500k i5ös es egy tuningolt 4770k kozott 2-3 fps kulonbseg van majdnem minden game alatt!amit vennek, veszek az egy 980ti strix. vajon mennyi lenne az atlag fps em az i5 3450el, es mennyi ha mindent cserelnek, ugy ertem 5% miatt az eletben nem cserelek full gepet...
ezen kivul sony vegas renderelesre hasznalom a gepet.
velemeny?
koszonom
-
-
ffodi
veterán
válasz
Milka 78 #8959 üzenetére
970/980-aknál is így volt..... Ott ami Samsungos volt az ált. mind ment 8000 MHz-en, a Hynixosok pedig örültek ha 1-1 példány megközelítette azt. A 980Ti-knél szerintem javarészt Hynix modulokkal szerelt példányok vannak, és ezek közül elég sok megy az említett frekvencián. Az én példányom pl. 8500 MHz-en is megy 3dmarkra.
MastR:
-
MastR
tag
Na hol a hiba a képen? ki találja meg? [link]
-
slloyd
senior tag
Boldog békés karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak
-
Laci13
tag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mindenkinek.
Nekem is most Palit 980ti.Az normális kb 500fps felett cicereg kártya a 3D mark Colud Gate, Ice Strom hallani legjobban.
Itt mindenkinél cicereg vagy érdemes kcserélni vissza vinni?
Köszönöm. -
brumi1024
veterán
Kivéve, ha éppen forrasztott Intel procid van, mert abból is van egy-kettő. Egyébként Joshival értek egyet, inkább szereltem, mint szívtam tovább 3 zörgő szivattyús kompakt után, amik azért hűtésben sem hozták a szintet, amit vártam volna.
Boldog, békés Karácsonyt mindenkinek!
-
daveoff
veterán
Áldott Békés Karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak, és családjának!
-
Macka
veterán
Palit Jetsteamre lehet olyan biost tenni, ami a TDP limitet kitolja? A gyári 110%.
-
TTomax
félisten
válasz
Tomassy00 #8934 üzenetére
Ha nem delidelsz akkor gyakorlatilag mindegy mi van rajta (persze nem intel gyári mákdaráló) erre próbáltam rávilágítani.
(#8933) Joshi
Volt már,nem D5 hanem egy xspc komplett szett... az i7 920ra kellett is,de valahogy aztán se a 3770K-ra se a 4790K-ra nem került fel,pedig még megvan böviteni is lehetne.Az ok a szerelési macera,és nem az hogy egyszer össze kell rakni,hanem az ha pl ki kell venni valamilyen okból az egyik vgat... kompakttal most jóval egyszerűbb,persze ha bírnék magammal és nem kellene mindig a leggyorsabb vga akkor más lenne a helyzet,de így,hogy garancia még nálam sosem járt le de már elkelt,meg már az uj kell, így nem hiszem hogy fogok vizet építeni valaha is... (bár mondjuk a chiller-es hűtés nagyon foglalkoztat) -
Tomassy00
senior tag
Cpu terén ugyanez,víz ide, vagy oda egy kupaktalanítás többet ér még ha egy léghűtést is teszel rá.
Nem nagyon értek hozzá de ez a kijelentés szerintem elég egyoldalú, de persze lehet igaz is, ami nagyon sok dologtól függ. Én is delideltem a 3770K.t jó is volt szó se róla, csak ezután már nem volt se gari, se nem tudtam eladni csak jóval áron alul... A 4770K-t biztos nem fogom delidelni bármennyire is szeretném méghozzá ezen két okból amit az előbb említettem. Én inkább vettem egy jobb féle hűtést( NH-D14 ) a procira, és ezzel úgy ahogy nyáron is kordában tudom tartani a fokokat, és a proci is többet ér így... Persze nem hozza a delidelt szintet, de hát két menyország nincs...
-
Joshi
titán
A kompakt világába én nem másztam bele és nem is fogok, azért egy Laing D5 pumpa és egy akármilyen kompakt pumpa hangja ég és föld. Ráadásul a kompaktok idővel hangosak lesznek mert rotoros kivitelek, ellenben a laing mágneses megoldás. Ha ehhez hozzáteszem a tuningban elérhető jobb eredményt is, akkor már azért előnyben van az épített víz. Amit már korábban említettem, hogy az vesz FC blokkot akinek ki van építve az alap rendszere. Szerintem meg nem bonyolultabb FC blokkot felrakni, mint játékvizet. Az nem meglepő, hogy a ref hűtéshez méred a kompaktot, de majd ha lesz normális épített vized, majd akkor térjünk vissza a témához.
-
TTomax
félisten
Nem kell semmiféle sünis ram hűtés,meg vrm se.Csak a gpu blokkot kell leszedni a refröl (vagy az aftermarketek nagy részéről is le lehet).. a gyári hűtés többi része rajta marad.A 980SLI-m egy sima Corsair H40el 1580Mhz-en ment és nem volt 60Cfok felett sosem,ott is csak a gpu blokkot vettem le a többi maradt ami gyárilag is rajta volt (MSI gaming)...Mivel az AMD meg nV is voltage lockos kártyákat enged így a gyári vrm és mem hűtés is bőven elegendő,mert feszelni már ugy se tudod mint régen.Aki meg pl Kingpint vesz az úgy is gondoskodik LN2 alatt ezek hűtéséről.Nem sok minden szól már a víz mellett,és nem is sok értelmét látom,csupán a relatív csendesebb működés,ha 60Cfok alatt marad a gpu,akkor már olyan mindegy 35 vagy 55.Cpu terén ugyanez,víz ide, vagy oda egy kupaktalanítás többet ér még ha egy léghűtést is teszel rá.
UI: A te kártyád se megy többet mert FC blokk van rajta.Az szubjektív érv hogy neked megvolt minden.
-
Joshi
titán
Aki FC blokkot vesz annak meg van hozzá háttér, a jobb kompaktok is már inkább egyedi kivitelezések azaz szériához köthetők, mert a VRM hűtését nem egyszerű megoldani. Ugye ekkor még nem beszéltem a sünis ram hűtésről, ami messze elmarad az FC megoldásától. Megöli? Mit?
-
-
TTomax
félisten
Amig ilyen ütemben cserélem a vgakat rögtön duplán nálam nem opció,föleg hogy egy blokk árán kijön a kompakt viz.Az meg hogy 35Cfokos vagy 48 nem igazán hoz a konyhára,max egy picivel lenne csendesebb,viszont sokkal nehezebb lenne szerelni...ezek a kompakt cuccok teljesen meg fogják ölni a vizhütést,egyre jobbakat csinálnak és az áruk is egyre barátságosabb.
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #8923 üzenetére
Ha megnézed a feszültséget nagyon visszaveszi, szóval nem tartom valószínűnek hogy károsítaná a kártyát ha a hőfokot kordában lehet tartani.
(#8924) TTomax: Pont azért használok sok éve vízhűtést, mert jól működik. Egyébként teljesen 24/7-es beállítással futtatom a Furmarkot és így ennyi a hőfok, persze megy fel szépen a hőfok, de minimális ütemben.
-
daveoff
veterán
Az igazi DX12 is hasonló módon fogja terhelni a gpu-t
Ez itt a lényeg, hasonló módon....de a hasonló, az nem ugyanaz!
Én eddig akárhányszor próbáltam a furmarkot, le kellett állítanom mert a hőmérséklet kritikus szintre emelkedett, és nem is akart megállni. Egy kártyámat ki is nyírta, egy HD7950-et, azóta nem is használtam. Szerintem nincs olyan alkalmazás, ami képes ilyen terhelésre. Nem véletlenül figyelmeztet a program, hogy csak saját felelősségre. Meg egyébként is, még mindig nem látom értelmét.... -
daveoff
veterán
VGA-ban már nincs árbeli különbség a két gyártó között, úgyhogy egyikkel sem spórolsz, más tényezőket kell figyelembe venni. A két CPU gyártót meg nem lehet egy lapon említeni teljesítményben, főleg ha játékról van szó, ezért van árban is különbség. Na itt be is fejezném a témát, nehogy vita kerekedjen, térjünk vissza a topik témájához.
Az a lényeg, hogy mindenki elégedett a 980Ti-jével, az biztos, hogy DX11-ben 1080p; 1440p-n nem igazán lehet belekötni, mindemellett hűvös, halk kártyákról van szó.
-
Maotun
őstag
válasz
daveoff #8916 üzenetére
+1 Nvidia dx 11 vs Amd mantle.
fx 9590 Msi 290X lightningről váltottam 6700K , 980Ti re Bf4 1080p ultra minimum fps 100, előző combo benézett 50 alá is. Ja és a "kihajcsa" kérdés gpu usage 100-98 % vízszintes csík! Nincs ugri bugri 50-100% között. Nos intel+nvidia árban másfélszeres tudásban viszont kétszeres fogyasztásban na hagyjuk.
Én sem bántom az AMD.-tfőleg mert ezidáig csak amd platformból futotta a csúcs hardverekre.
De két éve nem történt semmi....Kuporgattam, kuporgattam aztán átálltam a kék, zöld táborba,és most öröm és bodottá -
Tomdriver
őstag
válasz
daveoff #8918 üzenetére
Furmark, Linx hanyagolásával én is egyetértek, az a kevés tapasztalat ami nekem van ezekkel kapcsolatban csak negatív volt, mégpedig a hőfokok miatt.
Ez a két szoftver ami sanszosan káros értéken terheli a GPU-CPU-t, nincs olyan alkalmazás a gyakorlatban ami alatt ilyen hőfokot kapnának.
Akkor meg minek?
Vannak erre barátibb benchek, mint az IBT vagy a Valley, Heaven, de még a 3DMark is, ha eredményeket akarunk mutogatni bőven elegek ezek is.
De hát erről már más fórumokon is annyi szó esett, el kéne felejteni őket!Nálam ami game legjobban megdolgoztatja a procit meg a karit, az sem melegíti fel őket 60-65 fok fölé, fent említett felejtős programoknál meg nem tudom kordában tartani a hőt és CPU esetében a 100 fokot nyaldosnák - tényleg semmi értelme ha az alkalmazások nem izzasztják meg ennyire.
Stabilitásra meg ott a BF4 multi, a Project Cars (pl. az egyik ami nagyon kényes a VGA tuningra), a Race Room Experience és még sorolhatnám - azt kész .
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #8916 üzenetére
Furmarkot próbáltad? Ennél a tesztemnél a 3. teszt futtatásánál már 422W-os TDP volt beállítva, elvileg a DX12 is hasonló módon fog terhelni. Az Ashes of the Singularity progit inkább hagyjuk, majd ha tényleg lesznek valós DX12-es programok.
-
daveoff
veterán
igazad volt, nem érzek nagyobb "input lagot" BF4-ben DX11+NV- vel, mint 290X+Mantle
Na látod! Azért nem érzed, mert nem is nagyobb!
Sőt, szerintem sokkal stabilabb a DX11 kód, NV-n, mint a Mantle. Én próbáltam bizonyítani, illetve tapasztalatom is volt, nem csak mellébeszéltem, mint egyesek, de mégis én voltam a hülye, meg nem érzem a különbséget, meg ilyen dumák voltak. Nem akartam én AMD ellen beszélni akkor sem, hidd el, csak nem szeretem a ferdítést, meg az üres beszédet.
(#8913) Joshi: Ashes of the Singularity DX12 bench simán lemegy a 24/7 tuningommal, kicsit jobban melegszik a kártya, ennyi. A korábbi buildekkel nekem is fagyott, de a legfrissebb verzió már stabil.
-
-
MastR
tag
válasz
Erdei88 #8908 üzenetére
AB-ben húzogathatom a csúszkát, de a szoftveres mérőprogramok szerint, nem ér semmit egyáltalán nem változik a fesz értéke. EVGA Precision-ben viszont tudok neki feszt adni, és GPU-Z szerint meg is jelenik, más kérdés hogy nem megyek még vele sokra
players111: Eddig úgy volt hogy a KPE lett LN2-re kitalálva, vagy hűtött vízre gondoltál?
modster: 64-65 fok körül tiédnek is le kéne dobnia egy lépcsőt mint daveoff-nak meg nekem, szerintem le is dob csak csak nem figyelted. Bios móka majd később biztos lesz, de most élvezem hogy közel ~1500-on BF4-ezek.
daveoff: igazad volt, nem érzek nagyobb "input lagot" BF4-ben DX11+NV- vel, mint 290X+Mantle
-
daveoff
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest