- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Van egy masszív G3900 CPUm a 980Ti alatt mára
Pontosan 30%-ban sikerült kihajtania a GPU-t Battlefield 1-ben. Így 10-12 FPS-el juthattam el a frontvonalra -
VTom
veterán
válasz
keIdor #16097 üzenetére
Nekem elég a 60Hz is. Azt kicsikarni az új játékokból sem semmi mutatvány 1440p-n, úgyhogy inkább nem idegesítem magam feleslegesen.
Ráadásul nagyon szeretem a mostani monitorom. És tényleg a csillagos ég a határ amit el lehet verni PC-re, nem is akarom megnézni a 100-120-144 Hz-es játékot, mert akkor majd egy csapásra szar lesz a 60Hz.
Jó nekem így.D persze mindenkinek mások az igényei.
-
keIdor
titán
Elég egyébként a 100-120Hz környéke is, főleg ha nem is multizol. Valamelyik cím nem is hajlandó menni 60fps felett, mert vagy meghülyül alatta az engine (Fallout 4, Skyrim) vagy nincs rá opció (Forza Horizon 3).
Ha sok ilyennel játszol, csak dísznek lesz a magas frissítés.
-
cyberkind
félisten
Hajtsátok ki a Mafia 3-at 200fps-sel (és a többi remek PC portot), köszi!
-
Vigilante
őstag
-
TTomax
félisten
Én speciel 200fps felett játszok BF1-et,azt viszont észreveszem hogy bizony tearingel mert a monitor 144Hz-es és ott van a +60képkocka,én örülnék egy 200Hzes monitornak mindenképpen észrevenném.Persze irhatod,hogy minek nekem 200+fps fps.... erre itt egy videó,aki tudja is hogy miröl beszél... [link]
-
nejad
aktív tag
válasz
Vigilante #16086 üzenetére
Majd mindjárt jön valami pataki atilla és megmondja, hogy nem észre lehet hanem kell is venni különben vak vagy, amúgy az én monitorom 60-100-120-144hz között lehetett állítani, próbálgattam a 100 már kényelmes volt ott már észre lehetett venni, hogy simább amikor rángattam de a felett ugyan olyan folyamatosnak tűnt a bf4 meg a bf1 beta is szóval én már ott nem éreztem, hogy vááá 144. Persze lehet én vagyok a van
-
brumi1024
veterán
válasz
gainwardgs #16084 üzenetére
Én is nemrég váltottam 144Hz-re (mondjuk IPS panellel), tényleg komoly ugrás. Egyszer valamiért 60Hz-re vissza lett állítva a monitor, nem értettem miért "akadozik" a játék, holott megvan a stabil 160 fps.
-
nejad
aktív tag
válasz
gainwardgs #16084 üzenetére
én ips 60 hz voltam onnan váltottam benq 2430t 144hz-re kb 5 hónapig volt meg és onnan váltottam 60hz ips 2k-ra mert ha nem lövöldöztem más játéknál zavart a TN nem rosz a 120-144hz de attól nem adja jobban
-
-Solt-
veterán
Urak,
Lehet hülye kérdés, de olyat lehet hogy a 980Ti és a 4770K-ban lévő GPU egyszerre üzemeljen? A Ti-ről menne a monitor, a HD4600-ra meg rákötném a TV-t filmezéshez.
A Rift van a 980Ti HDMI kimenetére kötve, és ha nem muszáj nem húzogatnám ki állandóan, hogy átcseréljem. Vagy egyszerűbb, ha veszek egy DP - HDMI átalakítót és azzal kötöm a TV-t a 980Ti-re?
-
Laraxior
titán
Azért én szívesen kimérném, hogy mennyit is fogyaszthat mondjuk az én VGAm, ami gyárilag magasabb fesszel üzemel ugye, meg a GPU is 1540-en
De gondolom a 300+ W borítékolható. -
ÁdiBá
veterán
Fiúk lányok. Találkoztatok már olyan játékkal ahol a GTX980Ti felveszi a módolt BIOS TDP teljesítményét?!
StarCraft2 4K felbontásban 310-320W vesz fel a kártya. Igen, csak a videokártya.
Míg Overwatch játékban szintén 4K - ban képes felvenni 320W a VGA.1,249V mellett 1,460 Mhz GPU és 3900 (7800Mhz) memória.
Onnan tűnt fel a dolog, hogy nem értettem miért éri el a 70-80 fok körüli hőmérsékletet a kártya ezekben a játékokban, aztán látom a Hwinfó a G19 padon.
320W eszik a kártya játék alatt.
Hát az azért nem egyszerű.
Szerintetek sok lehet a feszültség azért éri el ezt a magas TDP értéket?(#16070) F e Z o Nem tudja vissza venni, mert módolt a BIOS, így se a TDP nem korlát neki, se a hőmérséklet, amúgy 1400-1420 körül megy 1,181V feszültséggel.
-
csucsu69
tag
Kedves Fórumtársak! Monitor vásárlása előtt álok, a masik topicban nem igazán válaszoltak, ezért kérdezem itt, hogy fontos g-sync-es monitort venni a ti-hez vagy mit ajánlotok? Köszönöm! BUÉK
-
deadwing
addikt
Kitalálom. 60 Hz.
(#16056) Laraxior: 144Hz-en is érzem az fps hiányát ha gyorsan fordulok még 200 fps-nél is. Úgy érzem röcög. Ebből a szempontból igazuk van a vsynces embereknek. Képzeld el, én vagyok sztem a királya a vsync ellen beszélőknek, de kipróbáltam a BF1-et vsync-el
Kurvajó, nincs semmi akadás... de az a kurva input lag -kb érzésre 3-szor akkora amit elviselek- megint odatolja a pofáját! Lehet vennem kell egy gsync monitort. De azt is próbáltam, ott is éreztem lanyhulást... persze nem ekkorát. -
VTom
veterán
válasz
TTomax #16058 üzenetére
Én elengedtem a Pascal generációt, csak a Titan és a 1080Ti jöhetne szóba, de annyit nem adok érte, mert nem használom ki.
Úgy döntöttem, majd akkor cserélem le a 980Ti-t, ha már nem leszek megelégedve vele.Azért azzal a tuning potenciállal ami a GM200-ban van, egy generációt nyugodtan ki lehet bekkelni szvsz.
-
TTomax
félisten
Én oda nem adnám a két TitanXem egy 1080ért,de 980Ti slim lenne akkor sem.Egy fullos TitanXP-ért már igen csak olyan nem létezik,vágott gput nekem ne adjanak el 1200dolcsiért.
(#16054) deadwing
Én is BF1-et játszogatok éppen igaz custom beállitással de 200fps alatt sosincs.Nekem jobban adja ha több az fps...
-
VTom
veterán
válasz
Laraxior #16056 üzenetére
SLI-nél ugye sok mindenen múlik, hogy mennyire "jó". Ha az adott játékban jól is skálázódik, még mindig ott a micro lag, frame time, stb.
A két GPU erejétől függetlenül érzetre lehet, hogy jobb a 1080.
Ha jól emlékszem Kamelot a minimum fps-re írta, hogy jobb lett a 1080-nal, de talán ide téved, és leírja részletesen. -
deadwing
addikt
válasz
Laraxior #16053 üzenetére
Vagy-vagy.
De nehogy már egy 6700k-t hűtsek egymagában egy MoRa 2-vel... Ugye érted?Jut eszembe, a BF1 is tökéletesen megy. 80-90% GPU usage ezzel a szar híddal is.
Valaki mondta itt, vagy nem itt, hogy 980 Ti Sli = 1080. No, ez nem igaz. Nagyon nem. De lehet nem itt olvastam -
deadwing
addikt
válasz
jones965 #16049 üzenetére
Köszi!
Úgy érzem nem fontos az a +100MHz... jó lesz így, amíg megvan a Strix.
BF4-et néztem eddig, nagyon jól megy. Test range 70-80%-on mennek a karik, 250-300 fps full ultra 4xMSAA, és az a legjobb az egészben, hogy nincs input lag növekedés. Pedig ettől nagyon féltem. 1 kártyával már 2xMSAA is érezhető volt. Eddig pöpec, de most jön a feketeleves, BF1... -
jones965
Modder
válasz
deadwing #16048 üzenetére
Eltérő a 2 kártya BIOS-a, más a boost órajel, így asszinkron lép fel, emiatt a driver letiltja. Már az is csoda, hogy van sli támogatás. Én korábban egy tesztelés kapcsán próbáltam Mátrix és ref. kártyát sli-be kötni, de meg sem nyikkantak együtt.
Próbáld meg AB-en belül a szinkront kikapcsolni, és külön.külön tuningolni a kártyákat. Ha így sem megy, akkor felejtős. -
deadwing
addikt
válasz
akoska07 #16047 üzenetére
Nem is fogtam, de mivel Te külföld, és nekem meg minden azonnal kell, megvettem Vigilante fórumtárs Strixét, de rá is b@sztam
Az SLI híd miatt... szélesebb a Strix sokkal. Az most mindegy is, hogy komolyabb híd kéne 144Hz-hez, de még a normál flexi hidat is alig bírtam rászuszakolni... Konkrétan egymás felé kellett befeszítve lecsavaroznom a 2 kártyát, hogy rámenjen, de így is simán lecsúszhat, ahogy elnéztem.
Az a durva, hogy ezt még F e Z o kolléga említette is, csak én azt hittem, hogy hosszirányú lehet a különbség, én hülye
De most ez van, csak kelleni fog még egy Poseidon majd.Más.
SLI módban hiába fut az AB, tuning nyista... 1304MHz-en mennek a kártyák. Ez miért lehet? -
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #16033 üzenetére
Ehhez már nem adnak hozzá semmi pluszt.
Én megálltam a 375.63-nál, az első driver amit kiadtak a BF1-hez ami nekem javította a tuningtól való fagyást. Azóta is ez van, nincs is gondom. -
F e Z o
veterán
válasz
gainwardgs #16033 üzenetére
375.73-at kell telepíteni, azzal nincs gond. Teljesen felesleges mindig a legújabbat feltenni.
(#16034) deadwing : Mennie kell két különböző 980Ti-nek is egymással. Esetleg akkor lehet gond, ha nem ugyanolyan széles a kártya, mert akkor csak flexibilis sli hidat lehet használni. Mi anno ebbe futottunk bele Asus Strix GTX970 és Gigabyte GTX970 G1 gaming esetében.
-
deadwing
addikt
Már azon vagyok, hogy megveszem Akoska Lightningját... Ugye semmiféle problémám nem lesz az SLI-vel, hogy a 2 kártya nem egy gyártótól származik? Nyilván az SLI betegségein kívül...
Az a Lightning nagyon pöpec cucc... mondjuk a blokk szerelést meg akartam úszni, de más megoldást nem tudok. -
gainwardgs
veterán
Mért nem tud már az nvidia se egy rendes drivert írni könyörgöm. ...
Itt is kezdenek bejönni az állandó így meg úgy hotfix...
Volt már 376.33 most felraktam 376.48 hotfix ugyanúgy fekete pocsolyák bf1be nevetséges már komolyan mondom. .... -
-
Laraxior
titán
-
deadwing
addikt
Itt sincs senkinek egy felesleges Asus Poseidon 980 Ti-je?
Nem hiszem el, hogy nem tudok venni még egyet -
csucsu69
tag
Kellemes ünnepeket minden fórumtársnak! Most végre van időm rendbe tenni a vasat... Melyik drivert rakjam fel a 980 ti-hez?
-
Laraxior
titán
válasz
KAMELOT #16010 üzenetére
Meg kell hagyni hogy szép ez a vilagitos
Lehet meg kellene várnom az Intel uj lapkakeszletet, hogy egy színben lehessen minden, ha cserelek, mert ez a mostani nagyon szinesre sikeredett, es fel akarom tenni a monitor melle a konfigot.
Arban az EVGA platinum 850-ese eleg korrekt. -
KAMELOT
titán
válasz
Laraxior #16009 üzenetére
Csak azt nézd meg milyen beles. CM V1000 seasonic top quality. Nekem V1200 van, de az már egészen más kategória minőségben.
Ott van a SuperFlower Leadex 1000 azok is rohadt jók. -
Laraxior
titán
Úgy látom, hogy van olyan Supernova is ami P2 jelölésű, Platinumot takar.
Világéletemben Corsair tápjaim voltak, azért akarok mindenképpen ilyet -
cyberkind
félisten
válasz
gainwardgs #16007 üzenetére
De ha valaki biztosra akar menni akkor a P mint Platinumot válassza.
-
gainwardgs
veterán
Sőt már van g3 is
-
Laraxior
titán
Tudom off, de itt azert vannak tapasztaltak..
Lecserelnem a tapot a gepben amíg vannak a learazasok...
AX860i, vagy HX1000i?
Itt ebben a topikban ugyse kérdés a minek ekkora stb... Tudjuk hogy kell.
Anno HX1000W volt, azzal meg voltam elégedve.
De Techpowerupon a 860i jobb ertekelest kapott.
Ha esetleg vetemednék egy másik 980Tire...
Tehát a 860 elég, vagy több tartalék van a hx1000i-ben?Nem biztos a masodik VGA, de ha esetleg rabukkanok egyre akkor legyen lehetőségem bedobni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest