- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Házimozi haladó szinten
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
westlake
félisten
válasz
akoska07 #9395 üzenetére
Bocsánat, nem fogalmaztam elég jól. Nyilván úgy értettem, hogy akinek van/volt Maxwell kártyája, annak a helyében nem vennék másikat. Én biztosan megvárom a Pascal-t. Persze az is igaz, hogy aki több 980 Ti-t is meg tud venni, azt nem nagyon érdekli az a pénz, amit az "avulás" miatt elbukik.
Az én esetem megint más (2 TX, 2 980 Ti, 2 980, 3 970). És még ott van a 2 darab 780 ti is. A bányászáshoz semmi köze az egésznek. Még meglépem a 7 kártyás projektemet, aztán szépen eladogatom az összeset. -
westlake
félisten
Az XTREME szériát már akkor meg kellett volna csinálni a Gigabyte-nak, amikor az EVGA megcsinálta a Classified szériát. Kapacitásuk (pénzük) lett volna rá. A Gigabyte-nak nem volt olyan tuningosoknak szánt káryája amilyen az EVGA-nak (Classified), az ASUS-nak (MATRIX), az MSI-nek (Lightning), vagy éppen a Galax-nak (HOF). Ez valóban egy hiánypótló line, valódi extrákkal. Az extra PCB bevonatot valójában nem tudok hova tenni, szerintem az csak mókusvakítás. A válogatott GPU-kat megint csak fenntartásokkal tudom kezelni, de akár lehet valóság is. Komolyabb hűtés, komolyabb PWM (12+2 fázis), plusz PCIe tápcsatlakozó. Arról mondjuk nem találtam semmit, hogy szoftverükből adható-e magasabb feszültség a komponenseknek. Ugyanaz a feszültség szabályzó van rajta, mint a G1-eken, így ez a dolog is kérdéses. A többi gyártónál erre ugye van lehetőség. Impozáns kártya, de én nem várnék tőle többet, mint a többi gyártó hasonló kategóriás kártyájától. Maxwell-t én mondjuk már végképp nem vennék.
-
Rexcor
őstag
válasz
#Morcosmedve #9384 üzenetére
Köszi, akkor valószínűleg az lesz.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem ide vág, de egy kérdés, Vannak ezek a Corsair professzionális moduláris kábelek amiket lehet külön megvenni különbözö színben, és az lenne a kérdésem hogy ezek kompatibilisek lennének egy seasonic platinum 660W os tápegységgel is?
Köszönöm!
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
A 980ti-k esetében az alábbi 3 közül melyik lenne a legjobb választás, ha a jó tuningolhatóság és az alacsony hőmérséklet lenne a két legfontosabb szempont: ASUS STRIX, GIGABYTE XTREME vagy MSI Gaming?
-
Lapajbacsi
aktív tag
Halkan kérdem, ha offline a gép, akkor gondolom nem mind a 200 game jogtiszta...
Ha nem akarsz új rendszert tenni, akkor szenvedj csak, szerintem itt már minden lehetséges megoldást leírtak.
Értelek, egy a baj csak, hogy ez a topic a gtx 980 ti-vel és titanX-el foglalkozik, és nem velem, sem nem a gépemre telepített szoftverek jogtisztaságával ... ez úgy feltűnt esetleg? (amúgy ehhez csak annyit fűzhetek, hogy "az vesse rám az első követ aki bűntelen közületek", nincs az a home júzer, pláne hazánkban, akinek a gépén kivétel nélkül minden szoftver jogtiszta, de legalábbis igen kevés, és akik ide irkálnak, azok közt meg garantálom hogy fehér holló)
Teljesen mellékes hogy milyen szoftverek vannak telepítve, már megbocsáss, de ez csak egy noob mítosz, kifogás és ürügy arra, hogy ilyen szitut ki lehessen magyarázni, egy jó parasztos gyorsnak és egyszerűnek tűnő (pedig gyakran igencsak nem az) huszárvágásra apellálva és jöhet szuper "szakemberi" megoldás, a: ...hö.. no akkó húznyuk újra oszt jóu lösz...
Nah mindegy köszi a help próbálkozást a driverrel kapcsolatban, már aki valóban azzal próbálkozott, és nem velem kezdett el foglalkozni.... tuti meg fogom oldani, előbb utóbb, ahogy eddig mindent megoldottam ezeregy gépen sokkal aljasabb, szivatósabb hibákat és anomáliákat is, és soha nem az oprendszer újratelepítésével (azt egyetlen esetben csinálom, ha a fájlrendszere olyan szinten sérült, hogy össze van omolva annyira, különféle recover megoldásokkal, meg fájlokkal való mazsolázással sem jön helyre, tehát leges leges legvégső esetben... nekem ez a heppem sorry...)
-
Macka
veterán
válasz
Sebestyen01 #9363 üzenetére
EVGA Hybrid is 1350-re boostolt alapból, ha jól emlékszem def. feszen az sem ment nagyon 1450 fölé. Legalábbis azt az 1-2 mhz-t én nem nézegettem.
Palit Jetsteam alapból 1230 környéke volt, ffodi BIOS-szal 1350, def. feszen 1478-on használom. -
törölt tag
válasz
Sebestyen01 #9371 üzenetére
Nehéz eset vagy.
Plasti Dip® - egyedülálló eredeti formula alapján készült folyékony gumi termékek
#9372 himpi! Törpapa nemzeti zászlaja alatt a konkurencia versenyez.
-
törölt tag
válasz
Sebestyen01 #9368 üzenetére
Plasti Dip
-
Sebestyen01
őstag
-
kenwood
veterán
válasz
#Morcosmedve #9364 üzenetére
Meg mindig a #9357 a tema
"Bár mint mondtam én nem feltétlen szeretném húzni a kártyát. Én játszani szeretnék."Valoszinutlennek tartom,hogy 1367 mhzen az a kartya valaha is megkozelitene a 9x fokot.
Ez nem Tahiti, vagy Fermi. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
kenwood #9361 üzenetére
Annak is 1266MHz az alap. Tehat az alá nem mehet le elvileg, de ha 9x fok lesz valamiért a VGA, biztos, hogy le fogja venni az alá is vagy restart.
Tehat kb. ertelme nincs megnezni a gyari clockokat, mert nem attol fog fuggeni, elsosorban attol, hogy milyen chip kerult ra, ami absz veletlen (1-2 esetben nem), kovetkezo a hutes, aztan a tapkor (ide sorolnam a modbios lehetoseget), de légen nem tudsz sokat kihozni, hiaba feszeled szét, ezért nem mennek itt sokan 1.21-1.23V folé, mert nem éri meg azt a +13MHz-et.
Ezert inkabb jo hutesu vga-t nezzel, aminek ertelmes a VRM-je, legalabb ennyi.
-
kenwood
veterán
válasz
#Morcosmedve #9360 üzenetére
Gyari boostra gondoltam,es talaltam mar egyet,aminek magasabb (1367 mhz) --> Asus GOLD20TH-GTX980TI-P-6G-GAMING.
Az a baj,hogy rengeteg kulcsszoval probalkoztam,de sehogysem talaltam olyan listat,amin a piacon levo osszes 980 ti kartya szerepel clock,boost,gpu clock infokkal,attekintheto tablazat formajaban.
Ha valakinek van ilyen,ne titkolja el ( ennek a topic tetejen talalhato osszefoglaloban is jogos helye lenne ) -
kenwood
veterán
Akkor neked az lesz a nyero,amelyiknek a legamagasabb a gyari orajele.
Az Asus Matrix 1317 mhz.
Nem tudom,van-e olyan,ami gyorsabb gyarilag,de azert azt erdemes figyelembe venni,hogy itt mar 50-100k huf is lehet a differencia a par mhz-el lassabb kartyakhoz kepest.
A "legjobb" kartyak arat pont az tolja meg,hogy fel vannak keszitve a tobbszaz mhz-es tuningra is. -
h1mpi
félisten
Nekem 970 van ebből és alapon használom (1404 mhz) csendes, erős, jó hűtés. Szerintem az extrák miatt az MSI Lightingal együtt ez a két vga, ami bestbuy. Van akinek fontos az RGB állítás is, meg a gyári tökéletes BIOS, amit nem kell mókolni. Ja meg válogatott a GPU, tehát anti tunning biztos nem lesz.
-
h1mpi
félisten
-
dept
csendes tag
Okés köszi. Látom
Üdv
-
törölt tag
Himpi szerint az álltalam eladott termékek "playersAldi áron" mennek.
-
törölt tag
válasz
Sebestyen01 #9344 üzenetére
Ezt mondták sokan a 980 Classifiedre is. Még is meglett.
-
rambustibi
őstag
válasz
daveoff #9319 üzenetére
Nyugi, nem veled van baj, vagy a kártyával. Engem nagyon sok ráérő napközis megtalált, és még több álmodozó (nagyon enyhén fogalmaztam).
Nem is adtam el a Titan X-et, inkább úgy döntöttem, hogy kis idő múlva veszek mellé még egyet.Joshi:
Semmi köze az eladásnak a tuninghoz, lásd az én példám, totálisan gyári a kártyám... -
blu79
addikt
válasz
Lapajbacsi #9329 üzenetére
Szia, tegnap újraraktam a wint(8.1) , telepíteni akartam a 359.00 drivert, ezt az üzenetet kaptam: Az Nvidia telepítő nem tudja folytatni. És többszöri próbálkozás után sem tudtam telepíteni... Szerinted mi lehetett a gond?
Igaz nekem 980-as van de ugyanaz.
Aztán eszembe jutott hogy nincs net... és amint lett net újrapróbálkoztam , telepítéskor valamit letöltött és már fel is települt.
Csak azért írtam ide mert hátha neked is ez segít vagy másnak is.
Többiektől elnézést az off ért -
Macka
veterán
válasz
Halkan kérdem, ha offline a gép, akkor gondolom nem mind a 200 game jogtiszta...
Ha nem akarsz új rendszert tenni, akkor szenvedj csak, szerintem itt már minden lehetséges megoldást leírtak.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
No comment 5eves offline win! Szerintem a legtöbben leszurtuk mivel van gond, nem a géppel, nem a szoftverekkel, ha nem az uzemeltetovel...
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Sebestyen01 #9309 üzenetére
5 éves ez a win7... szerinted?
5 év alatt kb 20 vga-t emésztettem meg, továbbá vagy 5-6 alaplap és cpu cserét, köztük teljes platform váltásokat.. (néha vért brunyáltam az igaz és hetekig szívtam, de megoldottam valahogy)... kb 200 game van telepíve és még 50-100 egyéb szoftver, tökéletesre belőve... na nehogy már azért mert egy gtx980-ast egy gtx980ti-re cseréltem, telepítsek mindnet újra, azaz "újrahúzzak" itt bármit, max újjamra húzom a barátnőm, de az oprendszerhez tuti ilyen szinten nem nyúlok, előbb vágom le mindkét kezem... leges legvégső esetben, csinálok a partícióról egy save imidzst, és akkor csinálok egy próba update- installt, vagy javítót, esetleg win8 vagy win10 upgrade-t... de előre tudom hogy mindkettő csak rosszabb lesz... szóval egyelőre még nem adom fel ilyen könnyen, hogy a már bocs de tróger júzer féle, bármi gondom van újra húzom jellegű, billgec megoldást válasszam (tudod kapcsold kibe, hátha jó lesz)... hanem inkább törekszem szofisztikált megoldásra és 5 év alatt öszekukázott szoftverek és bevált belakott eddig tökéletesen működő környezet fenntartására megmentésére (túl bagatell probléma ez szerintem ahhoz hogy kockáztassak)... főleg hogy 2-vel régebbi driver csomaggal TÖKÉLETESEN működik a rendszer vagy 8 órát Witcher3-aztam tegnap fullhd, max max grafika, hairworks on, és 60 fps alá nem esett (ha nem lenne 60 hz-es az lcd tv amin használom, és nem kéne emiatt a vsync-et használni, akkor lehet inkább valahol 100 körül lenne), szóval abszolút de teljesen tökéletesen működik, továbbá másik gépen ami online megy, ugyebár mint írtam volt, simán települt a legújabb csomag, azon is van jó pár új game, és azon is abszolút de tökéletesen megy a vga.. 1500/3800-on 70 fok fölé nem megy, 3dmark13-on maxos extreme eredménye 8500 pont... szóval a vas biztos hogy tökéletes... itt csak valami pitiáner és banális szoftveres fiaskó vagy bug van, ez szilárd meggyőződésem, és előbb-utóbb ki is fog derülni mi is az... -
westlake
félisten
"...a vevő nem akar látni őrületes feszültségeket és órajeleket."
Szerinted. Melyik vevő? Aki csak annyit ért a kártyához, hogy berakja a gépbe, és elindítja a kis játékát? Lehet, hogy ő valóban nem akarja látni. De ő valószínűleg azt sem tudja, hogy mi az a MHz. Biztos vagyok benne, hogy az ezen az aprón sokkal inkább pozítívan állnak az ilyen kártyákhoz. Aki valóban ért hozzá, az tudja, hogy számít-e bármit is a magas MHz.#9325: Én már az összes kártyáról és hirdetésről beszélek. Mindegy, igazából egyáltalán nem érdekel. Azt viszont nem szeretem, amikor badarságokat ír le valaki.
-
westlake
félisten
Biztos van rá ellenpélda, de egy hardver nem megy tönkre attól, hogy extrém magas működési frekvencián üzemel. Az 1600Mhz egyébként csak a többi 980 Ti-hez képest sok. A hardverek a túl magas feszültségtől fekszenek le. És ő sosem adott többet a kártyának 1300mV-nál (ha jól emlékszem). Ez meg a gyári értékhez képest semmi. A "szénné" húzás fogalmát ő távolról sem merítette ki. Ha ő szénné tuningolta, akkor azok mit csinálnak akik LN2-vel hűtik a GPU-t? Az meg megint más kérdés, hogy mennyiért adja. Mindenki döntse el magának, hogy a nagyobb tuning potenciál megér-e neki ennyit. Nagyon nem néztem utána, de 203.000 forintnál olcsóbban nem lehet új kártyához jutni. Garancia meg erre is van, igaz, nem 3 év. Ha most akarnék 980 Ti-t venni, biztos, hogy ezt választanám. Akinek van pénze ilyen kártyára, annak van plusz ~16.000 forintja.
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #9319 üzenetére
"De nem úgy néz ki, hogy elviszik...talán nem is baj..."
Amennyiért árulod nem is csodálkozom. Arról már nem is beszélve, hogy szénné húztad és ezt prezentálod is a hirdetésedben. Ezek nagyon negatívan hatnak az eladásokra még akkor is, ha iszonyat jó kártyáról van szó. -
daveoff
veterán
válasz
Lapajbacsi #9308 üzenetére
Kérlek a driver problémáddal fordulj segítséghez a megfelelő topikban, mert ez itt már sok lesz. Köszönöm!
-
monosz
őstag
válasz
Ez csak egy ötlet volt részemről.Nálam tökéletesen megy a régebbire a friss.
Én kizárnám a hardver hibát,de egy új Win valszeg megoldaná.
Mondjuk,döglött meg VGA-m úgy ,hogy windows által kreált driverrel működött,de a saját driverével csak hiba üzenet volt,és utána fekete képernyő,ill. 800*600-as felbontás. -
Tomdriver
őstag
válasz
Sebestyen01 #9313 üzenetére
Én AMD után DDU-val töröltem a driverét és ment fel az NV. Imádkoztam, hogy ne legyen semmi gubanc és nem lett, használom már kb. 2 hónapja a Win-t így.
Pedig híve vagyok az ilyen jellegű hardvercsere után oprendszert is cserélni - eddig meg is tettem csak épp legutóbb nem volt időm ezzel sz@rozni.De mikor már ennyiszer megy fel egy driver meg le, abból csak átmenetileg lehet siker (most még az sem), hosszútávon jöhetnek a fagyások és egyebek, úgyhogy +1 az oprendszer cserére.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
#Morcosmedve #9312 üzenetére
Nem is elsore de biztos az oprendszerben van valami gebasz, azt meg kibogozni csak a format parancsal lehet, es tiszta lappal kezelni
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Sebestyen01 #9311 üzenetére
Nem biztos, hogy elsőre ezt kell, de túltolta már szerintem is, én is ki szoktam kínlódni, amig lehet, de ez már több annál vagy nincs lehetőség jelenleg másra.
Remeljük, így vagy úgy, de megoldódik a gondja! -
Sebestyen01
őstag
válasz
#Morcosmedve #9310 üzenetére
Gyorsabb egy win install mint egy teszem fel egy virus scan... de hat aki szeret szenvedni!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Sebestyen01 #9309 üzenetére
En mar 2-3 proba utan ezt tettem volna, mert napok mennek rá egy ilyenre.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Huzd ujra a wint oszt csokolom... Gondolom amik kellenek kulon meghajton vagy particion vannak, gyorsabb lenne mint kinlodni! Aztan driver felrak es orul! Ha azutan se akarja egy olomgolyo a kartya kozepebe, es egy cigi utanna
-
Lapajbacsi
aktív tag
Azt azért nem hinném, mert itt ezen a gépen online módban is az Experience és a 3d-s cuccok nélkül telepítettem, csont nélkül felmegy (ugyebár csak a driver, a physix és a Hd audio).... Amúgy összefügghet, tehát lehet ez a jó nyom, valami háttér komponens, mondjuk egy szervíz, ami megágyaz az NV Exp.-nek... ez mondjuk lehet... (bár ez a kötelező regisztráció inkább csak a csomag letöltésénél érdekes, nem pedig a telepítésnél, hacsak és amíg nem erőszakolnak ki egy kizárólag online telepítőt) ...vajon mi lehet az a háttérben?
-
Lapajbacsi
aktív tag
Nem jött be sem WMI, sem a netre csatlakoztatás, továbbra is ugyanaz a helyzet...
-
monosz
őstag
válasz
Lapajbacsi #9303 üzenetére
[Az NVIDIA kvázi kötelezővé teszi a GeForce Experience szolgáltatás használatát]
Lehet hogy itt a "bibi"?"A regisztráció egyelőre opcionális, de december közepétől kötelező lesz, így jövőre az összes érkező driver csak a GeForce Experience szolgáltatáson keresztül lesz majd elérhető. A felhasználó azonban ennek ellenére is dönthet úgy, hogy nem telepíti fel a GeForce Experience szolgáltatást, ilyenkor azonban az NVIDIA jóval ritkább meghajtófrissítést garantál, negyedévente egy WHQL driver érkezhet a Windows Update szolgáltatáson keresztül, illetve esetlegesen a hagyományos úton."
(#9291) Macka :[link]
-
Areturus
tag
Szentségtörés! Hozd a szentelt vizet!
(#9292) h1mpi
Mondasz valamit nem hülyeség. Amúgy is kéne új Mondeot venni... A HeroesIII-hoz pedig IGP is bőven elég. Néha azonban kedvet kapok és megyek egy két kört BF4-ben, GTA-ban, W3-ban, ARK-ban pedig levadászok ezt-azt. Ezekről le kéne mondani. Az új TR és FC viszont még érdekelne. Ennek ellenére félek, hogy Maxwellt is elgyalulják majd mint a Keplert. Pascalt pedig még drágábban fogják árulni a nyakamat teszem rá. Érvek, ellenérvek...
-
Lapajbacsi
aktív tag
Opc.... talán megvan a megódás....
Olvasgattam ezt a kis leírást: http://us.download.nvidia.com/Windows/361.43/361.43-win10-win8-win7-winvista-desktop-release-notes.pdfA 21. oldalon az van, hogy ezt a jelenséget okozhatja a WMI szolgáltatás leállása vagy hibája... Na ezt lecsekkolom...(szerintem ez lesz!!)
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #9302 üzenetére
És a 353.30-as hoz miért nem kell a net? Fél éve egy szép nyári reggel, összekacsintottak és úgy döntöttek szépen csendben Nvidiáék, hogy mostantól net nélkül nem települnek a meghajtó szoftver telepítő csomagjaink..? Ez szerinted életszerű, reális és valószínű...? Csak mert szerintem nem. Eleve hülyeség kizárni az offline gépet használókat, mert azért vannak páran, másrészt pedig mégha hoznának egy ilyen önkényes idióta döntést, azt legalább bejelentenék... nemde?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Lapajbacsi #9301 üzenetére
Jol van, meg ne egyel
Gondolom ez azt jelenti, hogy DDU-s babralgatas utan is telepul 353.30 v régebbi.
Okat nem tudom, de eleg valoszinu, hogy kell a net...tovabbra is -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #9300 üzenetére
Huhh leírtam párszor. Tehát a 553.30 még felmegy, és minden felmegy ami előtte volt, már ami még megvan. (pl 353.06 352.86), Az utolsó két legújabb, tehát a 359.06 és a 361.43 -as csomagok nem hajlandók települni, semmilyen mód, tehát manuális telepítéssel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Google Pixel topik
- Óra topik
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest