Az NVIDIA kvázi kötelezővé teszi a GeForce Experience szolgáltatás használatát

Az NVIDIA hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben több újítással egészül ki a már régóta elérhető GeForce Experience szolgáltatás. Ez ma még egy opcionális telepíthető program, de a jövőben a vállalat számos olyan szolgáltatást épít bele, amelyek ma még igen, de később a GeForce Experience telepítése nélkül nem lesznek elérhetők. Emiatt felfogható úgy is a váltás, hogy a GeForce Experience telepítése kötelező lesz annak érdekében, hogy a jövőben a felhasználó hozzájuthasson például a legfrissebb GeForce driverekhez.

Hirdetés

A változás zavartalan lefolyása érdekében az új, egyelőre béta fázisú alkalmazás a következő driver megjelenésekor kérni fog a felhasználótól egy valós e-mail címet, amelyet a vállalat hozzárendel a belső adatbázisához. Ehhez majd tartozni fog egy személyes jelszó, illetve a többi szokásos információ (tehát egyfajta regisztráció lesz) és ezután a felhasználó elérheti azokat a frissítéseket, ezen belül is drivereket, amelyeket ma még elér regisztráció nélkül.

A regisztráció egyelőre opcionális, de december közepétől kötelező lesz, így jövőre az összes érkező driver csak a GeForce Experience szolgáltatáson keresztül lesz majd elérhető. A felhasználó azonban ennek ellenére is dönthet úgy, hogy nem telepíti fel a GeForce Experience szolgáltatást, ilyenkor azonban az NVIDIA jóval ritkább meghajtófrissítést garantál, negyedévente egy WHQL driver érkezhet a Windows Update szolgáltatáson keresztül, illetve esetlegesen a hagyományos úton.

Ez a változás valószínűleg nem fog mindenkinek tetszeni, hiszen a GeForce Experience telepítése kiterjeszti a meghajtó által létrehozott rejtett helyi felhasználó jogkörét (UpdatusUser) a Windows operációs rendszeren belül, amely biztonságtechnikai szempontból egyáltalán nem kedvező. Ez a felhasználó intézi a háttérben a szolgáltatások működését, ellenőrzi a telepített játékokat, ezen belül is, hogy melyik tört és melyik hivatalos verzió, illetve menedzseli a Shield eszközök jelenlétét a másodpercenkénti ötszöri ellenőrzéssel, továbbá lehetőséget ad a számítógép távoli elérésére. Ugyanakkor az NVIDIA szerint ilyen formában jobb terméktámogatást tudnak biztosítani a felhasználóiknak. A legfőbb cél ezzel a lépéssel az, hogy az összes vásárló a GeForce Experience szolgáltatáson keresztül szerezzen be minden szükséges komponenst a GeForce termékekhez.

Az új GeForce Experience egyébként még kiegészül a korábban már taglalt GameStream Co-Op funkcióval, illetve mostantól a YouTube-ra is lehet élőben közvetíteni. A friss alkalmazás az alábbi oldalról tölthető le. Függetlenül attól, hogy béta verzióról van szó, most érdemes élni a telepítéssel, mivel jobb ha most derülnek ki a problémák, és nem az év végén, amikor a GeForce Experience telepítése nélkül már semerre sem lehet lépni. Emiatt az NVIDIA nagyon várja a felhasználói visszajelzéseket is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés