-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
Sebestyen01 #10007 üzenetére
Igen, ala ffodi..
-
helkis
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9875 üzenetére
A max fps-d sem változott?
Régeben volt egy ilyen passzus: A min fps-t a platform "adja", a maxot a vga..
Nem tudom a mostani programok mennyit változtak, ez érvényes lehet-e még? -
helkis
veterán
válasz
Sebestyen01 #9181 üzenetére
igaz ez titanX, de valszeg ugyanott van a mérési pont: [link]
-
helkis
veterán
az alapfesz asszem 1.185v egyébként gyári biosszal (0.087-et lehetne adni) de max 1.23v-ig lehet emelni (0.043v), utána már nem látszik a gpuz-ben, ha tovább emelem, ezt emelte meg ffodi még 0.043v-al, vagyis a max 0.087-et kapja, elvileg..
..hogy valóban megkapja-e vagy csak a program jelzi ki, ez is kérdés..
további kérdés, hogy annak ellenére hogy a bios "odaadja" a feszt a gpu-nak (gpuz nagyobb értéket ír), nincs-e mégis hw-ből korlátozva..
szóval elsődlegesen ki kéne mérni mennyi a valós fesz, utána már világosabb lenne a dolog.
-
helkis
veterán
1.23v-al 1572mhz.et tud (gyári bios), ffodi kreált hozzá egy maxboost-ost, ez 1.27v-ot ad neki (+kitolja a tdp-t, nem veszi vissza az órajelet, stb..), ezzel tegnap este 1582-n fagyogatott 17-18 fokos helységben, ma reggel kicsit szellőztettem, kb 10 fok lett a környezeti hő, ráküldtem még pár ventit a kártya elé, alá, fölé.. +100%-on ment a cooelré is..
a többi a képről leolvasható: a gpu kb 25fokról indult, a GT1-ben 32fokig, a GT2-ben 35fokig melegedett max, tegnap este, amint megnyalta a 46 fokot a gpu, kifeküdt 1582-n..most az jár a fejemben, ha visszaraknám a gyári bios.t és ugyanúgy behűtöm mint ma reggel, akkor tudja-e ugyanezt.. furcsa, hogy ekkora feszemelésre, nem indult meg jobban a kártya.. -10fokkal hűvösebben viszont stabilizálódott, +mhz-ek is jöttek a konyhára..
-
helkis
veterán
nyugodtan próbáld ki az alacsony hőfokot, szvsz ott tartunk, hogy inkább hűteni kell a gpu-kat, mint feszt adni nekik, vagyis feszre kevésbé skálázódnak olyan jól, mint ha jobban meg vannak hűtve..
de az is lehet hogy ez is minden gpu-nál más.. szóval marad a mázli faktor..ma reggeli, behűtött eredményem, gpu 1586mhz-en ment: (ez már nem a ref..
)
-
helkis
veterán
válasz
ssj4vegita #9052 üzenetére
csak gpufesz és hűtés kérdése az egész..
a custom kártyák közül mindegyik megy 1500+-t, referenciák pedig 1400+-t, ár/teljesítményben a legjobb 980Ti a G1 szerintem.. ajánlott bios az amit ffodi ír! -
helkis
veterán
válasz
ScomComputer #8071 üzenetére
Add el, vegyél ti-t, aztán várd meg a pascalt.
-
helkis
veterán
válasz
Milka 78 #7889 üzenetére
majd az SN-t tedd közzé, hogy ezt a karit senki ne vegye meg..
érdekes, még a fesz is rendben van..jutszembe: notihűtőnél találkoztam már olyannal, hogy a heatpipe kilyukadt (tűhegynyi lyuk a lezárás környékén), így nem tudta tenni a dolgát, az is állandóan túlmelegedett.. csere után rendbe jött..
-
helkis
veterán
válasz
hszilard666 #7130 üzenetére
én is így vagyok vele, referenciákra van FC blokk, +az összes titanX-blokk jó rájuk..
bár nem hinném, hogy leégne normál használat mellett, se alapfeszes tuningnál, max visszaveszi a boost-ot, vagy ilyesmi.. lehet pont ez történik mikor 60fok körül van a gpu, csak ezt látjuk, azt meg nem...ref_gpu_temp a szinek alapján kb egálban van a vrm-hőfok a gpu-val..
+itt a teljes cikk: [link] -
helkis
veterán
válasz
hszilard666 #7123 üzenetére
itt nincs vrm hőfok monitoring.. senki nem tudja hány fokos.. hűtsd meg minél jobban abból nem lehet baj..
-
helkis
veterán
válasz
Montesantos #7118 üzenetére
köszi, jövő hónapban tervezek rá egy FCblokkot, utána kiderül mit tud..
-
helkis
veterán
igazából kérjen pénzt, de hogy 8% eltérés között 200$-os különbség legyen. azért az már tényleg meredek..
ha lenne mondjuk 50$ és aki +ban rákölt ennyit, kapjon egy 80+-os kártyát azt mondom ok, faja lesz levegővel, mert még így mindig olcsóbb, mintha kellene rá egy durvább aftermarket cooler, vagy blokk, vagy egy pot..
a jelenlegi formájában tényleg nincs értelme szerintem sem.. vagy csak pont azért találták ezt ki, mert nagyon kevés kártya van, ami 74+-os? -
helkis
veterán
beleírták, hogy tudomásul veszed, hogy benne van a pakliban ez is..
nincsenek ott gondok, csak maximalizálják a profitot, mint minden élelmes cég, aki megteheti... ha van erre kereslet miért ne..
elvileg a GPU minőségét hivatott jelölni, általában, azt írják, hogy a waffer széléről, vagy közepéről való a chip, a közepén vannak a jobb asicq-s chipek..
persze ha üzletelnek vele, akkor onnantól válogatni is fogják, tehát ref evga-t nem szabad venni..
-
helkis
veterán
ezt láttátok már? evga-nál már ASIC-Q-igénnyel is lehet vásárolni: [link]
igaz csak kingpint.. -
helkis
veterán
válasz
MiklosSaS #4359 üzenetére
inkább attól függ kinek mi éri meg, anno az egyik 780Ti-ról 5k-ból váltottam 980-ra..
nyilván úgy értetted, amit írsz, hogy teljes áron ez nem pálya senkinek, de aki ilyesmivel tengeti a napjait annak megvannak a lehetőségei, hogy ügyesen/okosan váltson, szvsz itt a nép 75%-a ilyen..
-
helkis
veterán
olvastatok olyat, hogy lesz olyan 980Ti, ami 12Gb rammal lesz szerelve? valamint van-e tervben GTX990?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest