- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViSAS
senior tag
válasz
Motion_Blur #37798 üzenetére
Én se vagyok oda az álló ventikért.
Ha pl. 15-20%-on pörög(nek) mindig, attól még ugyanúgy hangtalanok (gyártótól függetlenül) de legalább tényleg hűvös a kártya és nem melegen állnak a komponensek akár idle, akár terhelt státuszról beszélünk.
-
rup1u5
nagyúr
KFA2 -t sem fogok venni többet.
Tettem velük egy próbát a coil whine garanciájuk miatt amivel rögtön a vásárlás után élnem is kellett. Természetesen a visszapostázást nekem kellett fizetnem.
A második kártya már csendes volt egészen idáig. Most (egy évvel később) végre összeállt a rendszer az új házban erre csiripelni kezd ez is. De nem ám terhelés alatt! A fenéket! Desktopon, idle-ben ha folyamatosan körbe-körbe mozgatom az egeret.
És csak Win alatt. Linux alatt nem csinálja.
Egy év gari még lenne rá de nem fogok vele vesződni. Marad így. -
Motion_Blur
félisten
válasz
GeneraL_XTX #37796 üzenetére
Engem a 970 után kifejezetten idegesít hogy idle áll a venti (G1 980Ti)
odanyúlok és át van forrósodva a backplate. Tolok majd rá egy custom ventiprofilt.
1400-on már tudja azt amit egy 980.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Joker94Hun #37795 üzenetére
Nekem volt G1, az MSI jobb lehet, mert idle hangtalan és elvileg terhelve is halkabb.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Joker94Hun #37795 üzenetére
Giga gaming kicsit hangosabb és nem is áll a ventije idle-ben, a Gaming vele szemben halk, hűvös, de a gigából könnyebb kifogni tuningosabb darabot.
-
Joker94Hun
tag
Giga G1 és az MSI Gaming között vacilálok. Melyiket érdemesebb venni? Tuninban melyik lehet a jobb?
1400-1500Mhz környékén tudja azt mint egy ref 980? -
GeneraL_XTX
veterán
Gyerekek!!! Nyomatékosan felhívom a figyelmeteket, hogy ez egy 970/980 szakmai topik, nem hirdetés vagy RX480 kibeszélő! Ezekkel a dolgokkal fáradjatok az aktuális topikokba, ne ide offoljatok!
Koszonom!
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Giga gtx 980 az alany.
hétfőn megkapta a win10-et a gép. Win10 alatt feltoltam a legújabb nv drivert... most kb 3 perc játék után a vga ventije elkezd tekerni egyre jobban, és az a csúnya az egészben, hogy ha kilépek a játékból, akkor sem lassít/halkul vissza. Csak restart segít. Mi lehet az oka? -
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #37753 üzenetére
Megmondtad. De az a vicc, hogy nem hallom a hangját sem.
-
Macka
veterán
Ezeknél a power limitet csak 106%-ig lehet tolni?
-
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #37744 üzenetére
68,2.
-
balika55
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Mivel nem sürgős, ezért maradok a jelenlegi VGA-m nál és majd később beújítok egy GTX 1070-re. -
Cs1csó
titán
válasz
balika55 #37745 üzenetére
Jó az ára, gondolom nem új, a 1070-es kb. pont 2x ennyi. Ennek ellenére, ha tudsz várni, akkor az lehet kifizetődöbb lenne, hisz hamarosan az AMD is dobban valamit, az idáig készlethiányos 1070-es 1080-as kártyák is elárasztják a piacot és ezek következményeként tovább eshet a régebbi kártyák ára és akár egy szintén jóárasított GTX 980Ti-hez is hozzájuthatsz. Ez a menetrend szinte biztos itt a kérdés, hogy tudsz e várni akár még egy - két hónapot.
-
balika55
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek megérné 90.000 Ft-ért egy MSI GTX 980-at venni vagy inkább gyűjtsek még és vegyek egy 1070-et?
FullHD, Ultra beállítás, 60 FPS lenne a cél.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Macka
veterán
Nem akartam lemaradni egy jó vételről, szóval jött egy 970, ZOTAC AMP! Extreme Core Edition személyében.
-
ViSAS
senior tag
válasz
rup1u5 #37736 üzenetére
Az mekkora kegyelem döfés lenne NV részről AMD felé, ha ilyen csendben kiadnák a zöldek is a 1060-at az RX460/470/480-al egy napon.
Persze erre vajmi kevés esély van, lehet hogy a kép is tök fake, csak fantáziálok.Remélem is, hogy nem így lesz, mert jót tenne már az AMD-nek egy nagyobb siker, nagyon rosszul járnánk, ha ők kiesnének a piacról.
-
imi123
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37735 üzenetére
Dx12 játékoknál szerintem változik a erősorrend.
Mondjuk amilyen ütemben jönnek a Dx12 játékok....
Ezeket a kiszivárgott bench-eket amúgy sem kell készpénznek venni. -
emmm
őstag
válasz
imi123 #37733 üzenetére
A 970-980 közé jön, ahogy ez várható volt. Pont azt hozza, amire vártam, nem lesz világmegváltás.
Amúgy a 970 itt egy Zotac AMP! Omega volt, tehát kb. a két kártya közé középre esik be. Gondolom húzva már pár % híján a 980 nyakán lesz. Árazástól függ, de nem bántam meg a 980-at jó áron.
-
F e Z o
veterán
válasz
gaben88 #37731 üzenetére
Várjunk még azzal a kártyával, se teszt, se itthoni árcédula. Az elmúlt 2 évben volt néhány kártyám. HD7850, HD7870Tahiti-LE, HD7970, R9 280, GTX770, GTX780, GTX970. Azt vettem észre elég sok játékban, hogy amíg AMD-nél megvan az adott fps, nV-nél lehet ez az érték kevesebb, de mégis simábban fut egy-egy játék. Szerintem jó ideig biztos elég lesz FHD-ra egy GTX970, aki meg nem fér a bőrébe, az költsön rá mégegyszer ugyanennyit, amennyit ér a mostani 970-e, s váltson.
-
emmm
őstag
Szerintem jól csináltad. Én is szemeztem a 980Ti-vel, de igazából nekem overkill, így egy 2+ éves 980-at szerváltam 100-ért. Piszok jó, életemben először minden csőmaxon és nincs lassulás.
Nem gondolom, hogy 2 évig ne szolgálna ki gond nélkül...
A pascal nekem is kimarad így. -
BiP
nagyúr
válasz
Motion_Blur #37722 üzenetére
Hú, 110-ért én is vennék 980Ti-t helyette. Akár most is. (és akkor megúsznám a 1070-es mizériát.)
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Motion_Blur #37717 üzenetére
oh és hogy fognak esni szerdán ha kijön az rx 470 teszt és boltban 55k körül lesz 970 teljesítmény több rammal és dx12vel.. Azért az becsületes hogy 1.5 évig tartotta az árát, sőt még feljebb is ment néha, de egyszer minden véget ér.
-
BiP
nagyúr
válasz
Motion_Blur #37717 üzenetére
Úgy látszik mégiscsak az járt "jól", aki a 1080 bejelentéskor az első ijedségre azonnal eladta a 970-est, és még 85-90 körül el tudta passzolni az igazi árzuhanás előtt.
-
Macka
veterán
Köszönöm a tanácsokat, várok.
100-at nem adnék ki érte, 70-80 közötti ársáv játszik, abba jelen esetben a 970 fér be.
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Volt már 970-em, kb 1 évvel ezelőttig, de nem tudom, azóta mit változtak a dolgok.Ti használjátok, szóval aktuális véleményre lenne szükségem.1080p, i5 4590 non K mellé vadászok vga-t, és vagy használtan egy 970, vagy egy új RX480 lesz az áldozat. Szerintetek mennyire időtálló még a 970? Gondolok itt a dx12 témára és a 3,5 Gb ramra.
-
lao
tag
üdv !
Van egy GIGABYTE GTX 970 G1 Gaming kártyám F10-es bios van rajta .Van frissítés hozzá F13 érdemes fel tenni rá? Nem vágom ezt a videokártya bios dolgot. -
Teaway
veterán
Na de ezek közül egyik se G1-es...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Villanyszerelés
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- The First Berserker: Khazan
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest